HABERLER>EKONOMİ
26 Şubat 2018 Pazartesi - 10:07

Bakan duyurdu, bu sene kazma vuruluyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Kanal İstanbul’a ilk kazmanın bu yıl içinde vurulacağını söyledi.

Bakan duyurdu, bu sene kazma vuruluyor!

Marmaray, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 3. Havalimanı, Osmangazi Köprüsü gibi birbiri ardına dev projelere başlayan Türkiye'nin geldiği ekonomik gücün göstergesi olan ve bittiğinde çevresinde 7.5 milyon kişinin yaşayacağı Kanal İstanbul, 100 milyar dolara mal olacak.Cumhurbaşkanı Erdoğan, projeyi açıkladığı 2011 yılında, "Türkiye, böyle büyük, çılgın ve muhteşem bir projeyle 2023'e girmeyi hak etmektedir dedik ve bunun adımını attık" demişti.

BAKAN ARSLAN: İLK KAZMA BU SENE VURULUYOR 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Kanal İstanbul’a ilk kazmanın bu yıl içinde vurulacağını söyledi. Arslan, “Kanal yaklaşık 45 kilometre olacak” dedi. Kanal ile ilgili Sabah'a yazı yazan Arslan şunları dile getirdi: Ülkemiz, Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümü olan 2023 yılına odaklanarak refah devleti olma yolunda emin ve hızlı adımlarla ilerlemeye devam etmektedir. Bu çerçevede Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı olarak, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, Avrasya Tüneli, Marmaray, Yüksek Hızlı Tren Hatları, bölünmüş yollar, otoyollar, havalimanları, yat limanları gibi nice büyük projeyi gerçekleştirdik.

15 yıllık süreçte 380 milyar liranın üzerinde yatırım yapmış bulunuyoruz. Bu yıl içerisinde de bundan önceki yıllarda olduğu gibi birbirinden önemli büyük projeler başlattık, hayata geçirdik. Ancak 2018 yılı bizler için önemli yıllardan biri olacak. Çünkü; dünyanın beklediği Kanal İstanbul Projesi'nin temelini atmayı planlıyoruz. Proje etüd çalışmalarında son aşamaya geldik ve güzergâhını belirledik. Yapılan çalışmalardaki değerlendirme kriterlerini dikkate alarak, 5 alternatif arasında "Küçükçekmece-Sazlıdere-Durusu" koridorunu Kanal İstanbul Projesi için en uygun güzergâh olarak seçtik. Yaklaşık olarak 45 kilometre uzunluğunda olacak bu koridorda kanal güzergâhı ile entegre olarak liman, lojistik merkez, yapay ada gibi projelerin planlama çalışmalarını da yapıyoruz.

İKLİMSEL TÜM FAKTÖRLER İNCELENDİ
Kanal proje alanı belirlenirken özellikle tüm çevresel ve iklimsel faktörleri gözden geçirdik. Karadeniz ve Marmara Denizi girişlerindeki rüzgâr ve derin deniz dalgaları incelendi. Tsunami ile ilgili parametreler belirlendi. Marmara ve Karadeniz'de oluşabilecek tsunami etkilerinin kayıtlı tüm verileri çerçevesinde detaylı çalışmalar yapılarak ön raporda olumsuz bir etkinin olmayacağı tespit edildi. Proje alanında 25 yıllık rüzgâr verileri kullanılarak modelleme çalışmaları yapıldı. Kanal içerisinde gemi geçişlerinden oluşacak dalgaların kanal yan yüzeylerine etkisi en olumsuz senaryolara göre değerlendirildi. Kanal güzergahı Baklalı ve Dursunköy yerleşkeleri dışarda kalacak şekilde belirlenerek, insanlarımızın da olumsuz etkilenmesi önlenmiştir. Amacımız bu proje ile Marmara Denizi'nin olumsuz değil, tam tersine olumlu olarak etkilenmesi ve özellikle yük taşımacılığından kaynaklı kazaların önüne geçilmesidir. Hedefimiz bu yıl içerisinde dünyanın en büyük projelerinden biri olan Kanal İstanbul için kazmayı vurmaktır.(Milliyet)

 
Türkiye'nin en hayvansever kenti İzmir'den çıktı!
 
AASSM'de romantik gece: Jopek sahnede
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hür Düşünce 26 Şubat 2018 Pazartesi 12:20

Kanal İstanbul'a harcanacak para ile ülkeye Fen Üniversiteleri/Liseleri- Meslek Liseleri-gibi eğitim kurumları açılamaz mı ? Boğazdan geçen gemilerin büyük kısmı yanlış bilmiyorsak zaten para vermemek için kılavuz kaptan kullanmıyor. Kanal'dan neden para verip geçsin ? - Kanal etrafındaki apartman inşaatlarının ekonomiye getireceği fayda, yetişecek gençlerin çağdaş bilim ile ekonomimize girmesinden daha mı faydalı olacak.

Yorumu oyla      13      5  
Lombak 26 Şubat 2018 Pazartesi 12:18

Vah ülkem vah!

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dolar yeni haftaya nasıl başladı?
Geçtiğimiz hafta 3.81 TL'ye kadar çıktıktan sonran yönünü aşağı çeviren ...
Çeşme'ye havalimanı dopingi: Sezon 12 aya çıkacak!
Yaz turizminin merkezlerinden Çeşme, Alaçatı'ya yapılması planlanan havalimanıyla ...
İzmirli kantinciler başkanını seçti
Bir milyona yakın öğrencinin sağlıklı beslenmesini sağlayan İzmir Kantinciler ...
 
İzmir'deki sendika kongresinde gerginlik!
Belediye İş Genel Merkezi'ne muhalif yapısıyla bilinen Belediye İş Sendikası ...
Alaçatı'da yeni havalimanına sürpriz komşu!
Çeşme ilçesinde yapılması düşünülen Alaçatı havalimanı arazisine yaklaşık ...
Bakan'dan 300 koyun projesi için önemli açıklama
Tarım Bakanı Fakıbaba, "Bir yanlış anlaşılma oldu" dedi ve 300 koyun projesinden ...
 
Şans oyunlarında devrim gibi karar!
Sadece milli piyango bileti satan çok sayıda bayii, süper loto, 10 numara, ...
Merakla beklenen Türkiye kararı açıklandı
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Türkiye'nin ...
Kordon o şehre model oluyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin özel yönetmelik çıkartarak düzene soktuğu ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva