HABERLER>GÜNCEL
9 Mart 2017 Perşembe - 18:00

İzmir'de Yeşilay Haftası paneline yoğun ilgi

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Yeşilay haftası Bayraklı Tepekule Kongre Merkezi Akdeniz Salonunda yoğun katılımla kutlandı

İzmir de Yeşilay Haftası paneline yoğun ilgi

Kısa film gösterisi, kum sanatı gösterisi müzik dinletisi, judo ve tekvando gösterilerinin yer aldığı Yeşilay haftası programına İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Yeşilay İl Başkanı Mehmet Fatih Vargeloğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şuayip ÜNER çok sayıda öğrenci ve öğretmen katıldı.

Program da konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Yeşilay’ın ; doktorlar, eğitimciler ve din adamlarının oluşturduğu duyarlı bir grup tarafından kurulup, 97 yıldır bağımlılıklarla mücadele ettiğine vurgu yaparak, Yeşilay’ın görev alanına giren konuların tüm dünyayı ilgilendirdiğini söyledi.

Yahşi şunları söyledi: “Kötü alışkanlıklarla mücadele de her bir ferdin yerini alması lazım. Teröre karşı verdiğimiz ortak mücadeleyi, aynı kararlılıkla zararlı alışkanlıklara karşıda vermeliyiz. Hiçbir evladımızın, evlatlarımızın geleceklerinin bağımlıklarla karartılmasına izin vermeyiz, veremeyiz. Çocuklarımızın fiziksel ihtiyaçlarını karşılarken manevi ihtiyaçlarını da göz ardı edilmemeli"

“Benim çocuğum yapmaz ya da bir defa denemekten bir şey olmaz mantığı ile de hareket edilmemesini isteyen Yahşi,  “Sadece sinekleri görmek sorunun küçük bir parçasını görmektir. Asıl görmemiz gereken bataklığın kendisidir”  diyerek evlatlarımızın bağımlılık batağına düşmemeleri için herkesi duyarlı olmaya davet etti.

YEŞİLAY DÜNYA MARKASI OLMA YOLUNDA

Yeşilay İl Başkanı ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Fatih Vargeloğlu ise yapmış olduğu konuşmada;  bağımlılıklarla mücadele konusunda Yeşilay’ın Dünyanın en eski  ve tek sivil toplum kuruluşu olduğunu  vurgu yaparak “Son yıllarda tarihsel birikimden aldığı güçle ve yeni bir vizyonla Yeşilay artık bir dünya markası olma yönünde ilerlemiştir. Bugün Avrupalı kuruluşların mükemmeliyet belgesi verdiği bir Yeşilay var. Yeşilay, ülke sınırlarını aşarak uluslararası bir boyut kazanma noktasındadır” Dedi. 

Türkiye’de  Yeşilay şube sayısının 23 den 120 ye çıktığını ve 30 ülkede de Yeşilay kurulduğunu söyleyen
Vargeloğlu şu açıklamalarda bulundu;

“Önleyici ve koruyucu hizmet olarak Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programımız (TBM) kapsamında 28 bin rehber öğretmene eğitim verdik ve böylece 20 milyon öğrencimize yaşlarına uygun bağımlılık bilgilendirici eğitimlerini ulaştırmaya devam ediyoruz. Rehabilitasyon ve terapi sürecini de çalışma alanımıza ekledik, Yeşilay Danışmanlık Merkeziyle (YEDAM) bağımlılara ve ailelerine psiko-sosyal destek hizmeti veriyoruz.

Bakanlığımız tarafından İzmir’den 40 öğretmenimiz Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitici eğitimi için hizmet içi formatör eğitimine alındı. Eğitimlerini başarı ile tamamlayan eğitici eğitmenlerimiz ile 24 ilçemizde ve 47 eğitim merkezimizde 1224 rehber öğretmenimize 3 günlük uygulayıcı eğitim verilmiştir. 3 günlük eğitim sonunda uygulayıcı eğitmenlerimize; yapacakları eğitimlerde kullanmak üzere yaş gruplarına göre ayrılmış 18 fasiküllü 1514 kitap seti ücretsiz olarak dağıtılmıştır. Bu proje kapsamında eğitimlerimiz İzmir İlinde devam etmektedir. Halk Eğitim Merkezlerimizde ise isteyen herkese bilgilendirici eğitim verilmektedir.” 

Düzenlenen gösteriler sonrasında program sona erdi.
 

 
Menemen Belediyespor'da hedef 3 puan
 
Borsa günü düşüşle tamamladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan'ın ardından...
Referandum tarihinin 16 Nisan olarak açıklanmasından bu yana geçen süre ...
Lice ve Genç'te PKK'lı teröristlere büyük darbe
Diyarbakır'ın Lice ve Bingöl'ün Genç ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik ...
İzmir'de telefon dolandırıcısı yakayı ele verdi
İzmir'in Torbalı İlçesi'nde, telefon dolandırıcılığından aranan 28 yaşındaki ...
 
Suikast timi davasında Gülen için iade talebi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişimine ilişkin davanın bir numaralı ...
İzmir'de 'Kutay-1' baskını: 6 tutuklama
Operasyonda uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan ...
Flaş! Atalay Filiz'e verilen ceza belli oldu
Atalay Filiz Ankara'da Göktuğ Demirarslan ve kız arkadaşı Elena Radchikova'yı ...
 
Suikast girişimi sanıklarına ip atıldı!
FETÖ'nün darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik suikast ...
İzmir'de soba faciası: Baba ve engelli oğlu öldü
Konak ilçesinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından etkilenen baba ve ...
ASELSAN'da FETÖ operasyonu: 84 gözaltı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, FETÖ soruşturması kapsamında ASELSAN'da ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva