HABERLER>EKONOMİ
2 Ekim 2020 Cuma - 13:45

Egeli turizmciden Bakan Koca'ya sitem!

İngiltere'nin Türkiye'yi "Güvenli Turizm Koridoru"ndan çıkarmasını değerlendiren ETİK Başkanı Mehmet İşler, "Sağlık Bakanımız, aseptomatik hastaları, açıkladığı hasta sayısına dahil etmediklerini açıkladı. Keşke 3 ay sonra söyleseydi. Onun bu açıklaması yüzünden sezonu bir ay erken kapattık" dedi. ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir de İngiltere'nin bu karardan iki hafta içinde döneceğini umduğunu söyledi.

Egeli turizmciden Bakan Koca ya sitem!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps'ın, "Güvenli Seyahat Koridoru"nu güncellediklerini, Polonya'nın yanı sıra Türkiye'yi de listeden çıkardıklarını açıklaması, turizm sektörünün temsilcilerinde şok etkisi yarattı. İngiliz Bakanın, 3 Ekim günü İngiltere'ye sabah 04.00 itibariyle Türkiye'den gelenlerin, evlerinde yada adresini bildirecekleri yerde 14 gün karantina altında tutulacağını açıklamasıyla Türkiye'nin Ege kıyılarında yoğunlukta olan İngiliz turistler, dönüş için büyük bir telaş yaşamaya başladı.

Bu kararın, Türkiye'nin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı rakamların, Dünya Sağlık Örgütü ve Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi gibi uluslararası örgütlerin öngördüğü rakamlardan çok farklı olması sebebiyle alındığını açıklayan İngiltere Ulaştırma Bakanı Shapps, "İşte bu nedenle Türkiye'yi, turizm koridorundan çıkarmamız gerekiyordu" dedi. Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler ile Çeşme Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, bu konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

SAĞLIK BAKANIMIZ AÇIKLAMAYI KEŞKE 3 AY SONRA YAPSAYDI
ETİK Başkanı Mehmet İşler, temmuz ayından itibaren Türkiye'nin, İngiltere'nin turizm koridorunda yer aldığını belirterek, sitemle karışın şunları söyledi:

"Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca, meğer 29 Temmuz'dan beri vaka sayısını 'semptomatik ve asemptomatik' diye ayırıyormuş. Yaptığı son açıklamaların birinde, açıkladığı hasta sayılarının, semptomatik olduğunu, asemptomatiklerin rakamlara dahil olmadığını söyledi. İngiltere Ulaştırma Bakanı, bakanımızın bu açıklamasını ve ülkesinde çıkan gazetelerdeki haberleri ihbar kabul etti. Türkiye'nin bilerek dünyadan sakladığını iddia etti ve Türkiye'yi, Güvenli Seyahat Koridoru'ndan çıkardıklarını açıkladı. Sağlık Bakanımız keşke o açıklamasını, 3 ay sonra yapsaydı. Onun bu açıklaması yüzünden sezonu bir ay erken kapattık."

OTELLERİMİZİN DOLULUK ORANI, YÜZDE 60 CİVARINDAYDI
Turizm koridorunun açıldığı temmuz ayından bu yana Didim, Marmaris, Fethiye, Bodrum, Kuşadası, İzmir ve Foça'da çok iyi sayılarda İngiliz turist potansiyeli olduğuna vurgu yapan Mehmet İşler, "Otellerimizde yüzde 50'lik, 60'lık doluluk vardı. Ekim ayında bu oran, yüzde 70'e çıkacaktı. Bakanımızın yaptığı bir açıklama ile sezonu kötü bir finalle bitirdik" açıklamasında bulundu. İşler, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İngiltere, koronavirüsten ölümlerde ABD, Hindistan, Brezilya ve İspanya'nın ardından beşinci sırada. Günlük vaka, 50 binden fazla. Ülkemizdeki açıklamalardan sonra Türkiye'yi riskli gördükleri kesin. Bakanımızın ağzından çıkan rakamlarda manipülasyon olduğunu hissettiler. Yakın zamanda bu kararlarından vazgeçeceklerini düşünmüyorum. İngiltere Ulaştırma Bakanı'nın açıklamasının ardından yağmur gibi iptaller gelmeye başladı. Tur operatörleri, operasyon yapmayacaklarını bildirdi. Birçok tesis, kapanma aşamasına geldi. Peki bundan sonra ne yapmak lazım? Tesislerimiz kapalıyken personelimiz, kısa çalışma ödeneğinden yararlandırıldı. Öngörülen tarihten önce sezonu bitirmek zorunda kaldığımıza göre, personelimiz bu haktan yeniden yararlandırılmalı. Aksi takdirde onları ücretsiz izne çıkarmak zorunda kalacağız."

DEMİR: POLİTİK BİR KARAR OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM
ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir ise İngiltere'nin, Covid 19 konusunda kendi kamuoyuna karşı duyarlı olduğunu göstermek için böyle bir karar aldığını düşündüğünü söyledi. Sezonun sonuna gelindiğini, alınan bu kararın Türk turizmini pek etkileyeceğine inanmadığını belirten Demir, "Kararın, bir hafta, 10 gün, bilemediniz iki hafta içinde düzeltileceğini düşünüyorum. Sanırım, sonbaharda tedbirleri daha da ağırlaştıralım, düşüncesiyle böyle bir karar aldılar. Politik bir karar olduğu kanısında değilim" ifadesini kullandı.

Covid 19 vakalarıyla ilgili dünya ülkelerinin politikasının ortada olduğunu, Türk kamuoyunun da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı rakamlara inanmadığını hatırlatan Yakup Demir, "İngilizler, bizim bildiğimiz şeyleri açıklamış oldu" dedi ve ekledi:

BU KARAR, BİZDE GEÇİCİ BİR ETKİ BIRAKIR
"Sağlık Bakanlığını sıkıntıya sokan sorular oldu. Bakan bey de açıklamalarıyla, gerçekleri ortaya koydu. Bu açıklamalar, İngiltere'nin gözünden kaçmadı. Sağlık Bakanlığı'nın öngörüsüne katılmamak elde değil. Otellerimizde bizler de test yaptırıyoruz. Adam, yemin billah ediyor, ben hasta değilim diyor ama test pozitif çıkmış. Peki ne yapmak gerekir? Hastalık belirtisi göstermeyenleri hasta olarak kabul etmemek lazım. Fakat o hastayı da sokağa bırakmak doğru değil. Adam hastalığı taşıyor ama hasta değil. İngiltere gibi disiplini yüksek ülkelerde bile rakamların inandırıcılığının olmadığını biliyoruz. İngiltere'nin Türkiye'yi Güvenli Seyahat Koridoru'ndan çıkarması, geçici bir olumsuz etki bırakır. Zaten sezonun sonuna geldik. Geçen yıl 2.9 milyon İngiliz turist gelmişti ülkemize. Bu yıl, pandemi nedeniyle bu rakamın ancak dörtte biri gelebildi. Onlar da ülkelerine dönüşü erkene almak zorunda kaldı."

 
Vicdansız sürücü köpeğin üzerinden geçti!
 
Başörtülü kadına saldırıya 11 yıl hapis istemi
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Komedi 2 Ekim 2020 Cuma 18:18

aslında en güzeli vaka yok demekti ama ...

Yorumu oyla      2      3  
Metin Eriş 2 Ekim 2020 Cuma 14:51

Oh ne ala memleket. Millet can derdinde otelci/turizmci iş peşinde.Böyle çıkarcılık bizi dünya aleme rezil etti.

Yorumu oyla      8      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güral ailesinden RES çıkışı: O şirket ile bağımız yok!
İzmir’in Çeşme İlçesi’nde tartışmalara neden olan rüzgar santrali projesiyle ...
Eylül ayı ihracat rakamları açıklandı!
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Eylül ihracatımız geçen yılın aynı ayına ...
Oda Başkanı Nafi Karaca: Hamamlar koronanın düşmanıdır
İnsanların hamama gitmekten hala çekindiğini belirten Hamamcılar Odası ...
 
Ödemiş/Rahmanlar Barajı için geri sayım!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde içme suyu ve sulama hizmeti verecek Rahmanlar ...
Ege ihracatında yükseliş ivmesi!
TİM Başkanı İsmail Gülle, Egeli ihracatçıların pandemi dönemindeki yoğun ...
İzmir'de üniversiteli öğrencilerin yeni gözdesi: Konteynerli tasarruf!
İzmir'de birçok üniversite öğrencisi, eğitimin online olarak devam etmesi ...
 
Sarımsak ve ahtapot turşusuna yoğun ilgi
Antalya'da restoran işleten Mustafa Hazar (58), çam kozalağı, çıra, yumurta, ...
İzmir'de gıda işletmelerine Kovid-19 denetimi
İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda denetim ekiplerince işletmelere ...
Dış ticaret açığı ağustosta 6,3 milyar dolar
Dış ticaret açığı ağustos ayında 6,28 milyar dolar olarak gerçekleşti. ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva