HABERLER>POLİTİKA
9 Mart 2018 Cuma - 18:43

Erdoğan: Afrin'e her an girebiliriz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin genel merkezinde Siyaset Akademisi'nin açılışında konuştu. Afrin harekatına ilişkin konuşan Erdoğan, "Girerken sordum, etkisiz hale getirilenlerin sayısı 3 bin 171 oldu. Her an Afrin merkeze girmekle karşı karşıyayız" dedi.

Erdoğan: Afrin e her an girebiliriz

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Siyaset Akademisi'nin açılışında konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

Bizim tarihimiz tıpkı adımız gibi aktır. Zaman zaman bize 15 yıllık iktidarımızın sırrını soruyorlar. Milletiyle beraber yürüyeni alaşağı edebilecek hiçbir fani güç yoktur diyoruz. Ne zaman ölürsek işte o zaman yoruluruz diyoruz. Değişimi inkar etmek, kafasını kuma gömen deve kuşu misali kendi kendini kandırmak demektir. Elbette asla değişmeyen ve değişmeyecek olan kurallar da ilkeler de vardır. Mesela İslam'ın son din olduğu asla değişmeyecek bir hakikattir. Bununla kimse oynayamaz. Dinimiz İslam ve kitabımız Kuran-ı Kerim kıyamete kadar caridir. Kıyamete kadar gelecek olan tüm toplumlar karşısında söyleyecek sözü olduğu anlamına gelir. Kitabımız Kuran'ın her zaman söyleyecek sözü var. Ama bunlardan hareketle yapılan içtihadlar ve geliştirilen kurallar uygulamadaki karşılıkları zamana şartlara göre değişecektir. Zamanın değişmesi ile ahkamın da değişeceği inkar edilemez. Kurallar bunlar. 

"KİMSE DİNİMİZE FATURA KESME HAKKINA SAHİP DEĞİL"
Birilerinin çıkıp hayatın gerçekleriyle ilgisi olmayan sözler edip kafaları karıştırması yanlıştır. Yüce Allah'ın Kur'an-ı Kerim vasıtasıyla bize bildirdiği kati emirler ve Peygamber Efendimizin sünneti seniyyesi ortadayken birilerinin çıkıp hayatın gerçekleriyle ilgisi, alakası ve bağı olmayan sözler edip, kafaları karıştırması yanlıştır. Kimse bizim dinimize fatura kesme hakkına sahip değildir.


Sadece ilmi bir zeminde teorik konunun tartışması olacak konuların toplum önünde konuşulmasını doğru bulmuyoruz. İfrat-tefrit ortamında insanlar kime kulak vereceğini elbette şaşırıyorlar. Dinime getirilen bu zafiyete tahammülümüz yok. Din İşleri Yüksek Kurulumuz'un, Diyanet'in alanı boş bırakmaması lazım. İlahiyatçılarımızın muteber alimlerimizin ise ya sesleri çıkmıyor ya da duyulmuyor. Ya da korkuyorlar. Niye korkuyorsun? Bizim itirazımız hatta isyanımız işte bu hadsizlikleredir. Biz dinde reform aramıyoruz. Haddimize mi? Ama önüne gelen böyle çıkıp da kadınlarla ilgili genç yaşlı bunlarla ilgili ileri geri konuşmalarının İslam'a getirdiği lekeyi, gölgeyi görmemezlikten gelemez. 

"DİNİMİZE GÖLGE DÜŞÜRMEK İSTEYENLERE FIRSAT VERMEYECEĞİZ"
Türkiye'de din eğitim ve öğretiminin sağlıklı temel üzerinde yaygınlaştırılmasına ihtiyaç vardır. Diyanet İşleri Başkanlığımız, ilahiyatçılarımız bu alanı FETO'culara bıraktılar toplum bu hale geldi. El Kaide, DEAŞ, Boko Haram gibi terör örgütleri ortaya çıkmış ve palazlanmıştır. Dünkü konuşmadan sonra birileri sosyal medyada konuşmaya başladılar. Siz bu fakiri korkutamayacaksınız, hak neyse onu söylemeye devam edeceğim. Kuran'ın ve İslam'ın hükümlerini sağa sola evirip çevirmeye hakkınız yok. Dinimize fatura kestirmeye hakkınız yok. Bu örgütlerin arkasında falanca var demek derdimize derman olmaya yetmiyor. Biz AK Parti olarak Türkiye'nin cumhurbaşkanı olarak sözüm şudur, kucaklayıcı olacağız. Dinimize gölge, leke düşürmek isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Sosyal medyada saldıranlar olacak, unutmayın eğer haksızlık karşısında susarsanız dilsiz şeytan olursunuz. 

"HER AN AFRİN MERKEZE GİREBİLİRİZ"
Şu anda hedef Afrin. İyi bir noktaya geldik. Girerken sordum, etkisiz hale getirilenlerin sayısı 3 bin 171 oldu. Afrin merkez kuşatılmış vaziyette. Her an Afrin merkeze girmekle karşı karşıyayız. 

Kanal İstanbul çok ses getirecek. Sıradan bir olay değil, ama geciktik. Kanal İstanbul'un ihalesini hemen yapıp işi bitirmemiz lazım. 

Dün bölücü terör örgütünün ikisi asfalta el yapımı bomba yerleştiriyorlar. İHA'larımız tespit etti, bu alçaklar öldürüldü. Arkadan gelen kamyonet patlatıldı ve aynı aileden üç kişi şehit oldular. Utanmadan siviller öldürülüyor deniyor, asıl öldüren sizsiniz. Biz bu topraklarda işgal için yokuz. Biz bu toprakları işgal etmek isteyenlerden temizleyerek gerçek sahiplerine inşallah teslim edeceğiz. Son 7 yılda yaşadıklarımız bize sahada yoksak istediğimiz neticeyi elde edemeyeceğimizi gösterdi. İnşallah burası emin bir belde. İnşallah burayı emin bir belde haline yeniden getirmenin mücadelesini vereceğiz. Şu ana kadar 3 bin 171. Sayıyı aldıktan sonra bu artmıştır. 815 kilometrekarelik alanın üzerindeki bölgeyi güvenli bölge haline getirdik. Tamamı 2 bin kilometrekare. 2 bin kilometrekarelik alanı ilk etapta kontrol altına alarak Afrin'li kardeşlerimizi topraklarına göndereceğiz. Afrin şehir merkezinin kuşatılmasının önündeki son engelleri kaldırıyoruz. Terör örgütünün sivil halkı nasıl kalkan olarak kullandığını bir kez daha gördük. Bölücü terör örgütü çocukları, kızları anne babalarının gözleri önünde vahşice öldürüyor. Kimi kuruluşlar bizi sivillere zarar vermekle itham ediyor. Birileri ülkemizden çıkıp Afrin'de ne işimiz var diyebiliyor. Eğer biz teröristleri Afrin'de imha etmezsek gelip eylem yapacakları yer Türkiye'dir.  Kimse kendini kandırmasın. Suriye'deki mesele herhangi bir kesimin hukukunu koruma çabası değildir. Bugün Afrin'deyiz, yarın Münbiç'te olacağız. Ertesi gün Fırat'ın doğusunu Irak sınırına kadar teröristlerden temizlenmesini sağlayacağız. 

KREDİ DERECELENDİRME KURULUŞLARINA: SENİN ÖLÇÜN NE?
Siz bakmayın kredi derecelendirme kuruluşlarının Ali Cengiz oyunlarına. Artık bu kredi notu oyunlarına piyasalar itibar etmiyor. Geçin bu işleri. Sizin kredi derecelendirme kuruluşları olarak verdiğiniz notlar karne notumuz değildir. Senin ölçün ne? Biz bu işlere alıştık, sizi de çok iyi tanıyoruz. Bu yolda nasıl basamakları çıktığımızı dünya gayet iyi biliyor. Sen büyüme oranına mı bakıyorsun, ihracata mı bakıyorsun, neye bakıyorsun? Bunlarda ölçü siyaset. Biz bunlardan emir almıyoruz. Son gittiğim Davos'ta yaşadığım olay. Başkanı vardı Kahn diye. Onlar siyaseten de bizi yönetiyorlardı. Alacağını tahsil et de siyaset yapma. Siyaseten yönetmeye kalkarsan Türkiye'nin Başbakanı benim. Sonra ne oldu, 2013'te bu iş bitti ödedik. 2013'te bizden 5 milyar dolar borç istediler. Sonra baktılar Türkiye ciddi, vazgeçtiler istemediler. Artık IMF ile işimiz yok bitti. 

Güvenlik güçleri ayakları altında ezilenler sadece terör hedefleri değildir. Onlarla birlikte ülkemize giydirilmeye çalışılan deli gömleğini de paramparça ediyoruz. Terör örgütlerinden temizlediğimiz her toprak parçasıyla beraber Suriye'nin Irak'ın geleceğini kurtarıyoruz. Doğu Guta'da 1 milyona yakın insan katledildi. Biz kimin ne dediğine değil, ülkemizin geleceklerinin neyi gerektirdiğine bakıyoruz. Zeytin Dalı Harekatı'nı başlatmak için nasıl icazet almadıysak sonlandırmak için de kimsenin baskısına boyun eğmeyiz. Operasyonlarımız Afrin'deki terör bataklığı kurutulana kadar devam edecektir. 

"CUMHUR İTTİFAKI BİRİLERİNİ RAHATSIZ EDİYOR, DEMEK Kİ İYİ YOLDAYIZ"
Şu anda bir Cumhur ittifakı var, birilerini rahatsız ediyor. Demek ki iyi yoldayız. Bu ittifak aslında 7 Ağustos dayanışma ruhunun bugüne yansımasıdır. O dayanışma ruhunun dayandığı yer neresi 15 Temmuz. 15 Temmuz'a inananlar Cumhur ittifakını kurmuşlardır. Bununla da bir çizgi çiziyorum. 15 Temmuz bir kırılmadır. Beraberce inşallah bunu da sonuna kadar sürdüreceğiz. Cumhur ittifakıyla tabanımız MHP tabanıyla muhabbetini en ufak bir yanlışa fırsat vermeden götürmelidir. CHP arkadaşlarımızı ziyaret etme noktasında kaldılar, bunların hepsi tezgah. Geldikleri gibi gittiler. Çünkü biz bunları tanıyoruz. Ziyaret taleplerinde bulundukları için gelmesin demedi arkadaşlar. Onlar kimlerle kuracaklarsa ittifaklarını kursunlar. Kandil'de, Gabar'da olanlarla beraber yürüyorlar bunlar. Farkımız ne, biz de milli ve yerli olarak milletle beraber yürüyoruz.(NTV)

 
Taksim Meydanı'nda silah sesleri!
 
Karaburun'a yargı müjdesi: Tümden iptal!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de kongre mesaisi... Başkan Ulupınar güven tazeledi
2019 yılındaki seçimlerde herhangi bir engele takılmamak için usul gereği ...
AK Parti İzmir’de kongre maratonu: Bayındır’da Demirezen’le devam…
İzmir İl Teşkilatı geçmiş dönemde ara verilen kongre sürecine yeni İl ...
CHP Konak’ta Gruşçu başkan seçildi.... 4 gün sonra istifa etti!
İlçe eski Başkanı Başak’ın görevi bırakmasının ardından yönetim kurulu ...
 
PM eski Üyesi Prof. Dr. Özkan kararını verdi... Üniversite görevlendirdi, partiden ayrıldı!
CHP Parti Meclisi eski Üyesi Prof. Dr. Özkan Yıldız partideki üyeliğinden ...
'Almanya ile ilişkilerimizi normalleştireceğiz'
Berlin'de DW Türkçe’nin sorularını yanıtlayan Türkiye Kültür ve Turizm ...
Yıldırım'dan Irak'a operasyon açıklaması!
Başbakan Binali Yıldırım, terör örgütü PKK'ya yönelik olarak Irak ile ...
 
MHP, Muğla faciasında ölen kadınları unutmadı
Muğla'da, İzmir'in Buca ilçesinden Anneler Günü programı için Marmaris'e ...
MHP İzmir’den kurultay öncesinde mesaj: Liderimizin yanında ve emrindeyiz!
İl Teşkilatı üst kurul delegelerinin katıldığı toplantıda 12. Olağan Büyük ...
MHP Karşıyaka’nın kadınlarından 8 Mart için anlamlı buluşma
Milliyetçi Hareket Partisi Karşıyaka ilçe Kadın Kolları 8 Mart Dünya Kadınlar ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva