HABERLER>POLİTİKA
5 Nisan 2012 Perşembe - 10:41

CHP'de 'disiplin' bölündü

Yüksek Disiplin Kurulu, Bayraklı Meclis Üyesi Türker'in cezasını kaldırdı, ortalık karıştı. İl Disiplin Kurulu Başkanı Yılmaz "YDK'nın kararı hukuksuz" çıkışını yaparken, YDK üyeleri "İl Disiplin Kurulu Muhatabımız değildir" karşılığını verdi.

CHP de  disiplin  bölündü

Can ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ- CHP Bayraklı İlçe Örgütü, geçtiğimiz yıl aylarda belediye faaliyetlerini eleştiren partili meclis üyesi  YükselTürker'i disiplin kuruluna sevk etmiş ve İl Disiplin Kurulu da 'grup kararına uymadığı gerekçesi ile Türker'e kınama cezası vermişti. 

Eleştirilerinin yasal sınırlar ve demokratik haklar çerçevesinde olduğunu savunan Yüksel Türker ise CHP Yüksek Disiplin Kurulu'na itirazda bulunarak cezasının kaldırılmasını istemişti. Parti Yüksek Disiplin Kurulu, çen hafta yapılan toplantıda dosyayı masaya yatırdı. Oybirliği ile kınama cezasını kaldıran YDK, alınan kararı da Türker'e sözlü olarak tebliğ etti.

"YDK 'HUKUKSUZLUK' YAPTI"
Yüksek Disiplin Kurulu'nda alınan karar İl Disiplin Kurulu'nu kızdırdı! İl Disiplin Kurulu Başkanı Nejat Yılmaz, YDK'nın ceza dosyasını kendilerinden istemidiğini ve iddia makamını dinlemeden alınan kararın taraflı olduğunu söyledi. Cezayı alan kişinin itirazı ile iptal kararının alınamayacağına vurgu yapan Yılmaz "Yüksek Disiplin Kurulu parti suçu işlemiştir. Bizden dosya istemeden ve delilleri incelemeden İl Disiplin Kurulu'nun kararını tek taraflı yok saymak yanlıştır. YDK, Kişinin isteğine göre göre karar alamaz. Tarafları dinlemeden nasıl karar alınabilir? YDK, ilçe örgütünün delillerini ve dayanaklarını dinlemediği için yanlış yaptı. Alınan karar itiraza açıktır. Ben 7,5 senedir bu görevi yapıyorum. Usül hatası yapıyorlar. Ben dosya göndermedim. Türker'in itiraz tarihine de bakacağım. Kararı; ilçe yönetimine tebliğ etmeden kişiye bildirmek de hatadır. YDK'da alınan kararın hukuki boyutu da vardır. Karar mahkemeye bile gidebilir. Tek taraflı, kişi beyanına göre karar alınamaz. YDK, İl Disiplin Kurulu'nu ve İlçe Örgütü'nü 'by-pass' etmiştir, es geçmiştir. Kararı basından öğrenince çok şaşırdım. CHP İl Disiplin Kurulu'nu yok sayarak karar almak hukuksuzluk yaratır" dedi.

İL DİSİPLİN KURULU MAHATABIMIZ DEĞİL!
İl Disiplin Kurulu Başkanı Nejat Yılmaz'ın bu çıkışı, Yüksek Disiplin Kurulu içinde de yankı buldu. Kararın altında imzası bulunan bazı YDK üyeleri, Türker ile ilgili ceza dosyasının CHP İzmir İl Yönetimi'nden temin edildiğini ve kararın da bu dosyadaki ifadelere göre verildiğini söyledi. Yapılan değerlendirmede "CHP Yüksek Disiplin Kurulu, şahıslardan ve parti örgütünden bağımsız olarak görev yapar. Herhangi bir kişiyi kayırmak, taraf olmak söz konusu değildir. Bayraklı Meclis Üyesi Yüksel Türker'in dosyasını geçtiğimiz hafta değerlendirip karara bağladık. Kınama cezasını gerektirecek yeterli suç unsurunun bulunmadığına kanaat getirdik. Bu kararı alabilmek için gerekli dosya ve delilleri de İzmir İl Başkanlığı'ndan temin ettik. Bilindiği üzere; İl Disiplin Kurulu, kararlarını İl Yönetimine bildirir. Bizim bu noktadaki muhatabımız da İl Disiplin Kurulu değil, CHP İzmir İl Başkanlığı'dır. Kişinin itiraz dilekçesi üzerinden karar verebileceğimizi düşünmek yanlıştır. Biz dosya üzerinde inceleme yaptık ve karar verdik. Kararımız bu yöndedir ve YDK kararını eleştirmek doğru değildir. İlçe yönetimi de itiraz ederse, o da aynı kurallar çerçevesinde değerlendirilir" denildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Karabağlı Ahmet 8 Nisan 2012 Pazar 20:19

Nejat Yılmaz,demekki güvenli bir başkan değilsin. Hani önceki kurul sonuçları var ya.

Yorumu oyla      14      5  
Birgül 7 Nisan 2012 Cumartesi 23:06

Yanlış hesap bağdattan döner Sn.Karabağ ne zaman bırakacksınız Yüksel beyle uğraşmayı. Yüksel beyle uğraşacağınız kadar Bayraklıya hizmet etmek için çabalasaydınız daha başarılı olurdunuz. Sizin yüzünüzden CHP Bayraklıda oy kaybediyor hala koltuk uğruna bunları görmemezlikten geliyorsunuz ya yazıklar olsun.

Yorumu oyla      14      5  
6 Nisan 2012 Cuma 17:18

EVET ARKADAŞIYDIMIN DA DEDİĞİ GİBİ İHANET EDENLER BEDELİNİ 2014 YILINDA ÖDEYECEKLER HELBETTE HALK YAPILANLARI UNUTMAZ..TATLI TATLI YEMENİN ACI ACI BEDELİ VARDIR...ANCAK BİRİLERİ BEDEL ÖDERKEN YÜKSEL TÜRKER VE BAYRAKLI HALKIDA O BEDEL ÖDEYENLERİN ZAVALLILIĞINI KEYİFLE SEYREDECEKLERDİR....BAYRAKLI HALKI BİLDİĞİ GİBİ BİRGÜN SİZDE YÜKSEL TÜRKERİN KIYMETİNİ BİLECEKSİNİZ UMARIM SİZİN İÇİN ÇOOOOOK GEÇ OLMAZZZ!!!!!!

Yorumu oyla      25      5  
ARKADAŞIYDIM 6 Nisan 2012 Cuma 08:57

YÜKSEL TÜRKER'İN ARKADAŞIMIZ OLDUĞU HALDE KESİNLİKLE PARTİMİZE İHANET ETTİĞİ GERÇEĞİNİ DEĞİŞTİRMEZ. ÜYESİ VE MECLİS ÜYELİĞİ LİSTESİNDE OLAN BİR KİŞİ CHP ALEYHİNDE ÇALIŞARAK İHANETİNİN BEDELİNİ ÖDEMELİYDİ. KİŞİ 7.SİNDE NEYSE 70.İNDEDE AYNIDIR.

Yorumu oyla      12      34  
EMEKÇİ 5 Nisan 2012 Perşembe 23:22

ŞU ALLAH'IN İŞİNE BAKIN Kİ NEJAT YILMAZ'IN İL DİSİPLİN KURULU BAŞKANLIĞI BİTERKEN YÜKSEL TÜRKER SAYESİNDE POPÜLER OLDU.7,5 YILDIR BAŞKANLIK YAPAN NEJAT BEY'İ KİMSE TANIMAZKEN, YÜKSEL TÜRKER HERKESE TANITTI.ÇOK KIZIYORUM YÜKSEL BEY'E! BAYRAKLI'DA MEŞHUR ETMEDİĞİ KALMADI. EE NEJAT YILMAZ, YÜKSEL TÜRKER'E TEŞEKKÜR EDERSİN ARTIK SAYESİNDE GÜNDEMDEN DÜŞMEDİN, BU ARADA HUKUKÇULARA DA HUKUK DERSİ VERMEYE ÇALIŞMAN GERÇEKTEN TÜM BAYRAKLI HALKINA TEBESSÜM ETTİRDİ.AZİMLE KALKAN MERMERİ DELERMİŞ!!!BRAVO!!!

Yorumu oyla      45      5  
SOLCU EYLEM 5 Nisan 2012 Perşembe 21:59

NEJAT BEY HALA NASIL OLUYORDA SAHİP OLDUĞU KOLTUKLARDA HALA OTURABİLİYOR YENİ TÜZÜĞE GÖRE YA İL DİSİPLİN BAŞKANLIĞINDAN VEYA BAYRAKLI BELEDİYESİNDEKİ KOLTUĞUNDAN VEYA BİLMEDİĞİMİZ BAŞKA KOLTUKLARI VARSA ONLARDAN FERAGAT ETMESİ GEREKMİYORMU? YOKSA ÇIKAN TÜZÜĞÜ YOKMU SAYIYOR. YÜKSEL BEY KENDİSİNE VERİLMEK İSTENEN CEZANIN TARAFLI VE KASITLI OLARAK VERİLDİĞİNE İNANDIĞI İÇİN YDK YA İTİRAZINI YAPMIŞTIR. VE YAPILAN İNCELEMEDEDE HAKLI OLDUĞU ORTAYA ÇIKMIŞTIR. YÜKSEL BEY HALK TARAFINDAN SEVİLEN BİRİDİR.

Yorumu oyla      53      6  
bayraklı delegesi 5 Nisan 2012 Perşembe 21:37

sayın hasan karabağ başına bele aldı bu adamı getirerek meclis üyelerinin çoğu nejat yılmaz kim diye alay eder oldu bayraklıda.sanki kordinatörlük yapacak kimse kalmadı

Yorumu oyla      52      5  
isimsiz 5 Nisan 2012 Perşembe 21:07

Nejat beyin abisininde belediyede nerede yönetici olduğu ve nasıl adaletsiz davrandığı açıkça ortadadır öncelikle abisine adil davranmayı öğretsin ondan sonra Chp de disiplin kurulu üyesi olsun ....

Yorumu oyla      54      5  
erhan eray 5 Nisan 2012 Perşembe 17:48

çölde bedeviye sormuşlar ne iş yaparsın *su işleri başkanıyım demiş.nejat bey anladın sen onu

Yorumu oyla      83      5  
yok 5 Nisan 2012 Perşembe 14:14

Tüzük kurultayında yapılan değişiklik neticesinde meclis üyelerinin disiplin kurullarında da görev almaları ortadan kaldırılmış ve tüzük oylanarak kabul edildiği an yürürlüğe girmiştir. Bu nedenle "ESKİ" il disiplin kurulu başkanı Nejat Yılmaz'ın da görevi düşmüştür. Bu tartışma götürmez bir hukuki durumdur ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri de bunu açıklamışlardır. Ancak Nejat Yılmaz tüzüğe rağmen bırakmamaktadır. O nedenle kurultaydan bu yana il disiplin kararları "yok" hükmünde değil midir?!!!

Yorumu oyla      96      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Protesto meşaleleri bu kez Bayraklı'da yandı
Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili ...
Memur zammı Haziran ayına kaldı
Toplu sözleşme tasarısı TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. ...
"Ben 12 Eylül'le meydanlarda hesaplaştım"
12 Eylül davası sanığı Kenan Evren'in, 'davaya müdahil olmamasına şaşırdım' ...
 
'12 Eylül davasına müdahil olmak hakkımız'
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın "12 Eylül davasına CHP niye ...
Dışişleri Bakanlığı İran'dan izahat istedi
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İran Meclis Başkanı Ali Laricani'nin ...
İddianame dürüstlük belgesidir!
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel,"İddianame Sayın Kocaoğlu'nun ne ...
 
AK Gençler sosyal projelerle sahada...
AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları, teşkilat çalışmalarının yanı sıra sosyal ...
CHP'li Susam: Bakanlık üzülme makama değil!
CHP’li Susam son enerji zamlarına üzüldüğünü söyleyen Enerji Bakanına ...
'Eti tırnaktan ayırmaya kimsenin gücü yetmez'
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, son günlerde Alevi vatandaşların ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva