HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Ocak 2019 Pazar - 09:46

Santra Piriştina'dan: 30 yıllık rüya gerçek oldu

Buca Belediyesi, İşçievleri’nin30 yıldır hayalini kurduğu spor tesislerini ilçeye kazandırdı. Yıllardır zor şartlarda spor yapmaya çalışan İşçievleri Spor Kulübü’ne tam donanımlı bir tesis inşa eden Belediye, aynı zamanda futbol, basketbol, voleybol alanları, yürüyüş yolları, fitness aletleri ve çevre düzenlemeleriyle yöre halkı için de bir cazibe merkezi yarattı.

Santra Piriştina dan: 30 yıllık rüya gerçek oldu

Buca Belediyesi, yaklaşık 5 bin 500 metrekare alana yayılan İşçievleri Spor Tesisleri’ni görkemli bir törenle açtı. Açılış töreni öncesinde Capoeria İzmir Grubu muhteşem bir dans gösterisi yaptı. Törende konuşan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, göreve geldiği ilk günde de söylediği gibi, kültür, sanat ve spor deyince, gençler deyince tüm imkânlarını her zaman seferber etmeye hazır olduklarını ifade etti. Buca’daki bütün çocukların spor yapmasını sağlamayı amaçladıklarını belirten Başkan Piriştina, “Böyle alanlar mahallelerimiz için büyük önem taşıyor. Belki kente tepeden baktığında bu alan çok şey ifade etmeyebilir ama o mahallenin genci için, çocuğu için, kadını için, o mahallede huzurun tesis edilmesi için o 5 dönüm arazide yapılan yatırım 50 yıl o mahallenin ve dolayısıyla kentin kurtuluşunu ifade etmektedir.Çünkü bu ortam aslında bütün kötü ortamların önünü kesmek için hazırlanmış alt yapıdır. Bizim üzerimize düşen bu ortamı hazırlamaktı. Bu saatten sonra iş annelerde, babalarda, mahallenin muhtarında, spor kulübünün fedakâr başkanındadır” dedi.

BU SAHALAR ÇOCUKLARIMIZIN KAHKAHALARIYLA ŞENLENECEK
Tesis yapmak kadar o tesislere insanları sokmanın da büyük önem taşıdığına vurgu yapan Piriştina, “Her şey insanla güzel. Göreceksiniz burayı çocuklarımız gibi kadınlarımızda yürüyüş için kullanacak. Bundan sonra bu sahalar çocuklarımızın kahkahalarıyla şenlenecek, müsabakaların heyecanıyla ısınacak. Buranın başka bir önemi var.  Bu tesisin rahmetli Vural Karadayı’nın adını taşıması da gençler için başka bir umut olacak. Bu sahada sizler spor yaptıkça, onun için dua ettikçe manevi bir görevimizi de yerine getirmiş olacağız. Bu kente sanata, spora, kültüre yatırımda durmak yok. Çocukları için endişelenen, onlar için hiçbir fedakârlıktan kaçmayan Bucalılara selam olsun, tesisimiz hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu. 

30 YILLIK İSTEĞİMİZİ PİRİŞTİNA GERÇEKLEŞTİRDİ
İşçievleri Spor Kulübü Başkanı Ersin Gökhan ise kulüplerine böylesi bir tesisi kazandıran Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ve ekibine teşekkür etti. Gökhan, “30 yıldır bu kulübün bünyesindeyim. Bu gördüğünüz alanda daha önce çamur, toprak, kum içinde spor yapmaya çalışıyorduk. Bu zamana kadar bize çok sözler verildi burayla ilgili ama yaptıran kimse çıkmadı. Önceki dönemdeki başkanlarımız da çok uğraştılar ama olmadı. Levent Başkanım geldiğinde bizi çamurdan kurtarır mısınız dedik. Bugüngörüntü bu. Gurur duyuyorum. Sayın Başkanım Levent Piriştina’ya şükranlarımı sunuyorum” dedi.Ufuk Mahallesi Muhtarı Osman Ertan da 30 yıllık rüyalarının gerçek olduğunu söyledi.

DOSTLUK MAÇI YAPILDI
Tesisin açılış kurdelesinin kesiminin ardından Buca Belediye Spor ile İşçievleri Spor Kulübü arasında oynanan dostluk maçının başlama vuruşunu Başkan Levent Piriştina yaptı.  Maç esnasında heyecan dolu dakikalar yaşayan taraftarlar ellerindeki meşalelerle alanı renklendirdi.  Futbol ve basketbol sahasının yanı sıra yürüyüş ve park alanlarını kapsayan proje, çevre halkının özellikle de çocuk ve gençlerin yeni toplanma ve spor alanı olacak.

 
Düzyatan: Ben İzmirliyim, öyle bir algı oluştu ki...
 
Büyük buluşma: Modanın kalbi İzmir'de atacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den Göz-Göz'e dev destek!
Büyükşehir Belediyesi, Göztepe Spor Kulübü tarafından Torbalı’nın Pancar ...
Selçuk'ta develer podyumda
37. Selçuk Efes Geleneksel Deve Güreşleri Festivali öncesi İstasyon Meydanı’nda ...
Ve Kocaoğlu dosyayı teslim etti!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 31 Mart yerel seçimleri ...
 
Menemen belediye ailesi umut oldu
Menemen Belediye Ailesi, kan kanseri (Lösemi) teşhisi konulan hemşehrisi ...
Bornova'da hayata bağlayan kurslar
Bornova Belediyesi tarafından düzenlenen ve vatandaşların yoğun ilgisini ...
Karşıyaka’da Uğur Mumcu söyleşisine çağrı
Karşıyaka Belediyesi, 1993 yılında katledilen Araştırmacı Gazeteci - Yazar ...
 
Büyükşehir'den can dostlara '5 yıldızlı' yuva
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Gökdere'de kuracağı Köpek Rehabilitasyon ...
Buca’da en güzel karne hediyesi
Kenti yatırımlarla şahlandırarak spordan sanata uzanan geniş yelpazede ...
İZSU’dan Harmandalı’ya 22 milyonluk 'hayat hattı'
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Çiğli’nin Harmandalı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva