HABERLER>SAĞLIK
12 Temmuz 2013 Cuma - 15:19

İzmir’de bir mucize bebek!

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tıp literatüründe ender rastlanan mucize bir doğum gerçekleştirildi. 25 yaşındaki Esra Arık, Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Orkan Ergün, Çocuk Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Sema Aydoğdu ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Fuat Akercan’ın ortak çalışmasıyla, otoimmun hepatit ve portal hipertansiyonu yenerek bir bebek dünyaya getirdi.

İzmir’de bir mucize bebek!

İZMİR - Teşhisi ve tedavisi bilgi birikimi ve tecrübe gerektiren bir hastalığa çocuk yaşlarda yakalanan Esra Arık, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne başvurdu. Tıp Fakültesinde, portal hipertansiyon adı verilen karaciğere giden ana toplardamarların içinde basıncın çok artmasına bağlı olarak karın içinde hipertansiyon oluştuğu belirlendi. Bu durum hastada daha ağır sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına neden olabileceği belirtildi. Bazı cerrahi müdahaleler yapılan Esra Arık sağlıklı yaşama döndü. Arık ardından da sağlıklı bir kız çocuğu dünyaya getirdi.
 
Prof. Dr. Sema Aydoğdu, Esra’yı uzun yıllardır yakından takip ettiklerini belirterek gelişmeleri şöyle anlattı, “İki yıl önce Esra Arık’a bir şant ameliyatı yapıldı ve şant ameliyatı ardından kontrollü bir şekilde gebe kaldı. Prof. Dr. Fuat Akercan’la beraber bütün gebelik süresi boyunca izledik. Karaciğerinde bağışıklık sistemiyle ilgili bir problem olan ve buna bağlı sirozu gelişmiş olan yani sirozlu bir hasta ve bununla ilgili damar sisteminde sorunu olan çok büyük dalağı olan ve bunun yanında tüm hekimlerimizi çok korkutacak kan hücrelerindeki düşüklükleri olan bir hasta bugün bu ekip çalışması sonucunda sağlıklı bir bebeğe kavuştu. 35 haftalık gebeliği tamamladık ve 2 kilo 220 gram ağırlığında bir kız bebeğimiz dünyaya geldi. Burada hekimlere çok büyük mesaj var. Bu hastanın kanının pıhtılaşmasını sağlayan hücreleri trombositlerin sayısı normalde olması gerekenden çok düşüktü. Vücudun enfeksiyonlara karşı savunan hücreleri normalde 5 bin civarında olması gerekirken 1.500’ler civarındaydı. Bu rakamlara rağmen bunların fonksiyonlarının iyi olmasıyla biz bugün bu ekip çalışmasıyla mutlu bir sona ulaşmış olduk.”
 
Portal hipertansiyona yönelik şant cerrahisini gerçekleştiren Prof. Dr. Orkan Ergün, bu tip vakalara ender rastlanmasına rağmen, ısrarlı takip ve ekip çalışmasıyla hastanın normal yaşamına döndürüldüğüne dikkat çekti.
 
Esra Arık’ın doğumunu gerçekleştiren Prof.Dr. Fuat Akercan, hamilelik süresince büyük bir titizlikle takip edildiğini ve bebeğin kendi yaşam fonksiyonlarını tek başına yerine getirebileceği zamana gelene kadar 35 hafta boyunca hamileliğin başarıyla sürdürüldüğünü dile getirdi.

Ailesi de büyük sevinç yaşayan Esra Arık, “Orkan beyle Sema hocanın sayesinde, Fuat beyin sayesinde anne oldum. Çok mutluyum. Sağ olsun doktorlarımız” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
GALEM 12 Temmuz 2013 Cuma 16:10

Tebrikler,bir canın sağlıklı dünyaya gelmesine vesile oldunuz ve bir kadını anne yaptınız başarılarınızın devamını dilerim...

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şeker hastalarına oruç uyarısı
Denizli Devlet Hastanesi Endokrinoloji Uzmanı Dr. İbrahim Özdeş, yüksek ...
'Susamamak için sahurda zeytin yiyin'
Çok acıkılacağı ve susanılacağı endişesiyle iftar ve sahurda fazla yemek ...
SES’ten korkutan açıklama: SGK’dan ‘kör eden’ sistem!
Sağlık Emekçileri Sendikası yazılı bir açıklama yaparak özel işletmeler ...
 
Türkiye obezitede ilk 10’da
Birleşmiş Milletler'in araştırmasına göre Türkiye nüfusunun % 29'u obez. ...
'Güneş kremi kullanmayın doğru güneşlenin'
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim ...
Diş sağlığında diş ipi önemi!
Sağlıklı dişlere sahip olmak sadece dişlerin düzenli fırçalanmasından ...
 
Kalbiniz için en az 7 saat uyuyun
Hollanda’da yapılan bir araştırma, günde en az 7 saatlik uykunun ölümle ...
'12 bin eczacı yoksulluk sınırının altında"
Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Eczacı Tunten Saydan, Türkiye ...
İzmir’de gönüllü gıda denetimi çağrısı: Alo 174
İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, Ramazan ayı öncesi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva