HABERLER>GÜNCEL
8 Şubat 2016 Pazartesi - 09:43

İzmir’de 5.Balkan zirvesi: Hedef vakıf!

5 federasyon, 35 Balkan derneğinin bir araya geldiği oluşumun aylık toplantısı Buca’da yapıldı. Oluşumun genel sekreteri Ömür Şanlı dernek ve federasyonların asıl amacının Balkan Vakfı kurmak olduğunu açıkladı.

İzmir’de 5.Balkan zirvesi: Hedef vakıf!

5 federasyon, 35 Balkan derneğinin bir araya geldiği oluşumun aylık toplantısı Buca’daki Uluslararası Balkan Dernekleri Federasyonu (Ulubaldef) ev sahipliğinde Buca’da yapıldı.

Oluşumun genel sekreteri Ömür Şanlı, her ay bir dernek veya federasyonun ev sahipliğinde yapılan toplantıların bu ay 5.sinin gerçekleştiğini söyledi. 

Dernek ve federasyonların asıl amacının Balkan Vakfı kurmak olduğunu, vakıf senedi üzerinde çalışmaların devam ettiğini belirten Şanlı, bahar aylarında Balkan Vakfı’nın kurulabileceğini vurguladı. 



Dördüncü toplantıya Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın davet edildiğini, bundan sonraki toplantılara belediye başkanı, milletvekili, siyasilerin de davet edileceğini belirten Şanlı, bu çerçevede Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı ile balkan dernek yöneticilerinin bir araya geldiğini vurguladı.

“Kontrolsüz güç güç değildir” ilkesiyle dernek ve federasyonların bir araya geldiğini belirten Şanlı, “Balkan insanı Ahmet Piriştina, Cemil Şeboy, Cengiz Bulut, Kemal Baysak, Kemal Vatan gibi birkaç arkadaşımızın dışında siyasette bir yerlere gelemiyor. Ama Balkan insanı mütevazidir. Yaptığımız bu çalışma balkan derneklerindeki dağınıklığı da sona erdirdi. Balkan Vakfı kurulması ile İzmir’de balkan dernekleri tek çatıda olacak, tek ses verecektir. 2016 yılı Balkan yılı olacaktır” dedi.

Toplantının ev sahipliğini yapan Uluslararası Balkan Dernekleri Federasyonu Gelen Başkanı Ekrem Selimler ise federasyonun eski Yugoslavya’dan göç edenlerin 1958 yılında kurduğu Avcılık derneğinde aralarında bulunduğunu 13 dernekten oluştuğunu söyledi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle İzmir’e Kosova, Makedonya, Arnavutluk, Bosna Hersek gibi ülkelerden kadınların İzmir’e davet edildiğini vurgulayan Selimler, yaklaşık 10000 kişinim katılımıyla ses getirecek bir organizasyon düzenlendiğini vurguladı.

Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı ise hemşehrileriyle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu, Selçuk’ta da önemli oranda Balkan insanının yaşadığını söyledi. Toplumlarda örgütlü olmanın esas olduğunu, Balkan insanının dernek ve federasyonlara üye olduğunu vurgulayan Bakıcı, şunları söyledi: Örgütlü olmanın toplumlara büyük faydası vardır. Balkan insanı da bu gerekliğini önemli ölçüde yerine getiriyor. Dernekler yaptıkları faaliyetlerle dillerin ve geleneklerin gelecek kuşaklara aktarılması için çalışıyorlar. Esas olan öz kimliklerin kaybedilmemesi, gelecek kuşaklara aktarılmasıdır. Dernek, vakıf ve federasyonlar bu amaçlar için çalışıyorlar. Balkanların güçlenmesi için Türkiye’de yaşayan Balkan insanlarının bir arada olması gerekiyor. Balkanlardan gelen insanlar daha aydın düşüncede, çağdaş fikirlere sahiplerdir.  Başta ulu önder Atatürk olmak üzere Balkanlardan gelenler bu ülkeye büyük hizmetler yapmışlardır. Örgütlü olmanın gücünü iyi kullanmalıyız. Bu gücü başka kesimlere baskı kurmak için değil, gelişmeyi, çağdaşlaşmayı yakalamak için kullanmalıyız. Böyle olursak siyasi, ekonomik, sosyal hedefleri aşarız. Balkan insanı özgürlükten, demokrasiden, çağdaşlıktan, gelişmelerden yanadır…

İzmir Balkan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Vahap Savaşan ise siyasilere balkan insanı gerçeğinin iyi anlatılması gerektiğini söyledi. Yapılan oluşumun bu amaç için çalıştığını belirten Savaşan, Balkan insanının siyasette hak ettiği yerde olmadığını, genel başkanlardan bu gerçeği görmelerini istedi.

Ege Balkan Türkleri Federasyonu Genel Başkanı Hüseyin Kocaman ise son Bulgaristan ziyaretiyle ilgili bilgi verdi.

Eski milletvekili ve eski Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy ise Balkan derneklerinin vakıf çatısı altında birleşmesi gerektiğini ilk söyleyenlerden biri olduğunu söyledi. Bu çalışmalar için her türlü desteği vermeye hazır olduğunu vurgulayan Şeboy, vakıf ile Balkan insanına çok önemli hizmetler yapılabileceğini dile getirdi.

Uluslararası Balkan ve Türk İş Dünyası Derneği Başkanı Akın Kazançoğlu da bütün balkan derneklerinin bir araya gelerek yılda bir defa ses getirecek büyük bir etkinlik yapması ve güçlerini ortaya koyması gerektiğini söyledi.

Oluşumun basın sözcülüğü görevini üstlenen İzmir Makedonya Göçmenleri Derneği Başkanı ve Ege Balkan Rumeli Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Medat Şenay ise Aralık ayında yapılan milletvekilliği genel seçimlerinde Balkan insanının iyi bir örnek ortaya koyduğunu söyledi. Geçen Haziran ayında yapılan milletvekilliği genel seçimlerinde AK Parti Cemil Şeboy’un seçilebilecek bir yerden aday gösterdi ve partinin oy oranını arttırdığını belirten Şenay, “Kasım seçimlerinde Cemil Şeboy aday gösterilmeyince 1. Bölgede bu partinin oy oranı düştü. Öte yandan 2. bölgede de CHP Haziran ayında 6 vekil çıkarmıştı, Kamil Okyay Sındır 7. sıraya düşünce Balkan insanı çok çalışarak sayın Sındır’ı Meclis’e gönderdi. Bu Balkan insanının bir gücüdür” dedi.

Toplantıda diğer dernek başkanları da yapılan çalışmalar ve Şubat ayı etkinlikleri ile ilgili bilgiler verdi.

 
Olaylı yıkım! TOMA devrildi: 2 yaralı
 
En yetkili kurum açıkladı: Evler neden pahalı?
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
cengız cansız 8 Şubat 2016 Pazartesi 23:34

hepimiz biryerlerden geldik bence izmir vakfı kurulsun herşey izmirimiz için olsun

Yorumu oyla      11      5  
lutfu 8 Şubat 2016 Pazartesi 14:15

Ben bir karadeniz liyim hiç bir zaman oy vedigim kişinin nereli olduğu nereden geldiği önemli olmadı vizyon ve hizmetleri ne bakarım Cemil Şeboyu bu konuda her zaman taktir etmişşimdir

Yorumu oyla      11      5  
vatandaş 8 Şubat 2016 Pazartesi 13:49

Hiç kimse değişik yerlerde keramet aramasın İzmir'de ülkemizin ve dünyanın her yerinden insan var.Önemli olan insan olmak yoksa insan şeklinde çok var...

Yorumu oyla      11      5  
Balkanlı 8 Şubat 2016 Pazartesi 10:56

Tebrikler kardeşlerim hep böyle birlik içinde olun

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Olaylı yıkım! TOMA devrildi: 2 yaralı
İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun adına yaptırılan ve ...
Cizre'de büyük operasyon: 60 ölü iddiası!
Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklamasına göre Şırnak’ın Cizre ilçesinde ...
İstanbul'da yine kahvehane tarandı: 1 ölü, 1 yaralı
Kağıthane'de bir kahvehaneye, otomobille gelen kişi yada kişiler tarafından ...
 
8 ilde kar okullar 1 gün geç açılacak
Ağrı, Bayburt, Kars'ın tamamında, Muş, Sivas, Ardahan, Tunceli ve Erzincan'ın ...
BHH'den laiklik ve barış mesajı: Sur’da bombalar yağarken...
Birleşik Haziran Hareketi İzmir Buluşması’nda konuşan BHH Türkiye Yürütme ...
Adana'da TIR'la otomobil çarpıştı: Biri savcı 3 ölü!
Adana'da, TIR ile otomobilin çarpışması sonucu, cumhuriyet savcısı İsmail ...
 
Cizre'deki operasyonda sona doğru
Cizre'de terör örgütü PKK mensuplarına yönelik "Şehit Jandarma Astsubay ...
İzmir'de hamsili ve horonlu kardeşlik mesajı
İzmir'de binlerce kişi bu yıl 7'ncisi düzenlenen 'Hamsi Şöleni'nde bir ...
İzmir mutfağı unutulma tehlikesinde
Değişik otları, şifa kaynağı zeytinyağı ve deniz ürünleriyle sağlıklı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva