HABERLER>POLİTİKA
5 Nisan 2012 Perşembe - 17:44

Gül'den askere: Sıcak çatışma ihtimali var!

Harp Akademileri'nde konferans veren Gül, "İran'ın nükleer programı çerçevesinde odaklanan gerilimin sıcak bir çatışmaya dönüşme ihtimali bulunmaktadır" dedi.

Gül den askere: Sıcak çatışma ihtimali var!

 

İSTANBUL - Gül, Maslak’taki Harp Akademileri komutanlığında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Arslan Güner tarafından karşılandı.Bölgesel gelişmeler ve stratejik dengeler konusunda askerlere bir konuşma yapması beklenen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 15:00’de başlayacağı duyurulan konferansa 20 dakika önce geldi. Ankara’dan İstanbul’a gelen Gül, direkt olarak Harp Akademileri komutanlığına geçti.

GÜL KONFERANS VERDİ
Cumhurbaşkanı Gül, Harp Akademileri Komutanlığı'nda verdiği konferansta, milletleri aziz, devletleri ise güçlü kılanın, şüphesiz onların köklü kurum ve gelenekleri olduğunu, 23 asırlık mazisi olan Silahlı Kuvvetleri'nin de milletin göz bebeği kurumlarından biri olduğunu söyledi. Bu anlayışla yaklaşık 2 yıl aradan sonra Silahlı Kuvvetler'in değerli kurmay subaylarını yetiştiren Harp Akademileri'nde tekrar beraber olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Gül, aradan geçen dönem zarfında dünyada pek çok tarihi gelişmeye şahit olduklarını, uluslararası sistemin, siyasi, ekonomik ve askeri bakımdan yeniden şekillenmesine yol açacak bir sürece tanıklık edildiğini anlattı.

TAŞLAR YERİNDEN OYNUYOR
Taşların yerinden oynadığı, kıtalar ve ülkeler arasındaki güç dengelerinin değiştiği, tarihin akışının hızlandığı bir süreçten geçildiğini belirten Gül, böyle dönemlerin ciddi risklerin olduğu kadar, muazzam fırsatların da doğduğu dönemler olduğunu kaydetti.

Gül, Suriye'de akan kanın devam ettiğini, Irak'ta mezhepsel temelde siyasi istikrarsızlığın yaşandığını, İran'ın nükleer programı çerçevesinde odaklanan gerilimin sıcak bir çatışmaya dönüşme ihtimali bulunduğunu belirterek, “Yakın komşularımızda cereyan eden bu istikrarsızlık ortamı, bölgesel ve küresel güç mücadelesinin provasının yapıldığı yeni bir soğuk savaş sahnesine dönüştürülmek istenmektedir. Bölgedeki gerilimin sıcak çatışmalara veya iç savaşa sebep olması durumunda, yeni bir belirsizlik ve kaos ortamının doğması yüksek bir ihtimaldir. Bu şartlar altında, Türkiye'nin gelişmeleri uzaktan izleme lüksü de yoktur” dedi.

BÜYÜK RİSKLER MEVCUT
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, OrtaDoğu'daki değişim rüzgarlarının barış, istikrar ve refaha tahvil edilebilmesinin bugünden atılacak cesaretli adımlarla da ilgili olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Geleceğe dair müspet beklentilerimize rağmen, Türkiye'nin yakın çevresinde büyük risk ve tehditler de mevcuttur. Komşumuz Suriye'de akan kan devam etmekte, Irak'ta mezhepsel temelde siyasi istikrarsızlık yaşanmakta, İran'ın nükleer programı çerçevesinde odaklanan gerilimin sıcak bir çatışmaya dönüşme ihtimali bulunmaktadır. Yakın komşularımızda cereyan eden bu istikrarsızlık ortamı, bölgesel ve küresel güç mücadelesinin provasının yapıldığı yeni bir soğuk savaş sahnesine dönüştürülmek istenmektedir. Bölgedeki gerilimin sıcak çatışmalara veya iç savaşa sebep olması durumunda, yeni bir belirsizlik ve kaos ortamının doğması yüksek bir ihtimaldir. Bu şartlar altında Türkiye'nin gelişmeleri uzaktan izleme lüksü de yoktur. Bir yandan her türlü olumsuz senaryoya karşı hazırlanırken, diğer yandan böylesine bir felaketin önüne geçmek için diplomasinin tüm imkanlarından azami ölçüde yararlanmak mecburiyetindeyiz. Dolayısıyla, Türkiye için diplomatik aktivizm ve askeri hazırlık bir seçenek değil, zorunluluktur. Yakın bölgemizde cereyan eden bu tehdit ve risklerin güvenlik stratejilerimiz bakımından yeni yansımaları olması da kaçınılmazdır. Bu nedenle, gelişmeleri sınırlarımızın ilerisinde yönlendirebilecek strateji ve yeteneklere sahip olmak mecburiyetindeyiz."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Işık Dikicigil 5 Nisan 2012 Perşembe 18:22

SAVAŞ NE UĞRUNA ÇIKAR. ANCAK VE ANCAK SİZE BİR MÜDAHALE OLURSA. BAKIN ABD BİZİ PROVEKE EDEBİLİR. TIPKI ULUDERE DE OLDUĞU GİBİ. BİR ŞEHİT CENAZESİ GELSE SORUMLUSU BİZİ YÖNETENLERDİR. KİMSE TÜRKİYE Yİ MACERAYA SÜRÜKLEMESİN. ABD NİN KUYRUĞU OLMAKTAN VAZGEÇİN. TÜRKİYE Yİ PİYON YAPMAYIN İNCİRLİK'İ BOŞALTIN, KÜRECİKTEKİ KALKANI KALDIRIN. NATO DAN ÇIKIN. TÜRKİYE YE TEHDİT BİTER.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fransa'da ‘Ermeni soykırımı yoktur’ diyecek
Fransız Senatosu’ndan dönen Ermeni soykırımı iddialarının inkarını suç ...
Oktay Vural: Mazoşist mi bu millet?
MHP İzmir milletvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın borçlanmaya ...
Karaburun kurtuldu, VOB Başbakan'da!
AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, Karaburun'da isyan çıkaran ...
 
Erdoğan Kılıç'a cevap verdi: Gel konuşalım
Başbakan Erdoğan, 'yargıda kuşatma polemiği'nde söz aldı: Siyasallaşmış ...
CHP'de 'disiplin' bölündü
Yüksek Disiplin Kurulu, Bayraklı Meclis Üyesi Türker'in cezasını kaldırdı, ...
Protesto meşaleleri bu kez Bayraklı'da yandı
Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili ...
 
Memur zammı Haziran ayına kaldı
Toplu sözleşme tasarısı TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. ...
"Ben 12 Eylül'le meydanlarda hesaplaştım"
12 Eylül davası sanığı Kenan Evren'in, 'davaya müdahil olmamasına şaşırdım' ...
'12 Eylül davasına müdahil olmak hakkımız'
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın "12 Eylül davasına CHP niye ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva