HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Ağustos 2012 Cuma - 11:52

Gaziemir’de yeni dönem: Puana göre yardım

Gaziemir Belediyesi ilçedeki yardıma muhtaç vatandaşları puana göre seçecek. Belirli kriterlere göre verilen puanların toplamı 50'yi geçemeyenler belediye yardımından yararlanamayacak.

Gaziemir’de yeni dönem: Puana göre yardım

İZMİR - Gaziemir İlçesi'nde yardım talebiyle belediyeye başvuranların sayısının giderek artması belediye yetkililerini harekete geçirdi.

Egeli Sabah’tan Fırat Soylu’nun haberine göre gerçek ihtiyaç sahiplerini tespit etmek için yeni bir sistemi devreye sokan yetkililer bu sayede yardımların doğru kişilere ulaşmasını hedefliyor. Yeni düzenleme ile ilçedeki yardıma muhtaç kişiler puanlama yöntemine göre belirlenecek. Buna göre belediyeye gelerek yardım yapılmasını isteyen vatandaşlar, bu işle görevlendirilmiş kişiler tarafından evlerinde ziyaret edilecek. Hazırlanan "yardım puan cetveline" göre değerlendirmeye alınacak olan vatandaşlara evinin kira olup olmadığından, okula giden çocuk sayısına kadar birçok kritere göre puan verilecek. Alınan puanlara bakılarak kimin, ne kadar süreyle, hangi yardımları alacağı kararlaştırılacak.
 
DOĞALGAZA SIFIR SOBAYA 6 PUAN
Gaziemir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünce hayata geçirilecek çalışmaya göre yardıma muhtaç vatandaşlar hazırlanan puan cetvelindeki kriterlere göre puanlandırılacak. Örneğin, yardım isteyen kişi herhangi bir işte çalışmıyorsa 20, memursa bir, işçiyse beş, emekliyse yedi puan alacak. Yine aynı puan cetveline göre, evini doğalgazla ısıtanlar sıfır, elektrikle ısıtanlar üç, sobayla ısıtanlar altı, evinde hiçbir ısıtma aracı bulunmayanlar ise 10 puan alacak.
 
EVİ VE ARABASI OLANA EKSİ PUAN
Yardım puan cetvelinde artı puanların yanı sıra vatandaşa eksi puan da yazılacak. Buna göre arabası olan eksi 15 puan alırken, evi kira olmayan ve ya kendi evinde oturanlara da eksi 10 puan verilecek. Ayrıca üzerine kayıtlı ikinci bir ev, arsa veya herhangi bir gayrimenkul bulunanlardan da beş ila 20 arasında puan silinecek. Bunların yanı sıra Kaymakamlık, Defterdarlık veya herhangi bir başka devlet kurumundan yardım alanların da puanlarından beş puan düşülecek.
 
ŞEHİT AİLESİNE 20 PUAN
Puan cetveline göre aylık geliri 500 liranın altında olanlara 35 puan verilirken, bin 500 liranın üzerinde geliri olanlara ise puan verilmeyecek. Ailede anne baba ayrıysa veya biri vefat etmişse 15, anne baba hayatta değilse 30 puan alacak. Ayrıca şehit ailesine 20, gazi ailesine ise 15 puan verilecek. Puan cetvelinde ailedeki kişi sayısına göre de puanlar verilecek. Bir kişiden beş kişiye kadar bir ila sekiz puanın alacağı cetvele göre aile sayısı beşin üzerinde olanlar ise 10 puan alacak.
 
İLKOKULA GİDENE 3 ÜNİVERSİTEYE 15 PUAN
Gaziemir Belediyesi'nin hazırladığı puan cetveline göre ailede okuyan öğrenci sayısına göre de puan verilecek. Eğer ailede ilköğretimde okuyan öğrenci sayısı bir ise üç, iki ise altı, üç ise dokuz, dört ise 12, dörtten fazla ise 15 puan verilecek. Yardım talebinde bulunan ailede üniversitede okuyan öğrenci varsa 15 puan alacak.
 
YERİNDE İNCELEME YAPILACAK
Hazırlanan yeni sistem belediye bünyesinde görevlendirilecek personel tarafından yürütülecek. Yardım talebinde bulunan vatandaşların adreslerine giderek, yerinde incelemelerde bulunacak olan ekipler gerekirse muhtar, imam ve bölgedeki okulda görev yapan öğretmenlerden de yardım alacak. Yardım talep edenin verdiği cevaplar buralarda karşılaştırılarak doğruluğu kontrol edilecek. Toplanan talepler değerlendirmelerden geçtikten sonra yardım işleriyle ilgili görevlendirilecek komisyona sunulacak. Başkan ve üyelerden oluşan komisyon talep başvurularını inceledikten sonra kimin hangi yardımı, ne sıklıkla alacağına karar verecek.
 
0-50 PUAN ALANA YARDIM YOK
Buna göre 0-50 puan arasında alanlara belediye tarafından hiçbir yardım yapılmayacak. 50-65 arasında puan alanlara azami olarak, iki ayda bir gıda kolisi yardımı ve net asgari ücretin yüzde 35'i oranında nakdi yardım yapılacak. 65-80 arasında puan alanlara ise ayda bir gıda kolisi yardımı ve net asgari ücretin yüzde 50'si oranında nakdi yardım yapılacak. 80 -100 puan arasında alanlara ise her ay bir gıda kolisi ve asgari ücretin yüzde 60'ı oranında yardım yapılacak. Bunun yanı sıra komisyonun belirleyeceği durumlara göre yine puan esas alınarak vatandaşların belediyenin diğer sosyal yardımlarından da faydalanmaları sağlanacak.
 
ŞENOL: PROJELER SÜRECEK

 Gaziemir’de her yaş ve her kesimden insana yönelik projeler geliştirdiklerini söyleyen Başkan Halil İbrahim Şenol, “Eğitimli ve sağlıklı insanların yaşadığı kentlerin hızla ilerleyeceği inancıyla yola çıktık. Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için ücretsiz dershane hizmeti verdiğimiz GAZİGEM”le geçen yıl 2 bin 58 öğrenciyi sınavlara hazırladık. Evde Bakım Projemizle hasta, yatalak ve yaşlılarımızın hayatına dokunuyoruz. Ücretsiz nakil ambulansımızla ihtiyaç sahibi hastalarımızı hastaneye götürüyor, bakım ve tedavilerinin ardından tekrar evlerine getiriyoruz. İhtiyaç sahiplerine gıda ve yakacak başta olmak üzere yardımlarımız aralıksız sürüyor. Ancak insanlarımızı rencide etmemek için bu yardımlarımızı gizlilik esasıyla yapıyoruz. Doğumdan ölüme tüm vatandaşlarımızın yanındayız” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
itfaiyeci hakan 11 Ağustos 2012 Cumartesi 10:52

HELAL OLSUN BAŞKAN..GERÇEK İHTİYAACI OLANA SAHİP ÇIKMAN ÇOK DOĞRU...AKP GİBİ MERSEDE BİNENE DEĞİL...İHTİYAÇLI OLANA ERZAK VERMEN ÇOK GÜZEL....

Yorumu oyla      12      5  
ferit tekdemir 11 Ağustos 2012 Cumartesi 03:51

sayın başkan tansaşın yanındaki park ve 3. etap sözünüz vardı.ne zaman yapılacak.gaziemirin girişine bu ğörüntü hiç yakışmıyor.sosyal projeler güzel ama birazda fiziki göruntülere el atın .mahalle sakinleri olarak olarak 3. etabı bekliyoruz. başarılar

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seferihisar'da cami seferberliği başladı
Seferihisar Belediyesi, Seferihisar'daki camilerin eksiklerini gidermek ...
Başkan Sındır “Ekmeğimizi, tuzumuzu paylaşıyoruz”
Pınarbaşı ve Rafetpaşa Mahalleleri ile Çamdibi İdman Yurdu ve Sancak Kosova ...
Engindere ailesini sevindiren yardım
Konak Belediyesi, vatandaşa yardım elini uzatmaya devam ediyor. Güzelyalı’da ...
 
Büyükşehir'den belediyelere tahsilat emri!
İzmir Büyükşehir Belediyesi kendi sorumluluğunda bulunan bölgelere götürdüğü ...
Havagazı’ndan anlamlı mesaj
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, kentin kültür yaşamına ayrı bir renk ...
İEF-Tansaş işbirliği rekor hedefliyor
81. İzmir Enternasyonal Fuarı ile Tansaş arasındaki sponsorluk sözleşmesi, ...
 
Urla’da bağbozumu coşkusu: Yelkenler fora
Urla’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen Bağbozumu Şenliği Urla Belediyesi ...
Başkan Kürüm’den meclis üyelerine iftar yemeği
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ve eşi Fatma Kürüm, Karabağlar’da ...
Kocaoğlu: Yıldırım’la çalışırım ama Günay’la asla!
Büyükşehir Belediye Başkanı kentteki projeler eksenli açıklamasında çok ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva