HABERLER>POLİTİKA
10 Mart 2018 Cumartesi - 10:24

İYİ Parti'de kongre mesaisi... Başkan Ulupınar güven tazeledi

2019 yılındaki seçimlerde herhangi bir engele takılmamak için usul gereği kongre süreci startı veren İYİ Parti İzmir'de sandıklar kuruldu. İl Başkanı Ulupınar, "İlk seçimde İzmir'in sandıklarında çiçekler açacak" dedi. Ayrıca yeni yönetim kurulu listesinde 6 yeni isme görev verildi.

İYİ Parti de kongre mesaisi... Başkan Ulupınar güven tazeledi

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İYİ Parti İzmir İl Teşkilatı’nı kongre heyecanı sardı. Meral Akşener önderliğinde siyasi hayat adımını atan ardından kurucular kurulunu oluşturan İYİ Parti İzmir’de Yıldırım Ulupınar liderliğinde teşkilatlanma sürecini geride bıraktı.

İl yönetimini ve disiplin kurulunu oluşturan Ulupınar daha sonraki süreçte ilçe kongrelerini tamamlamıştı.

2019 seçimlerine kililtenen parti, YSK tarafından herhangi bir engele takılmamak ve yarışlar dışında kalmamak için usülen kongre süreçlerini başlatmıştı.

İzmir’de de il kongresi için beklenen gün geldi. Partililer 1’inci Olağan İl Kongresi’ni gerçekleştirmek için Balçova Kardelen Düğün Salonu'nuna aktın etti. İYİ Parti Genel Sekreteri, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, ilçe teşkilatları ve çok sayıda partilinin katıldığı kongrenin divan başkanlığını, Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın üstlendi. 551 delegenin bulunduğu İzmir'de 52 büyük kongre delegesi de seçildi. 

Kongrede, ilçe başkanları atanan ancak kongreleri henüz gerçekleşmeyen Menderes, Karaburun, Narlıdere, Bergama, Kınık ve Bayındır teşkilatları oy kullanamadı. 

İl Başkanı Yıldırım Ulupınar’ın tek aday olduğu kongrede il yönetiminde küçük çaplı değişiklikler yapıldı. 

Kongrenin açılış konuşmasını yapan İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar önemli mesajlar verdi.

SOKAKTA İYİ PARTİ’NİN AYAK SESLERİNİ DUYMAYA BAŞLADIM

Başkan Ulupınar, öncelikle göreve geldiği tarihten itibaren gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Ulupınar, “Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Ben ve arkadaşlarım bu tarihi dönemde güç görevler edindik. Geçen 3 aylık sürede ne yaptık? Önce iyilerin başını sokabileceği bir ev aradık. İl binasını aradık.  Sahada değişik sinyaller aldık. İlk gittiğimiz yeri çok beğendik fakat iş yeri sahipleri bize kiraya vermek istemediler. Neden diye sorduk? ‘CHP olsa veririz. AK Parti olsa veririz. Onlara günde 50 kişi gelir. Ama kardeşim sağa bakıyorum İYİ Parti sola bakıyorum İYİ Parti. Size günde binlerce kişi gelir’ dediler. Sokakta İYİ Parti’nin ayak seslerini duymaya başladım. Bir gittiğimiz yerde mülk sahibi ‘ben siyasi partilere binamı kiraya vermem dedi. Ama siz geleceksiniz yüzde 50 indirim yaparım dedi. Binamızı tuttuk. Çalışmalar yaptık. İYİ Parti’ye yakışır bir bina için tüm arkadaşlarımızla birlikte çalıştık. İl yönetimimizi hazırladım. Çok sıkıştım genel merkezi aradım. Talep çok fazla, insanları kırmak istemiyorum. Biraz yükseltebiliri miyiz dedim. 71 kişiden 85’e çıktı. En iyi görev yapacak arkadaşlarla göreve başladık.  İl binamızı açtık. O ne görkemli, muhteşem onurlu bir gündü. Hiçbir zaman unutmayacağım. Arkadaşlara bir kere yetmez bin kere yetmez milyon kere teşekkür ediyorum. Allah sizden razı olsun” dedi.

ŞU AN TÜRKİYE’NİN YÜZDE 50’Sİ DİĞER YÜZDE 50’SİNE KÜFÜR EDİYOR!

İktidarın uygulamalarına yüklenen Ulupınar, “Türkiye’nin ciddi sıkıntısı var. İktidara gidecek parti arayışı içinde. Bir havai fişek patlatmalıyız dedim. 17 Şubat’ta o fişeği patlattık. Bundan sonra iktidara artık alternatif bir parti var mesajını verdik. Bir siyasi parti niye kurulur?  Durduk yerde, bazı arkadaşları göreve getirelim diye parti kurulur mu? Siyasi parti ihtiyaçtan kurulur. 16 yıllık iktidarın ekonomide bir başarısını görmüyoruz. Terör daha fazlalaştı. Dış siyasette hiçbir ağırlığımız kalmadı. İçeride çok ciddi kardeş kavgası var.  Yıllarca siyaset yaptım. Bana hep sorulduğunda ‘Türkiye’nin en büyük sorunu terördür’ derim. Teröre harcanan paranın büyüklüğünün ne anlama geldiğini hepiniz bilirsiniz. Bu paralarla Güneydoğu’da yatırım yapılsaydı hiçbir problemimiz kalmazdı. Güneydoğu Avrupa ülkeleriyle kıyaslanacak kadar ortaya çıkardı. Ben terörü önemserim. Sonra ekonomi derim. Sonra işsizlik derim. Fakat şimdi bunların hiçbir demiyorum. Söylediğim bir şey var; Türkiye’yi bekleyen en büyük tehlikedir. Şu an Türkiye’nin yüzde 50’si diğer yüzde 50’sine küfür ediyor. Yüzde 50 diğerine sadece aynı partiye oy vermediği için ciddi ayrımcılık içinde. Ülkeyi karpuz gibi ikiye böldüler. Bundan çıkar sağlıyorlar. Şimdi bu yetmedi. Kadınlarımız, kızlarımız hakkında dine dayalı söylemler başladı. Kadın ve erkeğin eşit olması fıtrata aykırıdır diyor. İşsizlik artışı kadınların çalışmasına bağlıyor” diye konuştu.

CUMHUR İTTİFAKI DEĞİL ALZHEİMER İTTİFAKI

“Kadınlarımız merak etmesin” sözleriyle konuşmasını sürdüren Ulupınar, “ Karanlıktan aydınlığa çıkaracağız. Ama bu yüce millet kendi önderini çıkardı. Bizim Meral Akşener gibi bir liderimiz var.  Kadın liderin geri adım atmayan duruşu bunları korkuttu. Erozyona uğradılar. Ağızları kurudu. Bahçeli, Erdoğan’dan cumhurbaşkanı olmaz diyordu. Cumhurbaşkanı da aynı misliyle cevap veriyordu. Şimdi bir araya geldiler. Bir ittifak kurdular. Bu ittifak İYİ Parti korkusundan kaynaklanan bir ittifak. Önce milli dediler, şimdi de cumhur diyorlar. Bunlar unutuyor. Vatandaş da bunlara siyasi Alzheimer İttifakı diyor. Allah nasip ederse sizlerden yetkiyi alır almaz parlamenter sisteme geri döneceğiz. Ne çabuk meclise girdiniz, iktidar oldunuz da, parlamenter sisteme geri dönüyorsunuz diye soranlar olabilir. Bana bunu düşündüren sizlersiniz. İnançla olan teşkilat bana bunları söyletiyor” açıklamasında bulundu.

AKŞENER HERKESİN CUMHURBAŞKANI OLACAK

Ulupınar, “Allah izin verirse, cumhurbaşkanı Meral Akşener olacak, başbakan bizden biri olacak, meclis başkanı da bizden biri olacak, iktidar olacağız. Atatürk’ün bize bıraktığı mirasa sahip çıkacağız. Adil ve mutlu Türkiye’nin temellerini atacağız. Bizim cumhurbaşkanımız parti kongrelerine katılmayacak. AK Parti’nin kongrelerine katılan bir cumhurbaşkanı ayrım yapmıyor olabilir mi? Ben ona oy vermiyorum. Ama o benim de cumhurbaşkanım. Cumhurbaşkanı mikrofonu eline aldığı zaman benim kadınlarım, benim gençlerim diyor, peki diğer oy vermeyenlerin cumhurbaşkanı kim? Bizim cumhurbaşkanımız Meral Akşener herkesin cumhurbaşkanı olacak” diye konuştu.

İLK SANDIKTA İZMİR’İN SANDIKLARINDA ÇİÇEKLER AÇACAK

İzmir özelinde değerlendirme yapan Ulupınar, “Bu İzmir’i başka seviyorum. Bu İzmir başka bir şey. Başka insanlar var. Yüklendiği ciddi bir demokratlık misyonu var. Demokrasi denilince, bayrak denilince, Atatürk denilince ayrı bir yeri var İzmir’in. Demokrasi tarihine bakıldığında İzmir’i ayrı bir yere oturtmak gerekiyor. Güçlü karşısında hiç başını eğmemiş. Hep inandıklarından ve demokrasiden yana tavrını koymuş İzmir. İradesini hiçbir güce ipotek ettirmemiş İzmir. Kendi değerlerini öne almış ve ona göre davranmıştır. İzmirliler demokrasiyi korumak yönünde kararlılığıyla tarihe geçmiştir. İzmir geçmişte tek parti rejimine dur demiş. Bu özel şehirde il başkanı olmak bizleri gururlandırıyor. İzmir’in bir marşı vardır. Dağlarında çiçekler açar. İlk seçimde İzmir’in sandıklarında çiçekler açacak” dedi.

OYUMUZ YÜZDE 52 BANDINDA

Divan Başkanı Aydın, anketlerden bilgi verirken çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aydın, “Şu an oyumuz yüzde 52 bandında. Ben bütün anket firmalarını benimle iddiaya davet ediyorum. Yüzde 20’nin altı onların üstü benim.  ‘Var mı böyle bir babayiğit?’ dedim. Çıkmadı, çıkmaz. Çünkü bu bir rüzgar ve istek. Bunun önüne geçilemez.  Bazıları televizyonda İYİ Parti’nin yükselişi devam ediyor. Nerede duracak bilemeyiz diyorlar. Bilemezsiniz. 2019’da sandıklar açıldığında Türkiye yeni iktidarıyla tanışacaktır” diye konuştu. 

MİLLET KARARINI VERDİ, SAFLAR OLUŞTU

Cumhurbaşkanlığı seçimi için konuşan Aydın, “Aslında millet kararını vermiş. Recep Tayyip Erdoğan ve Meral Akşener’in ikinci tura kalacağı kesin. Bu 1 değil, 2 değil, 3 anket değil. Sürekli yapılıyor. Saflar oluştu. 2 ay önceki ankette. Yüzde 45’e, 42 buçuk Tayyip Erdoğan’ın önde olduğu bir tablo vardı. Son yapılan ankette 45-45 eşitlik var. 9 puan da kararsız.  Kararsızların yüzü bize dönük. Zaten bu dönemde AKP’liyim diyen korkusuzca göğsünü gere gere söylüyor. Bize oy verecek olanlar korktuğu için açıklayamıyor. Bu neyi gösteriyor? Cumhurbaşkanlığı seçimini bizim kazanacağımızı gösteriyor. Ateş bacayı sarmış” açıklamasında bulundu.

KADROMUZ TÜRKİYE’Yİ YÖNETMEYE HAZIR BİR KADRO

Genel Sekreter Aytun Çıray, “Bu salon iktidarın habercisidir. Zor şartlarda bir parti kuruldu. Demokrat Parti’nin kurulduğu 1946 şartlarından daha zor kuruluyor. İYİ Parti’nin çok ciddi kadroları var. Kadromuz Türkiye’yi yönetmeye hazır bir kadro.  Biz Türkiye’yi yönetmeye başta Meral Akşener olmak üzere hazırız. Bizim iddiamız iktidardır. Daha yeni kurulmuş parti İzmir’de alanlara sığmadı. Diğer illerde de öyle oldu” yorumunu yaptı.

BUNLARA HADDİNİ BİLDİRMEZSEK NAMERDİZ

Hükümeti geçmiş dönemdeki uygulamalarından dolayı eleştiren Çıray, İYİ Parti’nin kurulmasının önemine değindi. Çıray, “Şimdi İYİ Parti geldi. Gerçek muhalefet geldi. Sokaklarda vatandaşların önünde bunlara haddini bildirmezsek namerdiz. Şimdi bir ittifak ihtiyacı ortaya çıktı. İYİ Parti kurulmasaydı bugün Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimini tartışmıyor olacaktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayaklarını uzatıp seçimi bekleyecekti. Oyunu bozan sizsiniz.  Parti kurmak turşu kurmaya benzemez. Ciddi bir iştir. Partiyi millet kurar ve görevi verir” dedi.

CHP’DEYKEN AKŞENER’E 'PARTİ KUR' TEKLİFİ!

7 Haziran 2015 seçimleri dönemine değinen Çıray, dikkat çeken bir açıklamada bulundu. O dönem Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) saflarında siyaset yapan Çıray, Akşener’le yaşadığı diyalog hakkında bilgi verdi. Çıray, “Parlamentoda denk geldik. ‘Başkanım sizinle görüşmek istiyorum’ dedim. Daha sonra odasında görüştük. Kendisine ‘Parti kurmalısınız’ dedim. ‘Türkiye elden gidiyor’ dedim. ‘Peki neden ben kuracağım?’ dedi. Çünkü millet sizi istiyor dedim” şeklinde konuştu.

İŞTE YILDIRIM ULUPINAR'IN YENİ LİSTESİ:

KİMLER DEĞİŞTİ?

Ulupınar yönetim kurulu listesinde 6, il disiplin kurulu listesinde ise 2 değişikliğe gitti.  Kurucu listede yer alan; İsmail Vatansever, Hayri Köseoğlu, Hacer Hande Güven, Sevim  Kayahan, Sevil Duru, Songül Birçek yeni listede yer almadı.

6 ismin yerine ise, CHP’den İYİ Parti’ye geçen Serkan Uçma, Oğuz Gül, Başak Akman, Işık Kaftan, Huriye Erman Öztin ve Canan Gülbayrak aldı.

9 kişilik İl Disiplin Kurulu’nda ise yaşanan iki değişiklik şöyle:  Bayram Ata ve Şenay Atalay yerine, Oya Çondur ve Bilgen Eriş yazıldı.  

Cinsiyet kotasında hassas davranan parti isim değişikliklerini bu doğrultuda gerçekleştirdi.

SANDIK RAPORU

Sandıktan 442 oy çıktı. Bunların 14’ü boş 1 tanesi de geçersiz sayıldı. Başkan Ulupınar 427 oy almış oldu.

 

 
AK Parti İzmir’de kongre maratonu: Bayındır’da Demirezen’le devam…
 
İzmir'de lise öğrencilerinden kanlı düelllo! Bıçağı çekti ve...
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent Erdogan 25 Mart 2018 Pazar 07:34

Bakaskanım hayirli ugurlu olsun İYİ gunler bizi bekliyor seninle gurur duyuyoruz

Yorumu oyla      9      5  
NİHAT BAŞARAN 10 Mart 2018 Cumartesi 19:20

İLBAŞKANLIGINA SEÇİLMENİZDEN DOLAYI SİZİ TEBRİK EDERİM.YOLUNUZ AÇIK OLSUN.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir’de kongre maratonu: Bayındır’da Demirezen’le devam…
İzmir İl Teşkilatı geçmiş dönemde ara verilen kongre sürecine yeni İl ...
CHP Konak’ta Gruşçu başkan seçildi.... 4 gün sonra istifa etti!
İlçe eski Başkanı Başak’ın görevi bırakmasının ardından yönetim kurulu ...
PM eski Üyesi Prof. Dr. Özkan kararını verdi... Üniversite görevlendirdi, partiden ayrıldı!
CHP Parti Meclisi eski Üyesi Prof. Dr. Özkan Yıldız partideki üyeliğinden ...
 
'Almanya ile ilişkilerimizi normalleştireceğiz'
Berlin'de DW Türkçe’nin sorularını yanıtlayan Türkiye Kültür ve Turizm ...
Yıldırım'dan Irak'a operasyon açıklaması!
Başbakan Binali Yıldırım, terör örgütü PKK'ya yönelik olarak Irak ile ...
MHP, Muğla faciasında ölen kadınları unutmadı
Muğla'da, İzmir'in Buca ilçesinden Anneler Günü programı için Marmaris'e ...
 
MHP İzmir’den kurultay öncesinde mesaj: Liderimizin yanında ve emrindeyiz!
İl Teşkilatı üst kurul delegelerinin katıldığı toplantıda 12. Olağan Büyük ...
MHP Karşıyaka’nın kadınlarından 8 Mart için anlamlı buluşma
Milliyetçi Hareket Partisi Karşıyaka ilçe Kadın Kolları 8 Mart Dünya Kadınlar ...
Kılıçdaroğlu'ndan kurultayda partililere sert sözler: Kapı burada, çıkıp gidebilirler!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP tüzük kurultayında önemli açıklamalar yaptı.
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva