HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Aralık 2018 Çarşamba - 12:32

Başkan Şenol’dan 2B çağrısı: Sorunu çözün, seçimi kaybetmeye razıyım!

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol Sarnıç’ta 15 bin kişiyi ilgilendiren 2B arazileriyle ilgili hükümete çağrıda bulundu. Şenol, “Birileri çıkıp ‘sorun çözülürse başkana yarar’ diyor. Yeter ki sorun çözülsün, seçim kaybetmeye razıyım” dedi.

Başkan Şenol’dan 2B çağrısı: Sorunu çözün, seçimi kaybetmeye razıyım!

EGEDESONSÖZ- Kamuoyunda 2B arazileri olarak bilinen “orman vasfını kaybetmiş arazilerin hak sahiplerine satışıyla ilgili kanun” kapsamında çalışmalar devam ediyor. Hükümetin, kentsel dönüşümde kullanmak üzere kaynak arayışında gündeme geldiği arazi satışlarından gelecek gelirlere son olarak İmar Barışı da eklenmişti. İmar Barışı Yasası gereği yüz birlerce kişi Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine başvuru yaptı.

Bu arada, başvuruların en yoğun olduğu İzmir’in Gaziemir İlçesi’nde de uzun yıllardır yaşanan 2B arazileriyle ilgili bedel tespitleri tamamlanmıştı. Bakanlığa bağlı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, defterdarlık vasıtasıyla Sarnıç’ta 15 bin kişinin yaşadığı bölgenin rayiç bedellerini belirledi. Çoğunluğunu Bulgaristan göçmeni vatandaşların oluşturduğu yerleşim yerlerinde yapılan evlerin arsaları metrekaresi 830 TL’ye varan rakamlardan satışa sunulmuştu.

Yerel seçim öncesinde AK Parti ve CHP arasında tartışmalara neden olan bu arazi satışlarıyla ilgili karşılıklı açıklamalar ve suçlamalar ise sürüyor. Bölge halkı sorunun çözümü için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazarken AK Partili milletvekilleri ve parti yöneticileri de CHP’li Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’u suçlamıştı. Başkan Şenol’u, “çözümün tarafı olmamakla” suçlayan AK Parti’ye yeni bir çağrı geldi. Belediye Başkanı Şenol, meselenin siyasete alet edilmemesini istedi.

HALKIN CEBİNE GÖZ DİKİLMİŞTİR!
Başkan Şenol, “Burada Bulgaristan göçmeni soydaşlarımız yaşıyor. Arazilerin üzerine evlerini yaptılar ve yıllardır kullanıyorlar. Şimdi onlardan para istiyorlar. Ve bu rakamlar insanların ödeyemeyeceği oranda yüksek. Milli Emlak tarafından belirlenen yeni fiyatları ‘güncel ekonomik değerler’ diyerek herkese yutturmak istiyorlar. Her şeyden önce bu zammın TEFE-TÜFE oranında bir zam olmadığını AKP’den belediye başkanlığı yapan İsmail Acar anlattı. Bu zamma ‘tefeci zammı’ dedi. Biz de aynen katılıyoruz. Bu bir soygundur ve halkın cebindeki paraya göz dikilmiştir” dedi.

DUBLÖR GÖNDERDİ
Şenol, iktidarın tüm temsilcilerinin kamuoyuna yanlış bilgi verdiğini ifade ederken elinde evrakı ve belgesi olanların Sarnıç Meydanı’na gelmesini istedi. Kendisine tepki gösterenleri açık oturuma davet eden Şenol, “Defalarca ‘gelin meydanda halkın önünde konuşalım’ dedim. Ama hiçbirinden tık yok. Benim çağrıda bulunduğum ve davet ettiğim sayın milletvekili (Atila Kaya’yı kast ederek) dublörlerini gönderdi. Buradan açık ve net söylüyorum. Kendisini tıpkı milli emlak yetkililerini nasıl kahveye toplayıp şov yaptıysa yine aynı şekilde ekibiyle birlikte bekliyorum. Benim muhatabım sorunun çözümünde aktif rol alacak olanlardır. İlçe başkanı ya da meclis üyeleri benim bu konuda muhatabım değildir. Bir günde çıkartılan torba yasanın içine her şeyi dahil edenler bunu da çözebilirler” diye konuştu.

KOLTUK DERDİM YOK
Başkan Şenol, “Birileri siyasi olarak süreçten nemalanmaya çalışıyorlar. Hatta ‘sorun çözülürse Halil İbrahim Şenol’a yarar, çözmeyelim’ diyorlar. Tekrar söylüyorum. Bu meseleyi çözün. Elinde yetkisi, gücü olanlar bellidir. Ben bu ilçede 10 yıl belediye başkanlığı yapan birisi olarak sorun çözülmesi halinde seçimi kaybetmeye razıyım. Yeter ki bu mesele çözülsün, vatandaşlarımızın mağduriyeti giderilsin. Koltuk derdinde değilim. Makam heveslisi hiç olmadım. Bunu bana oy veren Gaziemirli hemşehrilerim çok iyi biliyor. Ama aynı hemşehrilerim sadece seçim dönemlerinde türeyen, günü kurtarmak için çalışan siyaset cambazlarını da çok iyi biliyor” ifadelerini kullandı.

Başkan Şenol, Gaziemir’de yaşayan Sarnıçlıların sorunlarının çözümü için gerekirse Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de görüşeceğini söyledi. Şenol, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye konuyla ilgili rapor göndereceğini sözlerine ekledi. 

 
Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, öğrencilerle buluştu
 
İYİ Parti ilçe binasına silahlı saldırı!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Fırat 21 Aralık 2018 Cuma 22:28

Anca haber sitelerine demeç verin. ADAM SİZİ BİR GÜN SONRA TELEVİZYONA ÇAĞIRARAK REST ÇEKTİ. Samimiyseniz çıkın karşısına. Sarnıca uğramayın, sıkıntılarımızı çözmeyin, seçimden seçime hatırlayın, sonra 2B sıkıntısını iliklerine kadar hissetmiş uykuları kaçmış halk sizin için önem arz etsin tabi yersen. Yollarımızı bile seçim olmasa yapmayacaktınız sizler.

Yorumu oyla      12      5  
Gerçekçi olalım 19 Aralık 2018 Çarşamba 21:27

CHP ilçe başkanı, İYİ parti ilçe başkanı, belediye başkan aday adayı,eski belediye başkanı, saydıklarım veya unuttuklarım hepsi SARNIÇ' ta ikamet etmektedirler. Soruyorum bugüne kadar oturduğunuz yerler için kalben,hoşgörüyle,inanarak kendiniz ve mahallelileriniz için neden bişeyler yapmadınız.İlçenin başta merkezi iktidardaki,akp ile "akp,chp,mhp,iyi,hdp,vatan vs."partileri bu çok önemli olay için bir çalıştayda buluşsanız olmazmıydı.Önemli olan halkın yüzünü güldürmek, bu halk sizlere az veya çok sandıkta oy veriyor....."Sorun kuyunun derinliği değil,hedefe ulaştırmayan ipin kısalığıdır." "Sorun şu: Dürüst,duygulu insanlar içtenlikle her bir şeylerini söylerler SİYASETÇİLER ise kulak kesilir,duyduklarını çıkarları yönünde kullanırlar." "MAĞDURLAR için fırsatlar bürokratlar tarafından zorluklara,SİYASETÇİLER de sorunları fırsata çevirir." Yapmayın efendiler kıymayın SARNIÇ halkına.......

Yorumu oyla      16      5  
hala mı 19 Aralık 2018 Çarşamba 16:10

Yahu sarnıçlı, nazmi aday olmazsa akpye mi oy vereceksin? Valla, sanırım bu iktidar ne yapsa az size. Bence rayiç bedelleri ikiye, hatta üçe katlasınlar! Adam şeyine girenin farkında değil, nazmi olursa oy yok diyor, olmazsa verecek yani!

Yorumu oyla      11      16  
Sarnıçlı 19 Aralık 2018 Çarşamba 14:55

Ah Nazmi Yılmaz ah aday olmak İçin çözmüş gibi gösterip çözümsüzlüğe ittin olayı yazık inşallah sen aday olursun bizde gereğini sandıkta yaparız akp ye oy moy yok Nazmi olursa

Yorumu oyla      12      19  
boşuna 19 Aralık 2018 Çarşamba 13:57

2B mağdurları suriyeli değil ki, bildiğin Türk! Kardeşim Türke Türkiyede yaşamayı haram ediyorlar sen kalkmış diyorsun ki başkanlığı bırakırım! Mütahit misiniz siz de rayiç bedeli affedecekler? Siz bildiğin Cengizin orasına koyacağı halksınız, neyin itirazı bu! Bunlar daha ısınma turları, turpun büyüğü seçimden sonra, ona hazırlanın şimdiden.

Yorumu oyla      18      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Akpınar: İzmir sosyal demokratların oksijen çadırıdır, adayı özel olmalı!
İstanbul ve Ankara’da büyükşehir belediye başkan adaylarının belli olmasının ...
Buca'da 'yerli malı' şenliği
Buca’da Yerli Malı Haftası şenlik gibi kutlandı. Ülke ekonomisinin ancak ...
IF Wedding Fashion İzmir’de güç birliği
13. IF Wedding Fashion İzmir – Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’nda ...
 
Kaçak papağanlar Karşıyakalı oldu
Karşıyaka Belediyesi, kaçak olarak üretildikleri ve yasa dışı yollarla ...
Başkan Hasan Arslan’dan pazar yeri turları
Çiğli halkıyla sürekli iç içe olmaya büyük önem veren Çiğli Belediye Başkanı ...
Bornova tarihini yeniden keşfetti
Bornova Belediyesi, geçen 4.5 yıllık dönemde Bornova’nın tarihini gün ...
 
Balçova kimsesizlerin kimsesi oluyor
Balçova Belediyesi ekipleri ilçede kimsesi olmayan yaşlıların evlerine ...
Başkan Kocaoğlu'na büyük onur
Türkiye Futbol Adamları Derneği İzmir Şubesi tarafından verilen "İnsanlar ...
İzmir çevreci ulaşımın 'okulu' oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kurduğu elektrikli otobüs filosu ve güneş ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva