HABERLER>POLİTİKA
31 Aralık 2018 Pazartesi - 08:21

Erdoğan'dan İZBAN çıkışı: Hadi buyur, neden çözmüyorsunuz?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, işçinin hakkını, hukukunu gözettikleri için grevlerin minimal duruma düştüğünü belirtti. İzmir'de 3. haftasına giren İZBAN grevi üzerinden CHP'ye yüklenen Erdoğan, " İzmir'de İZBAN'da grev var. Hadi buyur neden çözmüyorsunuz? CHP, mantığında grev var. Onunla övünüyor ya. Onunla yaşamak kendisi için gurur. Tamam da... O insanlar için çile. CHP, çiledir" dedi.

Erdoğan dan İZBAN çıkışı: Hadi buyur, neden çözmüyorsunuz?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Teşkilat Toplantısı'nda konuştu.

Bugünlere kolay gelmediklerinin altını çizen Erdoğan, yeri geldiğinde vesayetin kıskacında boğulmaya çalışıldıklarını söyledi.

HADİ BUYUR NEDEN ÇÖZMÜYORSUNUZ?
Konuşmasının devamında İZBAN grevine değinen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Çok ilgimi çekti. İnanıyorum ki sizin de ilginizi herhalde çekecektir. Halef selefiz ya. İstanbul'un benden önceki biliyorsunuz CHP'li belediye başkanı. Nurettin Sözen, yapılan eleştirilere Ümraniye çöplüğünün patlamasıyla ilgili gerçekten çok dikkati çekici bir değerlendirme yapıyor. Hakikaten üzüldüm. Hem profesör olacaksın, hem doktor olacaksın. Böyle bir açıklamayı böyle bir değerlendirmeyi nasıl yaparsın? 'Grevi olmayan bir toplumda yaşamaktansa çöp yığınlarıyla demokrasi içinde sendikası, toplu sözleşmesi olan bir düzende yaşamayı yeğlerim.' diyor. Hale bak. O zaman grevler varmış da çöp yığınları ondan varmış. Sayın Sözen, sen herhalde İstanbul'da yaşamıyordun. Başka bir yerdeydin, yoksa uzayda mıydın? Ümraniye'de vahşi bir çöp depolama alanı var. Sen büyükşehir belediye başkanı olarak o vahşi çöp depolama alanına nasıl müsaade ettin? Nasıl fırsat verdin? Önce bunun hesabını ver. Ama CHP çöp, çöp yığını, hava kirliliği, CHP bütün bunlarla beraber susuzluk demektir. Sayın Sözen yoksa İstanbul'un susuzluğunu da yine grevlere mi yıkacaksın? Yalova'dan tankerle su getiriyorsun. Tankerle getirdiğin su acaba Kuruçeşme'ye yeter mi? Sen nasıl hesap adamısın, nasıl profesörsün? İşte bunların aklı, mantığı bu. Ne oldu? Biz geldik. İstanbul'da çöp kaldı mı? Bizimle beraber grev denilen olaylar ortadan kalktı. Sen bir siyasetçi olarak grev denilen olayları ortadan kaldıracaksın. Hak vermediğin için grev oldu. Şimdi grevler yok. Eğer grev olmuyorsa demek ki işçinin hakkını veriyorsun, hukukunu gözetiyorsun. Böylece de grevler minimize oluyor. Asgari oluyor. Grevsiz bir toplum meydana geliyor. İzmir'de İZBAN'da grev var. Hadi buyur neden çözmüyorsunuz? CHP, mantığında grev var. Onunla övünüyor ya. Onunla yaşamak kendisi için gurur. Tamam da... O insanlar için çile. CHP, çiledir. Ama biz halkımıza bu çileyi çektirtmedik. Biz halkımıza bu zulmü yaptırtmadık. Susuzluğu, hava kirliliğini, çöpü yaşatmadık."

EKREM İMAMOĞLU'NUN RANDEVU İSTEMESİ
Erdoğan, AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ı, CHP'de ise böyle bir ufkun olmadığını, ilçe belediye başkanını aday gösterdiğini anlattı.

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nun kendisinden randevu istediğini belirten Erdoğan, "Ben de arkadaşlara 'hemen randevuyu verin' dedim. Buyursun, gelsin, kapımız açık. Kapımızı asla kapalı tutmayız. Her ne kadar genel başkanları böyle bir şeye çok sıcak bakmıyorsa da kendilerinin bu talebine özel kalemime talimatı verdim, 'buyursun gelsin, çayımızı, kahvemizi içsin' dedim. Niye? Bizim karakterimizde bu var da onun için. Biz hoşgörü sahibiyiz. Biz, gelene 'hayır' demeyiz. Açar, konuşuruz, dertleşiriz." diye konuştu. 

TERÖRİSTLERİ İNLERİNDE BASTIK
Erdoğan, hep birlikte yekvücut olarak bu cendereden çıktılarını aktararak, şöyle devam etti:

"Yeri geldi sokaklarda kaos çıkartılarak, yeri geldi çukurlarla ülkemizin birliği tehdit edilerek, yeri geldi emniyet-yargı kumpasıyla, yeri geldi doğrudan darbe girişimiyle yıkılmak istendik. Milletimizle el ele gönül gönüle vererek hepsinin de üstesinden geldik. Yetmedi envai çeşit terör örgütünü sınırlarımız ötesinde üzerimize saldılar. 'Bir gece ansızın gelebiliriz' dedik. Sözümüzde durduk, teröristleri inlerinde bastık ve imha ettik, imha ediyoruz. En son ekonomi silahını çektiler. Kuru, faizi, enflasyonu kurşun gibi üzerimize yağdırdılar. Ülkemizde 16 yıldır temin ettiğimiz güçlü altyapı ve hızlı bir şekilde aldığımız tedbirler sayesinde bunu da kontrol altına aldık. Bütün bu başarıları sizlerle kuruluşundan beri birlikte yol yürüdüğümüz, değerli dava ve kader arkadaşlarımla beraber başardık. Rabbim hepinizden razı olsun." (AA)

 
2019 MTV artış oranı belli oldu
 
İzmir'de feci kaza: 3 ay önce evlenmişti...
YORUMLAR
Toplam 24 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Taci 31 Aralık 2018 Pazartesi 21:37

Eyyy sendikacılar ve işçiler anladınız mı şimdi düştüğünüz durumu, sizi alet ettiklerini anladınız mı ? Hadi hayırlı traşlar, biz yemedik, siz yerseniz !

Yorumu oyla      11      5  
Metin Eriş 31 Aralık 2018 Pazartesi 16:34

AKP İstanbul teşkilatına yapılan konuşma: -İstanbul'da grevi gündemden kaldırdık. İZBAN grevine yorum: -Haydi grevi bitirin de görelim. Grevin tarafı (% 50) ve grevcilere taraf TCDD,yani Ulaştırma Bakanlığı, yani Külliye,yani Tayyip Erdoğan. Şimdi grevi bitirmeyen kim?????

Yorumu oyla      12      5  
çil çil 31 Aralık 2018 Pazartesi 13:50

Evet vatandaşa eziyet çil çil. enflasyon, dolar, işsizlik, geçmediğin köprülerden yollardan kesilen paralar, satıp savılan milli değerler-fabrikalar-topraklar... daha sayfalarca sayılacak çok şey var. İzban grevi neki İzmir'liye vız gelir.

Yorumu oyla      18      5  
vatandaş 31 Aralık 2018 Pazartesi 12:49

demedi deme!!! tüm İZMİR CUMHURİYET HALK PARTİSİNDE İTTİFAK OLMUŞTUR.HEMDE GÖNÜLDEN...

Yorumu oyla      19      5  
Gürkan 31 Aralık 2018 Pazartesi 12:39

"Patronlara hitap eden Erdoğan 'Biz göreve geldiğimizde bütün fabrikalarda grev tehdidi vardı. Bunun için kullanıyoruz biz OHAL’i' dedi." Başka söze gerek var mı ?

Yorumu oyla      20      5  
Mehmet 31 Aralık 2018 Pazartesi 12:14

İyi tiyatro, yakında çözülür ve belediye akp yüzde 60 la akp alır, ama senaryo da yalnis olan biz izleyen İzmirliler mal değiliz

Yorumu oyla      10      6  
T.C Erol DURUKAN 31 Aralık 2018 Pazartesi 11:36

HER SEÇİM ÖNCESİ GREVE GİDEN İZBAN GREVİ HAKLI BİR GREV DEĞİL İZMİR'DE CHP Yİ ZORA SOKMAK İÇİN YAPILAN YANDAŞ BİR GREVDİR...

Yorumu oyla      25      8  
Mister No 31 Aralık 2018 Pazartesi 11:33

IZBAN´in % 50 Ortagi TCDDY. TCDDY´de sizin elinizide. Buyurun siz cözün o halde. Ama niyet kötü olunca, cözümde olmuyor. Sizde bunu Izmirlilere yutturmayacalisiyorsunuz. Hala anlamadiniz Imirlilerin diger illerin insanina benzemedigini. Bu yüzden hala ayni oyunlari oynuyor, ayni hatalari yapiyor ve her seferinde ayni hüsrani yasiyorsunuz. Halbuki ilk günden müdahele edip Grevi sonlandirsaydiniz daha sempatik olabilirdiniz. Bu saatten sonra artik ne yapsaniz Izmirli yutmaz.

Yorumu oyla      24      5  
Deniz 31 Aralık 2018 Pazartesi 11:30

Birisi şunlara söylesin İzbanın yarısı devlet demir yollarının laf olsun torba dolsun diye açıklama yapılmasın artık yeter....

Yorumu oyla      22      5  
Merkez 31 Aralık 2018 Pazartesi 11:24

Helal Reis bunların hakkından sen gelirsin.

Yorumu oyla      11      23  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TSK'da sürpriz görev değişikliği
General atamalarına ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı.
Hanzade ÜNUZ yazdı... Zarları kim attı?
Hanzade ÜNUZ yazdı... Zarları kim attı?
MHP, 402 belediye başkan adayını açıkladı!
Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde ...
 
Bakan Soylu: Yurt içinde 700 terörist kaldı!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yılın son gününde Tunceli’de güvenlik ...
Büyükşehir'e talip olmuştu: İzmir'de o başkan adaylıktan çekildi!
Bayraklı Belediye Başkanı Karabağ yazılı bir açıklama yaparak Büyükşehir ...
Kampanya detayları: CHP 'Seni seviyorum' diyecek!
31 Mart yerel seçimleri için siyasi partilerde hazırlıklar hız kazanırken, ...
 
CHP’li Sındır: Seçim yarışına kırmızı plakayla girilmez!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın ...
Bakan Akar'dan yeni yıl mesajı
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 2018 yılında önemli faaliyetlerin icra ...
Saadet Partisi, İzmir’de iki adayını açıkladı
Saadet Partisi’nin İzmir’in iki ilçesinin belediye başkan adayları da ...
 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva