HABERLER>POLİTİKA
24 Aralık 2017 Pazar - 10:43

Erdoğan'dan KHK, taşeron, 'tek tip elbise' yanıtı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yayımlanan KHK ile getirilen tek tip kıyafet uygulaması ile ilgili "Artık öyle takı elbiseyle havalı hava duruşmaya gelemeyecekler. Bu aslında mağdurların, mazlumların bir talebidir de. Bu sese kulak vermenin de bir adımıdır bu" dedi.

Erdoğan dan KHK, taşeron,  tek tip elbise  yanıtı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sudan ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda açıklama yapıyor. Erdoğan, 695 ve 696 sayılı iki yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ilgili soruları yanıtladı. Yeni KHK'lardaki tek tip kıyafet düzenlemesine ilişkin olarak, "Kıravatlı, havalı şekilde duruşmalara gelmeyecekler. Bunların içinde tulum giyecek olanlar var... Bayanların giyim şekli çok daha farklı olarak değerlendirilecek." diye konuştu.

Erdoğan, BM'deki tarihi Kudüs oylaması sonrası atılacak adımlara ilişkin olarak da, "Filistin ile görüşmelerini yapmak suretiyle bunun çalışmalarının birlikte yürütüyorlar. Bu işi bırakmak mümkün değil. Bu işin ikinci adımı başarı ile aşıldı. Bunu 3. adım belki 4. adım takip edecek. Bütün uluslararası güçler, AB gibi, Arap Ligi gibi, Bağlantısızlar gibi... Bunun çalışmasını da Dışişleri Bakanlığımız yürütüyor." dedi.

Erdoğan, ABD Başkanı Trump'la bir görüşmesinin olup olmayacağı sorusuna, Trump'ın kendilerini aramasını temenni ettiğini belirterek "Kendilerini arayabiliriz ama şu anda böyle bir karar yok." dedi.

Erdoğan'ın açıklamaları:

Sudan güçlü tarihi ve kültürel bağlara sahip olduğumuz dost, kardeş bir ülke. 15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından gerek Sudan yönetimi gerek halkı bize en anlamlı desteği veren ülkelerin başında gelmiştir. Bu desteği, dayanışmayı hiçbir zaman unutmayacağız. İstanbul'da düzenlenen Kudüs zirvesine Cumhurbaşkanı bizzat katılarak destek vermişlerdir. Ziyaretim Sudan'a Cumhurbaşkanı düzeyinde ilk ziyaret olması hasebiyle ayrıca önem taşımaktadır. 

Sudan Meclisi'ne de hitap edeceğim. Türkiye İş Forumu'na da katılacağız. Geniş bir iş adamı katılımı ile ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz. Afrika turunun ikinci ayağında Çad'a ziyaret gerçekleştireceğiz. Yine Cumhurbaşkanlığı seviyesinde Çad'a ilk ziyaret.

Yaklaşık 7 yıl önce Tunus halkının başlattığı demokrasi yürüyüşü tüm bölge için ilham kaynağı olmuştu. Türkiye bu süreçte Tunus'a en güçlü destek veren ülkelerin başında gelmiştir. İkili ilişkilerimizi stratejik düzeye çıkardık. Bu ziyaretim sırasında da değerli dostum Tunus Cumhurbaşkanı'nı gündemimizdeki konuları ele almak üzere ziyaret ve adımların da planlamasını da yapacağız. 2005'ten itibaren Afrika kıtası ile işbirliğimizin giderek güçlendiğini görüyoruz. 

Birçok Afrika ülkesi FETÖ mensuplarını sınır dışı etti. Gün geçtikçe bu sayının daha da artacağını düşünüyorum. Bu ziyaretimin bu anlamda da önemli olduğunu düşünüyorum.

BM'DEKİ TARİHİ KUDÜS OYLAMASI
Amerika'ya çağrımızı yaptık, yapmaya da devam ediyor. Sayın Trump'la da yine görüşme yollarını ararız. Temenni ederim ki sayın Trump da bizi arasın. Başından itibaren İİT dönem başkanı olarak biz onların bizi aramalarını özellikle beklemiştik. Bu konuda aranması gereken ülkelerin başında Türkiye geliyor. Çünkü dönem başkanıyız. Bizimle bunun istişaresini yapmış olsaydı herhalde bu yanlışa düşülmezdi diye düşünüyorum. Kendilerini arayabiliriz ama şu anda böyle bir karar yok. 

Filistin ile görüşmelerini yapmak suretiyle bunun çalışmalarının birlikte yürütüyorlar. Bu işi bırakmak mümkün değil. Bu işin ikinci adımı başarı ile aşıldı. Bunu 3. adım belki 4. adım takip edecek. Bütün uluslararası güçler, AB gibi, Arap Ligi gibi, Bağlantısızlar gibi... Bunun çalışmasını da Dışişleri Bakanlığımız yürütüyor.

Doğu Guta 400 bin kişinin yaşadığı yer. Acil insani yardıma muhtaç insanlar var. Bunları Putin ile görüşerek oradan insanları ülkemize alıp tedavi, bakım yaptıralım istiyoruz. Bizim Genelkurmayımız, istihbarat birimlerimiz atılması gereken adımları atacaklar. 

YENİ KHK'LAR
KHK ile alakalı olarak en önemli diyebileceğim şey tek tip elbise meselesi. Bu konuda Adalet Bakanlığı'na inisiyatifi verilen, bayanlarla ilgili çözüm yolları da var. Cezaevine girdiği andan itibaren tek tip elbise anlaşılıyor. Böyle bir şey yok. Kıravatlı, havalı şekilde duruşmalara gelmeyecekler. Bunların içinde tulum giyecek olanlar var. Çift şey olarak giyenler olacak. Bayanların giyim şekli çok daha farklı olarak değerlendirilecek. Bu aslında mağdurların, mazlumların bir talebidir de. Bu sese kulak vermenin de bir adımıdır bu. Bu Türkiye'nin kendine mahsus bir olay değil. Şu anda Amerika bunun uyguluyor. Daha ileri gideceğim, Guantanamo'da tek tip elbiselerle orada bir yaşam şekli oluşturulmuştur. Son meşhur duruşmada ayaklarına zincir vurmuşlardır. Zincirle mahkemeye getirmişlerdir. Türkiye böyle bir uygulama yapmıyor.

TAŞERON DÜZENLEMESİ
Bu konuyla ilgili olarak da gerçekten gerek Maliye Bakanımız gerek Çalışma Bakanımız bu konuda üzerinde çok çalıştılar. Bizim de burada gayretimiz oldu. Kamu kurumları da bu işin içine alındı. Devletle ilgili olan birçok taşeron, Çaykur'da vs. mevsimlik işçi var. Bazıları diyor, mevsimlik işçi ile taşeronu karıştırıyor. O başka bir şey bu başka bir şey. Bundan sonra aracı olmayacak. Komisyon alır gibi bir taşeron grubu, böyle bir şey yok. Cumhurbaşkanlığı'nda taşeron vardı fakat taşeron olarak çalışan kalkıyor hepsi bizim kadromuzun içine giriyor. Ücret politikası tamamen kalkıyor, daha da farklı. 300-400 belki 500 lira arkadaşlarımız çalışıyor bu başlayacak. Taşeron falan kullanılmayacak. Temizlik işlerini diyelim ki İSTOÇ alacak o yürütecek. İnanıyorum ki çok daha huzurlu, rahat bir döneme böylece girmiş olacağız. (Habertürk)

 
Devletin iki kurumu KHK ile kapatıldı
 
Bucalılara Özgecan’da öfke kontrolü eğitimi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kartal. 24 Aralık 2017 Pazar 12:29

Uyan uyan eyyyy emekci uyan senin alninin teri kurumadan hakkin gasp ediliyo khk cebindeki üç kuruş paran emeğin çocuğunun geleceği caliniyor kidem tazminatin elinden aliniyor hiç bir guvencen olmuyo artik patronun iki dudagi arasinda emegin işin geleceğin uyan artik uyan kadro diyorlar ne kadrosu kidemsiz kadromu olur daha once kidem tazminatin vardi kadrolu işçi yi isten atamiyorlardi niye tazminatin vardi ama simdi neyin var kime güveniceksin akp ye mi yargiyami neye hakkini ara arkadas. Tazminatina sahip cik cocuklarinin hakkini savun tazminat demek işçinin namusu demektir. Kikseye yedirme. Ayakkabi kutukarini unutma onun icinden cikan milyon dolarlari euro lari unutma. Emek en yuce degerdir bu nu hic unutma.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan ABD'ye çağrı: Hatanızdan dönün
ABD Başkanı Trump'ın Kudüs kararını eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Amerikan ...
Başbakan Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na 'muhtar' yanıtı
Başbakan Binali Yıldırım, Bartın'da AK Parti İl Kongresi'nde konuştu, ...
Akşener'den flaş seçim açıklaması!
İYİ Parti’nin baraj sorunu olmadığını ve ilk seçimde iktidarı alacaklarını ...
 
DSP Genel Başkanı 2019 kararını İzmir’de açıkladı: Cumhurbaşkanlığına adayım!
DSP Genel Başkanı Aksakal, “DSP Cumhurbaşkanlığı seçimine doğru koşuyor. ...
CHP liderinden Yunan Bakan'a sert cevap!
Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos'un "Adaları gel de al' yorumuna ...
Erdoğan Hakkari'de açıkladı... O yasak kalkıyor!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hakkari'de güvenlik nedeniyle uzun zamandır uygulanan ...
 
CHP İzmir’de gündem il kongresi: Başkan Kocaoğlu’ndan tele mesai!
İlçe başkanlarını makam odasında toplayan, görüş ve önerileri dinleyen ...
CHP'li Purçu'dan Meclis'te dövizli protesto
TBMM'ye giren ilk Roman milletvekili olan CHP İzmir Milletvekili Özcan ...
Genel Sekreter Sındır’dan il kongresi mesajı: Yüzde 10 imza toplayan aday olur!
İzmir’de gerçekleşen ilçe başkanları toplantısına sürpriz bir şekilde ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva