HABERLER>GÜNCEL
26 Aralık 2016 Pazartesi - 12:05

Kayseri saldırısında korkunç detay

Kayseri’de meydana gelen ve 14 askerin şehit olması 56’sının yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırının PKK terör örgütü tarafından doğalgazla çalışan otobüs planlanarak yapıldığı ancak, askerleri taşıyan aracın dizel yakıtlı oluşunun daha fazla can kaybı olmasını engellediği ortaya çıktı.

Kayseri saldırısında korkunç detay

Kayseri’de meydana gelen ve 14 askerin şehit olması 56’sının yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırının PKK terör örgütü tarafından doğalgazla çalışan otobüs planlanarak yapıldığı ancak, askerleri taşıyan aracın dizel yakıtlı oluşunun daha fazla can kaybı olmasını engellediği ortaya çıktı. Bu arada olayla ilgili gözaltı sayısı 23’e yükseldi.

1’inci Komando Tugayının Talas ilçesi Zincidere Mahallesi General Vecihi Akın Kışlasından çarşı iznine çıkan mavi bereli Mehmetçikleri taşıyan otobüs, Talas Caddesi, Erciyes Üniversitesi kampüsü Acil Servis girişindeki durakta, solundan yaklaşan sahte plakalı hafif ticari aracın PKK’lı terörist tarafından patlatıldı. Olay yerinde ve ERÜ Tıp Fakültesi hastanesinde 14 komando şehit oldu. 56 asker yaralandı.

Olay sonrası polis çok yönlü soruşturma başlattı. Aralarında 38 AB 180 plakalı otobüs sürücüsünün de bulunduğu gözaltındaki şüpheli sayısı İstanbul’da gözaltına alınan 2 kişiyle birlikte 23’e yükseldi. Şüphelilerin İstanbul, Adana, Kayseri ve Şanlıurfa illerinden oldukları ve halen Terörle Mücadele Şubesi (TEM) tarafından çapraz sorguya tabi tutuldukları, olayla ve PKK örgütü ile ilgili bağlantılarının delillendirilmesine çalışıldığı ifade edildi.

OTOBÜS DİZEL YAKITLI OLDUĞU İÇİN PATLAMADI

Şanlıurfa’dan çalınan hafif ticari araçla, Adana üzerinden Gaziantep- Kahramanmaraş otoyolundan Kayseri’nin Sarız İlçesi’ne gelen Van Özalp nüfusuna kayıtlı 26 yaşındaki PKK’lı terörist Kasım Yıldırımçakar’ın Pınarbaşı İlçesi’nde bir akaryakıt istasyonundan LPG aldığı ve daha sonra saat 01.30-02.00 sıralarında Kayseri kent merkezine geldiği anlaşıldı.

Talas İlçesi’nde çarşı iznine çıkan askerlerin içinde bulunduğu 2 halk otobüsünün güzergahının bulunduğu Komando Caddesi’ne yakın, PKK’lı terörist, boş bir arazideki ağacın altına hafif ticari aracını park ve kamufle ederek, geceyi burada LPG’li hafif ticari aracın kaloriferini çalıştırarak geçirdi. Fabrikasyon olarak RDX ve PETN maddelerinden hazırlanmış TNT ile güçlendirilmiş, ticari araçtaki yaklaşık 20 kiloluk bombayı terörist, 38 AB 180 plakalı otobüse solundan yaklaşarak, patlattı.

KİMLİK KESİNLEŞMEDİ       

Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal laboratuvarından gelen sonuçlar bombanın türünü netleştirdi. ERÜ Tıp Fakültesi Hastanesi morgunda tutulan PKK’yı teröristin ceset parçalarından alınan DNA örneği ile Vanlı aileden alınan DNA’nın eşleştirilmek üzere Ankara’ya gönderildiği, sonucun henüz Kayseri’ye ulaşılamadığı, kimliğin kesinleşmesi halinde cesedin ailesine verileceği kaydedildi.

Kayseri’yi kana bulayan teröristin, askerleri taşıyan iki otobüsten doğalgazlı olanı değil, dizel yakıtla çalışanı hedef almasının, daha fazla can kaybını önlediği ortaya çıktı. Yetkililer, "Otobüsün doğalgazlı olması halinde bombanın patlamasının ardından havaya uçardı. Can kaybı daha fazla olurdu. Terörist büyük ihtimalle planını doğalgazlı otobüse göre yapmıştı” yorumunda bulundu.

YARALI SAYISI 20’YE DÜŞTÜ

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, 17 Aralık’ta meydana gelen ve 14 askerin şehit olduğu bombalı saldırıda yaralanan 56 kişiden 20’sinin ERÜ Tıp Fakültesi ve Kayseri Eğitim Hastanesinde tedavilerinin sürdüğünü bildirdi. Vali Kamçı, "Olay anından bugüne kadar fedakarca çalışan hastane personellerimize teşekkür ediyor, şehitlerimize tekrar Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar, yaralılara da acil şifalar diliyorum" dedi. (DHA)

 
Muğla’da FETÖ operasyonları raporu: 337 tutuklama
 
Mozart'ın hayatı 'parmak ucunda' sahnelenecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemal Uzan hakkındaki rüşvet davası düştü
İş adamı Kemal Uzan'ın aralarında olduğu 7 kişi hakkındaki rüşvet davası, ...
Fatma teyze kadınlara umut oldu
İzmir’deki SOUVENIR Hediyelik Eşya Günleri’ne son 8 senedir aralıksız ...
Fırat Kalkanı'nda yaralanan asker şehit oldu
Fırat Kalkanı Harekatı’nda yaralanan bir asker hastanede şehit oldu.
 
HDP'li Aysel Tuğluk gözaltına alındı
HDP Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, Ankara'da gözaltına alındı.
Suikastçının ablası: Polis okulu onu değiştirdi!
Seher Ö., kardeşinin polis okuluna girdikten sonra değiştiğini söylerken, ...
İzmir'de sahil güvenlik botu tekneye çarptı: 1 ölü
İzmir'de sahil güvenlik botunun çarptığı teknede bulunan 2 kişiden biri ...
 
İzmir’de yılın son haftası hava nasıl olacak?
Kent 2016’yı soğuk ve yağışlı hava etkisi altında kapatacak. Çarşamba ...
Suriye sınırına 'fırtına obüsü' sevkıyatı
Gaziantep'ten Suriye sınırına, 10 Fırtına obüsü, 2 zırhlı personel taşıyıcısı ...
Aktepe ve Emrezliler’den Büyükşehir'e ‘fiyat’ tepkisi
Fuar İzmir için yapılacak ilave giriş nedeniyle, İzmir Büyükşehir Belediye ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva