HABERLER>EKONOMİ
5 Aralık 2017 Salı - 15:04

İzmir'de binlerce işçinin gözü kulağı bu kararda!

Türkiye’de kamu ve belediyelerde taşeron çalışan işçilerin gözü kulağı Ankara’dan gelecek kararda. İzmir’de ise kamu ve belediyede çalışan 60 bini aşkın işçi de müjdeli haber bekliyor.

İzmir de binlerce işçinin gözü kulağı bu kararda!

EGEDESONSÖZ- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Türkiye’de bulunan yaklaşık 900 bin taşeron işçisini ilgilendiren bir açıklama yaptı. Taşeron işçilerinin kadrolu olacağı yönündeki yasal düzenleme hakkında konuşan Erdoğan açıklamasında “Kamudaki 450 bin ile belediyeler ve il özel idarelerdeki 400 bin işçimiz, çalıştıkları yerlerdeki iktisadi teşebbüslerinde istihdam edilecekler. 23 bin mevsimlik işçilerin halen en fazla 5 ay 29 gün olan çalışma süreleri de 9 ay 29 gün’e kadar çıkartılabilecek” demişti.

Taşeron işçilerinin çalışma statülerine ilişkin söz konusu yasal düzenleme kapsamında binlerce taşeron işçilerinin iktisadi teşşebüslerde istihdam edilecekleri belirtilirken DİSK(Türkiye Devrimci İş Sendikaları Konfederasyonu) Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, açıklamanın ayrıntılarının net olarak kamuoyuna açıklanması gerektiğini kaydetti.

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Sarı “Kamuoyuna yansıyan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve Çalışma Bakanı Julide Sarıeroğlu’nun açıklamalarını okuduk ancak ayrıntıların belirlenmesi lazım. 450 bin taşeron bulundukları illerin belediyelerinde kadrolu olarak istihdam edilecek deniyor ancak şöyle bir durum var. Belediyelerin şirketleri de belediyeden iş almak için ihaleye gidiyor. Şirket ihaleye gitti ve ihaleyi alamadı örneğin. Taşeron olmaktan kurtulacağı söylenen işçinin şirketi ihaleyi kazanamayınca bu insanlar taşeron olmaktan kurutulamayacak. Taşeron kalmaya devam edecek” dedi.

YASAL DÜZENLEMEDE BİR İBARE OLMALI
Erdoğan’ın taşeron işçilerinin çalıştıkları yerlerdeki iktisadi teşebbüslerde istihdam edilecekleri, kadrolu olacakları yönündeki açıklamaya ilişkin DİSK Ege Bölge Temselcisi Sarı, hükümet tarafından yapılacak düzenlemeye ilişkin konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İzmir’de kamuda ve belediyelerde 60 bini aşkın işçi bulunuyor. Geçtiğimiz yıllarda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketi olan ESHOT sözleşme süresinin bitiminde yeni dönem için ihaleye girdi ve kazanamadı. İhaleyi alamayan belediye şirketi bu çalışanları nasıl istihdam etmeye devam edecek? Yani belediyede kadrolu istihdam edileceği söylense de ihaleyi alamayan şirketin çalışanı taşeron olmaktan kurtulamayacak. Sonuç itibariyle şu anda belediye şirketleri de belediyelerden ihale ile iş alıyor. Bu durumda yasal düzenlemede önemli bir ibare olmalı. ‘Belediyeler Kamu İhale Kurumu’nun belirlemiş olduğu ‘bedeli’ aşmamak kaydıyla belediye şirketleri belediyelerdeki işleri bir protokol imzalayarak alabilir’ şeklinde bir ibare eklenmelidir. Bu ibare olmadan kadronun bir realitesi olamaz” dedi.

“TAŞERON SAYISI ÇOK DAHA FAZLADIR”
Türk İş 3. Bölge Temsilcisi Süleyman Yıldırım ise kamuda 900 bin taşeron olmadığı çok daha fazla olduğunu ancak açıklamanın tamamını detaylı bir şekilde inceleyeceklerini kaydetti.

 
Kılıçdaroğlu: Sarraf ötünce hain oldu
 
İzmir'de görülmemiş vahşet! 14 yıllık eşine bakın ne yaptı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sendika 6 Aralık 2017 Çarşamba 11:34

Soyadı sarı kendi sarı sendikası daha sarı Sonunuzda sapsarı topunuzda sapsarı Oynayacak başka kum plaj bulun kendinize artık edindiğiniz servet size epey yeter Yüzünüzü görmeyelim oda bize yeter.

Yorumu oyla      11      5  
Yorumcu 5 Aralık 2017 Salı 15:40

Gereksiz zamanda ortaya çıkan 13 nin maaşlı sendika market????Marketin patronları. İşçiler artık elinizden yavaş yavaş kaçacak. Dükkan iflas edebilir.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Taşeron işçiler gelişmesinde maaş durumu
Taşeron çalışanların kadroya alınacağı açıklamalarının ardından, “bu çalışanların ...
Dolar ve enflasyon otomobil satışlarını vurdu
Doların yukarı yönlü seyri ve üst üste zirveyi görmesi ve enflasyonun ...
İzmir turizmi için çağrı... Cansuyu İnciraltı'nda
Geçtiğimiz günlerde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın açıkladığı verilere ...
 
İzmir'in en şanslı ilçesi... Her yıl çiftçiye 62 milyon gelir!
Son 14 yılda İzmir’e 3 milyar 850 milyon liralık yatırım yapan Orman ve ...
Yılbaşı tarifesi... Yeni MTV oranları açıklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanan 7061 sayılı "Bazı Vergi Kanunları ...
TTO’dan kurumsallaşma ve ihracat atağı
Torbalı Ticaret Odası, yeni açtığı Dış Ticaret ve Kurumsal İletişim Birimi ...
 
Dolarda düşüş sürüyor! İşte ilk rakamlar
Dolar kurunda dün başlayan düşüş eğilimi devam ediyor. Dün hem Merkez ...
Zeytinyağı üreticilerinden sevindiren haber
Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı Davut Er, bu sezon ...
Çin'den İzmir'e enerji hamlesi... O ilçeye dev yatırım!
Çinli Renesola Şirketi ile Türkiye’de ortak projelere imza atan UCK Grup ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva