HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Temmuz 2018 Pazar - 08:51

İzmir’de nostalji günleri: Açık havada sinema keyfi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği açık hava yaz sinemaları, 4 ünlü Türk yönetmenin son filmlerini perdeye taşıyor.  Kültürpark Uzun Havuz'daki ilk film, 10 Temmuz'da gösterime girecek "Kelebekler" olacak.

İzmir’de nostalji günleri: Açık havada sinema keyfi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültürpark Açık Hava Yaz Sinemaları, dört ünlü yönetmenin son filmlerini konuk edecek. Nostaljik yaz geceleri akşamında Tolga Karaçelik’in “Kelebekler”, Ali Atay’ın “Ölümlü Dünya”, Ümit Ünal’ın “Sofra Sırları” ve Seren Yüce’nin “Rüzgarda Salınan Nilüfer” filmleri İzmirliler buluşacak. Gösterimlerden önce, sinema yazarı Vecdi Sayar, filmlerin sanatçıları ile söyleşiler yapacak. Söyleşiler 20.30’da, filmler ise 21.00'de başlayacak. Kültürpark Uzun Havuz’da gösterilecek filmler ücretsiz olacak.

ÖDÜL AVCISI “KELEBEKLER” 10 TEMMUZ'DA
Bu yıl, sinemamıza önemli ödüller kazandıran “Kelebekler”, genç yönetmen Tolga Karaçelik’in ikinci filmi. Sundance Festivali (ABD) En İyi Film, Bükreş Festivali En İyi Film, ArtFilm Festivali (Slovenya) Jüri Özel Ödülü, 2018 İstanbul Film Festivali Jüri Özel Ödülü, En İyi Erkek Oyuncu (Tolga Tekin), 2018 Ankara Film Festivali En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu (Tuğçe Altuğ), En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Gülçin Kültür Şahin), En İyi Kurgu (Evren Luş) ödüllerini aldı.  Tuğçe Altuğ, Tolga Tekin, Bartu Küçükçağlayan, Serkan Keskin, Gülçin Kültür Şahin, Hakan Karsak, Ercan Kesal’ın r ol aldığı film, üç kardeşin babalarının ölümünden sonra başına gelenleri anlatıyor. 10 Temmuz'da gösterilecek filmin oyuncuları Tuğçe Altuğ ve Hakan Karsak, aynı zamanda Kültürpark’daki ilk söyleşinin de katılımcıları olacak.

KOMEDİ VE AKSİYON BİR ARADA
“Leyla ile Mecnun” dizisinin Mecnun’u, “Sen Aydınlatırsın Geceyi” ve “Ayla” filmlerinin başarılı oyuncusu Ali Atay’ın “Limonata”nın ardından yaptığı ikinci film olan “Ölümlü Dünya” tüm fertleri kiralık katil olarak çalışan bir ailenin öyküsünü anlatan bir aksiyon-komedi filmi. Ahmet Mümtaz Taylan, Alper Kul, Sarp Apak, İrem Sak, Feyyaz Yiğit Çakmak, Mehmet Özgür, Doğu Demirkol, Meltem Kaptan ve Özgür Emre Yıldırım’dan oluşan geniş bir oyuncu kadrosuna sahip film, 17 Temmuz’da Kültürpark Uzun Havuz önünde sinemaseverler ile bir araya gelecek.

İZMİRLİ YÖNETMENDEN ÖDÜLLÜ FİLM
Erkek egemen bir toplumda başkaldıran bir kadının dünyasını anlatan Ümit Ünal’ın “Sofra Sırları”, sinemamızda ‘kara mizah’ın en başarılı örnekleri arsında yer alıyor. Popüler kültürün biçimlendirdiği bireyleri ve iki yüzlülüğün egemen olduğu değerleri ile taşranın resmini çizen film, kadın özgürlüğü konusunda güçlü bir mesaj içeren bir polisiye olarak da değerlendiriliyor. 2018 İstanbul Film Festivali’nde En İyi Senaryo, En İyi Kadın Oyuncu (Demet Evgar), En İyi Kurgu ödüllerini, Malatya Film Festivali’nde de İzleyici Ödülü'nü kazanan “Sofra Sırları”nın İzmirli senarist-yönetmeni Ümit Ünal ve oyuncu Elif Andaç Çam, Kültürpark söyleşilerinin konukları arasında yer alacak. Sofra Sırları, 24 Temmuz'da gösterilecek.

RÜZGARLA SALINAN NİLÜFER
“Çoğunluk” adlı ilk filminde orta sınıftan insanların çaresizliğini anlatan genç senarist-yönetmen Seren Yüce’nin kamerasını üst orta sınıfa yönelttiği ve mizah duygusunun eksik olmadığı bir bakışla burjuva sınıfını eleştirdiği “Rüzgarla Salınan Nilüfer” 31 Temmuz’da Kültürpark Yaz Sineması’nın son gösterisi olacak. Filmiyle Montreal Film Festivali’nde En İyi Senaryo ödülünü kazanan Seren Yüce ve 2017 Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri’nde "Yardımcı Rolde En Başarılı Kadın Oyuncu" seçilen Tülay Günal, gerçekleştirecek söyleşiye katılarak izleyicilerin sorularını da yanıtlayacak

 
Menderes’te küfür krizi: Başkanla tartıştı, saldırıya uğradı!
 
Mehmet KARABEL yazdı... Boşanırken bile öyle zarifti ki…
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
10 Temmuz 2018 Salı 08:42

Aynı açık hava sineması uygulamasını neden Egekent'te yapmıyorsunuz? Bir tek fuarmı var izmirde? Hep belli yerde bu hizmeti veriyorsunuz. Halbuki İzmir şehir olarak çok büyüdü.

Yorumu oyla      10      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZSU'dan Akarca koyu açıklaması: Arıtma suyumuz temiz
ZSU Genel Müdürlüğü; Seferihisar Akarca Koyu’nda iki mavi bayrağın, atık ...
Uyku festivali: Teknolojiden uzak doğal terapi
Teknoloji çağının beraberinde getirdiği dijital bağımlılıktan 48 saat ...
Bornova'nın eski başkanına büyük vefa
Bornova’nın önceki dönem Belediye Başkanlarından Aysel Bayraktar’ın adı ...
 
Karşıyakalı memurlara zam müjdesi
İş barışını sağlamak, çalışanların moral - motivasyonunu yükseltmek ve ...
Bornova’da mutluluk atölyesi
Bornova Belediyesi Çocuk Kulübü tarafından 4-14 yaş arasındaki çocuklar ...
İzmir'in kritik noktasında trafik düzenlemesi: Hangi yönler kapatılacak?
Balçova Viyadüğü ile mevcut benzin istasyonu arasında yapılacak alt geçit ...
 
Tarımda yüksek enflasyona İzmir freni!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Türkiye, kooperatiflere ...
İzmir'deki o belediye başkanından İnce'ye destek!
Menemen Belediye Başkanı CHP'li Tahir Şahin, kurultay tartışmalarına ilişkin ...
ASKİ'de çalışmalar tam gaz
Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü’nün turizm cenneti Kuşadası’nda ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva