HABERLER>POLİTİKA
6 Ağustos 2018 Pazartesi - 20:50

İzmir'de CHP'li muhalifler konuştu: Yerel seçimlerde hüsranla karşılaşabiliriz

CHP Genel Merkezi, muhalif kanadın olağanüstü kurultay için topladığı imzaları yeterli bulmadı. Genel merkezin aldığı kararın ardından, İzmir'de imza veren ve imza verilmesi için çalışan kurultay delegeleri kaygılarını paylaştı.

İzmir de CHP li  muhalifler konuştu: Yerel seçimlerde hüsranla karşılaşabiliriz

CHP'de olağanüstü kurultay yapılması için imza veren eski il Başkanı Alaattin Yüksel, genel merkezin kararını değerlendirdi. Siyasi partiler yasasına aykırı bir tüzüğün olmaması gerektiğini ifade eden Yüksel, atanmışlar hariç seçilmiş delegelerin yarıdan fazlasının kurultay istediğini ve bu sayısının son derece yüksek olduğunu vurguladı. Yüksel, genel merkezin tereddüt etmeden kurultay kararı alması gerektiğini savunarak, "Son yapılan seçimlerde zaten partimiz kötü bir sonuç aldı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun 9 yıllık genel başkanlığı döneminde en düşük orana inildi. Bu durumda yerel seçimlerin büyük bir hüsran ile karşılaşabiliriz. Bizi yerel seçimlerde facia bekliyor" diye konuştu.

'KÖTÜ GÜNLER BİZİ BEKLİYOR'
Partide 'imza vereler, vermeyenler' şekilde ayrışmanın yaşandığını belirten Alaattin Yüksel, "Belki bundan sonra mahkeme süreçleri olacak. Partimiz açısından son derece kötü bir süreç. Parti yöneticilerinin hızlı bir şekilde bu durumu önlemeleri gerekiyor. Genel başkan ilgili arkadaşlarımızı, parti akil adamları, Muharrem İnce'yi çağıracak, demokratik bir tüzük hazırlanması için harekete geçmeli. Önce demokratik bir tüzük üzerinde uzlaşalım. İlerici, kapsayıcı program hazırlığına girişelim" dedi. Uzlaşarak kurultaya gitmek gerektiğini, partinin bölünmüşlük duygusundan kurtulmasının ancak bu şekilde mümkün olduğunu ileri süren Yüksel, şunları söyledi:

"Tek vücut olarak, anlayışını, kadrolarını yenilemiş, programını yenilemiş ve güçlü şekilde yerel seçimlere gitmeliyiz. Yoksa hem CHP açısından hem de Türkiye açısından kötü günler bizi bekliyor. CHP'nin başarısız sonuçları ile AKP'ye ülkeyi teslim ederek cumhuriyet ve cumhuriyet değerlerinden Türkiye'yi yoksun bıraktık. Bunu daha fazla sürdüremeyiz."

'SİYASİ SONUÇLARI AĞIR OLACAK'
İzmir'de imza toplayan delegelerden biri olan CHP İzmir İl eski Başkanı Asuman Ali Güven de, yüksek rakamda imza toplandığı halde kurultaya gidilmemesinin yanlış olduğunu kaydetti. Güven, "Genel başkanın güven tazelememesi bana göre son derece yanlış bir anlayış. Antidemokratik bir tüzük maddesine dayanarak partinin kurultaydan kaçınması, parti içi birlik ve beraberliği büyük ölçüde zedeleyecek. Parti içi kutuplaşma büyüyecek. Bunların siyasi sonuçları da ortaya çıkacak. Yerel seçimlerde büyük sıkıntılar yaşayacağız. Kimler aday olacak, hangi tarafın adayı desteklenecek gibi tedirginlikler, huzursuzluklar etkili olacak. Bunun da siyasi sonuçları CHP açısından ağır olacak. O nedenle CHP'nin bir an önce kurultay kararını vermesi gerekiyor. Kurultay talebi olanların bu taleplerinde vazgeçmeleri artık mümkün değil. Israrcı olacaklar ve bu da ilişkileri karşılıklı olarak zedeleyecek. Genel başkanın güven tazelemesine gitmesi gerekiyor. Sayısal çoğunluk yoksa genel merkezin kurultaydan kaçınmasına da gerek yok. Madem çoğunluk genel merkezden yana gitsinler kurultaya güven tazelesinler. Aksi takdirde İzmir'de bile yerel seçimlerde büyük kayıplarımız olur. Bu duruma düşmemesi için genel başkanın acilen kurultayı toplaması gerekiyor" dedi.

'KÖKLÜ DEĞİŞİKLİK İSTİYORUZ'
CHP Bornova eski ilçe Başkanı Nevzat Kavalar ise partinin ipe un serdiğini savunarak, "Kurultay yapmama kararı aldılar, sonuçlarına katlanacaklar. Yerel seçimlerde başarılı olmamız gerekiyor ki bunun sonuçları genel seçimlere yansısın. Yerel seçimlerde başarılı olursak ancak iktidar şansımız olur" diye konuştu. İmza toplanma konusunun bir uyarı olduğunu fakat o uyarıya genel merkezin kulaklarını tıkadığını ileri süren Kavalar, şöyle dedi:

"İlla 630 imza mı olması gerekiyor?  Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, 'Getirin 605 imzayı biz tamamlayalım' dedi. Buyurun tamamlayın. Bize göre 630 imza verildi, onlara göre 605. Sadece genel başkan değişikliği için kurultay istemiyoruz. Partide köklü bir değişiklik için kurultay istiyoruz." (DHA)

 
Trump imzaladı! Yaptırımlar başladı
 
Pentagon'dan Münbiç açıklaması
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
karşıyakalı 7 Ağustos 2018 Salı 09:47

bir genel başkan çok iyi, dürüst, ahlaklı, namuslu olabilir.Ama bu kavramlar koca partiyi yönetmek için yeterli değil.Vizyon sahibi olmalı, öngörülü olmalı, yenilikçi olmalı, koltuğa yapışmamalı. Artık yeter kaç seçim kaybettin sayabilen varmı?? Veee İZMİR, belediye başkanları, ilçe başkanları ve delegeler sizce neden kurultay istemiyo. çıkarları uğruna koltuk sevdaları uğruna biryerlere gelebilmek için hani bir makam koltuk da ben kapayım sevdası için de hareket ediyorlar.Sokağın ve bu partiye oy vermiş insanların sesisne kulak verin değişim şartttt.

Yorumu oyla      10      5  
değiştir 7 Ağustos 2018 Salı 09:26

ben iyi partiye oy verecem bu secimde. kazansa da kaybetsede umrumda değil. chp bizi temsil etmiyor artık. izmirde bakımsız ve köhne kaldı zaten. yatırım yok koskoca sehirde.

Yorumu oyla      14      6  
Bucalı 7 Ağustos 2018 Salı 09:01

Geçen yerel seçimlerdeki gibi aday belirlemelerde yanlışlıklar yapılırsa 8 değil 18 ilçeyi kaybederiz.Örnek olarak Bucada yaşıyorum.Piriştina tekrar adat olursa Buca da gider.Zaten yanlış adaydı.Önceki başkanın hakkını yediler.

Yorumu oyla      17      6  
the memur 7 Ağustos 2018 Salı 08:53

ilk defa chp doğru öngörüde bulundu. yerel seçimde ne sandıkları koruyan olur ne chp ye oy veren. pek çok belediyeyi kaybedecekler. umarım kaybederler ve chp yönetimi değişir.

Yorumu oyla      15      5  
KARABAGLAR HALKI 7 Ağustos 2018 Salı 08:47

partide köklü degişiklik istiyorsanız önce siz bi gidin eskilerde partinin yeni kişilere ihtiyacı var siz eskilere degil

Yorumu oyla      13      9  
Yilmaz 6 Ağustos 2018 Pazartesi 23:08

Siz karismayin daha iyi olur merak etmeyin

Yorumu oyla      13      8  
Selin 6 Ağustos 2018 Pazartesi 23:05

Hüsran az kalır tarif etmeye

Yorumu oyla      14      7  
Partili 6 Ağustos 2018 Pazartesi 22:51

Ya siz nasıl bir hastalıksınız. Muharrem erkek size 604 varsa getirin dedi. Sizde yok biz tüzükte ne yazıyorsa onu yapacağız demediniz mi? Bu tüzük sizin canınız isteyince iyi oluyor da istemeyince kötü mü oluyor. Ayrıca siz bu partiyi batıran A takımı olarak İZMİRİ AKP li rantiyeceilere peşkeş çek ediniz mi? Zaten siz 8 ilçeyi kaybetmediniz mi? Siz nasıl bir yüzsüzsün arkadaş düşün şu partinin yakasında kan emici patronlar...

Yorumu oyla      13      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'den idam açıklaması: Karşıyız
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel TBMM'de gündemi değerlendirdi. Özel, ...
129 imzacı vekilden biri de 'kurultay' istedi!
CHP'de yaşanan Olağanüstü Kurultay sürecinde geçtiğimiz günlerde 129 vekil ...
Seçim ittifakı AK Parti tüzüğüne girecek
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Türk siyasi hayatında ...
 
Veli Ağbaba: AK Parti bile bu zararı veremedi!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Bir öz eleştiri lazım mı? Kesinlikle ...
Başkan Batur'dan Lider'e davet!
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Narlıdere Ahmet Piriştina Demokrasi ...
CHP Genel Merkezi önünde oturma eylemi
Olağanüstü kurultay talep eden bazı delegeler, CHP Genel Merkezi önünde oturma eylemi yapıyor.
 
İYİ Parti'den istifa açıklaması: Saygıyla karşılıyoruz ancak...
İYİ Parti'de kurucu üyeler Nevzat Bor, Özcan Yeniçeri ve Yusuf Halaçoğlu'nun ...
CHP İzmir’in vekili değişimi kendisinden başlattı: Bir daha aday olmayacağım!
CHP İzmir Milletvekilli Tacettin Bayır'dan flaş bir açıklama geldi. Bayır, “benim ...
CHP’li Beko'dan çarpıcı rapor: Türkiye işsizlikte dördüncü!
İzmir Milletvekili Beko, işsizlik hakkında konuşurken, “Üzülerek görüyorum ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva