HABERLER>GÜNCEL
8 Aralık 2011 Perşembe - 08:58

Dağlıca baskınında korkunç bir ayrıntı ortaya çıktı

PKK'lı teröristlerin düzenlediği ve 12 askerimizin şehit olduğu Dağlıca saldırısıyla ilgili önemli bir ayrıntı daha ortaya çıktı.

Dağlıca baskınında korkunç bir ayrıntı ortaya çıktı

İSTANBUL - Dört yıl önce 12 askerin şehit olduğu Dağlıca saldırısıyla ilgili ciddi bir iddia daha gündeme geldi. Dönemin Tabur Komutanı Onur Dirik'in bu sözleri yine çok konuşulacak.
 
21 Ekim 2007'deki saldırı sırasında Dağlıca'da tabur komutanı olan eski Albay Onur Dirik'in Van Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'na şüpheli sıfatıyla verdiği ifadesinde üç komutanla ilgili ciddi suçlamalarda bulunduğu öğrenildi. Bu isimler, Yüksekova 3. Taktik Tümen Komutanı Tümgeneral Yurdaer Olcan, 21. Jandarma Sınır Tugay Komutanı Tuğgeneral Süleyman Yüksel ve 3. Taktik Jandarma Sınır Alay Komutanı Albay Metin Yerlikaya.
 
Onur Dirik, üç komutanın da askerlik doğasına aykırı ihmallerinin olduğunu dile getiriyor. Dirik'in özellikle Yurdaer Olcan hakkındaki sözleri dikkat çekici. 3'üncü Motorlu Piyade Taburu'nun Çukurca'dan Dağlıca'ya taşınması esnasında Tümgeneral Olcan'ın kendisine "Ben sizi oraya aslında yem olarak gönderiyorum. Teröristler sizi zayıf görerek saldırmaya teşebbüs ettiklerinde böylece onlarla temas sağlanmış olacak ve onları imha edeceğiz." dediğini anlatıyor. Dirik, ayrıca saldırının gerçekleştiği esnada Olcan'ın, "Ben o adama (Onur Dirik) Kobra değil toplu iğne dahi göndermem." dediğini ileri sürüyor.
devamı ↓reklam
 
12 ASKER ŞEHİT OLMUŞTU
Dağlıca 3. Motorlu Piyade Taburu, 21 Ekim 2007'de teröristlerin saldırısına uğradı. Baskında 12 asker şehit düştü, 8 asker de kaçırıldı. Saldırının üzerinden 4 yıl geçti. İhmal ve ihanet iddiaları şehit ailelerinin suç duyurusu üzerine yargıya taşındı. Dağlıca saldırısı sonrası adı sıkça ön plana çıkan dönemin Tabur Komutanı eski Albay Onur Dirik, 1 ve 2 Aralık'ta Van Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'nda 14 saat ifade vermişti.
 
Dirik'e Ergenekon davasının tutuksuz sanıklarından Ayşe Asuman Özdemir ile yaptıkları görüşme ve Çukurca'ya ait paylaştığı fotoğrafların da sorulduğu öğrenildi. Çukurca'ya atandığı sırada Özdemir'in kendisini aradığını söyleyen Dirik, görev yaptığı yer ile ilgili bilgi vermek için Çukurca ilçesinde bulunan dağlık bölgeye ait manzara fotoğraflarını gönderdiğini savunuyor. Dirik, basında yer aldığı gibi Özdemir'e Dağlıca bölgesindeki askerî stratejik yerlere ait fotoğraflar göndermediğini söylüyor.
 
'MUSA'NIN ÇOCUKLARI'NI YAKTI
Ayrıca saldırıdan 2 ay sonra askerlere dağıtılmak üzere Ergün Poyraz'ın "Musa'nın Çocukları" adlı çok sayıda kitabın tabura Tugay Komutanı Yüksel tarafından gönderildiğini anlatan Dirik, bu kitapları askerlere dağıtmayıp kalorifer kazanında yaktığını ifade ediyor.
 
Zaman'ın haberine göre Dirik, üst komutanlar tarafından tabura yönelik bir saldırı olacağına yönelik bir istihbarat bilgisinin kendisine iletilmediğini ve herhangi bir tedbirin alınması yönünde bir bilginin gönderilmediğini ifade etti.
 
ÇATIŞMA VARKEN FACEBOOK'A GİRDİ
Ayrıca yazılı ifadenin devamında Tuğgeneral Yüksel'in küçük çapta olsa da çatışmaların devam ettiği Dağlıca'da tabur komutanının odasına çekilerek, saatlerce bilgisayarda uçak simülatör oyunu oynadığı ve o günlerde yeni kullanılmaya başlanan Facebook isimli sosyal paylaşım sitesi ile ilgilendiği belirtiliyor.
 
Dirik'in ifadesine göre, saldırıdan yaklaşık bir ay sonra tabur tarafından sınır bölgesinde teröristlerin kullandıkları ağır silahları Kuzey Irak'tan getirdikleri kamyonetlerle taşımaya yönelik hareketlilik içerisinde oldukları tespit ediliyor. Bunun üzerine keşif amaçlı Tugay Komutanlığı'ndan helikopter istediklerini, Tuğgeneral Yüksel ile arasında geçen diyaloğu ise işte böyle anlatıyor: "Beni adeta talebi yaptığıma pişman etmiş ve orada o kişilerle görev yaptığıma isyan noktasına getirmiştir. Bana Tuğgeneral Yüksel, 'Irak içerisinde görülen araçlardan bize ne? Kobra istemeye ne gerek var? Bir Kobra'nın uçuş maliyetinin ne kadar olduğunu biliyor musun? O Kobralar orada uçarken arıza yapıp düşerse ne olacak? Kobra isteyeceğine neden kendin gidip bakmıyorsun? (En az 10 saatlik intikal mesafesinden bahsediyoruz)' şeklinde hâlâ anlam veremediğim bazı sorular sormuştur."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sen nesin? 8 Aralık 2011 Perşembe 22:54

musanın çocuklarının komutanı... sen türk komutanı olamazsın...

Yorumu oyla      11      5  
Hayri Erguvanlı 8 Aralık 2011 Perşembe 10:52

Aslında Bülent Arınç'ı sevmem,ama yiğidi öldür hakkını ver.Daha önce söylediği bir söz vardı."İYİ Kİ BU KOMUTANLARLA HARBE GİRMEMİŞİZ" çok doğru bir söz.Şimdi gelin de bedelli askerlik yapmak isteyenleri eleştirin bakalım.

Yorumu oyla      11      7  
ŞİRİNYERLİ 8 Aralık 2011 Perşembe 10:17

Sn;Komutan...,12 Askerin ŞEHİT,8 ASKERİN ,Kaçırıldığı bir olayda KOMUTAN olarak senin 1 günlük RAPOR un bile yok,ÜST lerinle bu işi KİŞİSELLEŞTİRMİŞSİn kendi Kafana göre SÜSÜLÜYEREK anlatıyorsun,ADEM'in çoçuğu.MUSA'nın çoçuğu KURTULUŞ yolu değil, SENİN PASİF liğini düşünüyorum çünkü seni TV de dinledim.TÜRK MİLLETİ ÇOCUKLARINI ASKERE PEYGAMBER OCAĞI Diyerek teslim eder. Sizin kendi aralarında sürekli sürtüşen kendi kurumunu kötüleyen birbirine İHANET Eden KOMUTANLARA

Yorumu oyla      17      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menemen çöp fabrikasına ikinci bir dava daha açıldı
STK temsilcileri, depolama alanının büyütülmesi kararının durdurulması ...
Ege’de korku binaları
İzmir'de Büyükşehir Belediyesi, Aydın'da Atatürk Devlet Hastanesi, Manisa'da ...
İzmir’de minibüs dereye uçtu: 1 ölü, 6 yaralı
Kemalpaşa’da bir minibüs, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden ...
 
Mehmet Eymür'den şoke edecek ifade
Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel’in yürüttüğü faili ...
Konak Tüneli’nin müteahhidine büyük şok
AK Parti’nin seçimler öncesinde açıkladığı ‘35 Proje’ arasında yer alan ...
Tutuklu öğrenciler için saçlarını kesecek
Hopa Davası öncesinde Ankara'da yapılacak eylemde eğitimciler, sanatçılar ...
 
DEÜ ile Ege Orman'dan anlamlı prtokol
DEÜ ile Ege Orman Vakfı’nın yaptığı protokolle Üniversite hastanesinde ...
Asansör yere çakıldı, Ulusoy ve Atalay yaralandı
Haluk Ulusoy, Saffet Ulusoy ve Mehmet Atalay'ın içinde bulunduğu asansör 3. kattan aşağıya düştü.
Hava soğuyor, yarından itibaren kar geliyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre yurda Orta Akdeniz'den ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva