HABERLER>POLİTİKA
1 Nisan 2024 Pazartesi - 01:34

İmamoğlu: 16 milyon İstanbullu kazandı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB'nin Saraçhane'deki binasında açıklama yaptı. İmamoğlu, seçimi 16 milyon İstanbullunun kazandığını belirterek, "Bu seçimin kaybedeni yok. Bizim olduğumuz yerde öteki yok. Bu şehrin canım insanlarına, çeşitliliğine, milletin her ferdine, her inancına, Alevisine, Caferisine, Şafisine, bütün mezheplerine, bu şehrin Kürtlerine, bu şehrin Çerkezine, bu şehrin her etnik kökenden insanına hayırlı olsun." dedi.

İmamoğlu: 16 milyon İstanbullu kazandı

31 Mart terel seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı yeniden kazanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, on binlerin toplandığı Saraçhane'deki belediye binası önünde vatandaşlara seslendi.

Seçimi 16 milyon İstanbullunun kazandığını belirten İmamoğlu, "Kutlu olsun. Bu seçimin kaybedeni yok. Bizim olduğumuz yerde öteki yok. İstanbul'a hayırlı olsun. Bu şehrin canım insanlarına, çeşitliliğine, milletin her ferdine, her inancına, Alevisine, Caferisine, Şafisine, bütün mezheplerine, bu şehrin Kürtlerine, bu şehrin Çerkezine, bu şehrin her etnik kökenden insanına hayırlı olsun." dedi.

MİLLETİN PARASI MİLLETİN OLDU
mamoğlu konuşmasında şunları kaydetti;

"Bu seçimle birlikte, bu şehri baskısı altına alan, 2019'dan bu yana birçok kötülüğü kenara ittik. İsrafı kenara ittik. Bu şehrin parasının çarçur edilmesini kenara ittik. Bu şehrin bütçesine bereket geldi. Bu şehirde yeni bir kültür başladı. Milletin parası artık milletin oldu.

Bu başarıya hep birlikte beş yıl önce başlayan o güçlü demokrasi yolculuğuyla başladık. Hep birlikte iyi dilin, güzelliğin, insanlarıyla bir olmanın anlayışını temsil ettik. Ama buradan bazı teşekkürleri etmek istiyorum. Bu başarıya değer katan ve bu yolculuğu en güçlü şekliyle birlikte, tasarlayarak, İstanbul'da güçlü bir başarı elde etmemize vesile olan Genel Başkanım Sayın Özgür Özel'e teşekkür ediyorum. Onun nezdinde partinin bütün üst yönetimine ve temsilcilerine, milletvekillerine, MYK'ya, PM üyelerimize teşekkür ediyorum.

16 MİLYON İSTANBULLUYA TEŞEKKÜR EDİYORUM
İstanbul'da muazzam bir organizasyonla bugün tek bir oyumuza bile zeval gelmemesi adına organize çalışan güçlü parti örgütümüzü koordine eden İl Başkanımız Özgür Çelik'e teşekkür ediyorum.

İstanbul İttifakı, toplumun içselleştirdiği, bu seçimde halkın ittifakı olduğunu ve bu ittifakı sandıkta kuran, burada onu paylaşan, 16 milyon İstanbulluya teşekkür ediyorum. Yürekten şükranlarımı sunuyorum.

KANAL BİTTİ, İSTANBUL YAŞAYACAK
İstanbul'un bu akşam verdiği tarihi mesajı nasıl ki bize vermişse hükümet yetkililerine de verdi. Verdiği talimat şu, "İstanbul'a hizmette kardeşim seçilen seçilene saygı gösterecek. Seçilen seçilene zulüm yapamaz, dayatmacılık yapamaz, vesayet kuramaz. Ne dediniz? 'Kanal yok, İstanbul var' anal bitti, İstanbul yaşayacak.'

İstanbul bu akşam demiştir ki, 'Sayın Cumhurbaşkanı 18 aydır bir imzayı esirgedin. Sefaköy-Beylikdüzü metro hattını imzala. İstanbul o hizmeti hemen alsın. Engelleme. İşine bak.' demiştir. 'Bu kentin sağlığını, yeşilini, denizini korumak için yapılacak tesisler için imza at, bekletme.' demiştir. İstanbullu daha ne desin. Siz her mesajı verdiniz. Bakacağız, alacaklar mı, almayacaklar mı? Umarım alırlar. Bir kişinin vesayeti bitmiştir. Millet kazandı millet!"

"ŞU ANDA YÜZDE 40'A DOĞRU VERİYE SAHİBİZ"
Ekrem İmamoğlu, ilk açıklamasında da şunları kaydetmişti.

"Ramazan ayının güzellikleri ile geçmesini ve bütün duaların kabul olmasını dilerim. Sizleri İstanbul CHP İl Başkanlığımızdan çok değerli il başkanımız sayın Özgür Çelik başkanımızla selamlıyoruz. Bu aşamada siz kıymetli vatandaşlarımızı ve özellikle değerli basın mensuplarımızı, sandık başında görev yapan dostları, vatandaşlarımızı bilgilendirmeyi hissettik.

Şu anda yüzde 40'a doğru giden bir veriyi sahibiz. Şunu söyleyebilirim ki, veriler doğrultusunda vatandaşımızın teveccühü, bize olan inancı karşılığını göstermiş durumda.

"ÇOK CİDDİ BİR VERİ SİSTEMİMİZ VAR"
Şu anda verileri takip ediyoruz. Çok güçlü ekibimiz var. İl başkanımızın liderliğinde, çok ciddi bir veri akışı sistemimiz var. Sandık başlarında, ilçe başkanlığımızda bir de tabii ki İstanbul Gönüllüleri vasıtasıyla.

"BU FOTOĞRAF BİZİ ZİYADESİYLE MEMNUN ETMEKTE"
Şu an görmüş olduğumuz fotoğraf bizi ziyadesiyle memnun etmekte. Hiçbir seçim bitmeden sonuçlanmaz. Şu anda tasnif işlemleri devam ediyor. İBB oyları tasnif ediliyor öncelikli olarak. Biz ilk etapta İBB oylarını görebiliyoruz. Onun üzerinden konuşabiliyoruz.

Ancak bizim için çok önemli, en az İBB kadar ikin doküman daha var. Bunlardan bir tanesi ilçe belediye başkanlığı verisi bir diğeri de ilçe meclis üyeliği verisi. Bu her iki tutanak da bizim bu seçimde elde etmek istediğimiz verilerin bütüncül sonucunu oluşturmakta.

"MECLİS ÜYELİKLERİNİN SONUÇLANMASI ÇOK MÜHİM"
Şu an itibariyle bütün vatandaşlarımıza öncelikle oy kullanan vatandaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Cumhuriyetimizin, demokrasimizin en kıymetli simgesi, bir nevi düğünü olan böylesi bir günde oy kullanma sorumluluğunu yerine getirme konusundaki hassasiyette iyi bir veriye sahip olduğunu düşünüyorum.

Görev yapan arkadaşlarımıza hassasiyet içerisinde sıkıntısız, gündemi hızlıca toparlayabilmek adına, ilçe belediye başkanlık sonuçların sonuçlanması, ilçe belediye meclis üyeliklerinin sonuçlanması bizim için çok çok mühim.

"DAHA NET BİR AÇIKLAMA YAPIYOR OLACAĞIZ"
Oradan da iyi veriler akmakta ama bütün bu sorular cevap bulduğunda o zaman daha net, daha rahat açıklama yapıyor olacağız.

Sürece göre yine kıymetli il başkanımla birlikte huzurunuza geleceğim, açıklama yapabileceğimiz. Şu an itibariyle gözümüz kulağımız 33 bin sandığımızda bulunan sandık görevlileri, başta partimiz adına görev yapan değerli yol arkadaşlarımız olmak üzere hassasiyetle görevlerini seri biçimde toparlayabilmeleri.

Şimdiden sonuçlar her şeyden önce şehrimize, ilçelerimize, bütün ülkemize, milletimize hayırlı uğurlu olmasını dilerim. Ramazan ayı akşamında tutulan oruçların kabulüyle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlarım."

 
Tugay’ı tebrik etti, seçim sonucunu yorumladı: Denetleme yetkisi bizde!
 
Mansur Yavaş seçimi büyük farkla kazandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tugay’ı tebrik etti, seçim sonucunu yorumladı: Denetleme yetkisi bizde!
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, İzmir’deki ...
Erdoğan: 31 Mart bitiş değil, dönüm noktası!
Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulundu. ...
İzmir'in yeni belediye başkanlarını tanıyalım!
Resmi olmayan sonuçlara göre İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve 30 ilçe ...
 
Perinçek 'muhtarlık' başarısını duyurdu!
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin dörtildeki birer ...
CHP, 74 yıl sonra Balıkesir'i kazandı
Sandıkların yaklaşık yüzde 85'inin açıldığı Balıkesir'de Akın, 341 bin ...
'Seçimin galibi Cumhuriyet Halk Partisi'dir'
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, sandıkların yüzde 80'i açıldıktan ...
 
İzmir tercihini yaptı... Büyükşehir'de Tugay dönemi
CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay, resmi olmayan ...
Üçüncü seçim galibiyeti sonrası açıklama: Aliağa il olmalı!
Aliağa'da 2014 yılından bu yana iki dönemdir Belediye Başkanlığı görevini ...
Karı-koca seçimi kaybetti!
Kiraz Belediye Başkanı AK Partili Saliha Özçınar, seçmeninden üçüncü dönem ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva