HABERLER>EKONOMİ
26 Şubat 2018 Pazartesi - 16:16

İzmir'de satışa çıkarılmıştı... O tesise alkol devinden kanca!

Vergi Dairesi’nin borçlarına karşılık el koyduğu İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş tarafından kurulan Efe Rakı’nın Menderes’teki tesislerinin icradan satışına kısa süre kaldı. Martın ilk haftası açık arttırmayla satılacak tesislerle Mey Grup’un ilgilendiği öğrenildi.

İzmir de satışa çıkarılmıştı... O tesise alkol devinden kanca!

EGEDESONSÖZ- İzmir Ticaret Odası Ekrem Demirtaş’ın öncülüğünde işadamlarının ortak para koyarak kurdukları Efe Rakı’nın borçları nedeniyle başlatılan icra süreci devam ediyor. Türkiye’nin ilk özel sektör rakısı sloganıyla 2004 yılında yola çıkan ve Menderes İlçesi Tekeli Organize Sanayi Bölgesi’nde Elda İçecek ve Enerji Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş bünyesinde faaliyet gösteren fabrikada üretilen Efe Rakı yönetim sorunları nedeniyle çıkmaza girdi. Aradan geçen zamanda vergi borçları da eklenince Vergi Dairesi, fabrikaya el koydu. Kamuoyunda 120 milyon TL’yi bulan vergi borcuyla gündeme gelen Efe Rakı’nın organizedeki fabrikası 42 milyon 500 bin TL’den satışa çıkartıldı.

Menderes Vergi Dairesi’nin Martın ilk haftasında satışını gerçekleştireceği fabrikayla birçok alkol üreticisinin ilgilendiği öğrenildi. Alkol piyasasının yüzde 80’ini Yeni Rakı ve Tekirdağ markalarıyla elinde tutan Mey Grup’un fabrikadaki süreci yakından takip ettiği dile getirildi.  Piyasanın yüzde 15-20’lik kısmında birinci sırada yer alan Efe Rakı’nın yaşadığı olumsuz sürecin ardından diğer şirketler arasında yer alan Burgaz Rakı A.Ş’nin de İzmir’deki durumu yakından izlediği belirtiliyor.

Türkiye’nin en önemli alkol üreticileri arasında yer alan lider konumdaki MEY’in birçok markası ve farklı yerlerde üretim merkezleri bulunuyor.

ÖZELLEŞTİRİLDİKTEN SONRA SATILMIŞTI
TEKEL’in alkollü içki bölümlerinin özelleştirilmesinden sonraki süreçte MEY’i  satın alan İngiliz alkol devi Diageo, 1.5 milyar euroya (2.1 milyar dolar) ödemişti. İngiliz menşeli dünyanın en büyük alkollü içki üreticisi olan Diageo, dünyanın en çok satan birçok içki markasına sahip.  Şirket New York ve Londra borsalarında işlem görüyor. Diageo'nun başlıca içki markaları arasında Johnnie Walker, Crown Royal, J&B, Windsor, Buchanan's ve Bushmills viskileri, Smirnoff, Ciroc ve Ketel One votkaları, Baileys, Captain Morgan, Jose Cuervo, Tanqueray ve Guinness gibi ürünler bulunuyor.

DEMİRTAŞ “HABERİM YOK” DEMİŞTİ
Türkiye’de kurulduktan sonra hızla büyüyen ve piyasada önemli bir yer edinen Efe Rakı’nın başında olan Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, vergi dairesinin fabrikayı borçlarına karşılık satma kararının ardından kamuoyuna açıklamada bulunmuştu. Şirketi, önce oğlu Egemen Demirtaş’a devreden Demirtaş, daha sonra da şirketle olan bağlarını koparmıştı. Proje yola çıktığında şirkete hisse karşılığında para ödeyen İzmirli onlarca işadamı da zarar ettiklerini dile getirmişti.

Demirtaş yaptığı açıklamada, “Ben, rakı fabrikasının sahibi değilim. Hisselerimi de devrettim. Hiçbir ilgim yok. Satıştan da bilgi sahibi değilim" ifadelerini kullanmıştı.

 
Erdoğan'a sürpriz doğum günü ziyareti
 
Sözleri olay yaratmıştı... O isme suç duyurusu
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sezarın hakkı sezara 27 Şubat 2018 Salı 10:59

ODa başkanının eski fabrikası arkadaşlar! neden haberi düzgün okumuyorsunuz? adam hisselerini devretmiş. satıştan da bilgi sahibi değilim demiş.

Yorumu oyla      9      6  
Ahmet 27 Şubat 2018 Salı 07:45

Oda başkanı olan adamın fabrikası vergi borcundan kapanıyor. Kalkacak seminer yada konferansta dürüst tacir kavramını anlatacak...Allahım nasıl bir ülke burasi

Yorumu oyla      11      5  
sade vatandaş 26 Şubat 2018 Pazartesi 18:41

kar edince iyi iş vergiye geldi mi ödeme sonra da bende hisselerimi devrettim işin içinden çık bide bunlar izmirin ticaretini yönetiyorlar yazıklar olsun zehir zıkkım olsun üç tane koyun versene güdemezler bide oda başkanlığı yapıyon

Yorumu oyla      18      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da işçilerden KHK için eylem
CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı taşeronlara yönelik çıkartılan Kanun Hükmünde ...
İzmir pilot il seçilmişti... İlk yavrular dünyaya geldi
Orman ve Su İşleri Bakanlığınca orman köylerinde hayvancılıkla uğraşan ...
Bakan duyurdu, bu sene kazma vuruluyor!
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Kanal İstanbul’a ilk ...
 
Dolar yeni haftaya nasıl başladı?
Geçtiğimiz hafta 3.81 TL'ye kadar çıktıktan sonran yönünü aşağı çeviren ...
Çeşme'ye havalimanı dopingi: Sezon 12 aya çıkacak!
Yaz turizminin merkezlerinden Çeşme, Alaçatı'ya yapılması planlanan havalimanıyla ...
İzmirli kantinciler başkanını seçti
Bir milyona yakın öğrencinin sağlıklı beslenmesini sağlayan İzmir Kantinciler ...
 
İzmir'deki sendika kongresinde gerginlik!
Belediye İş Genel Merkezi'ne muhalif yapısıyla bilinen Belediye İş Sendikası ...
Alaçatı'da yeni havalimanına sürpriz komşu!
Çeşme ilçesinde yapılması düşünülen Alaçatı havalimanı arazisine yaklaşık ...
Bakan'dan 300 koyun projesi için önemli açıklama
Tarım Bakanı Fakıbaba, "Bir yanlış anlaşılma oldu" dedi ve 300 koyun projesinden ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva