HABERLER>POLİTİKA
22 Aralık 2017 Cuma - 17:12

Genel Sekreter Sındır’dan il kongresi mesajı: Yüzde 10 imza toplayan aday olur!

İzmir’de gerçekleşen ilçe başkanları toplantısına sürpriz bir şekilde katılan Sındır, “654 il delegemiz var. Yüzde 10 imza toplayan arkadaşımız adayım dediğinde, tabi ki onun önünde kimse aday olma deme hakkında sahip değildir” dedi.

Genel Sekreter Sındır’dan il kongresi mesajı: Yüzde 10 imza toplayan aday olur!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nde 7 Ocak’ta gerçekleşecek kongrenin hareketliliği yaşanıyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ‘birleştirici tek aday’ üzerinde uzlaşı formülü masada dururken İl Başkanı Asuman Ali Güven ve il yönetim kurulu ilçe başkanlarıyla bir toplantı düzenledi.

İl binasında düzenlenen toplantıya Genel Sekreter Kamil Okyay sürpriz bir şekilde katıldı. Bir önceki akşam Ankara’da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelen Sındır’ın il örgütüyle toplantı talep ettiği öğrenildi.

CHP Lideri’nden izin alan Sındır’ın bu niyetle İzmir’e geldiği ve tesadüfen ilçe başkanları toplantısına katıldığı ifade edildi.

Yaklaşık 2 saat süren zirve basına kapalı olarak gerçekleşti.  İl kongresinin masaya yatırıldığı toplantıda sürecin sağlıklı bir şekilde yürümesi için izlenecek yol haritası hakkında fikir alışverişi yapıldığı öğrenildi.

Kulislere yansıyan aday arayış formüllerinin görüşüldüğü toplantıda bazı ilçe başkanlarının endişe, tedirginlik ve taleplerini ifade ettikleri öne sürüldü.  Ayrıca toplantının yapıldığı sırada İzmir Milletvekilleri Musa Çam, Tacettin Bayır, Ali Yiğit, Mustafa Balbay, Zeynep Altıok ve Özcan Purçu’nun Ankara’da CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğü öğrenildi.

BURADA OLMAMDAN SADECE MUTLU OLURLAR DİYE DÜŞÜNDÜM!
Genel Sekreter Sındır toplantı sonunda açıklamalarda bulundu. Sındır, “İl Başkanımızın davetiyle yapılan toplantıdan daha önceden haberim oldu. Ankara’da dün akşam programım vardı. Onu daha sonraki tarihe erteledik. Bugüne gelme durumumuz oldu. İzmir’e gelip toplantıya katılma düşüncesinde oldum. Haber vererek örgütü rahatsız etmek istemedim. Nasıl olsa örgütümüzdür. Burada olmamdan sadece mutlu olurlar diye düşündüm” dedi.

YÖNTEM FARKLI OLABİLİR AMA HEDEFLER ORTAK
Sındır, ilçe başkanlarının toplantıda gösterdiği refleks hakkında, “Seçimlerden yeni çıkmış örgütlerimiz heyecan içinde. İl kongremizin en doğru şekilde, kimsenin kırılmadan, dökülmeden ve örgütün İzmir’de güçlenerek çıkacağı bir kongre olması dileklerini ifade ettiler. Duygu, düşünce ve hedefler ortaktı. Tabi yöntem farklılıkları olabilir” diye konuştu.

YÜZDE 10 İMZA TOPLAYAN ADAY OLUR!
Kentte özellikle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından dillendirilen ‘uzlaşı aday ifadesi’ne ilişkin değerlendirme yapan Sındır, “Uzlaşı aday ifadesi… Biz CHP’liysek, partimizin ilke ve değerleri üzerinde uzlaşmışızdır demektir. Partinin hedeflerine yoldaşlık yapıyoruz demektir. Parti örgütleri zaten uzlaşı içindedir. Bizim uzlaşımız iktidar için olacaktır. Yerelde değil. Aday çıkacak arkadaşlarımız farklı yoldan giden kişiler değil. Demokrasinin gereği birden fazla aday da olabilir. 654 il delegemiz var. Yüzde 10 imza toplayan arkadaşımız adayım dediğinde, tabi ki onun önünde kimse aday olma deme hakkında sahip değildir. Aday olarak çıkacak kim olursa olsun hepsi bizim arkadaşımızdır.  Delegasyon iradesinin en doğru tercihi yapacağına ben yürekten inanıyorum” açıklamasında bulundu.

KENDİ İRADESİYLE SÜREÇTEN ÇEKİLEN OLURSA İTİRAZIMIZ OLMAZ!
Sındır, “Tabi ki esas olan kongreden kırılmadan çıkmaktır. Üzüntü olabilir. Birden fazla aday olduğu takdirde kaybeden taraf olacaktır. Ama bizim parti olarak aynı yolda yürüyen yoldaşlar olarak kenara çekilme, üzüntümüzle partiyi yıpratma lüksümüz olamaz. Kimsenin de onun bunun adayı olarak çıkması doğru değil. Bunu kabul edilebilir bulmadığımı ifade ediyorum.

Kendi iradesiyle süreçten çekilen ve tek kişiye kalan bir seçim olursa ona da itirazımız olmaz. Rızayla tek adaya gitme süreci demokratik anlamda daha doğru olabilir.  Her ilçeden kurultay delegasyonun temsiliyeti olması lazım diye düşünüyorum. Yine o ilçe delegasyonunun iradesidir. 71 kurultay delegemiz var. 19’u doğal, 52’si seçimle belirlenecek. 30’unun en az birer kişi garantisiyle ilçelerden seçilmesi gerekiyor. Diğerleri de örgüt faaliyetlerine, üyeliklerine bağlı olarak adil şekilde belirlenmesi gerekiyor.  Partiye emek ve liyakat üzerinden temsiliyet önemli.  Kongrelerde amacın sadece yönetim kadrolarının belirlenmesi gibi görünüyor ve isim üzerinden tartışmalar oluyor ama il de özellikle nitelik üzerinden tartışma ortaya koymak daha önemli.  İdeolojimizi en iyi şekilde temsil edecek, kent dinamikleriyle uyumlu bir kadro kurmak önemli” dedi.

ŞUNU DESTEKLERİM TAVRI İÇİNDE DEĞİL!
“Türkiye’nin gözü İzmir’de…” diyen Sındır, “Bunu herkesten daha iyi belki de ben gözlemliyorum. Türkiye’nin dört bir yanından bana gelip İzmir’i soranlar, heyecan ve gurur duyan partililerimizin bakışları da çok önemli.  İzmir’de çok güçlü bir şekilde tüm demokratik kuralların işletildiği bir kongreyi atlatacağız.  Genel başkanla bir görüşme yaptım. Kendisine gelen aday olma düşüncesinde olan partililerimize kendisinin ‘gidiniz alanda çalışınız memnun olurum. Partimize sahip çıkma anlamında herkese eşit mesafede yaklaştığını belirtmek istiyorum. Ama asla kendisinin ben şunu desteklerim tavrının olmadığını belirtmek isterim. Tek dileği vardır. O da örgütümüzün en demokratik şekilde kongremizi yaşamasıdır. İzmir’de partimizin hak ettiği değeri fazlasıyla bulmasıdır” açıklamasında bulundu.

İL BAŞKANI ATAMAYACAĞIZ, SEÇECEĞİZ!
Sındır, “Seçilecek olan örgütlerimizin görev yapan belediye başkanlarımıza da siyasi kalkan olabilmesi ve her türlü tehdide karşı göğüs gerebilmesi çok önemli diye düşünüyorum.

Bizim İzmir’de il ve ilçe örgütlerimizle, belediye başkanlarımızla bu kongreden en güçlü şekilde çıkmamız, güçlü bir mesaj vermemiz. Bir ve beraber olduğumuzu tüm Türkiye’ye duyurmamız gerekir. Ben dahil İzmir’de kimsenin delege iradesinin üzerinde bir irade koyması doğru olmadığını düşünüyorum. Biz sonuçta il başkanını atamayacağız. İl kongresinde delege iradesiyle başkanı seçeceğiz” dedi.

KOCAOĞLU’NUN ÇABASI İYİ NİYETLİ
Sındır, Başkan Kocaoğlu’nun il başkan arayışlarındaki temaslarını da değerlendirirken, “Büyükşehir belediye başkanımızın bir çabası olduğunu görüyorum. Bunu iyi niyetle ve İzmir için bir uğraş olarak değerlendiriyorum. Saygı duyuyorum. Düşüncelerimi kendisinin de paylaşacağını düşünüyorum. Aday olmak isteyen arkadaşlarımızın adaylıktan imtina etmesine neden olacak bir tavır sergilenmesinin doğru olmadığını düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

ADAYLARIN EN KISA SÜREDE ORTAYA ÇIKMASI LAZIM!
Sındır, “O nedenle aday olmak isteyen kim varsa ortaya çıkarlar. 66 imza toplayan bir kişi aday olabilir. İmzayı alabiliyorsa, kendini ifade edebiliyorsa adaylığını sürdürür. Şu anda isimler konuşuluyor ama ortaya çıkıp ben adayım diyen, açıkça bunu deklare etmiş kimseyi duymadık. Varsa da dudak bükerek hissettirmeden ortaya çıkarıyorlar. Bunların en kısa sürede ortaya çıkması lazım” diye konuştu.  

GENEL BAŞKAN KONGREYE GELECEK Mİ?
Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun 7 Ocak’taki il kongresine katılım gösterip göstermeyeceğiyle ilgili konuşan Sındır, “İl kongremizde birden fazla da aday olsa bu genel başkanımızın katımlıyla ilgili bir durum değildir. Kim aday olursa olsun genel başkanımızın yanında olacaktır. Genel başkanımızın kongreye gelmesi bir taraf olma değildir. Başımızdaki kişi olarak gelmesi durumu olur. Programı uygun olursa İzmir tercih nedeni olursa gelebilir. Genel başkanımızın katılım kararı tek ya da çok aday olmasıyla alakalı değildir” ifadelerini kullandı.

O TOPLANTIYA KATILAMAYACAK
Sındır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, milletvekillerine gönderdiği davete katılamayacağını ifade etti. Sındır, “Bulgaristan’da programa katılacağım için Pazartesi günü gerçekleşecek milletvekilleri buluşmasında yer almam mümkün görünmüyor” diye konuştu.  Sındır son olarak, “8 Ocak sabahı İzmir yenilenmiş umut ve heyecanla Türkiye’ye bir mesaj verecektir” dedi.

Sındır’ın ardından İl Başkanı Asuman Ali Güven de zirveyi değerlendirdi. Başkan Güven, “Toplantıda 23 ilçe başkanımız söz aldı. 3 ilçe başkanımız yoktu, mazeret bildirdiler” dedi.

İLÇELERDE DELEGE TOPLANTILARI YAPILACAK
Toplantının içeriği hakkında konuşan Güven, “Konuşmalar il başkanı olarak benim ve yönetimimizin süreci iyi yönettiğini söylediler. Şahsımda il başkanlığı ve yönetime teşekkür ettiler. Çalışmaları adil olarak yürüttüğümüzü söylediler. Sürecin barışçıl, demokratik güzel bir şekilde yürütülmesine ciddi katkıda bulunduklarını söylediler. Bizden memnun olduklarını ifade ettiler. Aday olmak isteyenler daha açık net bir şekilde ortaya çıkmalı. Delegasyon da bir fikir sahibi olmalı, düşüncelerini söyleyebilmesi şeklinde bir görüş belirtildi. İlçelerde delege toplantıları yapılacak. Daha sonra bu konu netlik kazanacaktır” açıklamasında bulundu.

GENEL BAŞKANIMIZIN KONGREYE KATILACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM
Güven, “Başkan Aziz Kocaoğlu, Salı günü bu konuda il binasına ziyarete gelecek. Aziz Bey’i il yönetimiyle ağırlayacağız. Karşılıklı düşüncelerimizi ifade edeceğiz. Sonrasında da süreç artık şekillenmiş oluyor. Benim gördüğüm kadarıyla genel başkan İzmir’e gelecektir. İzmir delegesidir. Doğal delegedir. Katılımın İzmir olarak gerçekleşeceğini düşünüyorum. Biz de İzmir olarak genel başkanımızın geldiği kongrenin ona yakışır şekilde geçmesini sağlayacağız. Güçlü olarak hazırlık yapıyoruz. İnanıyorum ki güzel bir kongre olacak. Ve orada yarış olur mu olmaz mı bilmiyorum ama asıl olan kongrenin güçlü mesajlar çıkarabilmesidir. Güçlü bir birliktelik için herkes özveri içinde. Tartışmalar önümüzdeki hafta netleşmiş olur. İlçe kongreleri bunu göstermiştir. Partimizde bir yenileşme hareketi vardır” ifadelerini kullandı.

 
İzmir'deki okulda panik! Herkes dışarı kaçtı!
 
Asgari ücret hakkında flaş açıklama!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZMİRLİ 22 Aralık 2017 Cuma 22:20

Büyükşehir başkanlığı kâmil beye yakışır..

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Güven açıkladı: Aday olmayı düşünüyorum!
İzmir İl Başkanı Güven 7 Ocak kongre öncesinde tüm dengeleri değiştirdi. ...
CHP’li Sındır: 'Vatandaşımızın cebine göz dikmektense ihale sistemine çözüm bulun'
CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır 2018 Yılı ...
CHP Çiğli’de devir-teslim zamanı… Mertoğlu: ‘Ama’sız, ‘fakat’sız emrindeyiz!
Çiğli İlçe eski Başkanı Mertoğlu, “Yeni ilçe başkanımıza 2019 hedefi için ...
 
CHP’li Güven: 'Kubilay cumhuriyetin ışığıdır'
23 Aralık 1930 da Menemen de gericiler tarafından başlatılan bir isyanı ...
CHP İzmir’de kongreye doğru… O iki isim adaylık için ne dedi?
İl Örgütü 7 Ocak’ta yeni başkanını seçecek. Sürece Büyükşehir Belediye ...
'Telefonun başına geçip tek tek tehdit ettiler'
AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı ...
 
CHP İzmir’in gençlik raporu: Kimler seçildi/ il kongresi ne zaman?
Ana kademe ile birlikte gençler de sandık heyecanı yaşadı. İzmir’de süreç ...
MHP'den hükümete belediye başkanları eleştirisi
MHP milletvekili Seyfettin Yılmaz, görevden ayrılan AK Partili belediye ...
Erdoğan'dan tarihi karar için açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump yönetiminin Kudüs kararını reddeden karar ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Dünya Gıda Güvenliği Günü…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden sarışın oldu?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Alevi köylerine cami yapmak…
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva