HABERLER>GÜNCEL
9 Ekim 2016 Pazar - 11:11

Hakkari'den kahreden haber: 10'u asker 15 şehit!

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde askeri kontrol noktasına bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Başbakan Binali Yıldırım saldırıda 10 askerin şehit olduğunu ve 5 vatandaşın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Hakkari den kahreden haber: 10 u asker 15 şehit!

Başbakan Binali Yıldırım Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde askeri kontrol noktasına yapılan terör saldırısıyla ilgili açıklama yaptı.

Başbakan Yıldırım saldırı sonucu 10 askerin şehit olduğunu ve 5 vatandaşın hayatını kaybettiğini söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım: "Bugün Şemdinli'de, Hakkari'de maalesef alçak terör örgütünün, canlı bombayla saldırısı neticesinde şehitlerimiz var, sivil halktan hayatını kaybeden vatandaşlarımız var. Şu an itibarıyla 10 askerimiz var şehit, 8 sivil vatandaşımız var, yaralılarımız var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. 5 ton bir patlayıcıyla yol kontrol noktasına intihar dalışı yapan bir kamyonet, canlı bomba, kendisini ve bombayı patlatmak suretiyle bu olay meydana gelmiştir" dedi.

KİMLİKLER BELLİ OLDU 
Malatyalı Er Eyüp Hacıoğlu (21), Adıyamanlı Jandarma Uzman Çavuş Hasan Aydoğdu (28), Adanalı Piyade Er Özkan Altınok (23), Samsunlu uzman çavuşlar 25 yaşındaki Bayram Aksu ile Ercan Bayraktar, Kahramanmaraşlı Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Dobur (33), Elazığlı Asteğmen Ömer Baydilli şehit olan askerler arasında. 

Hayatını kaybeden siviller arasında 2 yıllık öğretmen Oğuz Uysal ile minibüs sürücüsü 30 yaşındaki Bahri Fırat da var. 

VALİLİK: SİVİL ŞEHİT SAYISI 5 
Valilik saldırıdan bir gün sonra yaptığı açıklamada 10 askerin şehit olduğu terör saldırısında hayatını kaybeden sivil vatandaşların sayısının 8 değil 5 olduğunu duyurdu.

5 TON PATLAYICI KULLANILDI
Şemdinli ilçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta karayolu üzerinde bulunan Durak Jandarma Karakolu önünde araç ve kimlik kontrolü yapılırken, teröristler bomba yüklü araçla saldırdı. Bomba yüklü araç ve canlı bombanın kullanıldığı saldırıda 5 ton patlayıcı kullanıldı.

YARALILAR TEDAVİ ALTINDA
Yaralı askerler ve vatandaşlar bölgeye sevk edilen ambulanslar tarafından Şemdinli ve Yüksekova devlet hastanelerine sevk edildi. 

Araç ve kimlik kontrolleri yapılırken gerçekleştirilen bombalı saldırı sonrası 5 metre derinliğinde 10 metre genişliğinde bir çukur oluştu. Yol trafiğe kapatıldı.

Saldırı sonrası bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

"SALDIRIDA 5 TON PATLAYICI KULLANILMIŞ"
Hakkari Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, "Şemdinli Durak Karakolu’na bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen saldırıda yaklaşık 5 ton olduğu değerlendirilen patlayıcılar kullanılmış" denildi.

Valilik açıklamasında, "09.10.2016 günü saat 09.45 sıralarında Durak 2. Hudut Bölüğü önünde jandarma birlikleri tarafından her gün 24 saat esasına göre yapılan yol denetim ve arama noktasına kontrolsüz olarak yaklaştığı tespit edilen kamyonete ’dur’ ihtarı yapılmış, aracın durmaması üzerine ateş açılmış ancak etraftan BTÖ mensuplarınca da taciz atışı yapılarak dikkatin oralara da yönelmesi üzerine kamyonet nizamiyeden girme niyetini gerçekleştirememis ve yaklaşık 5 ton olduğu değerlendirilen patlayıcıları infilak ettirmiştir. İlk belirlemelere göre maalesef 9 askerimiz şehit olmuş 8 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 11’i asker 27 yaralımız askeri helikopterlerden de yararlanmak suretiyle civardaki daha donanımlı hastanelere sevk edilmektedir. Bölgedeki terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi için hava destekli komando birliklerinin geniş çaplı operasyonları devam etmektedir. Bütün milletimizin başı sağolsun" ifadelerine yer verildi.

GEÇİCİ YAYIN YASAĞI
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nca, Hakkari'deki Durak karakoluna yönelik terörist saldırıyla ilgili, Başbakanlığın yazısı ile geçici yayın yasağı getirildi.



NEDEN ŞEMDİNLİ? 
4 Ağustos'tan bu yana Hakkari bölgesinde 387 teröristin etkisiz hale getirildiğine dikkat çeken bölgedeki askeri kaynaklar, örgütün büyük bir moral bozukluğu içinde olduğunu belirtiyor.

Askeri kaynaklara göre, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde kontrol noktasına düzenlenen bombalı araç saldırısının arkasında örgütün başarılı operasyonlar nedeniyle kırsalda sıkışması yatıyor.

Hakkari bölgesinde 4 Ağustos'tan bu yana 3 komando tugayı ile sınır birliklerinin katıldığı operasyonlar devam ediyor.

Hakkari merkeze bağlı Ağaçdibi ve Oğul bölgelerinde 12, Şemdinli'de 54, Yüksekova'da da 54 terörist öldürüldü.

30 Ağustos'ta başlatılan, 4 Ekim'den tibaren ikinci bölümü devam eden Çukurca Uzundere genel bölgesindeki operasyonlarda ise 267 terörist etkisiz hale getirildi.

Şehit Piyade Astsubay Çavuş Bahri Uçuş operasyonunda da bu güne kadar 34 terörist öldürüldü.

Böylece Hakkari genelinde 4 Ağustos'tan bu yana devam eden operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 387'ye ulaştı.

Askeri kaynakların değerlendirmelerine göre, bu operasyonlar nedeniyle örgüt Hakkari kırsalında sıkışmış durumda.

Örgüt operasyonlarda kış ayları için hazırladığı bir çok barınma alanını, mühimmatı ve yiyeceği kaybettiği gibi tecrübeli kadrosunun çoğu da etkisiz hale getirildi. Örgütün bu nedenle el yapımı patlayıcı ve intihar türü bombalı eylemlerle moralleri yükseltmeye çalıştığı belirtiliyor.

Yasağın, patlama anı, patlama sonrası olay yeri, yaralılar ve hayatını kaybedenlere ait görüntü ve görselleri kapsadığı belirtildi. (NTV, AA)

 
İzmir'de maganda dehşeti: Evinde ders çalışırken vuruldu!
 
İzmir’de korkunç son: Kendini evinin balkonuna astı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de maganda dehşeti: Evinde ders çalışırken vuruldu!
Konak'taki evinde ders çalışan lise öğrencisi, sokakta ateşlenen tabancadan ...
İzmir dahil 4 ilde dev uyuşturucu operasyonu!
Emniyet Genel Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde ...
Mevzide el bombası patladı: 1 asker şehit
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde mevzide el bombasının patlaması sonucu bir asker şehit oldu.
 
Fırat Kalkanı'nda 102 terör hedefine 416 atış!
DAEŞ'e karşı Suriye'nin kuzeyinde yürütülen Fırat Kalkanı harekatının ...
Hakkari'de zırhlı araç ateşiyle 4 ölüm!
Hakkari Valiliği, zırhlı polis aracındaki silahın ateş alması sonucu 4 ...
İzmir'de 'tarihi' operasyon: 5 döneme ait 101 parça!
Operasyonda Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ...
 
Flaş: Ankara'daki operasyonda patlama anı!
Ankara-Haymana yolundaki bir kulübeye polisin düzenlediği operasyon sırasında, ...
İzmir'deki operasyonda ortaya çıktı: FETÖ'nün Silivri hatıraları!
İzmir'de FETÖ'ye yönelik operasyonda ele geçirilen belgelerde, örgütün ...
Kendini patlatan canlı bombaların kimliği belli oldu
Ankara'da, bombalı araçla eylem hazırlığındaki iki terörist, polisin "teslim ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva