HABERLER>POLİTİKA
15 Ekim 2016 Cumartesi - 16:25

Delican'dan 'Başbakan' yorumu: Doping gibi geldi!

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican Başbakan Binali Yıldırım’ın ziyaretinin ardından değerlendirme yaptı. Delican, “Sayın başbakanımızın bakanlarla yaptığı çıkarma İzmir’e doping gibi geldi. İzmir’in gücünün Türkiye’nin geleceği olduğunu her fırsatta vurguladı. Öncü kent İzmir kabuğunu kırıyor”

Delican dan  Başbakan  yorumu: Doping gibi geldi!

EGEDESONSÖZ - Başbakan Binali Yıldırım’ın İzmir ziyaretinin yankıları sürerken açıklanan yeni tarım politikası ve projeler demeti heyecan yarattı. Yıldırım’ın yoğun programının ardından açıklama yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ziyaretin başta parti teşkilatları olmak üzere tüm İzmir’de büyük memnuniyet yarattığını söyledi.

- YILDIRIM'DAN İZMİR'DE KILIÇDAROĞLU'NA YANIT, ÇİFTÇİYE MÜJDE VE 'BAŞKANLIK' MESAJI!

Delican, “Sayın başbakanımız İzmir’e ne kadar büyük önem verdiğini her fırsatta gösteriyor. Gelemediği zamanlarda da bakanlarımızı bizzat gönderiyor, projeleri yakından takip ediyor. İzmir’de sürekli yaşıyormuş gibi kentin projelerine de vakıf. Her çalışmayı, projeyi en ince ayrıntısına kadar soruyor. Yoğun temposuna rağmen açılışlarla zenginleşen ziyareti teşkilatlarımızda büyük motivasyon yarattı. Başta teşkilatlarımız olmak üzere tüm İzmirli hemşerilerimizde heyecan uyandırdı. Son ziyareti hepimize doping gibi geldi. Toplumun her kesimine hitap eden açıklamaları ve söylemleri İzmir’in geleceği için çok önemli” dedi.

2 MİLYAR DOLAR
Yıldırım’ın milli tarım projesini İzmir’den açıklamasının ayrıcalık olduğunu belirten Başkan Delican, “İzmir’in ülkemiz tarımsal üretiminde söz sahibi olduğu ürünlere baktığımızda enginar, silajlık mısır, kasımpatı çiçeği, kiraz gibi ürünlerde birinci sırada geliyoruz. Yine Mandalina, zeytin, salatalık, patates gibi ürünlerde 2. sırada, domates ve şeftali üretiminde ise üçüncü sırada yer alıyoruz.  Toplam 1 milyon 732 bin ton ile süt üretimi ile ilk sıradayız. Günde ortalama 4 bin 700 ton süt üretilen ilimiz ülkemiz süt üretimin yüzde 9,3’ünü karşılarken süt desteklemesinden en fazla yararlanan ildir.  Ayrıca, İzmir’de 2006 yılından itibaren uygulanan ekonomik yatırımlarda uygulanan 328 proje için 283 milyon TL yatırıma 136 milyon TL hibe desteği sağlanmış ve bu tesislerde 3 bir 860 kişi istihdam edilmiştir. Organik ürün yetiştiriciliği, kültür balıkçılığı gibi konularda da söz sahibiyiz.  Son rakamlara bakıldığında İzmir’den yapılan tarımsal ihracat 2 milyar 194 milyon 903 bin dolardır. Ülkemiz toplam tarımsal ihracatının yüzde 13,2’si ilimizden gerçekleşiyor. Böyle bir durumda olan İzmir’de sayın başbakanımızın açıklamaları önemlidir.  Başbakanımızın açıkladığı mazot desteği de çiftçilerimiz için büyük kazanç oldu” diye konuştu.

İZMİR KABUĞUNU KIRIYOR
Başbakan Binali Yıldırım’ın İzmir’e gösterdiği hedef ve çizdiği Türkiye’deki ikincilik rotasının önemine vurgu yapan Delican, “Sayın başbakanımız ‘İzmir’e üçüncülük yakışmaz’ diyor. Bunu seçim dönemlerinde de sürekli ortaya koydu. Evet 34 İstanbul ise 35 de İzmir’dir. Doğal olarak İzmir, İstanbul’dan sonra gelmelidir.  İzmir İstanbul Otoyolu, hızlı tren projesi, Körfez tüp geçişi, Çandarlı Limanı, Lojistik Köy, yat limanları ve marinalar, Manisa-İzmir Sabuncubeli Tünelleri gibi onlarca yatırım ve proje İzmir’in kabuğunu kırmasına neden olacak. Artık İzmir içe kapanık değil, dışa açılan, söz sahibi olan bir kent oluyor.  Biz her zaman İzmir’in gücü Türkiye’nin geleceğidir diyoruz.  Sürekli geçmişini tüketen durumda olan İzmir artık geleceğini yeniden inşa ediyor.  Başbakanımızın son ziyareti ve ilimizin iktisadi, ticari ve her alanına hitap eden mesajları çok yerinde oldu. Bizim için büyük şans ve İzmir için kazanç olan konumu, durumu hepimizi mutlu ediyor. Türkiye’nin 2023 hedefinde İzmir yeni dönemde bir dinamo etkisi yaratacak. Bu etkiye de büyük yatırımlar, projeler damga vuracak” ifadelerini kullandı. 

 
Lavrov ve Kerry Suriye'yi görüştü
 
Altınordu ayağa kalktı: 3-1
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de danışma kurulları tam gaz: 3 ilçede neler yaşandı?
İlçe danışma kurullarını gerçekleştiren örgüt son olarak Narlıdere, Buca ...
Erdoğan'dan çok önemli FETÖ ve Başika mesajları
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz, koalisyon güçleriyle beraber DEAŞ terör örgütüne ...
Kılıçdaroğlu: Milyonlarca çocuk yurtsuz
CHP lideri Kılıçdaroğlu, milyonlarca çocuğun gidecek bir yere sahip olmadığı ...
 
Yıldırım: İstikrarın kalıcı hale gelmesinin yolu...
Başbakan Yıldırım, "Bir işimiz daha kaldı.Türkiye'de istikrarın sürmesi ...
Bahçeli'den 'başkanlık sistemi' açıklaması
Başkanlık sistemiyle ilgili açıklaması tartışma yaratan MHP Genel Başkanı ...
Karabağlar'da bütçeye AK Parti itiraz var!
Karabağlar Belediyesi Ekim Ayı meclis toplantısı Başkan Muhittin Selvitopu ...
 
Balbay'dan 'Yıldırım' çıkış: Proje çöplüğü yaptınız!
Balbay 2011’de İzmir'den “35 İzmir 35 Proje” ile yola çıkan Binali Yıldırım’ın ...
Dağ'dan 'stada isim' göndermesi: Emeklilik iması gibi!
AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ Bornova’da yapımı tamamlanan stada ...
Yıldırım: İzmirli olmak İzmir’e hizmetle olur!
Yıldırım, İzmir’in Kiraz ilçesinde düzenlenen "İzmir Kiraz Tarım Hayvancılık ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva