HABERLER>SPOR
26 Şubat 2018 Pazartesi - 11:05

İzmir'de sporun kalbi Konak'ta atıyor

İzmir’in kalbi Konak’ta halkın beden ve ruh sağlığını güçlendirmek adına hayata geçirilen projeler sayesinde 7’den 70'e her yaştan vatandaş spor yapma imkanı buluyor.

İzmir de sporun kalbi Konak ta atıyor

Açtığı spor merkezlerinin yanı sıra amatör spor kulüplerine verdiği destekle de yerel yönetimlerde Türkiye’ye örnek olan Konak Belediyesi bir taraftan mevcut spor tesislerini yenilenirken, bir taraftan da yeni yatırımları hayata geçiriyor. Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın göreve gelmesinin ardından özellikle dezavantajlı bölgelerde yoğunlaşan çalışmalar kent sakinlerinin hem fiziksel hem de sosyal gelişimlerine katkı koyuyor.

SPOR MERKEZLERİ ÇOĞALIYOR
Konak Belediyesi’nin mahallelerde açtığı spor merkezleri her yıl binlerce kadını ağırlıyor. Farklı yaş gruplarından kursiyerler hem spor yaparak sağlıklarını koruyor hem de bir araya gelerek sosyalleşiyor. Spor merkezlerinde uzman eğitmenler tarafından haftanın beş günü, mesai saatleri içinde ücretsiz step, aerobik ve plates kursları veriliyor.

BİNLERCE SPORCU YETİŞİYOR
Kadınların yanı sıra geleceğimiz olan çocuklar için de ücretsiz spor kursları veriliyor. Bu sayede minik sporcular hem özgüven kazanıyor hem de sağlıklı birer birey olarak yaşamda daha güçlü yer alıyor. Belediyenin mevcut spor tesislerine ek olarak spor sahası bulunan ilk ve ortaokulların da aralarında bulunduğu toplam 29 merkezde çocuklar için futbol, tekvando, jimnastik, basketbol,  atletizm ve halkoyunları dalında kurslar veriliyor. Bu kurslardan yaklaşık 5 bin çocuk faydalanırken, minik sporcuların ihtiyaç duyduğu tüm spor malzemeleri yine Konak Belediyesi tarafından ücretsiz karşılanıyor.TESİSLEŞME HAMLESİ
Konak Belediyesi’nin sporda başlattığı tesisleşme hamlesi ise özellikle amatör kulüplerin umudu oldu. Antrenman yapacak saha sıkıntısı çeken takımların yüzünü güldürecek üç proje ile ilçeye modern üç yeni futbol sahası kazandırılması hedefleniyor. Gürçeşme’de Kayaspor'un idman yaptığı toprak futbol sahası ile Halkapınar’da daha önce kurban satış alanı olarak kullanılan boş arazi yapılan düzenlemeyle gençlerin futbol oynayacağı bir tesise dönüştürüldü. Ayrıca Vali Kazım Paşa İlkokulu’nun bahçesinde öğrencilerin yanı sıra mahalle sakini gençlerin de ter döktüğü toprak saha yeni düzenlemeyle görkemli bir futbol sahası haline getirilecek.

GÜLTEPE’YE GÖRKEMLİ TESİS
Konak Belediyesi’nin spor yatırımları arasında Gültepe’ye yapılacak olan dev spor kompleksinin temeli önümüzdeki günlerde atılacak. Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden tahsisi alınan 5 bin 86 metrekarelik arazi üzerine inşa edilecek spor tesisinde kapalı salonun haricinde bir mini futbol sahası, bireysel sporlar için alanlar, otopark ve kafeterya da bulunuyor.AMATÖRÜN YÜZÜ GÜLÜYOR
Konak Belediyesi amatör spor kulüplerine her sezon öncesi malzeme yardımı da yapıyor.  1. ve2. Amatör Ligi’nde mücadele veren kulüplere her yıl krampondan futbol topuna, eşofmandan spor ayakkabısına kadar takımların ihtiyaç duyduğu her türlü spor malzemesi ücretsiz veriliyor. Malzeme yardımının yanı sıra 1. ve 2. Amatör Lig’de mücadele eden toplam 19 amatör spor kulübünün federasyona katılım payları da Konak Belediyesi tarafından karşılanıyor.

 
Türkiye'nin satranççıları Narlıdere’de buluştu
 
İzmir'de FETÖ operasyonu: Sözde 'il imamı' yakalandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye'nin satranççıları Narlıdere’de buluştu
Narlıdere Belediyesi ve Narlıdere Kent Konseyi ile Türkiye Satranç Federasyonu ...
İzmir'de gergin maç... Taraftar futbolculara saldırdı!
Bölgesel Amatör Lig 8. Grup 20. hafta karşılaşmasında Torbalıspor ve Sandıklıspor ...
Mehmet KARABEL yazdı... Yerli ve Milli’den nasibimizi almak bu mu?
Mehmet KARABEL yazdı... Yerli ve Milli’den nasibimizi almak bu mu?
 
İstanbul derbisinde gülen taraf Beşiktaş
Süper Lig'deki dev derbide Beşiktaş 1-0 geriye düştüğü maçta Fenerbahçe'yi ...
Demba Ba füze attı, Göztepe 3 puanı kaptı!
Süper Lig'in 23. haftasında Göztepe, kendi evinde Sivasspor'u 1-0 yendi. ...
Göztepe Teknik Direktörü Tuna'dan büyük vefa
Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Göztepe ile Demir Grup Sivasspor ...
 
Bucaspor, Mersin'e patladı!
TFF 2. Lig Kırmızı Grup 24. haftasında Bucaspor, deplasmanda Mersin İdmanyurdu'nu 61- mağlup etti.
Lige İzmir damgası... Altay ve Menemen zirvede!
TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta 24'üncü hafta mücadelesinde Altay evinde Konya ...
Kaf-Kaf, Pendik'te ağır yaralı!
TFF 2.Lig Beyaz Grup 24. haftasında Karşıyaka, deplasmanda Pendikspor'a 3-1 mağlup oldu.
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva