HABERLER>SPOR
20 Ağustos 2014 Çarşamba - 12:18

Filenin Sultanları’ndan tarihi galibiyet

Tarihinde ikinci kez Dünya Grand Prix Finalleri'ne gitme hakkı kazanan A Milli Kadın Voleybol Takımımız turnuvaya galibiyetle başladı. Milliler, dünyanın 1 numarası, son şampiyon Brezilya'yı 3-2'lik skorla devirdi.

Filenin Sultanları’ndan tarihi galibiyet

Japonya'nın başkenti Tokyo'nun ev sahipliğinde FIVB Dünya Grand Prix finallerinde heyecan başladı.
 
A Milli Kadın Voleybol Takımımız, organizasyonun ilk gününde Brezilya ile karşı karşıya geldi. Milliler karşılaşmayı temsilcimiz 3-2 kazandı. Turnuvanın favorisi konumunda bulunan Brezilya'nın 18 maçlık galibiyet serisi sona ererken, Milliler tarihinde 4 kez kaybettiği Sambacılar'ı ilk kez mağlup etme başarısı gösterdi.
    
Brezilya, karşılaşmaya iyi başlayarak 3-0 üstünlüğü eline aldı. Çabuk toparlanan milli takım, rakibine 4-0'lık seriyle karşılık verdi ve öne geçti. Türkiye, Neriman Özsoy ile art arda sayılar bulmasına karşın Brezilya ilk teknik molaya 8-7 önde girdi. Teknik molanın ardından başarılı bir performans sergileyen ve özellikle bloklarda etkili olan Türkiye, 9-3'lük seri yakalayarak ikinci teknik molaya girilirken farkı 5 sayıya çıkardı: 16-11. Neriman Özsoy, Gözde Sonsırma ve Kübra Akman'ın skorer oyunlarıyla üstünlüğünü sürdüren milliler, ilk seti 25-18 aldı.
     
2. sete iyi savunma yaparak giren Brezilya, üst üste aldığı blok sayılarıyla 6-3'lük üstünlüğü eline geçirdi ve ilk teknik molaya önde girdi. Teknik moladan sonra toparlanan ve ilk setteki temposunu tekrar yakalayan Türkiye, Gözde Sonsırma'nın smaçlardan kazandırdığı sayılarla 5-1'lik seri buldu ve ilk teknik molayı 8-7 üstün geçti. Bahar Toksoy'un da skora katkı vermesiyle oyunun kontrolünü elinde tutan milliler, ikinci teknik molaya da 16-12 önde girdi. Türkiye, hücumda organize olmaktan zorlanırken, Fabiana ile hücumda etkili olan Brezilya, 17-16'lık skorla öne geçti. Bu dakikadan sonra daha az hatayla oynamaya başlayan Filenin Sultanları, 23-21'den geri gelerek seti 25-23 aldı ve 2-0 öne geçti.
    
3. setin ilk bölümünde Türkiye, Bahar Toksoy'un servislerden art arda aldığı sayılarla etkili oldu. Neriman Özsoy'un skorer oyununu sürdürmesiyle kontrolü elinde tutmaya devam eden milliler, ilk teknik molaya 8-4 üstün girdi. Gözde Sonsırma'nın başarılı oyununu sürdürmesiyle farkı 6 sayıya (12-6) kadar çıkaran Türkiye, hücumda sıkıntı yaşamasına karşın ikinci teknik molayı 16-14 önde geçti. Milli takım, hücumdaki sıkıntısına bir türlü çözüm bulamayınca, Brezilya, skor üstünlüğünü eline aldı: 17-18. Brezilya, hem savunmada hem de hücumda istediğini sahaya yansıtınca, seti 25-21 kazandı ve durumu 2-1'e getirdi.
    
4. setin ilk bölümünde Brezilya Carol'un servisleriyle etkili olarak 6-2 öne geçti ve ilk teknik molaya da 8-3 üstün girdi. Gözde Sonsırma-Naz Aydemir ikilisinin başarılı oyunlarıyla toparlanan milliler, 11-10'luk skorla farkı 1 sayıya kadar indirdi. Carol ve Tandara ile üst üste blok sayıları alan Brezilya, farkın daha da kapanmasına izin vermedi ve ikinci teknik molayı 16-12 önde geçti. Yeliz Başa'nın blok sayılarıyla toparlanan Türkiye, 5-1'lik seri bularak skora denge getirdi: 17-17. Savunmadaki başarısını sürdüren Brezilya, Tandara ve Jaque'nin etkili oyunuyla 8-2'lik seriyle rakibine karşılık verdi. 25-19'luk skorla durumu 2-2 yapan Brezilya, 5. sete taşıdı.
    
Maçın son setine etkili bir başlangıç yapan Türkiye, Gözde Sonsırma-Neriman Özsoy ikilisinin sayılarıyla saha değişimine 8-6 önde girdi. Milliler, seti 15-12 alarak karşılaşmadan 3-2 galip ayrıldı.
    
A Milli Bayan Voleybol Takımı, finallerdeki ikinci maçında yarın TSİ 13.05'te evsahibi Japonya ile karşılaşacak. Bu önemli karşılaşma NTV Spor ve NTVSpor.net’ten canlı yayınlanacak.
 
TÜRKİYE: 3 - BREZİLYA: 2
Salon: Ariake Collesium
Hakemler: Susana Rodriguez (İspanya), Hamid Alroushi (Birşelik Arap Emirlikleri)
Türkiye: Bahar Toksoy, Meliha İsmailoğlu, Neriman Özsoy, Kübra Akman, Naz Aydemir, Gözde Sonsırma (Gizem Karadayı, Güldeniz Önal, Asuman Karakoyun, Yeliz Başa)
Brezilya: Thaisa, Sheilla, Fe Garay, Fabiana, Dani Lins, Jaque (Brait, Tandara, Fabiola, Monique, Carol, Guimaraes)
Setler: 25-18, 25-23, 21-25, 19-25, 15-12
Süre: 113 dakika (24, 26, 26, 26, 11)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İkinci ligin en değerlisi Göztepe!
Transferde 16 futbolcuyu renklerine bağlayarak kadrosunu büyük ölçüde ...
İzmir’in buzunda iki dev organizasyon
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2010 yılında hizmete açtığı Buz Sporları ...
Kartal Arsenal'e pençeyi geçiremedi: 0-0
Şampiyonlar Ligi Play-off ilk maçında Beşiktaş, Arsenal'i elinden kaçırdı... ...
 
Göztepe’de forvetlere terapi!
Göztepe teknik direktörü Suat Kaya, büyük umutlarla transfer edilen ancak ...
Altınordu İbrahim için kuralını yıktı!
PTT 1'inci Ligi'nde yabancı futbolcu transfer etmeme ve kadroda kiralık ...
Kaf-Kaf para arıyor!
Karşıyaka yönetimi, futbolculara geçen sezondan sarkan alacaklarını ve ...
 
Trabzonspor'da büyük gerginlik
Teknik direktör Halilhodzic ile futbolcu Malouda arasında tartışma yaşandığı belirtildi.
Karşıyaka’nın yeni ‘umudu’ Bartu!
Karşıyaka’nın unutulmaz futbolcularından Recep Umut'un oğlu Bartu Umut, ...
İzmir’de süper kupa izdihamı!
Geride bıraktığımız sezon Süper Lig şampiyonu Fenerbahçe ile Türkiye Kupası'nı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva