HABERLER>MAGAZİN
20 Ocak 2019 Pazar - 09:36

Düzyatan: Ben İzmirliyim, öyle bir algı oluştu ki...

Oyuncu Engin Altan Düzyatan, siyaset konuşmanın ilgisini çekmediğini söylerken “Ben sağda da solda da durmuyorum, hümanizmde duruyorum. Zaten işim; insan ve duygu” dedi. Düzyatan, "Ben İzmirliyim. Zübeyde Hanım bizim orada yatıyor. Okula giderken her gün onun önünden geçerdim. Atatürk sevgisiyle büyüdüm. Ülkemizin kurtarıcısından bahsediyoruz. Öyle bir algı oluştu ki, Atatürk’ü seversen padişahları sevemezsin. Padişahları seversen Atatürk’ü sevemezsin gibi. Buna inanmıyorum" dedi.

Düzyatan: Ben İzmirliyim, öyle bir algı oluştu ki...

Hürriyet’ten Hakan Gence’ye konuşan Düzyatan’ın açıklamalarından bir kısım şöyle:

‘Diriliş Ertuğrul’da rol almaya başladıktan sonra muhafazakâr kesime yaklaştığınıza dair yorumlar yapıldı. Ne düşünüyorsunuz?

Bir tarafa yakın ya da bir tarafa uzak değilim. Olduğum yerde duruyorum. İşimi yapıyorum. Geçen gün, “Evlendikten sonra TRT’ye geçti” diye bir şey okudum. Bu TRT’ye yaptığım ilk işim değil ki. 2001’deki ilk dizim ‘Koçum Benim’ TRT’deydi.

 Nedir bu algının sebebi peki?

Bugün böyle düşünürler, yarın bambaşka... Bunun matematiği yok.

Daha önce yaşadınız mı bunu?

12 Eylül’de geçen bir filmde oynadım, sol tandanstan, “Evladım, solculuk sana mı kaldı” dediler. ‘Anadolu Kartalları’ isimli filmde oynadım, “Evladım, militarizme alet olduğunun farkında mısın” yazdılar. Şimdi de başka şey söylüyorlar. Birileri hep başarınızdan rahatsız olacak...

Nedir o zaman durduğunuz yer?

Ben sağda da solda da durmuyorum, hümanizmde duruyorum. Zaten işim; insan ve duygu. Siyaset konuşmak ilgimi çekmiyor. Sanat konuşmayı ya da kitap okumayı tercih ediyorum.

Bir dönem sizi hep Cihangir’de görüyorduk. Belli bir arkadaş çevreniz vardı. Oyuncu Rıza Kocaoğlu da arkadaşlarınızdandı hatta. Zamanla çevrenizin değiştiği söylendi. Eski mahallenizin bir tepkisi oldu mu?

Yüzüme karşı olmadı. Arkamdan konuştularsa bilmiyorum (gülüyor). Şaka tabii, adamlar benim 20 yıllık arkadaşlarım, her şeyin farkındalar. Dediğim gibi, Altan aynı Altan... Bu akşam da Rızalar bana geliyor (gülüyor). Evlendikten sonra trafikten uzaklaşmak ve sete yakın olmak için karşı tarafa taşındım. Beni Cihangir’de ya da dışarda görmeyince böyle bir algı oluşuyor ama aynı arkadaşlarımla evlerde görüşüyoruz.

Sosyal medyada en çok Atatürk fotoğrafı paylaşan ünlülerden birisiniz...

Ben İzmirliyim. Zübeyde Hanım bizim orada yatıyor. Okula giderken her gün onun önünden geçerdim. Atatürk sevgisiyle büyüdüm. Ülkemizin kurtarıcısından bahsediyoruz. Öyle bir algı oluştu ki, Atatürk’ü seversen padişahları sevemezsin. Padişahları seversen Atatürk’ü sevemezsin gibi. Buna inanmıyorum. Herkesin görüşleri farklı olabilir. Herkes birbirini sevmek zorunda değil ama saygı duyarak birbirini anlamaya çalışması daha medeni ortamlar oluşturur.

RÖPORTAJIN TAMAMI İÇİN

 
AK Parti'li Şengül: CHP'nin nasıl seçmen taşıdığını çok iyi biliyoruz
 
Santra Piriştina'dan: 30 yıllık rüya gerçek oldu
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 22 Ocak 2019 Salı 16:31

Röportajın tümünü okusaydınız sosyal medyadaki linç girişimlerine alet olmazdınız. Okuma tembelliğine yardımcı olmak için buraya yapıştırıyorum: "Amerika’ya çocuk orada doğsun diye gitmedim Kızınız Alara, Amerika’da doğdu. “‘Yerli ve milli’ bir oyuncunun çocuğu nasıl Amerika’da doğar” diye eleştiriler yapıldı... - Neslişah’ın Türkiye’de doğum yapacağı hastane, doktor belliydi. Dizi sezon tatiline erken girdi. Neslişah beşinci ayındaydı. Ben Los Angeles’ı çok severim. Uzun zamandır arabayla yapmak istediğimiz bir yolculuk vardı. Amerika’ya gittik. O sırada dizi setinde yangın çıktı. Çekimlere geç başlanacaktı. Neslişah kendini orada çok iyi hissetti ve doğum da orada gerçekleşti. Eğer bu planlı olsaydı, ilk çocuğumuzu da orada dünyaya getirirdik. Alara için çifte vatandaşlık aldınız mı? - Türk kimliği ve Türk pasaportu var. Çifte vatandaşlık için başvurmadık. İleride kendisi isterse alır."

Yorumu oyla      9      5  
Geç bunları 20 Ocak 2019 Pazar 11:25

Geç bunları kardeşim. Müjdat Gezen ve Metin Akpınar'ların itilip kakıldığı ülkede sizler iktidarın cici çocuklarısınız. Ama bu memleketi o kadar çok seviyorsunuzki çocuğunuz ABD vatandaşı olsun diye doğumu Amerikada yaptırıyorsunuz. İnsanları enayi yerine koymayın.

Yorumu oyla      32      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seda Sayan şikâyette bulundu: İmajım zedelendi
Ünlü şarkıcı ve sunucu Seda Sayan, internet üzerinden zayıflama ilaçları ...
O ülke Necati Şaşmaz'ı MİT ajanı yaptı!
O ülke Necati Şaşmaz'ı MİT ajanı yaptı!
Lerzan Mutlu: Beni ısıranı koparırım
Lerzan Mutlu: Beni ısıranı koparırım
 
Muhterem Nur hakkında suç duyurusu!
Engelsiz Yaşam Vakfı, şehit aileleri ve engelliler yararına düzenlenen ...
Deniz Akkaya: Bir madende çalışan işçinin derdiyle benim derdim bir olamaz
Eski manken Deniz Akkaya, bu güne kadar 'inanılmaz büyük sınavlardan geçtiğini' ...
Kış soğuğunda Çeşme'yi ısıttı
Kış soğuğunda Çeşme'yi ısıttı
 
Usta oyuncu ile ilgili hastaneden açıklama
Bir süredir yoğun bakımda tedavisi devam eden Türk tiyatro ve sinema oyuncusu ...
Sanatçı İbrahim Tatlıses'in acı günü
İbrahim Tatlıses'in 86 yaşındaki annesi Leyla Tatlı hayatını kaybetti.
Ünlü sanatçı hastaneye kaldırıldı!
Türk Halk Müziği’nin duayen isimlerinden Bedia Akartürk, Bursa’da gribal ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva