HABERLER>POLİTİKA
23 Nisan 2024 Salı - 19:17

Erdoğan'la görüşme için tarih verdi

CHP Genel Başkanı Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesine ilişkin, "Sayın Cumhurbaşkanımızla önümüzdeki hafta görüşmeyi planlıyoruz kendilerinden randevuyu talep edeceğiz" dedi.

Erdoğan la görüşme için tarih verdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesine ilişkin, "Sayın Cumhurbaşkanımızla önümüzdeki hafta görüşmeyi planlıyoruz kendilerinden randevuyu talep edeceğiz." dedi.

Özel, "Anayasa'yı değiştirelim demesi için birisinin, değiştireceğiniz anayasaya uymak için değiştireceksiniz değil mi? Uymamak için değiştirilir mi? Önce uyduğunuzu görmemiz lazım. AİHM kararlarına uymamak, AYM kararlarına uymamak, birinci derece mahkemesini ezdirmek Meclis'e AYM kararı hilafında buyruk yollamak onu uygulatmak... Anayasa ayaklar altında. İkimiz de gündemlerimizi konuşacağız ama bir şey ‘uymamak için’ değiştirilmez. Önce mevcudu uygulayın onu görelim" açıklamasında bulundu.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?
Cumhurbaşkanı ve Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak’tan dönüş yolunda uçakta soruları yanıtlamış, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunmuştu.

Erdoğan, “CHP Genel Başkanı Özgür Özel de gelecek dönemi konuşmak için sizden bir randevu talep edeceğini söylemişti. Randevu talebi geldi mi? Özür Özel'den bu konuşma ve sonrasında yeni Anayasa konusunda CHP'yle uzlaşma olur mu?” sorusuna şöyle yanıt vermişti:

“Şu an itibarıyla henüz böyle bir randevu talebi gelmiş değil. Fakat olabileceğini düşünüyoruz. Dünyada birçok alanda değişimden söz ediliyor. Sosyolojiler, teknolojiler, iklimler ve daha birçok zemin çok hızlı değişiyor. Bunu ayak uydurmak için de Türkiye'nin eskinin darbe ruhunu özünde barındıran anayasa metninden kurtulup yenilikçi ve özgürlükçü bir anayasaya kavuşma zamanı gelmiştir.

Yani bu konuda Cumhuriyet Halk Partisi'nin de böyle bir değişime destek verebileceği düşüncesinde ve inancındayım. Bu görüşme sağlandığında tabii ki anayasa konusu da bizim görüşme başlıklarımızın arasında yer alacaktır. Kaldı ki Meclis Başkanımızın da liderlerle yapacağı görüşmelerde bu konuları onlarla ele alma düşüncesinin olduğunu biliyorum. Doğrusu ben de bize çok ama çok dar gelen bu mevcut anayasayla ilgili liderler olarak neler yapabiliriz, bunları konuşmakta fayda var diye düşünüyorum.

Sayın Özel'in bu ziyaretinin gerçekleşmesi halinde kendisiyle de bunları konuşarak böyle bir adımı atabileceğimizi kendisine teklif etmekten daha doğal bir şey olmaz. Biz Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun en önemli köşe taşlarından biri olan yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili çalışmaktan, gayret etmekten geri durmayacağız. Milletimize yeni ve demokratik bir anayasa kazandırana kadar gayretimiz sürecektir.”

 
Selçuk'ta 23 Nisan çocuk şenliği dolu dolu geçti!
 
Kitap fuarında 'küçük stant' tartışması!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 23 Nisan 2024 Salı 23:16

Sayın Özel cumhurbaşkanı ile barış içerisinde oluyor ama malesef bütün il ve ilçe örgütlerine genelge gönderiyor yerel seçimlerde parti aleyhinde çalışan parti üyelerini kesin ihraç edilmesi konusunda talimatlar verilmiş durumdadır. Bu partiye Abdul lâtif Şener, Mansur Yavaş, Bekaroğlu Sadullah Ergin gibileri yer almıştır...

Yorumu oyla      1      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'den alternatif 23 Nisan töreni!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Cumhuriyet Halk Partisi ...
CHP İzmir'den 23 Nisan'a özel çelenk töreni
CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk ...
Nalbantoğlu'ndan 'mali müşavir' eleştirisi: Canından bezdirdiniz
CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, serbest muhasebeci mali müşavirler ...
 
Özel açıklaması: Randevu talebi gelmedi!
Irak ziyareti sonrasında uçakta gazetecilere konuşan Cumhurbaşkanı Recep ...
Devlet erkanı, Anıtkabir'i ziyaret etti
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığındaki devlet erkanı, 23 Nisan Ulusal ...
'Gölge bakan'lardan toplantıda sunum
CHP Lideri Özgür Özel, A Takımı ile Genel Merkez’de bir araya geldi. MYK ...
 
Kurtulmuş: Milletimizin emanetine sahip çıkmaya devam edeceğiz
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "İnsan onuruna yakışır şartlara sahip, refah ...
Türkiye ile Irak arasında 26 anlaşma imzalandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bağdat ziyaretinde Türkiye ile Irak arasında ...
Varank'tan 'villa' iddialarına yanıt
AK Parti Milletvekili Mustafa Varank, gazeteci Deniz Zeyrek'in hakkındaki ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva