HABERLER>SPOR
26 Şubat 2018 Pazartesi - 15:35

Göztepe'den müthiş dönüş

Spor Toto Süper Lig'de evinde Demir Grup Sivasspor'u Demba Ba'nın müthiş golüyle 1-0 yenen Göztepe, 6 haftalık kabustan uyandı.

Göztepe den müthiş dönüş

Üst üste oynadığı Galatasaray, Fenerbahçe, Kayserispor, Trabzonspor, Osmanlıspor ve Gençlerbirliği müsabakalarından galibiyet çıkaramayan sarı-kırmızılılar, Sivasspor'u yenip yeniden Avrupa kupaları için umutlandı. Sezonun ikinci yarısındaki ilk 3 puanını kazanan Göz-Göz, 36 puana yükselerek ilk 5 yolunda ayağa kalktı. Bornova Stadı'nda her zaman olduğu gibi Göztepe'yi yalnız bırakmayan taraftarlar 90 dakika bitiminde takımla İsyan Marşı'nı söyleyerek kenetlendi. Futbolcular da galip gelememenin baskısını bu maçla üzerlerinden attı. Teknik direktör Tamer Tuna ise kazanılan kritik karşılaşmanın ardından camiayı heyecanlandıran mesajlar verdi.

İkinci yarıda oynadıkları Fenerbahçe ve Osmanlıspor maçlarında uzatma dakikalarında yedikleri gollerle fırsatları kaçırdıklarını ifade eden Tuna, "Kazanmak çok güzel. Biz kazanmaya alışkın bir takımız. Lig bitiminde de iyi bir pozisyonda olacağımıza inanıyorum. UEFA Avrupa Ligi'ne katılma düşüncesi camiamızdaki herkesin rüyası. Biz bunu başarabilecek kapasitedeyiz" yorumunu yaptı.

Bu hafta şampiyonluk mücadelesi veren Medipol Başakşehir deplasmanına çıkacaklarını hatırlatan Tuna, "Zor bir maç bizi bekliyor. Biz kendimize güveniyoruz. İstanbul'da da istediğimiz skoru alacak gücümüz var" dedi.

Şehitlerimiz için, İzmir Çiğli 2. Ana Jet Üssü'nde eğitim gören pilotlara ait Göztepe armalı askeri montla sahaya çıkan genç teknik taraflı tarafsız herkesin de takdirini toplamayı başardı.

DEMBA BA GÖZTEPE'YE ISINDI
Göztepe'nin devre arasında Çin'in Shanghai Shenhua takımından transfer ettiği dünyaca ünlü golcü Demba Ba, sarı-kırmızılılara çabuk ısındı. Önce 3-3 biten Osmanlıspor maçında siftah yapan Senegalli, Sivasspor karşısında jeneriklik bir gole imza atarak kalitesini gösterdi. Yaşadığı ağır sakatlığa ve maç eksiğine rağmen mücadeleci yapısını sürdüren Demba Ba taraftarın da gönlünü fethetti. Göztepeli futbolseverlerin özel besteler eşliğinde sevgi gösterilerinde bulunduğu Demba Ba, ocak ayında Atiker Konyaspor'a satılan Adis Jahovic'in yokluğunu çoktan unutturdu.

BİLİMSEL VERİLERLE BAŞARI GELİYOR
Süper Lig'de üst sıralara oynayan Göztepe'de teknik direktör Tamer Tuna, futbolun tüm bilimsel yönlerini hayata geçirdi. Sezon başında veriye dayalı karar destek sistemlerini uygulamaya başlayan Tunalı Göztepe, Sentio Analetik Platformu'nu kullandı. Saha içindeki tüm oyuncuların fiziksel, teknik ve taktiksel bilgilerini gerçek zamanlı analiz eden sistem, teknik ekibin bütün ölçüleri almasını sağladı. Sentio ile yapılan işbirliği çerçevesinde Göztepe'nin oyun anlayışına özel olarak eğitilmiş yapay zeka destekli algoritmalar da faaliyete girdi. Veriye dayalı destek projesinin önemine değinen Tamer Tuna, "Dünyadaki en iyi uygulamaları sadece takip etmiyoruz, Türk futboluna fayda getirecek yeni kavramları hayata geçiriyoruz" dedi. (DHA)

 
İzmir'in göbeğinde operasyon... 70'lik zehir taciri!
 
Akigo final kapısını aralamak istiyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Göztepe'de Başakşehir maçı hazırlıklarına başladı
Spor Toto Süper Lig'de 3 Mart Cumartesi günü Medipol Başakşehir'e konuk ...
Karşıyaka kahroluyor!
TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta üst üste 4. yenilgisini öne geçtiği Pendikspor ...
Altay rakip tanımıyor!
TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta evinde Konya Anadolu Selçukspor'u 4-0 mağlup ...
 
Bucaspor fırsatı kaçırmadı
TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta küme düşmesi kesinleşen son sıradaki Mersin ...
Menemen Belediyespor koptu geliyor!
TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta deplasmanda geriye düştüğü maçta Kastamonuspor ...
Süper Lig ekibinde flaş ayrılık!
Süper Lig ekiplerinden Aytemiz Alanyaspor'da teknik direktör Hikmet Karaman ile yollar ayrıldı.
 
Sakatlanan futbolcuya 'Hastaneye kendin git' dediler
İstanbul 2. Amatör Lig 5. Grup'ta İstanbul Gümüşhanespor ve Şişli Gençlikspor ...
Pınar Karşıyaka'dan kötü prova
Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ve FIBA Şampiyonlar Ligi'nde sezona Türkiye ...
İzmir'de sporun kalbi Konak'ta atıyor
İzmir’in kalbi Konak’ta halkın beden ve ruh sağlığını güçlendirmek adına ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva