HABERLER>GÜNCEL
1 Mayıs 2016 Pazar - 07:55

Gaziantep'teki saldırıda şehit sayısı 2 oldu

Gaziantep’te bu sabah düzenlenen terör saldırısında yaralanarak hastaneye kaldırılan polislerden biri daha doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Böylece saldırıda şehit olan polislerin sayısı 2’ye yükselirken, 18’i polis 22 kişinin tedavisi ise sürüyor.

Gaziantep teki saldırıda şehit sayısı 2 oldu

Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamada;  "Şehitkamil ilçemiz İncilipınar mahallesinde Büyükşehir Belediyesi, Vergi Dairesi Başkanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binalarının bulunduğu 36004 nolu cadde üzerinde bugünsaat 09.17’de bomba yüklü bir araç infilak ettirilmiştir. Saldırıda 1 polis memurumuz şehit olurken, 19 polis ve 4 sivil vatandaşımız yaralanmış olup, yaralılarımıza sevk edildikleri hastanelerde gerekli müdahaleler yapılmaktadır. Hain saldırıda hayatını kaybeden şehidimize Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." denildi.

TERÖRİSTLER İKİ ARAÇLA GELİP ATEŞ AÇTILAR
1 Mayıs nedeniyle çevresi bariyerle kapatılmış olan Emniyet Müdürlüğü önündeki bölgeye iddiaya göre iki araç barikatı aşarak girdi. İlk anda otomatik silahla ateş açan teröristler, polislerin karşılık vermesinin ardından kaçarken, peşinden gelen ikinci araçtaki bomba infilak ettirildi. Emniyet Müdürlüğü binasına yaklaşık 10 metre mesafede meydana gelen patlamayla bölgede can pazarı yaşanırken, olay yerine çok sayıda sağlık, kurtarma ile zırhlı polis ekibi sevk edildi.

GAZİANTEP'TE SALDIRIDA 2 POLİS ŞEHİT
Patlama ve silahlı saldırıda yaralanan çoğunluğu polis 10’u aşkın kişi ambulanslarla ilk müdahalelerinin ardından kentteki hastanelere kaldırıldı. Hastanelerde tedavisine başlanan yaralılar arasında bulunan adı öğrenilemeyen bir polis memuru doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Yaşananların ardından polisler, yaralı meslektaşlar ile vatandaşlarının tedavi gördüğü hastanede de yoğun önlem aldı.

Yaralanarak hastaneye kaldırılan polislerden biri daha doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Böylece saldırıda şehit olan polislerin sayısı 2’ye yükselirken, 18’i polis 22 kişinin tedavisi ise sürüyor.

Patlamanın ardından bölge tamamen yaya ve araç trafiğine kapatılırken, kentin can damarı olan bölgede bulunan kamu kurumları ile iş merkezlerinin camları kırıldı, büyük hasar oluştu. Patlamanın ardından polisler bulundukları bölgede teyakkuz durumuna geçti ve telsiz anonsu ila yapılan uyarı sonrası çelik yelek ve uzun namlulu silah ile görev yapıp, olası ikinci saldırıya karşı alarm durumu başlatıldı. Patlamanın olduğu bölgedeki iş merkezleri de güvenlik önlemi olarak boşaltılmaya başlandı. Patlamanın ardından bölgeye sevk edilen ekiplere polis telsizlerinden sahte 112 ambulansı ile Emniyet Müdürlüğü önüne gelineceği istihbaratı alınarak ekiplerin bu konuda duyarlı olması istendi.

YAYIN YASAĞI GELDİ
Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısına ilişkin yayın yasağı getirildiği bildirildi.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, Şehitkamil ilçesi İncilipınar Mahallesi 36004 No'lu Cadde'de bomba yüklü aracın infilak ettirilmesiyle gerçekleştirilen saldırıyla ilgili Gaziantep 3. Sulh Ceza Hakimliğinin yayın yasağı kararı aldığı belirtildi.

Açıklamada "Basın Kanunu'nun ilgili maddesi uyarınca, soruşturma tamamlanıncaya kadar medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri ve buna benzer yayın yapılmasının yasaklanmasına karar verilmiştir." ifadesi yer aldı.

Yasağa ilişkin karar, Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun (RTÜK) internet sitesinden de duyuruldu.

3 TERÖRİST İDDİASI
Habertürk'ten Müslim Sarıyar'ın haberine göre ise Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan canlı bomba saldırısını biri canlı bomba 3 IŞİD'li teröristin gerçekleştirdiği iddia ediliyor. Bomba yüklü araçla yapılan saldırının hemen sonrasında, diğer iki terörist ise uzun namlulu silahlarla emniyet binasına ateş açtı. Polislerin karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Ancak iki terörist olay yerinden kaçtı. 

BEYAZ ARAÇ ARANIYOR
Polis, patlamanın ardından olay yerinden kaçan ve çıkan çatışmada camlarının kırıldığı belirtilen beyaz renkli bir aracı da her yerde aramaya başladı. Polis telsizlerinden geçilen anonslarda sık sık plakası belirlenemeyen beyaz renkli hafif ticari araca duyarlı olunması ve yakalanması konusunda uyarılarda bulunuldu.

1 MAYIS KUTLAMALARI İPTAL EDİLDİ
Patlamanın ardından kentte bugün yapılacak olan 1 Mayıs kutlamaları da iptal edildi. Sendikalar, STK’lar ve siyasi partiler patlamanın ardından tüm üyeleri SMS mesajı ile uyararak kutlamaların terör saldırısından dolayı iptal edildiğini duyurdu.

SALDIRI İSTİHBARATI VARDI İDDİASI
Öte yandan sık sık başta IŞİD ve PKK olmak üzere terör örgütlerine yönelik operasyonlar düzenleyen Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’nün böyle bir saldırı istihbaratı bulunduğu bildirildi. Saldırı istihbaratı nedeniyle dün gece saat 21.30’da Gaziantep Emniyet Müdürü başkanlığında, Emniyet Müdür Yardımcıları, şube müdürleri, ilçe emniyet müdürleri ve birim amirleri ile toplantı yaptığı öğrenildi. Toplantıda saldırı olabileceği ve bunun 1 Mayıs gününe denk getirileceği değerlendirilerek tüm birimlerin uyarıldığı öne sürüldü.

Öte yandan geçmiş dönemlerde eylem, miting ve benzeri toplu gösterilerde görev alacak olan çevik kuvvet polisleri, Emniyet Müdürlüğü önünde toplanıp, buradan otobüsle görev yapacakları yerlere gidiyorlardı. Ancak, alınan istihbarat üzerine polislere bugün 1 Mayıs nedeniyle etkinlik yapılacak bölgelere direk gitmelerinin istendiği de öne sürüldü.

PATLAMA ANI



ALEV TOPU OLUŞTU
Bugün Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde yaşanan saldırı anı güvenlik kameralarına yansıdı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, emniyet binası önünde oluşan büyük alev topu dikkat çekiyor. (dha/a.a)

 
Taksim'e çıkmak isteyen gruba müdahale!
 
Ödüllü sokakta 'yeşil' tahribat!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Taksim'e çıkmak isteyen gruba müdahale!
İstanbul'da Taksim Meydanı'na çıkmak üzere Divan kavşağında toplanan 40 ...
Bomba istihbaratı o ilde 1 Mayıs'ı iptal ettirdi!
Adana’da bir çok sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcisinin bulunduğu ...
Mardin'den acı haber: 3 asker şehit
Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu 3 ...
 
Gün emeğin günü: İzmir’de adres Gündoğdu!
İzmir’de on binlerce kişi 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlamak için ...
Facia: İki kardeş balkondan düşerek öldü
Alanya ilçesinde yaşayan Suriyeli iki kardeş, 5. kattan düşerek hayatını kaybetti.
Foça’da yelkenlilerle santral protestosu!
Bir gün önce bisikletli grupların katılımıyla eylem yapan çevreciler, ...
 
Akdeniz’de deprem: 4.2’yle sallandı!
Akdeniz'de 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin Datça Yazıköy'e ...
Polisten Beyoğlu esnafına 1 Mayıs şoku!
1 Mayıs önlemleri kapsamında Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü başta eğlence ...
Oto galeriye bombalı ve silahlı saldırı: 1 ölü
İstanbul Florya'da bir oto galerisine el bombası atıldı ve silahla saldırıldı. ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva