HABERLER>EKONOMİ
27 Nisan 2016 Çarşamba - 11:17

Fuar İzmir’de lezzet şöleni!

Türkiye’nin tek zeytinyağı fuarı Olivtech ve Ekoloji İzmir, Fuar İzmir’de kapılarını açtı. Sektör temsilcilerini buluşturan çifte fuarların açılışında konuşan Başkan Kocaoğlu organizasyonların Ege ve İzmir’in tanıtımında önemli bir rol oynadığını söyleyerek yerelde kalkınma mesajları verdi.

Fuar İzmir’de lezzet şöleni!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Fuar İzmir çifte açılış heyecanı yaşanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından organize edilen Olivtech – 6. Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı ile Ekoloji İzmir - 7. İzmir Organik Ürünler Fuarı kapılarını açtı.

Zeytin ve zeytinyağı sektöründe Türkiye’nin tek ihtisas fuarı olan Olivtech ile Türkiye’yi ulusal ve uluslararası alanda temsil eden tek sertifikalı fuarı Ekoloji İzmir’in açılışı Fuar İzmir’de gerçekleştirildi. Holler önünde sade bir törenle gerçekleşen açılışa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanı sıra Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, oda ve borsa temsilcileri ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

Profesyonel ziyaretçi girişlerinin ücretsiz olduğu fuarlar, son tüketiciler için 27-28-29 Nisan’da 10 TL, 30 Nisan Cumartesi günü ücretsiz olacak. Ziyaretçiler tek bir bilet ile iki fuarı birden gezebilecek. Birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapacak ve alanında uzman birçok değerli konuğu ağırlayacak olan fuarların ziyaret saatleri, 10.00 – 19.00 arasında gerçekleşecek.

ZEYTİNYAĞI VE ORGANİK ÜRÜNLERİ TATTI
Kurdele merasimin ardından Başkan Kocaoğlu, katılımcıları ziyaret etti. C Holü’ndeki Olivtech fuarında zeytin ve zeytinyağı endüstrisine dair yeni teknolojileri ve çalışmaları yerinde inceleyen Kocaoğlu, katılımcıları ziyaret ederek zeytinyağı tattı. Fuar gezisinde D Holü’nde Ekoloji İzmir’i gezen Kocaoğlu organik gıdalardan tekstil ürünlerine kadar stantları yerinde inceledi, organik ürünleri tattı.

TANITIM DA İHRACAT DA ARTACAK
Fuar turu sırasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin standında konuşan Başkan Kocaoğlu, “Türkiye’nin her yanından, çok önemli bir katılım var. Ege’nin her noktasından zeytin üreticilerinin, zeytin üretimiyle ilgili ekipmanların, aletlerin yer aldığı bir fuardayız. En önemli firmalarımız burada. Herkese katılımları için teşekkür ediyorum. Çanakkale’den Fethiye’ye kadar olan bölge Türkiye’nin en fazla zeytin üretimi yapılan alanı. Fuarımız Türkiye’deki zeytincilerimizin ve üreticilerimizin, yurt dışından gelecek olanların buluşma noktası. Herkes son derece memnun. Bu fuarları biz devam ettirdikçe, Türkiye ve Ege zeytini hem Türkiye’de hem de dünyada daha fazla tanınacak ve ihracatımız da artacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dağıttığı fidanlar ile zeytin ve zeytinyağı üretimi de artacak. Hedef olarak seçtiğimiz yerelde ve kırsalda kalkınma gayemize tüm ülkemizle beraber ulaşmış olacağız” diye konuştu.

YILLAR ÖNCE BAŞLATTIĞIMIZ ORGANİK TARIM İLERLEDİ
Kocaoğlu, “İzmir’de yıllar önce başlattığımız organik tarım üretimi hızlı bir şekilde yayıldı. Hem giyimde, hem de yiyecekte gelecek organikte, iyi tarımda. Başından beri bunu destekliyoruz. Geçmişte bu alanda çok az firma vardı. Bugün organik fuarımıza 113 firma katılıyor. Umarız seneye bunu arttırarak devam ederiz. Bu iki fuarımıza seneye başka zenginlikleri de ekleyerek zeytinyağı ve organik fuarlarımızı da aynı mermer, gelinlik, mobilya, ayakkabı fuarları gibi başarılı fuarlardan bir tanesi yapmak istiyoruz. Geçen yıla oranla daha fazla katılım var. Daha da başarılı olacağız. Bizler de daha fazla alıcı getirerek, ziyaretçi getirerek fuarlarımızın gelişmesini destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

ORGANİK ŞÖLEN
Sadece organik sertifikalı ürünlerin sergilendiği Ekoloji İzmir’de; bebek eşyalarından tekstile, kozmetikten organik gıdaya birçok sağlıklı ürün bulunuyor. Fuar İzmir D Holü’nde gerçekleştirilen fuar, 22 ilden 113 katılımcıya ev sahipliği yapıyor.

Sınırlı yeşil teknoloji girişimcilerinin de yer aldığı fuarlar süresince sergi dışında kurulan ‘Organik Pazar’, tüm organik ürünlerin bir arada sergilendiği ‘Demo Dükkan’ ile tüm gün açık olan ve menüleri katılımcıların teşhir ürünlerinden oluşan ‘Organik Restoran’ ziyaretçilere hizmet verecek. Ayrıca organik tekstil ürünlerinin bir arada bulunduğu alan da fuar boyunca ziyaretçiler tarafından görülebilecek.

Ekoloji İzmir Fuarı kapsamında geçtiğimiz yıl oluşturulan Ekoloji Ormanı’ndaki ağaçlandırma çalışmalarını sürdürülebilir kılmak amacıyla her katılımcı firma için fidan dikimi de gerçekleştiriliyor. Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği çözüm ortaklığında organize edilen Ekoloji İzmir, T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Ege İhracatçı Birlikleri, İzmir Ticaret Odası ve Uluslararası Organik Tarım Hareketleri Federasyonu (IFOAM) desteğiyle düzenleniyor.

ZEYTİNYAĞI TEMALI ŞOVLAR
12 il ve 2 ülkeden toplam 254 katılımcıyı ağırlayan Olivtech Fuarı ise zeytin ile zeytinyağını ziyaretçilerle 6. kez bir araya getiriyor. 4 gün sürecek fuarda; zeytin, zeytinyağı, süt ve süt ürünleri, turşu, zeytinyağlı sabunlar, fidan, tohum, gübre, ambalaj malzemeleri, üretim teknolojileri, saklama üniteleri, zeytin stoklama tankları, cam şişe, mantar, gıda analiz laboratuarları, laboratuar analiz cihazları, zeytin işleme makineleri ve ekipmanları, hasat makineleri, sektörel yayınlar ve kuruluşlar sergileniyor.

DOLU DOLU PROGRAM
Nilgün Yanık Emiroğlu ve Ramazan Emiroğlu’nun yapımını üstlendiği, zeytinin hikayesini şiirsel bir anlatımla sunan ‘Ölümsüz Z.’ belgeselinin özel gösterimi ile açılış yapan fuar, özel tadım atölyeleri, çeşitli yörelerin zeytin ve zeytinyağlarını buluşturan Oil Bar’lar, interaktif paneller, ünlü şeflerin yemek şovlarıyla devam edecek. Ünlü şeflerden Refika Birgül 28 Nisan’da, Özgür Şef ise 29 Nisan’da birbirinden lezzetli yemek tariflerini ziyaretçilerle paylaşacak.

Fuar İzmir C Holü’nde düzenlenen Olivtech; KOSGEB, Ege İhracatçı Birlikleri, İzmir Ticaret Borsası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Odası, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Ege Bölge Şubesi, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Ege Bölge Şubesi ve TMMOB Kimya Mühendisleri Odası desteğiyle gerçekleştiriliyor.

 
İzmir’in ağaçlarını ‘terminatör böcek’ koruyor!
 
Beyazıt Öztürk’e takipsizlik
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
27 Nisan 2016 Çarşamba 13:08

Monoray ve kavşak ne oldu ? Proje çalışmaları ne aşamada? Ayrıca monoray yerine keşke viyadük üzerinden tramvay yapılsaydı. Üçkuyular- fuar - Gaziemir- havaalanı diye bir hat olabilirdi. F.Altay'da Mehmetçik Bulvarı' ndan cadde üzerinden başlayan tramvay hattı cadde sonunda viyadük üzerinden TOKİ- Fuar diye gelip Gaziemir içine girdikten sonra havaalanına gidebilirdi. Narlıdere, Balçova, Güzelbahçe ve diğer bölge insanları metro - tramvay aktarması ile havaalanı, fuar gibi yerlere raylı sistem ile ulaşabilirdi.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tartışmalı nükleer santralin hisseleri satışa çıktı!
Türkiye'nin ilk nükleer santral projesi olan ve çalışmalarına devam edilen ...
Avrupa’nın en büyük mutfağını Bortar açtı
Toplu yemeğin İzmirli markası BORTAR, 18 milyon liraya inşa ettiği yeni ...
İZBAN o ilçede satışları uçurdu!
Şubat ayında seferlerine başlayan İZBAN’la birlikte Torbalı’da konut satışı ...
 
‘Yoğurtçu kralı’ndan çalışanlarına görülmemiş jest!
ABD’nin en hızlı büyüyen gıda şirketlerinden, Hamdi Ulukaya’nın sahibi ...
İTB Meclisi'nde tarımda 'yaş tehlikesi' vurgusu
İTB Başkanı Işınsu Kestelli, tarım nüfusunun yaşlanmasına isyan ederek ...
Dologh'tan 'Kocaoğlu' tepkisi: 5 yıl önce bizi kovalayan kişi...
CVB’nin tavsiyesinin ardından Başkan Kocaoğlu’nun resmen dümene geçtiği ...
 
İzmirli ‘kız kardeşler'in sertifika heyecanı
Kadınların toplum içinde daha aktif rol almalarını ve ekonomiye katılımlarını ...
Dev şirket itiraf etti: 25 yıldır kandırıyoruz!
Japon otomobil üreticisi Mitsubishi, geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan ...
Trafik Vakfı’nda işler büyüdü: Yeni şirket, 5 otopark ve yeni çekiciler!
İşadamları Sancak ve Akça tarafından kurulan İzmir Trafik Vakfı işlerini ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva