HABERLER>GÜNCEL
17 Mayıs 2017 Çarşamba - 14:59

EGETURDER'den 'turlar denetlensin' çağrısı

Ege Turizm Taşımacılar Derneği (EGETURDER) Başkanı İsmail Cirit, Marmaris'e düzenlenen gezi sırasında 24 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazayla ilgili olarak, "Karayolu Taşılar Yönetmeliği taslağının kazaların önüne geçecek ve taşımacılık işi denetleyecek şekilde hazırlanması gerekiyor" dedi.

EGETURDER den  turlar denetlensin  çağrısı

İzmir'in Buca İlçesi'nden yola çıkarak Anneler Günü gezisi için gittikleri Marmaris'te midibüsün uçuruma yuvarlanıp 24 kişinin yaşamını yitirdiği kazanın ardından Ege Turizm Taşımacılar Derneği Başkanı İsmail Cirit, EGETURDER merkezinde basın açıklaması yaptı.

Turizm taşımacılığındaki hatalı uygulamalara karşı yıllardır mücadele verdiklerini belirten Cirit, "Karayolu, Ulaştırma Bakanlığı tarafından gerekli düzenlemeler doğru olarak çalışmazsa maalesef kazalar geliyorum diyor. Görüldüğü gibi kaza yapan araç gerçek bir turizm aracı değil. Araç Ödemiş ilçesinde galerici olarak kayıtlı H.K.'nın sahibi olduğu yetki belgesine (Kirli belge tabirli) kayıtlı görünüyor. Yetki sahibiyle konuştuğumuzda araç taşıt kartına işletmesi hatıra bianen olduğunu öğrendik. Herhangi bir kiralama yapılmadığı fatura kesilmediği ve kaçak olarak bireysel taşımacılık yapıldığı ve aracın herhangi bir acentasına bağlı olmadığı da ortadır. Aracın kaza yaptığı gün kaçak olarak turizm işine gönderildiği de aşikardır. Ayrıca araç sahibinin kirli D2 belgesine muamma kayıt yapıldığı görülmektedir" dedi.

"TURLARDA KURUMSAL ŞİRKETLER TERCİH EDİLMELİ"
Yaşanan kazaya hatalar silsilesinin neden olduğu belirten Cirit, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kazayı yapan sürücü şehir içi servis taşımacılığı yapan biri olarak bilinmektedir. Ayrıca kendine ait servis aracı vardır. Turizm taşımacılığı ile alakasının olmadığı açık ve nettir. Turizm taşımacılığı yapan sürücüler kazanın meydana geldiği Sakar rampasında aracın ağır inmesi gerektiğini ve virajlı yollarda fren balatalarının şişebileceğini, sürat yapılmaması gerektiğini iyi bilir. Maalesef bu deneyimlere sahip olmayan sürücülerin turizm turlarında şoförlük yapması çok yanlıştır. Daha üzücü olansa kazayı yapan arkadaşımızın hatırla o geziye gitmesidir. Böyle kazaların yaşanmaması için bu işi tabandan yapan turizm taşımacılığını kurumsal olarak yapan şirketlerden araç kiralanması gerekiyor. Bu kiralanan araçlarından TÜRSAB belgesinin olması ve tur düzenleyecek şartlarının taşımasına dikkat etmeliyiz. Turlara çıkmadan önce tutulan aracın belgeleri faturaları kontrol edilmezse böylesi kaçak geziler maddi ve manevi zararlara neden olur."

"SÜRÜCÜ OKULLARI AÇILSIN"
Taşımacılık sektöründe yeni düzenlemelerin yapılması gerektiğini dilen getiren Cirit, Ulaştırma Bakanlığı'na önerilerini sıralarken, "Bakanlığımızdan talebimiz sürücü okullarının açılmasıdır. Meslek liselerinde sürücü bölümünün açılması ve bu mesleğin diplomalı hale gelmesini istiyoruz. Deneyimli ve bilgili sürücülerin yetişmesi kazaların önüne geçecektir. Ayrıca taşımacılık sektörünü kendi içinde otogar taşımacılığı, servis taşımacılığı ve turizm taşımacılığı olarak sınıflandırabiliriz. Birbiriyle alakası olman bu üç koldaki yolcu taşımacılığının birleştirilerek belgelendirmesi, bunların denetimini zorlaştırırken, bilgisi olmayanın başka kolda iş yapması kazaların da artmasına neden olmaktadır. Önerimiz Karayolu Taşıma Yönetmeliği taslağının tekrar düzenlenmesini istiyoruz" dedi.

 
Alman devleri Türk ürünlerini almak için İzmir’de
 
İzmir'de kruvaziyer sevinci
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli şehidin ismi oğlunda yaşayacak
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının saldırısında ...
Suç örgütü lideri Sedat Şahin gözaltına alındı
Suç örgütü lideri Sedat Şahin’in bu sabah Beykoz’da gözaltına alındığı ...
Balyoz savcısı için istenen ceza belli oldu
"Balyoz Planı'' davası savcılarından Savaş Kırbaş hakkında, üçer kez ağırlaştırılmış ...
 
Reina katliamı iddianamesi kabul edildi
İstanbul’da yılbaşı gecesi 39 kişinin ölümüyle sonuçlanan Reina saldırısıyla ...
Hayri İnönü’yü tehdit davasında ilginç ifadeler
Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve oğlu Emir Sarıgül’ün ’Birden ...
'At izi' ortaya çıktı: İzmir'de zehir tarlası!
İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'ndeki Nif Dağı'nın eteklerinde, komando birliklerinin ...
 
24 saatte kül oldu, 20 yılda yeşerecek!
İzmir'in Foça İlçesi'ndeki Kızıldağ Mevkii'nde çıkan orman yangını sonrası ...
Konya'da koca dehşeti: 3 ölü
Konya'da Yasemin A. ile anne ve babası öldürülmüş halde bulundu. Cinayet ...
Atatürk posterini öpen Cevriye teyze konuştu
Bodrum Belediye Meydanı’na ilçe belediyesi tarafından bir süre önce asılan ...
 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva