HABERLER>POLİTİKA
23 Aralık 2017 Cumartesi - 17:32

Başbakan Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na 'muhtar' yanıtı

Başbakan Binali Yıldırım, Bartın'da AK Parti İl Kongresi'nde konuştu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun muhtarlarla ilgili sözlerine yanıt verdi

Başbakan Yıldırım dan Kılıçdaroğlu na  muhtar  yanıtı

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti'nin Bartın İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada "Bağımsız bir muhtarlar kanunu olması lazım" diyen ve muhtarların şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini söyleyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yanıt verdi. Başbakan Yıldırım şunları söyledi:

"Kılıçdaroğlu İzmit'te muhtarlarla toplantı yapıyor, erinmedim dinledim. 'Muhtarlar size 5 tane müjdem var' diyor. 'Sadece size ait muhtarlar kanunu çıkaracağım' diyor. 'Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş tarihinden daha eski müessese bunların kanunu yok mu' dedim arkadaşlara. Daha muhtarlara ait özel bir kanun olduğundan haberi yok. Kanun var. Yetmemiş 1977'de Muhtar Ödenek ve Sosyal Güvenlik Kanunu diye ilave bir kanun daha yapılmış. Baktım muhtarların ne derdi varmış? Bugüne kadar muhtarlara yönelik çok önemli düzenlemeleri AK Parti hükümetleri yaptı. Muhtarların taleplerini bilgisayar ortamında talep ediyoruz. Bunun için İçişleri Bakanlığı'nda özel bir daire kuruldu: Muhtarlar Dairesi. Oraya taleplerinizi yazıyorsunuz, o talepler takip ediliyor, size dönüş yapılıyor. Muhtarların valiliklerde vali yardımcısı, büyükşehirlerde genel sekreter yardımcısı, diğer belediyelerde de bir başkan yardımcısı muhtarlardan sorumlu olarak görev yapıyor. Kılıçdaroğlu diyor ki, 'Biz iktidar olursak belediyelerden muhtarların işiyle ilgili görevlendirmeler yapacağız'. Bunlar yapılmış Kılıçdaroğlu... Kanunları da var. Bu ihtiyaçların hepsi düşünülmüş. 19 Ekim'i Muhtarlar Günü ilan ettik. Daha önemlisi 2002'de muhtarlar 97 lira para alıyordu. Şimdi ne kadar alıyorlar, 1503 lira para alıyorlar. Buna ilaveten sigorta, emeklilik primlerini de devlet yatırıyor. Bunu da üzerine koyduğun zaman 2116 lira her bir muhtarımıza kaynak aktarıyoruz. Daha fazlasını hak ediyorlar. Ama Kılıçdaroğlu bunları söylüyor da 'Getirdiğimiz kanuna ne vermişler diye bakın' dedim, ret vermişler. Maaşlar artacak, primlerini devlet verecek, ana muhalefet partisi 'Ben yokum diyor. Ondan sonra 'Muhtarlara kanun çıkaracağız' diye bol keseden atıyor. Önce mevcudu öğren"

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İzmit'te yaptığı konuşmada muhtarlarla ilgili olarak şu mesajları vermişti:

"Bağımsız bir muhtarlar kanunu olması lazım. 332 madde, 81 kanunda geçen maddeleri toparlayacaksınız, muhtarlık kanunu çıkaracaksınız. Bu çalışmayı biz yapıyoruz. Öyle bir proje geliştirilmeli ki nereye giderseniz gidin, binayı görünce 'Evet bu bir muhtarlık binasıdır.' denilmeli. Muhtarlara kalıcı bir yapının olması lazım ve bunun tapusu da muhtarlık adına olmalı. Belli sayıda vatandaşın seçtiği, belirli büyüklükteki muhtarlıklara, belediyenin bir eleman tahsis etmesi lazım. Belediye meclisinde sizin mahallenizle ilgili bir karar alınıyorsa o muhtarın o belediye meclisi toplantısında söz ve karar sahibi olması lazım. Belediyelerde emlak vergisi toplanır. Bunun tamamını belediye başkanlığı alır. Aynı yerde aynı mahallede siz de seçildiniz. O zaman toplanan emlak vergisinden belli bir payın muhtarlığa ayrılması lazım. Bu pay niye ayrılacak? Demokrasiyi güçlendirelim diye muhtarlığı savunuyoruz. Emlak vergisinden size ayrılacak payı o mahallenin yoksullarına yardımı muhtarlar yapacak. Kaymakamlar değil. Muhtar mahallesinde kim yoksulsa ona yardımı götürür. Muhtar hiçbir partinin üyesi değil ki, muhtar parti ayrımı yapmadan yardımı herkese götürür. Hükümet bizim partilidir ona vereyim, diğeri bize oy vermedi ona oy vermeyeyim. Yoksulluk böyle önlenmez." (Habertürk)

 
Akşener'den flaş seçim açıklaması!
 
Trump, İslam alemini yine kızdıracak!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Zafer Zafer 23 Aralık 2017 Cumartesi 19:37

Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu için "Daha muhtarlara ait özel bir kanun olduğundan haberi yok" diyor ama aslında kendisi de böyle bir kanundan haberi olmadığını olduğunu "...Bunların(muhtarların) kanunu yok mu' dedim arkadaşlara" sözleriyle bir tür itiraf ediyor.. Son başbakanımız gerçekten espritüel(!) bir insan.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akşener'den flaş seçim açıklaması!
İYİ Parti’nin baraj sorunu olmadığını ve ilk seçimde iktidarı alacaklarını ...
DSP Genel Başkanı 2019 kararını İzmir’de açıkladı: Cumhurbaşkanlığına adayım!
DSP Genel Başkanı Aksakal, “DSP Cumhurbaşkanlığı seçimine doğru koşuyor. ...
CHP liderinden Yunan Bakan'a sert cevap!
Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos'un "Adaları gel de al' yorumuna ...
 
Erdoğan Hakkari'de açıkladı... O yasak kalkıyor!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hakkari'de güvenlik nedeniyle uzun zamandır uygulanan ...
CHP İzmir’de gündem il kongresi: Başkan Kocaoğlu’ndan tele mesai!
İlçe başkanlarını makam odasında toplayan, görüş ve önerileri dinleyen ...
CHP'li Purçu'dan Meclis'te dövizli protesto
TBMM'ye giren ilk Roman milletvekili olan CHP İzmir Milletvekili Özcan ...
 
Genel Sekreter Sındır’dan il kongresi mesajı: Yüzde 10 imza toplayan aday olur!
İzmir’de gerçekleşen ilçe başkanları toplantısına sürpriz bir şekilde ...
CHP'li Güven açıkladı: Aday olmayı düşünüyorum!
İzmir İl Başkanı Güven 7 Ocak kongre öncesinde tüm dengeleri değiştirdi. ...
CHP’li Sındır: 'Vatandaşımızın cebine göz dikmektense ihale sistemine çözüm bulun'
CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır 2018 Yılı ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva