HABERLER>GÜNCEL
26 Aralık 2016 Pazartesi - 13:16

Darbe girişiminin İzmir ayağını ‘İhsan’ yönetmiş!

İtirafçı "Kuzgun", FETÖ'nün İzmir'deki sözde askeri imamı" "İhsan" kod adlı kişinin, darbe girişimi gecesi derdest edilen 2 amiralin Çiğli 2. Ana Jet Üssü'nün eski Kurmay Başkanı Albay Ramazan Elmas'a teslim edilmesi emrini verdiğini anlattı.

Darbe girişiminin İzmir ayağını ‘İhsan’ yönetmiş!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe teşebbüsünün planlandığı Ankara'daki villada yer alan ve daha sonra itirafçı olan "Kuzgun" kod adlı şüpheli ifadesinde, örgütün sözde "İzmir askeri imamı" ile darbe girişimi günü tablet üzerinden görüştüğünü ve derdest edilen 2 amiralle ilgili talimat aldığını belirtti.

İzmir Cumhuriyet Savcısına şüpheli sıfatıyla ifade veren "Kuzgun" kod adlı itirafçı, FETÖ ile bağlantısını ve darbe girişimine ilişkin detayları anlattı.

FETÖ ile 1995'te tanıştığını, görev yaptığı yerlerde örgütün sivil sorumlularına bağlı faaliyet gösterdiğini anlatan şüpheli, 2012'den sonra tayininin İzmir'e çıkmasından sonra "Ahmet" kod adlı kişiyle irtibat kurduğunu aktardı.

İtirafçı, 17-25 Aralık sürecine kadar "Ahmet" kod adlı şahsa bağlı faaliyet yürüttüğünü, daha sonra ise "İhsan" kod adlı kişinin kendisiyle ilgilenmeye başladığını söyledi.

BAYRAM TATİLİ SÜRECİNDE ANKARA'YA ÇAĞRILMIŞ
"İhsan"ın FETÖ'nün sözde "İzmir askeri imamı" olduğunu, bu kişinin talimatıyla askeriyede görev yapanlarla ilgili fişleme yapıldığını dile getiren "Kuzgun", bu kişinin Ramazan Bayramı tatilinde kendisini Ankara'ya çağırdığını, Kızılay'da buluştuktan sonra Çukurambar'da bir eve gittiklerini, buraya gelen bir şahsın kendilerini başka bir binaya götürdüğünü anlattı.

Bu evde, FETÖ iddianamesinde "TSK imamı" olduğu belirtilen firari Adil Öksüz ile eski Tuğamiral Sinan Sürer, Kuzey Deniz Saha Komutanlığı eski Kurmay Başkanı Ömer Faruk Harmancık ve ismini bilmediği birçok kişinin bulunduğunu belirten itirafçı, kendisine 15 Temmuz gecesi darbe yapacaklarını ve yönetime el koyacaklarını söylediklerini, kendisine de Tümamiral Aydın Şirin, Tümamiral Hasan Nihat Doğan ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Serdar Dülger'in alınması görevinin verildiğini, bunu nasıl yapacağını sorduğunda kendi bölüğünde yapı ile irtibatlı personelin isim listesinin verildiğini kaydetti.

"İHSAN" İLE TABLET ÜZERİNDEN GÖRÜŞMÜŞLER
FETÖ'nün sözde "İzmir askeri imamı" olan "İhsan" ile kendisine verilen tablet ile cihaz üzerinde şifreleme programı olan VPN, daha sonra Viber programı üzerinden görüşme yaptıklarını dile getiren "Kuzgun", eski Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Süleyman Manka'nın da darbe girişimi öncesinde "İhsan"ın evinde görüşme yaptığını ileri sürdü.

15 Temmuz gecesi, Tümamiral Şirin, Tümamiral Doğan'ın derdest edilmesinin ardından sorumlusu "İhsan" ile tablet üzerinden yaptığı görüşmede, amiralleri Çiğli 2. Ana Jet Üssü'nün eski Kurmay Başkanı Albay Ramazan Elmas'a teslim etmesi yönünde talimat aldığını belirten şüpheli, başarısız darbe girişiminin ardından "İhsan" ile görüşme yaptığı tableti eski Yüzbaşı Kadir Erel'e vererek imha etmesini istediğini kaydetti. (AA)

 
Melih Gökçek: Oğluma karşı 7 düvel birleşti
 
FETÖ İzmir'e Danimarka yatırımını durduramadı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Madenci yakınlarından Alp Gürkan'a: Katilsin!
Manisa’nın Soma ilçesindeki maden faciasıyla ilgili davada şirketin eski ...
‘İKÇÜ’de FETÖ iddianamesi’nde çarpıcı detaylar: Kim/ne dedi?
Katip Çelebi Üniversitesi’ne yönelik FETÖ/PDY operasyonları sonrası hazırlanan ...
Bakanlık açıkladı: Bir haftada bin 96 gözaltı!
İçişleri Bakanlığı, son bir haftada bin 96 kişinin gözaltına alındığını ...
 
Kayseri saldırısında korkunç detay
Kayseri’de meydana gelen ve 14 askerin şehit olması 56’sının yaralanmasıyla ...
Kemal Uzan hakkındaki rüşvet davası düştü
İş adamı Kemal Uzan'ın aralarında olduğu 7 kişi hakkındaki rüşvet davası, ...
Fatma teyze kadınlara umut oldu
İzmir’deki SOUVENIR Hediyelik Eşya Günleri’ne son 8 senedir aralıksız ...
 
Fırat Kalkanı'nda yaralanan asker şehit oldu
Fırat Kalkanı Harekatı’nda yaralanan bir asker hastanede şehit oldu.
HDP'li Aysel Tuğluk gözaltına alındı
HDP Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, Ankara'da gözaltına alındı.
Suikastçının ablası: Polis okulu onu değiştirdi!
Seher Ö., kardeşinin polis okuluna girdikten sonra değiştiğini söylerken, ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva