HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Ağustos 2018 Perşembe - 14:14

İzmir'deki dev planlamaya başkan tepki gösterdi: Gerekirse dava açacağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Karabağlar Uzundere’de bulunan TOKİ konutlarına sınır olan 700 dönüm alanda yeni planlama yaptı. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Üniversiteye değil bölgenin imara açılmasına karşıyız. İtirazımızı yaptık. Ret edilirse dava açacağız” dedi.

İzmir deki dev planlamaya başkan tepki gösterdi: Gerekirse dava açacağız!

Doğan BULUT / EGEDESONSÖZ- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir’in nüfus olarak en büyük ilçesi olan Karabağlar’da yeni plan yaptı. Uzundere Bölgesi’nde yer alan TOKİ konutlarına sınır Gaziemir Evka-7- Balçova ve Çevreyolu arasında kalan 735 dönüm dev arazi için yapılan yeni planda üniversite alanı ilan edilirken bölge ayrıca konut imarına açıldı.  Yarıdan fazlasının konuta açılacağı bölgede bakanlık tarafından yapılan yeni plan askıya çıkartıldı. Buna göre, 350 dönümlük kısım İzmir Demokrasi Üniversitesi’ne yeni kampüs olacak. Bölgenin otoyola bakan kısmı ise kademeli olarak bölünerek konutlar inşa edilecek.

Bakanlığın yaptığı 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Plan Değişikliği için İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karabağlar Belediyesi’ne de görüş soruldu. İki belediye de yeni planlamayla ilgili çekincelerini iletti. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvutopu, duruma itiraz ettiklerini açıkladı.

İTİRAZ ETTİK
Egedesonsöz’e konuşan Başkan Selvitopu, “Burası çok büyük bir alan. Bir tarafında Gaziemir, diğer tarafında Balçova var. Bize bağlı olan Tırazlı Mahallemizin sınırına kadar dayanıyor.  Biz, ilk olarak bu bölgenin TOKİ’ye devredilmesine itiraz etmiştik. Sonra TOKİ eliyle burada yeni bir planlama çalışması başlatıldı. Bölgedeki alanın tamamının üniversite alanı olarak belirlenmesini istedik. Çeşitli toplantılarda bunu defalarca dile getirdim. Şimdi üniversite alanı belirlenen bölgenin yarısından fazlası konuta açılmak isteniyor. Bu planlar bizim önümüze geldi. İtirazımızı yaptık. Kabul edilmez, taleplerimiz ret edilirse konuyu yargıya taşıyacağız. Belediye olarak bu plana dava açacağız” dedi.

FARKLI HESAPLAR VAR!
Başkan Selvutopu, bölgede mezarlık alanı ihtiyacı için Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı talebin kabul görmediğini de ifade ederken ilçe belediyesi olarak ihtiyaçları olan şantiye alanının da yeni planda yok edildiğini söyledi. Selvitopu, “Karabağlar Belediyesi olarak binlerce vatandaşımıza hizmet götürmeye çalışıyoruz. Bunu zorlu koşullarla yapıyoruz. Bizim belediye olarak şantiyemiz Konak’tan ayrıldığı için Buca sınırlarında kalıyor. Düşünün, bize ‘buradan çıkacaksınız’ deseler ne yapacağız? Benim daha iyi hizmet verebilmek için şantiye alanına ve tesislere ihtiyacım var. Bakanlık bu planda bizim talep ettiğimiz alanı üniversiteye verirken geri kalan alanı tamamen konut imarına çevirmiş. Bu durum kabul edilemez. Biz, üniversiteye kesinlikle karşı değiliz. Üniversiteyi isteyen de yeri gösteren de biziz. Fakat birileri buralara konut yaparak farklı hesaplar içine girmiş durumda” diye konuştu.

 
Kemalpaşa Belediyesi'nden öğrencilere tercih desteği
 
CHP’li Dönmez: Örgüte sordum imza verdim, hür irademle vazgeçtim!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
deli bekir 3 Ağustos 2018 Cuma 09:15

toki de 1 yılı aşkındır devam eden pazaryerini bitiremediniz. ne planından bahsediyorsunuz.

Yorumu oyla      9      7  
İZMİRLİ 2 Ağustos 2018 Perşembe 21:10

Karabağlar da Toki istemiyoruz. Hata bir defa olur. 2. defa ayni hatayı istemiyoruz.

Yorumu oyla      10      7  
KARABAGLAR HALKI 2 Ağustos 2018 Perşembe 17:37

baskanım bunların herseyi para doymadılar batan geminin malları misali gelen ne koparırsam kardır diyor..ülke batıyor batırılıyor..dün bitoplantı yapmiş akpli vekil bunu bir yeşi alanmiş gibi belediye izin vermiyor diye camur atıyorlar olayları her zamanki gibi carpıtıp camur atarak bişeyler çıkartmanın peşindeler bunlar..belediyeyi sizleri böyle sucluyucaklarına önce şöyle bir baksınlar iktidarın sorumlulugunda olan OKULların karabaglarda 58 TANESİNİ ŞUAN KARABAGLAR BELEDİYESİ ONARIMINI VE BAKIMINI YAPIYOR NERDE MİLLİ EGİTİM iktidar onlar bu eksiklikleri gidercegine tutturmuşlar bir imar bi kentsel dönşüm zenginleşmenin derdindeler her yere bedava kömür verceginize (gercek ihtiyac sahipleri hariç onlarda zaten alamıyor)biraz okullara hastanelere camilere onarım yapın ey iktidar vekili sorumlulugunuzun geregini yapı önce..karabaglar belediyesi olmasa okullarımz perişan durumda teşekkürler sayın belediye başkanı muhittin selvitopu bir veli olarak sagolun hizmetlerinizin devamını diliyrum

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemalpaşa Belediyesi'nden öğrencilere tercih desteği
Kemalpaşa Belediyesi, üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından ...
Selçuk'ta yol hamlesi
Kireçcili Mahallesi’nde YİKOB desteğiyle sürdürülen yol çalışmaları başladı. ...
Bucalı kadınlar bir ilki yaşadı!
Buca Belediyesi’nin 12 boyutlu film gösterim aracı çocuklarla buluşmaya ...
 
Konak'ta şenlik zamanı
Sıcak yaz akşamlarını sokak eğlenceleriyle renklendiren ‘Semtimizde Şenlik ...
Karşıyaka’da ‘Balköy’ bereketi
Karşıyaka Belediyesi Üretici Kadın Kooperatifi tarafından Sancaklı Mahallesi’nde ...
İzmir'de bisiklet çalıştayı: Hedef 2040
İzmir Büyükşehir Belediyesi “İzmir Metabolik Bisiklet Ağı” kapsamında ...
 
Gaziemir'de Süper Lig için koşacaklar
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, 4-5 Ağustos’ta düzenlenecek ...
İzmir'in o ilçesinde su kesintisi!
İZSU Genel Müdürlüğü Alsancak’ta bölge sayaçlarının giriş vanalarını değiştirecek. ...
Lezzet ustaları Bornova’da yetişiyor
Bornova Belediyesi’nin EVKA 3’deki Mutfak Atölyesi’nde açtığı İş Garantili ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva