HABERLER>GÜNCEL
20 Aralık 2018 Perşembe - 12:06

İZBAN'daki ek seferlere jet mahkeme!

Demiryolu İşçileri Sendikası İzmir Şubesinin İzmir Banliyö Taşımacılığı AŞ'de (İZBAN) devam eden grevin kırıldığı suçlaması ve ek tren seferlerinin durdurulması talebiyle açtığı davada hakim, iş yerinde keşif yapılmasına karar verdi.

İZBAN daki ek seferlere jet mahkeme!

Karşıyaka 1. İş Mahkemesinde görülen duruşmaya sendika ve İZBAN şirketi avukatları ile grevdeki işçiler katıldı. 

Demiryolu İşçileri Sendikası avukatı Erol Özcan, işverenin grevi kırmak amacıyla iş yerindeki makinistler grevde olduğu halde alt işverenden temin ettiği 7 sürücü eğitmenle aralıklı seferler başlattığını belirterek, bu durumun 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Yasası'nın 68. maddesine aykırı olduğunu savundu. 

Özcan, grevle ulaşımda sıkıntı oluştuğunu ancak belediyenin diğer ulaşım imkanlarını kullanarak ve çok sayıda otobüs seferini devreye alarak sıkıntıyı önemli ölçüde giderdiğini iddia ederek, "Ortada kanuna açıkça aykırılık vardır. Grevdeki işçilerin zora sokulması amaçlanmaktadır. Bu nedenle mağduriyetin önlenmesi bakımından sayın mahkemenin ihtiyati tedbir kararı vermesini arz ederiz." dedi. 

İZBAN'ın avukatı Emre Limoncuoğlu da 2010 yılından bu yana eğitmen alımı yapıldığını, bu durumun da sendikanın bilgisi dahilinde olduğunu, söz konusu sürücülerin sadece eğitmen olmadığını makinistlik de yaptığını savundu. 

Hakim, tedbir istenen iş yerinde Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı müfettişlerince inceleme yapılmışsa buna ilişkin tutanağın taraf vekillerince dosyaya sunulmasını talep etti. 

Hakim, tedbir istenen iş yerinde bugün keşif yapılmasına karar vererek duruşmayı yarına erteledi. 

Demiryolu İşçileri Sendikası (Demiryol-İş) İzmir Şube Başkanı Hüseyin Ervüz, duruşma sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, ek seferlerin grevin başarı oranını düşürdüğünü belirterek, "İnşallah bu engel de ortadan kalkar. Biz de kanuna uygun bir şekilde grevimizi yaparız. Grevde de hayırlı bir sonuç alırız diye düşünüyorum." dedi. 

Demiryol-İş ile İZBAN AŞ arasındaki TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine 10 Aralık'ta grev kararı alınmıştı.

Demiryolu İşçileri Sendikası (Demiryol-İş) İzmir Şube Başkanlığı, konulan ek seferlerin İZBAN'da başlattıkları grevi kırdığı iddiasıyla ve ek seferlerin tedbiren durdurulması talebiyle Karşıyaka 1. İş Mahkemesine başvuruda bulunmuştu. 

 
Altınordu ilk peşinde!
 
Narlıdere Belediyesi çalışanlarına özel eğitim
YORUMLAR
Toplam 38 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mesut kafa 21 Aralık 2018 Cuma 22:08

Hepsini atsınlar işten insanları mağdur etmek neymiş görsünler

Yorumu oyla      9      5  
Tolga Karanlıkoğlu 21 Aralık 2018 Cuma 14:53

%65 zam isteyenleri beş dakika tutmayın orada, milleti iyi kötü işine yetiştirmeye çalışıyorlar niye zorunuza gidiyor? Tüm işçiler grev istemiyor olabilir, sizinki ekmek davası da işine yetişmeye çalışanların davası başka mı? Milleti işine yetiştirmeye çalışana engel olursan millet senin yanında olur mu?

Yorumu oyla      9      5  
Adnan Çuhacı 21 Aralık 2018 Cuma 11:25

Arda Şenyürek, var tabi 1 MİLYON LİRA alıyor sendika. Ama işçilere vermiyor. eskiden grevdeki işçilerin maaşlarını sendika ödüyordu.

Yorumu oyla      9      5  
bergamalı 21 Aralık 2018 Cuma 11:25

Geçmişte sendikaların akıl almaz istekleri yüzünden "taşeron işçi" diye bir tabir oluşmutu.340 kişi eğer günlük 300.000 (üçyüzbin)kişinin emeğiyle oynuyor, zamanından çalıyor,sınava yetişmesini engelliyor okulu uzamasına sebep olup, ekonomiye ciddi zararlar verip şantaj yapıyorsa; taşeron geri gelsin.

Yorumu oyla      9      6  
Kemal şengeldiler 21 Aralık 2018 Cuma 11:09

Grev kararı ve zamanı günün ekonomik zorluklarını yaratanlardan hiç bir destek konuşması ve çözüm önerisinde bulunmuyor suçu büyük şehire bırakarak Üstünde atıyor ?onuşmaya gelince İZBANI İZMİRE BİZ ?APTIK DEMESİNİ BİLİYORLAR PERSONEL GREVİ KIRMADİLAR AKILLI LIK YAPTILAR BU NE DEMEK OLUR HADİ BİZDEN BİR ADIM HÜKUÜMETTEN BİR ADIM DEMEK BUNUN ACILARI ÇOK ACI ACI ÇEKTIREREK SONUÇ ALINMAZ IKTIDARIN BELEDIYE BAŞKAN ADAYININ ÇABALARINI GÖREMİYORUM BUNUN BİR SEÇİM TAKTIĞINE DÖNDÜRMESİNLER IZMİRLİ UYAN KATLAN ZAFER İZMİR LİNİN OLACAK BUNUN CEVABI AĞIR OLACAK HÜKUMET HER ÇÖZÜMLER üRETİYOR İZMİ? ÜVEY EVLATMI ? ŞEÇİMLE? YA?IN BİZDE GÖBEĞİMİZİ ?ESERİZ ?USURA BAKMAYIN İZMİR DEN NE İSTİYORSUNUZ Ha HAYAT ZOR DAHA ZORLAŞTIRMAYIN GÜNAH SEBEB OLANLARI ALLAHA BIRAKTIM

Yorumu oyla      9      5  
izmirli 20 Aralık 2018 Perşembe 23:21

insanlar emek mücadelesi veriyor asgari ücret çok güzel bir rakammı çalıaşnalrın aldığı ücret çok düşük buradan atıp tutuyorsunuz bir çok kişi belediyede çalışan vardır buradan yazanların çünkü onlar belediyeye kötü imaj olduğu için bu grev onlar için kötü ya nasıl bir düşünce birde buraya yazanlar belediye yönetimini savunuyor. ama belediye chp li chp parti programı ne diyordu sendika işçi hakları grev sayın kemal kılıçtaroğlu ne dedi sokağa çıkmayan grev yapmayan işçi işçi değildir kendiside zaman zaman grevci insanları ziyaret ediyor flomar işçisini ziyaret etti ya izbancılar onlarda bu ücret sistemine boyun eğmek istemediler anaysal haklarını kullanıyorlar şimdi buraya yorum yazanlara sormak istiyorum bu grevi siyasi yöne sizler çekiyorsunuz neden hak aramak şuç oluyor bu sendika başka şehirlerdede toplu iş sözleşmesi imzalıyor oradaki ücretlere bir bakın araştırın izban personelinden ne kadar fazla maaşları. lütfen biraz sağduyu

Yorumu oyla      9      6  
Arda senyurek 20 Aralık 2018 Perşembe 22:23

Adan Cuhaci kardeşim cidden 1 milyon lira giriyor mu sendika kasasina. Eğer öyleyse yazık valla. Ama sanmiyorum

Yorumu oyla      9      5  
kutlama 20 Aralık 2018 Perşembe 22:09

Sendikayı kutluyorum! İşçiden, emekten yana İzmir halkını, İzmir Büyükşehir belediyesini bu kadar kısa sürede grev düşmanı yapabildiniz ya, helal olsun sizlere! Bu saattan sonra ağzınızla kuş tutsanız hava, değil mi ki tam da seçimlere gidilirken, başka yerde yapamadığınız grevi yapıyorsunuz, artık siz bittiniz İzmirde!

Yorumu oyla      10      5  
fırsatçı 20 Aralık 2018 Perşembe 20:55

Aklı kıtın biri özelleştirme şart demiş! Neyi çözecekse özelleştirme! 90 dk olacak mı sanıyor özelleştirmeyle? Ya da kartlar? Özelleştirilenlerin hali ortada değil mi? Bi git yahu, ayak altında dolaşma bari!

Yorumu oyla      15      6  
20 Aralık 2018 Perşembe 20:05

Sizin amacınız hakkınızı almak filan değil. İktidarın elinde olan belediyelerinden birinde bile grev yapamayan adamlar hak hukuk adalet filan demesin. İktidara yaranmak için yapıyorsunuz sırf bunu.

Yorumu oyla      18      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de PKK baskını! Gözaltılar var
İzmir'de, terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda, 12 şüpheli gözaltına alındı. 
Deprem profesörü uyardı: 6,5 şiddetinde, 30 saniye!
Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Posta.com.tr'den ...
İzmir'de 9 yaşındaki çocuğa taciz iddiasına ceza yağdı!
İzmir’in Balçova ilçesinde, bir kafede düzenlenen doğum günü partisinde ...
 
Baldız, 'ablamla yattım, eniştemle uyandım' demişti: İşte verilen ceza
Bursa'da fabrikada işçi Berk D.'nin (35), "Gece ablamla yattım, sabah ...
Yalova'da 4,5 büyüklüğünde deprem!
Yalova'da merkez üssü Çınarcık ilçesi olan 4.5 büyüklüğünde bir deprem ...
Kazadan 53 yıl sonra cenazesine ulaşıldı
Amasya'daki Yeni Çeltek Kömür İşletmesi'nde gece vardiyasında çalışan ...
 
Katliam! Evlilik hazırlığı yapıyorlardı...
Antalya’nın Serik ilçesinde evlilik hazırlığı yaptıkları belirtilen Gürbüz ...
25 ülkeye yeni büyükelçi atandı
Resmi Gazete'de yayımlanan kararla 22 büyükelçi merkeze alındı, 25 ülkeye yeni büyükelçi atandı.
Eski Vali'nin ailesi yangında can verdi!
Eski Konya Valisi Cemalettin Ertem'in eşi ve çocuğu Kadıköy Kozyatağı'nda ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva