HABERLER>POLİTİKA
23 Aralık 2017 Cumartesi - 14:15

DSP Genel Başkanı 2019 kararını İzmir’de açıkladı: Cumhurbaşkanlığına adayım!

DSP Genel Başkanı Aksakal, “DSP Cumhurbaşkanlığı seçimine doğru koşuyor. Seçime aday olacağım. Bu partinin genel başkanı benim. Bana göre her partinin genel başkanı aday olmalı. Bir gün buraya cumhurbaşkanı olarak gelebilirim” dedi.

DSP Genel Başkanı 2019 kararını İzmir’de açıkladı: Cumhurbaşkanlığına adayım!

EGEDESONSÖZ- Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, Parti Meclisi (PM) Üyeleri Selçuk Karakülçe, Özer İşçi ve İzmir İl Başkanı Ramazan Solmaz, Egedesonsöz’ü ziyaret etti.

Genel Başkan Aksakal, 2019 yılında gerçekleşmesi planlanan Cumhurbaşkanlığı, genel ve yerel seçimler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Partisinin faaliyetlerine ilişkin konuşan Aksakal, Ege Bölgesi ve İzmir ölçeğinde net mesajlar verdi.

GENEL BAŞKAN BENİM VE ADAY OLACAĞIM!
Partinin yürüttüğü programa açıklık getiren Aksakal’ın gündeminde Cumhurbaşkanlığı seçimleri vardı. Aksakal, “DSP Cumhurbaşkanlığı seçimine doğru koşuyor. Seçime aday olacağım. Bu partinin genel başkanı benim. Bana göre her partinin genel başkanı aday olmalı. Hükümeti o kuracak. Başka birini aday göstermek, ‘ben bu işi kıvıramıyorum’ demektir. Kıvıramıyorsan burada ne işin var? Parlamentodaki 4 parti dışında tüm adayların 100 bin imzayı bulması gerekiyor. Cumhurbaşkanı önermenin bile gizli olması gerekiyor. Onun dışında bir memur bugünkü ortamda nasıl çıkıp da başka birini önerecek? Sen bu 4 partinin gösterdiği adaylardan birini seç demektir. Bu da demokratik değildir. Bu millet 4 partinin çıkaracağı adaylara mahkum değildir” dedi.

15 TEMMUZ’DA ERKEN SEÇİM OLABİLİR
Erken seçim söylentilerine ilişkin konuşan Aksakal, “Erken seçim olma ihtimali var. Kulağımıza duyumlar geliyor. Bu iktidar mağduru oynamayı sevdiği için 15 Temmuz’da bu işi yapma niyetindeler. Genel seçimi erkene alıp yerel seçime güçlü gitmek isteyebilirler. 15 Temmuz’da yaparak da duyguları istismar etmek isteyeceklerdir” açıklamasında bulundu.

‘SİSTEMİ DEĞİŞTİRECEĞİM’ DEMEK HAYALCİDİR
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ittifak yapılması gerektiğini ifade eden Aksakal, referandum sürecindeki çalışmalardan örnekler verdi. Aksakal, “Cumhurbaşkanlığı seçiminde ittifak olmak zorundadır. Bizim önerimiz ikinci turda olsun. İktidardan uzak tutmak istediğimiz AKP’nin ortadan kaldırılması için yüzde 50’ye ulaşmaması lazım. Hayır blokunun varlığını kabul etmiyoruz. Ben kimseye destek vermedim. Ben sadece hayır oyu verdim. Birisi hayır oyu veriyordu da ben ona destek oluyor değildim. Süreçte ekonomik olarak ona yettiği için 10 il gezdim. Evet diyebilecek yerlere gittim. AKP’nin güçlü olduğu yerlerdi. Ve gittiğimiz yerlerde hayır önde çıktı. Bunda sadece DSP’nin etkili olduğunu söylemek doğru değil. Ama katkımız oldu. Çünkü köylerde ‘evet, doğru söylüyorsunuz. Ben seçimde AKP’ye vereceğim ama bu seçimde hayır oyu vereceğim’ diyen vatandaşlarımız olmuştu. Bana göre hayır yüzde 56-57 civarında çıkmıştı. Ama nasıl olduysa değişti. Dolayısıyla ‘ben bu sistemi geri getireceğim’ demek hayalciliktir. Türkiye’nin değerlerine dönmesi için bu gerekli. Tüm düzeni yeni baştan toparlayacak cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ihtiyaç var” dedi.

ENGELLER TABİ Kİ VAR
Partisinin vatandaşa ulaşma noktasında sıkıntı çektiğini vurgulayan Aksakal, “DSP’nin insanlara ulaşması önünde engeller var tabi. Bu fiziki engeller olarak da değerlendirilebilir. Ekonomik yetersizlik ve medyanın tavrı var. Hükümetten bir zorlama olduğunu söylüyorlar. Çıktığımız programlara bir daha çağrılmıyoruz. Etkinliklerimize geliyorlar, katılıyorlar fakat hiçbir yerde haber olarak göremiyoruz” diye konuştu.

CHP ATATÜRK’ÜN DE DSP MUSSOLİNİ’NİN Mİ?
Yerel seçimler bazında konuşan Aksakal 2014 seçimleri sırasında yaşanan tartışmalara değindi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) kaybettiği ilçelerde partisini suçlaması karşısında net konuşan Aksakal, ‘Sırtımızdan hançerlediler’ söylemine sert cevap verdi. CHP’ye yüklenen Aksakal, “O zaman Yılmaz Büyükerşen, Seyit Torun, Ahmet Piriştina’da onlar bizi hançerlemedi mi? Onlar yapınca mubah mı? Böyle şey olmaz. DSP 1985-2002 arası devleti 3 kez yönetti. Birinde tek başına iktidar oldu. CHP’nin 1992’den bu yana koalisyon ortaklığı oldu mu?  Aydınlara soruyorum; iktidarların kenarında, köşesinde bile bulunmamış partiye hangi gerekçe ile oy verilir? Ayıp değil mi? DSP hangi pazarlığa girmiş? ‘Atatürk’ün partisi’ diyorlar. DSP Mussolini’nin partisi mi? Biz onlardan daha fazla Atatürkçü, milliyetçi ve vatanseveriz. Buna seçmenin bir karar vermesi lazım” dedi.

BELKİ DE BEN ÇIKACAĞIM!
Cumhurbaşkanlığı seçiminde partisinin göstereceği refleks hakkında bilgi veren Aksakal, “Tüm partiler ikinci turda iki adaydan biriyle iş birliği yapmak zorunda. İkinci adayın kim çıkacağını bilmiyoruz. Belki de ben çıkacağım. Siyasette neyin ne zaman olacağı belli olmaz. Onun için söylüyorum her parti adayını çıkarmalıdır. ‘O benden güçlü’ diyerek kenara çekilmek siyaset değildir. Devlet yönetme iddiasında olanlar kenara çekilmez. Partiler ittifak yapsınlar diye kurulmamıştır. Ama o anki duruma bakarız, ben olmazsam hangisi bize yakınsa ona destek veririz. Sonuçta bakanları cumhurbaşkanı seçecek” diye konuştu.

ECEVİT’İN İPİNİ ÇEKTİLER!
DSP’nin iktidardan düşmesi sonrası döneme değinen Aksakal, “2002 sonrasındaki 15 yıllık süreç uluslararası siyasetin bizim üstümüzdeki sonucudur. AKP bile DSP iktidarının son bulmasının komplo sonucunda olduğunu kabul etmiştir. Amerika’ya kafa tutan bir genel başkanımız vardı. Sonrasında Ecevit’in ipini çektiler” dedi.   

TAYYİP ERDOĞAN DÜŞMANLIĞI ÜZERİNDEN SİYASET KURULAMAZ
Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP)kopan Meral Akşener önderliğinde kurulan İyi Parti’nin durumunu değerlendiren Aksakal, “Mevcut iktidarın sürekliliği açısından ortaya konmuş bir durumdur. Siyasi birlikteliği olmayan insanların bir araya geldiği bir yapı. Sürekli olamaz. ‘Artık sağ-sol kalmadı’ diyorlar. Biz buna şiddetle karşıyız. Algı yaratmaya çalışıyorlar. Sağ-sol her zaman vardı, her zaman olacak. Emek ve sermaye olduğu sürece sağ ve sol olacaktır. Bundan kimse utanmasın. Bizim kimsenin parasında, malında, mülkünde gözümüz yok. Ama kalkınmaya köyden başlayacağız. Çünkü kalkınma köyden ve köylüden başlar. Devlet ekonominin koordinatörüdür. Bunları söylüyoruz. Yeni kurulan partinin kuruluş amacı nedir? Ekonomi politikasını anlatan var mı? Hangi partinin ekonomi politikası var? MHP’nin vatan, millet, bayrak dışında söylediği çarpıcı bir mesajı var mı? Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı üstüne siyaset kurulamaz. Siyaset yapacakların anlatılmasıdır” açıklamasında bulundu.

DSP’NİN DOĞUŞU EGE VE İZMİR’DEN OLACAKTIR!
Yerel seçimlerde Ege ve İzmir’de gösterilecek adayların belli olup olmadığını açıklayan Aksakal, “Herhangi bir belirleme durumu yok. Ama görüşmeler var. Bizim gitmemizden öte bize gelen isimler var. Toplumun kendisini destekleyeceğine inanan isimlerin partimize gelmesi daha sağlıklıdır. Belediye başkanlarının başka partilerden gelmesi de olabilir ama farklı ilişkilerle isimleri kendi partilerine çekmek doğru değil. Önümüzde bir buçuk yıl var. 956 ilçenin tümünde seçimlere iddialı gireceğimizi söylemek doğru olmayabilir. 67 belediye başkanımız vardı. Hepsi parti değiştirdi. Şu an partimizin hiçbir belediye başkanı yok. Ama DSP’nin doğuşu Ege ve İzmir’den olacaktır” dedi.

100 BİN İMZAYI BULAN DSP’YE SANDIKTAN 4 MİLYON OY ÇIKAR
Aksakal ayrıca, “2015’te CHP’ye bir girişimde bulunduk. DSP seçimlere katılmasın ama sistemin içinde var olacak şekilde yoluna yürüsün istedik. Bir de her dönem çıkan ‘bölen’ eleştirileri öncesinde biz böyle bir hamle yaptık. Görüşmeler genel başkan düzeyine kadar gelmişti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kalktı, ‘DSP’lilere söyledim. Partilerini kapatsınlar, gelsinler. Beyaz güvercini de bir yere koyarız’ açıklamasını yaptı. Görüşmeler orada noktalandı. Biz yine olumlu diyalog başlatırız. Yerel yönetim seçimlerinde aklıselim hareket etmek zorundayız. Yerelde ittifak olmalıdır. Ama CHP iktidar olacak diye biz çekilecek miyiz? Hiç kimsenin böyle bir hesap yapma hakkı yok. O zaman biz niye partiyiz? 100 bin imzayı alan DSP’ye sandıktan 4 milyon oy çıkar. Bir gün buraya cumhurbaşkanı olarak gelebilirim” ifadelerini kullandı.

 
Konak'ta bina yıkılırken herkes dondu kaldı... Bakın neyle karşılaştılar!
 
Urla’da lodos ağaçları devirdi
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa 23 Aralık 2017 Cumartesi 22:33

Rahmetli ECEVİTİN veliaht ı Sayın önder aksakal fakir fukaranın garip gurabanın işçinin memurun emeklinin çifcinin köylünün kimsezizlerin sesi olacağına yürekten inanıyorum sözüm söz oyum senin

Yorumu oyla      11      5  
Zafer Zafer 23 Aralık 2017 Cumartesi 21:06

Sn.Aksakal'ın, kazanma ihtimalinin sıfır olduğunu %100 bilmesine karşın Cumhurbaşkanlığına adaylığını koyması kime hizmet olacaktır acaba?

Yorumu oyla      12      8  
Murat ÇELIK 23 Aralık 2017 Cumartesi 19:48

ECEVIT''e ihanet edenlerin baş aktörü sen değil misin, örgütleri ihraç edip dağıtan, gayrimenkulleri satan sen değil misin, ecevitin partisini mum gibi eşittin. 15 il ve 45 ilçe 500 üye ile sen değil cumhurbaşkanı dsp tarihinde paketlenerek anılan biri olarak atılacaksın. Sen insanları kandırmaya devam et mutlaka en kısa zamanda Ecevitin ahı seni kahredecek. Daha seçimlere dahi girme yeterliliğin yok yazıklar olsun ki Sn. Kılıçdaroğlu seni kaale alıyor.

Yorumu oyla      12      8  
Merve Kılıçarslan 23 Aralık 2017 Cumartesi 16:44

:) Seçimlere katılma yeterliliğine sahip olamayan bir partinin(bakınız YSK Kararı) genel başkanı "Cumhurbaşkanlığına adayım" diyorsa orada ciddiyet değil, bir komedi vardır. Allah insanı Toplum önünde böyle durumlara düşürmesin.

Yorumu oyla      12      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP liderinden Yunan Bakan'a sert cevap!
Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos'un "Adaları gel de al' yorumuna ...
Erdoğan Hakkari'de açıkladı... O yasak kalkıyor!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hakkari'de güvenlik nedeniyle uzun zamandır uygulanan ...
CHP İzmir’de gündem il kongresi: Başkan Kocaoğlu’ndan tele mesai!
İlçe başkanlarını makam odasında toplayan, görüş ve önerileri dinleyen ...
 
CHP'li Purçu'dan Meclis'te dövizli protesto
TBMM'ye giren ilk Roman milletvekili olan CHP İzmir Milletvekili Özcan ...
Genel Sekreter Sındır’dan il kongresi mesajı: Yüzde 10 imza toplayan aday olur!
İzmir’de gerçekleşen ilçe başkanları toplantısına sürpriz bir şekilde ...
CHP'li Güven açıkladı: Aday olmayı düşünüyorum!
İzmir İl Başkanı Güven 7 Ocak kongre öncesinde tüm dengeleri değiştirdi. ...
 
CHP’li Sındır: 'Vatandaşımızın cebine göz dikmektense ihale sistemine çözüm bulun'
CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır 2018 Yılı ...
CHP Çiğli’de devir-teslim zamanı… Mertoğlu: ‘Ama’sız, ‘fakat’sız emrindeyiz!
Çiğli İlçe eski Başkanı Mertoğlu, “Yeni ilçe başkanımıza 2019 hedefi için ...
CHP’li Güven: 'Kubilay cumhuriyetin ışığıdır'
23 Aralık 1930 da Menemen de gericiler tarafından başlatılan bir isyanı ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva