HABERLER>YAŞAM
30 Ağustos 2018 Perşembe - 08:30

Herkesin konuştuğu boğa artık İzmirli

Trabzon'un Sürmene ilçesi sahilinde bulunan ve ünlü şarkıcı Haluk Levent tarafından satın alındıktan sonra 'Ferdinand' ismi verilen boğa, İzmir'in Kemalpaşa ilçesindeki Kurtarılmış Çiftlik Hayvanları Barınağı'na getirildi.

Herkesin konuştuğu boğa artık İzmirli

Kurban Bayramı'nın birinci günü Rize'nin İyidere ilçesindeki hayvan pazarından kaçan, bayramın dördüncü günü de Trabzon'un Sürmene ilçesi sahilinde denizde bulunup, Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarılan boğayı sanatçı Haluk Levent'in kurucusu olduğu Ahbap Platformu satın aldı. Haluk Levent, 'Kara Şahin' adlı boğanın adını, 80'li yılların çizgi film kahramanı 'Ferdinand' olarak değiştirdi. 'Ferdinand', dün Trabzon'dan İzmir'deki Kurtarılmış Çiftlik Hayvanları Barınağı'na gönderildi. Bir kargo şirketine ait kamyona bindirilerek 3 bin kilometre yol katettikten sonra Kemalpaşa'daki barınağa ulaşan 'Ferdinand', çiftlikte heyecan uyandırdı.

Çiftliğin kurucu Sibel Çağlar, süreci anlatırken, "Ferdinand'ı bulmak için biz, Haluk Levent ve benim arkadaşlarım seferber olduk.  Ben birçok arkadaşıma 'Bu çocuğu bulalım' dedim. 'Kesilmeden, hayattaysa bu çocuğu himayemize alalım' dedim. Arkadaşım, Ferdinand'ın sahiplerine ulaştı. Bu arada Haluk Levent de tweet attı. Haluk Bey, sahiplerinden benim de Ferdinand'ı aradığımı öğrendi, Bana ulaşarak 'Ortak çalışalım ve bu çocuğu biz alalım, siz de bakımını sürdürün' dedi. Nakili konusunda kendilerine yol göstermemizi istedi. Haluk Bey gerekli ödemeleri yaptı. Sağ olsun hayatını garanti altına aldı. Biz de nakilini ayarladık, güzergâhını çizdik. Artık bizimle" dedi.

'PSİKOLOJİSİNİ DÜZELTECEĞİZ'
Ferdinand'ın şu anda yaşadığı travmadan dolayı ürkek olduğunu, biraz da hırçınlık gösterecek gibi göründüğünü söyleyen Sibel Çağlar, "Zaten boğalarda bu gayet normal bir davranış. Güven sağlayacağı bir süre geçecek önce, kendisine ait bir saha planlıyoruz. İnşaatına başlayacağız en kısa zamanda. Önce psikolojisini düzelteceğiz, sağlık kontrolünden geçireceğiz. Sağlık kontrolleri bittikten sonra güvenini kazanmaya başlayacağız. Güveni kazandıktan sonra, 'Patrik' isimli bir başka boğamız var. Özgür, sevgi dolu, bir kedi ve köpekten farksız yaşamaya devam edecek" diye konuştu.



'GEÇMİŞİNİ UNUTTURMAYA ÇALIŞACAĞIZ'
Ferdinand'ın 3 bin kilometrelik bir yol katettikten sonra İzmir'e ulaştığını aktaran Çağlar, "Dün akşam saat 18.00 sıralarında Of'tan yola çıktılar. Çift şoför vardı. Biz de 3 gündür hiç uyumadık diyebiliriz. Hem heyecan hem merak, hep bir arada yaşadık. Bizim omuzlarımıza şu anda ciddi bir sorumluluk yüklenmiş durumda. Çünkü çok meşhur bir çocuk. Travmatik bir çocuk. O nedenle biz geçmişini unutturmaya çalışacağız" dedi.

'Ferdinand', bundan sonra, istismara uğrayan, engelli ve ölüme terk edilmiş üyelerin de yer aldığı, 700'ün üzerinde hayvanın bulunduğu çiftlikte yaşayacak. (DHA)

 
Mehmet KARABEL yazdı... Bir destan kaç mapushanede yazıldı?
 
Müjde geldi: O ülkeye kimlikle seyahat
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Bir destan kaç mapushanede yazıldı?
Mehmet KARABEL yazdı... Bir destan kaç mapushanede yazıldı?
AK Parti İzmir’in acı günü
AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Burcu Dereci’nin anneannesi Mediha Öğüt Uslu, hayatını kaybetti.
İzmir'de 'insanlık ölmemiş' dedirten olay!
İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki kafeteryanın sahibi Sim Öz, işyerinin tuvaletinde ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Yar bana bir eğlence
Mehmet KARABEL yazdı... Yar bana bir eğlence
Rize’den Trabzon’a yüzen kurbanlık dana İzmir’e geliyor!
Sanatçı Haluk Levent, Arife günü Rize’den suya düşen, 3 gün sonra Trabzon’da ...
Herkes seferber olmuştu: Mavi Ece bebekten kötü haber
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, nadir görülen bağışıklık sistemi hastalığı ...
 
Aşiret düğününde gelini altına boğdular!
Şanlıurfa’da, yapılan ve iki bin kişinin katıldığı aşiret düğününde geline 3 kilo altın takıldı.
İzmirliler dikkat! Şemsiyeleri hazırlayın
Bayram boyunca sıcak havanın etkili olmasının ardından Ağustos ayının ...
Hanzade ÜNUZ yazdı... Çekmecemdeki minimalist arı
Hanzade ÜNUZ yazdı... Çekmecemdeki minimalist arı
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva