HABERLER>POLİTİKA
5 Nisan 2012 Perşembe - 13:49

Karaburun kurtuldu, VOB Başbakan'da!

AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, Karaburun'da isyan çıkaran balık çiftliği kurma teşebbüslerine 'ÇED sürecini dondurarak' katkı sağlarken, kentin kilitlendiği bir diğer konu olan VOB'un İstanbul'a taşınması meselesini de Başbakan Erdoğan'a taşıdı.

Karaburun kurtuldu, VOB Başbakan da!

EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli'den, İzmir'in doğası ve deniziyle korunmuş turizm bölgesi olan Karaburun'un bakir koylarına balık çiftliği kurmak için harekete geçen Yunanlı şirketin ÇED toplantısını basarak, ilçede isyan başlatan Karaburunlulara müthiş bir müjde geldi. 

- Karaburun halkından isyan ve baskın!... tıklayınız...

Karaburunluların ÇED sürecini dondurmak için hukuksal mücadele başlattığı Ambarseki, Saip köylerinin önündeki Adacık Burnundaki balık çiftliği için devreye giren Denizli, başından bu yana izlediği sürece bakanlar düzeyinde yaptığı bir dizi görüşmenin ardından müdahele ederek, ÇED sürecinin askıya alınmasını sağladı. Halkı isyan noktasına getiren Yunanlı şirket Elektrosal'ın kiraladığı deniz yüzeyi için ÇED toplantısı yapmasından sonra İzmir Milletvekili Ulaştırma, Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Milletvekili Kültür-Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Çevre Bakanı Erdoğan Bayraktar'la temasa geçen Denizli, Karaburun'un bakir koylarının kent turizmi ve çevre açısından korunması gereken alan olduğu konusunda etraflı bilgi sunduğu bakanların da desteğini alarak, bölgenin özel koruma alanı olmasının önünü açacak düzenleme sürecini başlattı.

Karaburun halkının ve İzmir’deki sivil toplum örgütlerinin büyük tepkisine yol açan Karaburun Mordoğan’da kurulacak balık çiftliği tesisi ile ilgili açıklamada bulunan AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli şunları söyledi:
“Ülkemizin gelişimi ve büyümesini sağlarken kara, hava, deniz kaynaklarımızın kullanılması kaçınılmazdır. Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde denizlerimizden de her alanda faydalanmak isteğindeyiz. Tabii ki denizlerimizde balık çiftlikleri de kuracağız. Son yıllarda bu alanda büyük başarılar elde ettik, balık üretim alanlarımızı ve ihracatımızı arttırdık. Ancak doğayı ve çevreyi göz ardı etmeden geri dönülmez sonuçlara sebebiyet vermeden üretmek gerektiği inancındayım”


AK Parti İzmir Milletvekili sözlerine şöyle devam etti:
“Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Erdoğan Bayraktar, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali Yıldırım ve Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ertuğrul Günay ile Karaburun’da kurulacak çiftlikle ilgili görüş alışverişinde bulundum. Her üç bakanımız da bölgenin koşulları sebebiyle benimle aynı hassasiyeti paylaşıyorlar. Ne midir bölgenin hassasiyeti? Burası nesli tehlike altındaki foklar arasında yer alan Akdeniz Fokunun yaşam alanı, deniz tabanının, deniz çayırlarının yayılım alanıdır. Ve bu alanda şu anda kurulu bir çiftlik yoktur. Akdeniz Foku varlığından dolayı Valilik Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Karaburun kıyılarının Özel Çevre Koruma alanı olarak değerlendirilmesi ile ilgili süreç başlamıştır. Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim (ÇED) Genel Müdürlüğü olayı yakından takip etmektedir. ÇED Genel Müdürü Sayın Mustafa Satılmış ile yaptığım görüşmeler çerçevesinde bölgenin özel durumu ve yapılacak incelemeler süresince bahse konu olan çiftlik ile ilgili ÇED sürecinin durdurulduğu bilgisini İzmir’lilerle paylaşmak istiyorum” dedi.
AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli sözlerini şöyle tamamladı: Karaburun yarımadasında hedefimiz turizmi özellikle ekoturizmi geliştirmektir. Yani çevreye zarar vermeden ondan yararlanma yöntemlerini geliştirip, yerel kültürlerin özelliklerini koruyarak, turizm faaliyetlerinden yararlanmalarını sağlamak istiyoruz. Bu amaçla Karaburun yarımadasında geliştirme yolunda olduğumuz özel projelerimizi önümüzdeki süreçte birer birer hayata geçirip Karaburun’u model olabilecek bir ilçemiz olarak görebileceğiz. Karaburunluların çevreyle ilgili hassasiyetinin bu projelerde en büyük gücümüz olduğuna inanıyorum” dedi.

İKİNCİ ÖNEMLİ HAMLE VOB: BAŞBAKAN ERDOĞAN'A ANLATILDI
Uzun bir süredir İzmir'in gündeminde en çok tartışılan konulardan biri olan Vadeli İşlemler, Obsiyon Borsası (VOB)'un IMKB bünyesine alındıktan sonra Türkiye'nin finans merkezi yapılmaya çalışılan İstanbul'a götürülmek istenmesi konusunda da önemli girişimlerde bulunan Denizli, iş dünyasının içinden çıkan bir vekil olmanın sorumluluğuyla konuyu Başbakan Erdoğan'a anlattı. 

Henüz inşaat aşamasında olan İstanbul Finans Merkezi'ne VOB'un taşınmasının yanlış olduğunu Başbakan Erdoğan'a da anlattığını açıklayan Milletvekili Denizli, İzmir'in son 10 yıl yarattığı en önemli değer olan VOB'un kentte kalmasının hem ekonomik yönden hem de psikolojik yönden önemli olduğunu belirterek, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın açıklamasıyla VOB'u kaptırma korkusu yaşayan İzmir'e umut olacak girişimlerde bulundu. 

Erdoğan'ın VOB'un İstanbul'a götürülmemesi, İzmir'de kalması konusunu aktardığını Denizli, "Sayın Başbakanımız da VOB'un İzmir için ne anlama geldiğini gayet iyi biliyor. Açılış gonkunu çalan Sayın Başbakanımıza VOB'un İzmir için ne kadar önemli olduğunu tüm detaylarıyla aktardım. Kendisi de ilgiyle dinleyip bize konuyu gündeme aldığını ve ilgileneceğini söyledi" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
karaburunlu 5 Nisan 2012 Perşembe 16:55

aşağıdaki yorumcular sizmi yaşıyorsunuz burda kim çözerse çözsün hizmetin politikası olmaz burda yorum yaparak izmirin akp geçmiyeceğinemi inanıyorsunuz 12 haziran seçimlerinde de çok atıyordunuz 10 vekil garanti diye tutuklananlara seviniyordunuz ne oldu halka inin biraz burda oturarak yorum yapmak kolay halk bıkmış esnaf bıkmış bu işler atatürk laiklik diyerek olmaz o işinin en iyisidi o zaman sende olcan dersimi savunamayan bir parti lideri utanmasa yakında chp yaptı diyecek bak görün

Yorumu oyla      15      10  
RUMUZ 3 5 Nisan 2012 Perşembe 15:09

SAYIN İLKNUR HANIM YİNE GÜNDEM DEĞİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ HİÇ UĞRAŞMAYIN BU OYUNLAR AKP NİN BAŞININ ALTINDAN ÇIKTIĞINI 5 YAŞINDAKİ ÇOCUK BİLE BİLİYOR O AÇIKLADIĞINIZ ŞEYLERİ SİZ KAZANDIRMADINIZ ZATEN VOP İZMİRİNDİ BALIKÇI ÇİFLİĞİNİDE İZMİRLİ İZİN VERMEZDİ SİZİNKİ ÖNCE EŞŞEĞİ KAYBETTİRMEK SONRA BULDURMAK DEYİMİDİR.

Yorumu oyla      18      9  
Atilla Kamar 5 Nisan 2012 Perşembe 14:46

Bu hanım AKP İzmir milletvekili. İzni veren kim AKP hükümeti. İtiraz eden kim yerel halk ve sosyal kuruluşlar ile CHP belediyeleri. Müjde veren kim AKP li milletvekili. Bu rol çalmak değilmi... Burada bile numara yapılırmı...?

Yorumu oyla      18      9  
AHMET 5 Nisan 2012 Perşembe 14:40

BUNLAR HEP OYUN AKP NİN VOP ZATEN BURDAYDI İŞTE BURDAN ALACAKLAR DİYE ORTALIĞI KARIŞTIRIP ONDAN SONRA MÜJDE VOP GİTMİYOR YAHU ARKADAŞ ZATEN İZMİRİNDİR NEYİ KİME BAĞIŞLIYORSUNUZ.BALIK ÇİFLİĞİNİ ZATEN HALK İZİN VERMEDİ ONADA MÜJDE SANKİ BİŞEYLER YAPMIŞLAR İZMİRE YATIRIMLAR GETİRMİŞLER ÖVÜNÜYORLAR BUNLAR çOK HİN BİR SİYASET YAPIYORLAR

Yorumu oyla      19      9  
Hilmi Dülger 5 Nisan 2012 Perşembe 14:07

Bu yazıyı okuyanlara sorsak. VOB’un İzmir’e ne katkısı olmuştur diye ne cevap verirler acaba. Ben kendi adıma söyleyeyim VOB’un İzmir’e bir faydasını bilmiyorum. Hayrına birisi derse hayır şu şu faydası olmuştur sayesinde öğreniriz.

Yorumu oyla      23      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan Kılıç'a cevap verdi: Gel konuşalım
Başbakan Erdoğan, 'yargıda kuşatma polemiği'nde söz aldı: Siyasallaşmış ...
CHP'de 'disiplin' bölündü
Yüksek Disiplin Kurulu, Bayraklı Meclis Üyesi Türker'in cezasını kaldırdı, ...
Protesto meşaleleri bu kez Bayraklı'da yandı
Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili ...
 
Memur zammı Haziran ayına kaldı
Toplu sözleşme tasarısı TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. ...
"Ben 12 Eylül'le meydanlarda hesaplaştım"
12 Eylül davası sanığı Kenan Evren'in, 'davaya müdahil olmamasına şaşırdım' ...
'12 Eylül davasına müdahil olmak hakkımız'
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın "12 Eylül davasına CHP niye ...
 
Dışişleri Bakanlığı İran'dan izahat istedi
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İran Meclis Başkanı Ali Laricani'nin ...
İddianame dürüstlük belgesidir!
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel,"İddianame Sayın Kocaoğlu'nun ne ...
AK Gençler sosyal projelerle sahada...
AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları, teşkilat çalışmalarının yanı sıra sosyal ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva