HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Aralık 2018 Perşembe - 12:10

Narlıdere Belediyesi çalışanlarına özel eğitim

Narlıdere Belediyesi Pakize Ateş Kadın Danışma Merkezi tarafından organize edilen, ilk kez bir belediyenin gerçekleştirdiği “Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği ve Kadına Yönelik Şiddet” konulu eğitim, Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi meclis salonunda gerçekleştirildi.

Narlıdere Belediyesi çalışanlarına özel eğitim

Narlıdere Belediyesi Pakize Ateş Kadın Danışma Merkezi tarafından organize edilen, ilk kez bir belediyenin gerçekleştirdiği “Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği ve Kadına Yönelik Şiddet” konulu eğitim, Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi meclis salonunda gerçekleştirildi. 

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden, Prof. Dr. Serpil SALAÇİN  tarafından verilen  “Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği ve Kadına Yönelik Şiddet” konulu eğitime, Narlıdere belediyesinde çalışan kadın-erkek memur ve işçi personeli katıldı. Dört gün sürecek olan eğitimde kadınların maruz kaldıkları şiddet, çözüm yolları ve hukuksal hakları aktarılacak.

Batur, Kadınlara Pozitif ayrımcılık sağladık

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, verilen eğitimin önemine dikkat çekerken aynı zamanda kadına yönelik şiddet, kadınların beden ve ruh sağlığını ciddi olarak tehdit eden önemli bir sağlık sorunu olduğunu ve  şiddete uğrayan kadının dışında çocuklardan başlayarak,  toplumun tüm katmanları  zarar gördüğünü ifade etti. Batur “ Ülkemizde, son yıllarda  kadın cinayetleri oranında, maalesef büyük artışlar oldu. Kadına yönelik şiddet yüzde 1400 arttı. Ülkemizin kanayan yarısıkadın cinayetlerinin, bir nebze de olsun azalmasına katkı sunmak için yaptığımız çalışmalara ek olarak, bizde ilk önce evimizden başladık. Bugün burada, Belediye çalışanlarımıza bu özel eğitimlerini verilmesini sağlıyoruz.  Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden emekli olan değerli hocamız, Prof. Dr. Serpil Salaçin bu konuda bilgi birikimlerini arkadaşlarımızla paylaşacak. Kendisine ben şimdiden değerli katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Biz belediye olarak kadınlarımıza yönelik pozitif ayrımcılığa, her zaman devam ediyoruz.  Belediyemiz Emekçileri ile yaptığımız Toplu Sözleşmede; “Sözleşmeden yararlanan belediye çalışanlarının ailesinin şikâyeti üzerine aile içi şiddet uyguladığı ilgili merciler tarafından tespit edildiği durumlarda; söz konusu çalışanın sözleşme hükümlerinde yer alan mali ve sosyal yardımlardan elde ettikleri elinden alınarak, bunlar çalışanın eşine ödenir.” Maddemiz var. Bu maddeyi toplu sözleşmeye koyarak, eşine şiddet uygulayacak olan ya eğilimi olan çalışanımız üzerinde caydırıcı olmasını hedefledik. Narlıdere’de, aile içinde ya da dışında fiziksel, cinsel veya psikolojik, ekonomik şiddete uğrayan kadınlarımızın doktor, karakol, hastane, savcılık gibi yerlere yapacakları başvurularda yardımcı olduk. Kendilerine ve çocuklarına talep ettikleri ve veya ihtiyaç duydukları hukuksal problemler konusunda danışmanlık yaptık. Kadın Danışma Merkezimiz kurulduğu 2004 yılından bu yana, şiddete uğrayan 973 kadınımıza psikolojik ve hukuki destek verdi. Kadınların eşit hak ve fırsatlar ulaşmasını sağlayacak çalışmalar yürüttük. Ailenin ve toplumun bel kemiği olan kadınlarımıza her zaman destek olduk ve destek olmaya devam edeceğiz. Eğitime katılan arkadaşlarımı kutluyor ve bu değerli eğitimi veren Prof. Dr. Serpil Salaçin’e tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

 
İZBAN'daki ek seferlere jet mahkeme!
 
İzmir'e yağmur bereketi: Barajlar doldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Urla'nın Kadın Koperatifi 4 yaşında
Urla Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi 4. Yılını tamamladı, ...
Bornova’da vaatleri aşan yatırım
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila 30 Mart 2014 öncesi adaylığı sırasında ...
Köylülerden pankartlı karşılama: Kocaoğlu'ndan 'veda' mesajları
Ödemiş'te sevgi gösterileriyle karşılanan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
Kemalpaşa'ya Çanakkale Savaş Müzesi
Çanakkale Savaşı’nın tüm yönleriyle anlatıldığı ‘Çanakkale Savaş Malzemeleri ...
Başkan Şenol’dan 2B çağrısı: Sorunu çözün, seçimi kaybetmeye razıyım!
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol Sarnıç’ta 15 bin kişiyi ...
Başkan Akpınar: İzmir sosyal demokratların oksijen çadırıdır, adayı özel olmalı!
İstanbul ve Ankara’da büyükşehir belediye başkan adaylarının belli olmasının ...
 
Buca'da 'yerli malı' şenliği
Buca’da Yerli Malı Haftası şenlik gibi kutlandı. Ülke ekonomisinin ancak ...
IF Wedding Fashion İzmir’de güç birliği
13. IF Wedding Fashion İzmir – Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’nda ...
Kaçak papağanlar Karşıyakalı oldu
Karşıyaka Belediyesi, kaçak olarak üretildikleri ve yasa dışı yollarla ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva