HABERLER>POLİTİKA
2 Mayıs 2017 Salı - 13:24

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden AK Parti'de

Cumhurbaşkanı Erdoğan, üyelik beyannamesini imzalayarak 27 Ağustos 2014'te veda ettiği AK Parti'ye yeniden üye oldu. Üyelik töreninde konuşma yapan Erdoğan, "Partime, yuvama, sevdama, aşkıma yeniden dönüyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden AK Parti de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 979 gün sonra AK Parti'ye yeniden üye oldu.

Erdoğan, Beştepe'den partililerin ve vatandaşların oluşturduğu konvoyla AK Parti Genel Merkezi'ne hareket etti.

Genel Merkez binası önünde Erdoğan'ı, Başbakan Binali Yıldırım ve beraberindekiler karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, düzenlenen törende üyelik beyannamesini imzalayarak yeniden kurucu genel başkanı olduğu AK Parti'ye üye oldu.

BAŞBAKAN GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'ye üye olması nedeniyle düzenlenen törende kürsüye gelirken gözyaşlarını tutamadı.

Başbakan Binali Yıldırım şöyle konuştu: "Özlemek sabretmektir, yılları ayları saatleri izlemektir. Gelecekse beklenen, beklemek güzeldir. İşte beklenen an sayın Cumhurbaşkanımız, kurucu genel başkanımız, bugün yuvaya kurucusu olduğu AK Parti’ye tekrar dönüyor. Kendisine yol arkadaşlarım adına, grubum adına hoş geldiniz, şeref verdiniz diyorum. Bize bu yolu açan aziz milletime huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum. Sayın Cumhurbaşkanım, saygıdeğer hanımefendi, değerli yol arkadaşlarım hepinizi saygıyla selamlıyorum. Konuşmamın başında geçtiğimiz Cuma günü kesin sonuçların açıklandığı 16 Nisan halk oylamasının demokrasimize, ülkemize tekrar hayırlı uğurlu olmasını mevlamdan niyaz ediyorum. 16 Nisan 2017, cumhuriyetin ilanı kadar, çok partili hayata geçiş kadar iftiharla hatırlanacak çok anlamlı bir gündür. Büyük bir kararlılıkla sandığa giden, milletimizin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum. Bu vesileyle, bugüne kadar ülkemizin kalkınması büyümesi yolunda hizmeti geçen demokrasi mücadelemize katkı sağlayan herkese bir kez daha huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

Dün ülkemizin dört bir yanında emek ve dayanışma gününü kutladık. Emekleriyle, alın terleriyle, akıl terleriyle bu ülkeye hizmet eden bütün çalışanlarımızı kınıyorum. 1 Mayıs’ı bayram havasında geçirdik. Her yerde barış ve kardeşliğin egemen olduğu bir ortamı yaşadık. Bütün sendika ve STK yöneticilerine sağ duyulu yaklaşımları için teşekkür ederim. Buradan vatandaşımızın huzuru için yoğun bir mesai yapan bütün güvenlik güçlerimize ayrıca teşekkür ediyorum. emeğin, alın terinin, helal kazancın karşılığını tam anlamıyla veren bir sistemi hayata geçirmenin mücadelesini veriyoruz. Türkiye’nin uzlaşmayla çözemeyeceği hiçbir sorunu yoktur. Çalışanlarımızın her türlü beklentisine bugüne kadar kulak verdik, bundan sonra da daha iyi bir Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz.

EV SAHİBİNE HOŞGELDİNİZ DEMEYE GEREK YOK

Bugün Türk siyaseti ve demokrasisi için tarihi bir gün yaşıyoruz. Aziz milletimizin kararı doğrultusunda, ülkeyi yönetenleri siyasetin üstünde görme anlayış artık sona ermiştir. Milletin adamı, millete hizmetin adresi, kurumuna AK Parti’ye milletin tasvibiyle bugün dönüyor. Öncelikle AK Parti’nin kurucu lideri sayın Cumhurbaşkanımızı yeniden aramızda görmekten duyduğumuz mutluluğu ifade etmek isterim. Kendi kurduğunuz evinize yuvanıza, tekrar hoş geldiniz. Sefalar getirdiniz. Aslına bakarsanız, ev sahibine hoş geldiniz demeye de ihtiyaç yok. Bugün bu şarkı burada bitmez diyerek, sefere çıktığımız 14 ağustos 2001 tarihindeki kadar sevinçliyiz. Milletin kurduğu, rotasını milletin çizdiği AK Parti, milletin verdiği talimat dışına hiç çıkmadı, bugün de 16 Nisan’da verdiği kararın gereğini yerine getirmek için burada bir aradayız.

'CUMHURBAŞKANI'NI GENEL BAŞKAN ADAYI OLARAK TEKLİF EDECEĞİZ'

AK Parti olarak 21 Mayıs’ta olağanüstü kongremizi yapma kararı verdik. Yeni bir heyecan ve ümitle, yeni bir başlangıçla sayın cumhurbaşkanımızı genel başkan adayı olarak teklif edeceğiz. Şüphesiz kararı kongre delegelerimiz verecektir, şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Bizler Türkiye’nin son 15 yılına damgasını vurmuş bir siyasi hareketin mensupları olarak, bugün büyük bir mutluluk yaşıyoruz. Geçtiğimiz 15 yılda elde edilen tarihi başarıların ardından, Türkiye’nin geleceğini inşa etmek üzere, bugün yeniden saflarımızı sıklaştırıyor, gücümüzü tazeliyoruz. AK Parti hareketi ilk günden itibaren, tek amacı ülkesine hizmet olan bir erdemliler hareketi olmuştur. Millete hizmet eden her arkadaşımız, istikametini korumuştur. 15 yıl boyunca görevlerimizde bayrak değişimi oldu, ancak bayrak asla yere düşmedi.  Türkiye’de 15 yılda çok şey değişti ama bir şey hiç değişmedi. Değişmeyen, Türkiye’de sessiz devrimleri hayata geçiren, Türkiye’ye çağ atlatan bu hareketin kurucusu sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın milletimizin gönlündeki yeridir. Şimdi sayın cumhurbaşkanımız AK Parti ile, AK Parti sayın Cumhurbaşkanımızla birleşti, sembolleşti. Türkiye AK Parti ile büyüdü, AK Parti ile Türkiye’nin kaderi birleşti. Şimdi cumhurbaşkanımızın liderliğinde, daha büyük hedeflere imza atmaya hazırız.

'YÖNETİMDE ÇİFT BAŞLILIK KALKTI'

Bir partinin mensubu olmak, tüm vatandaşlarımızın hizmetinde olmanın önünde engel değildir. Siyaset yapmak, bütün vatandaşların hizmetinde olmak demektir. Cumhurbaşkanımızın son 15 senede yaptığı her hizmet nasıl ki bütün vatandaşlarımız içinse, bundan sonra da her eser bütün vatandaşlarımız için olacaktır. Bu sistem değişikliği, yönetimde çift başlılığı tamamen ortadan kaldırmıştır. Ülkeye kalıcı istikrarı getirecek bir değişikliktir. Büyük bir uzlaşmanın kapısını da aralamış oluyoruz. Bir takvim içerisinde bu değişimi bütün unsurlarıyla, aşama aşama cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini uygulamaya geçireceğiz. Türkiye sayın cumhurbaşkanımızın güçlü liderliğinde, gelecek hedeflerine daha çok yoğunlaşacak, muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma gayretini sürdürecektir. Bu sistemle ileri ve güçlü demokrasiyi ortaya çıkarak, siyaset güç kazanacak, vesayet ortadan kalkacaktır. Milli iradenin en güçlü şekilde yönetime yansıması bu sistemle tamamen gerçekleşmiş olacaktır. Türkiye’de güven ve istikrar teminat altına alınmış olacaktır.

979 GÜNLÜK HASRET VUSLATA DÖNÜŞÜYOR

Allah aramızdaki muhabbet bağını daimi kılsın. AK Parti genel merkezi bugüne kadar büyük heyecanlar yaşadı, ama bugün bir başka. Çünkü 979 günlük hasret vuslata dönüşüyor. Allah’ın izniyle milletimizin desteği ve zatıalinizin liderliğinde millete daha güzel hizmetler yapacağız, ülkemiz daha güzel günler görecek, başımız dik, alnımız ak olmaya devam edecek. Bu çalışmalarda en büyük fedakarlık ailede. Hanımefendiye gösterdiği sabırdan dolayı teşekkür ediyorum, aynı şekilde Semiha hanıma da destek ve fedakarlık için teşekkür ediyorum. Bizler AK Parti milletvekilleri ve hükümet olarak, ülkemizin önünü açacak cumhurbaşkanı hükümet sistemi değişikliği sürecinin birer paydaşı olduğumuz için gururluyuz, onurluyuz. Bu anayasa değişikliğinin gerçekleşmesinde, bizimle birlikte yol yürüyen MHP grubuna da teşekkür ediyorum. Allah hareketimizi daima istikamet üzere eylesin, bizi milletimizin hizmetinde daim eylesin. Hepinize sevgiler saygılar sunuyorum. Allah’a emanet olun. "

"PARTİME, YUVAMA, SEVDAMA, AŞKIMA..."

Başbakan Yıldırım'ın ardından kürsüye Cumhurbaşkanı Erdoğan geldi. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"27 Ağustos 2014 tarihinde milletimiz tarafından cumhurbaşkanlığı görevine seçilmem sebebiyle Anayasa gereği ayrılmak zorunda kaldığım, kurucusu olduğum partime, yuvama, sevdama, aşkıma bugün yeniden dönüyorum. 979 gün sonra bu hasret sona eriyor. Heyetinizin içerisine tekrar dahil oluyorum. 16 Nisan anayasa değişikliğiyle cumhurbaşkanlarının parti üyeliği yasağının kaldırılmasını, böyle bir imkanı en güzel şekilde değerlendiriyor ve partime yeniden üye oluyorum. Bu ayrılık sadece resmi bir ayrılıktı. Gönlümüz hep beraber oldu.

Milletimiz adına öncülüğünü üstlendiğimiz bu kutlu yürüyüşü önümüzdeki dönemde çok daha güçlü ve kararlı bir şekilde sürdüreceğiz. Biz yola milletimizle birlikte çıktı. Milletimiz için yapmaya devam edeceğiz. Biz milletimiz için çalıştıkça milletimiz bize daha çok sahip çıktı. Yeri geldi milletimiz bizim için gövdesini siper etti. 15 Temmuz bunun çok net ispatıydı. Gecemizi gündüzümüze katarak ekonomi, altyapı, güvenlik elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Cumhurbaşkanlığı'na aday olduğumuzda 'Bu veda değil yeni bir başlangıçtır' demiştik.

Bu ülkede kesinlikle ikinci sınıf vatandaş yoktur. 80 milyonun tamamı birinci sınıf vatandaştır. Teröre ihanete bozgunculuğa sapmayan her vatandaşımızın başımızın üzerinde yeri vardır. AK Parti'nin başarısını anlamak istemeyenler hep başka yere bakıyor. Ülkemizin siyasi literatürüne AK Parti tarzını kazandırdığımıza inanıyorum. Ayrı kaldığımız 2.5 yılı aşkın dönemde ülkemiz hayati hadiseler yaşadı. Gelmem diyenler sonunda Beştepe'nin yolunu öğrendi. Sınırlarımız ciddi terör tehdidiyle karşı karşıya kaldı. Kürt kardeşlerimizi sokağa davet edenler nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımız oldu. Yasin Börü ve arkadaşları alçakça katledildi. Ceylanpınar'da 2 polisimizin evlerinde uyurken terör örgütü tarafından şehit edilmeleri bizim için bardağı taşıran son damla oldu. Çukur eylemleri de bu dönemde ortaya çıktı. Bu imtihanların hepsinden başarıyla çıktık.

"15 TEMMUZ DERS NİTELİĞİNDE"

15 Temmuz darbe girişimi Türkiye'ye yapılmış en büyük saldırılardan biridir. Asker elbiseli teröristler devletin namuslarına emanet ettiği silahları millete çevirerek işgale kalkışmışlardır. Milletimizin canı pahasına verdiği bir mücadeleyle 29 gün sabahlara kadar bu millet 81 vilayette uyumadı. Bu ülkesi ve milletine sahip çıkmaktı. Başarısızlığa uğrattığımız bu darbe girişimi hepimiz için bir ders niteliğinde oldu. Terör örgütleriyle mücadelenin kararlı ve süratli bir şekilde yürütülmemesi halinde başımıza neler gelebileceğini 15 Temmuz'da hep birlikte gördük. Şimdi bazıları diyor ki 'İşte burada haklı, haksız, şu, bu...' Öyle veya böyle ama bir gerçeği bilelim ki takiyenin bu kadar başarılı yapıldığı bir başka örgüt Türkiye'de yoktur. Onlar kendilerini gayet iyi gizliyorlar ve biz artık kalkıp da 'Şu ne dedi, bu ne dedi?' buna bakamayız. Ülkede bir yargı vardır, hukuk sistemi vardır ve yargı çalışmaktadır. Gereği neyse, bu yapılacaktır. Zaman zaman arkadaşlarıma söylüyorum; 'Önünüze gelip gözyaşı dökenler de olabilir.' Ben şuna inanıyorum, acırsak acınacak hale gelebiliriz.

AB'YE MESAJ

Bu darbe girişiminin dünyada emsali yoktur. Pensilvanya'daki terörist başı oradan 170 ülkeyi yönettiğini ifade ediyor. Almanya'daki gelişmelere bakıyoruz, felaket. Avrupa'da her türlü destek bunlara (FETÖ) veriliyor, bir de PKK'ya veriliyor. Peki bunlar niye veriliyor? Güçlenen Türkiye'nin önünü kesmek için veriliyor. Eğer benim bir bakanım uçuş izni alamıyor, Avrupa'ya gidemiyorsa bu soruya bizim cevap bulmamız gerekiyor. İşte şimdi de ne diyorlar, 'Peki biz bundan sonra ne yapacağız' diyorlar. Bugüne kadar ne yaptığınız ortada. 'Bundan sonra ne yapacağız' demek ne demek? Bundan sonra yapacağınız bir şey var, nedir o? Bugüne kadar açmadığınız şu fasılları açmaktan başka çareniz yok, açarsanız ne ala, açmadığınız takdirde güle güle. Türkiye bunların kapıkulu değildir. Yakında bir NATO zirvesi var, görüşme talepleri var. OHAL kalkmalı, ilk adımı Türkiye atmalı, şu olmalı, bu olmalı... Geçin bunları geçin, siz ne yapacaksınız onları söyleyin. Siz Fransa'daki OHAL'i kaldırın. Onlara söyleyeceğimiz tek şey, önce bu fasılları halledeceksiniz verdiğiniz sözleri tutacaksınız. Ondan sonra oturur konuşuruz aksi takdirde görüşecek bir şeyimiz kalmadı.

Fırat Kalkanı'ndan sonra sırada Münbüç ve Rakka var. Başta ABD olmak üzere koalisyon güçleriyle birlikte ne yaparız? Yarın Rusya'ya ziyaretimizde bunları konuşacağız. ABD ziyaretimizde de yeni bir süreci başlatabilirsek Suriye ve Irak'ta yeni bir dönemi başlatmış oluruz.

Bütün arkadaşlarımdan istirhamım şudur; milletimizin birliğini sağlamamız lazımdır. Tek millet olacağız. Bunu başarmak bizim birinci görevimizdir. Biz çağrımızı yaparız, gelen gelir.

"HEVESLERİNİ KURSAKLARINDA BIRAKACAĞIZ"

PYD ve YPG'nin kuzey Suriye'deki heveslerini kursağında bırakacağız. Herkes bunu böyle bilsin. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Zürih'te konsolosluğumuza boya attılar çevresine de Erdoğan'a ölüm yazdılar. Nerede İsviçre polisi?

"DÜNYADA HALK TARAFINDAN SEÇİLEN İKİ YÖNETİCİ YOK"

Hukuken AK Parti'den uzak olduğumuz dönemin en önemli sınaması 16 Nisan sınamasıydı. Bu meselenin bir yönetim sistemi tartışması olduğunu hep söyledik. Bu açıdan bakarsanız 200 yıllık, güncel olarak bakarsanız 10 yıllık geçmişi var. Darbe ve kaoslarla geçen dönemi kimse dikensiz gül bahçesi gibi göstermemeli. Dünyanın hiçbir yerinde her ikisi de halk tarafından seçilen yürütme yetkisiyle donatılmış iki yönetici yoktur.

"YÜZDE 51,4 AK PARTİ OYU DEĞİL"

Anayasa değişikliğine evet diyen 25 milyon 200 bin vatandaşımıza teşekkür ediyorum. Hayır diyen kardeşlerimize de teşekkür ediyorum. Yüzde 51,4 bir AK Parti oyu değildir. Yüzde 48,6 da bir CHP oyu değildir. Kimse kimseyi aldatmasın. Önümüzde cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri var. Orada her şey ortaya çıkacaktır. Yüksek Seçim Kurulu nihai karar mercidir ama Yüksek Seçim Kuruluna gidiyorsun, nihai kararını veriyor, sen onunla tatmin olmuyorsun, 'Anayasa Mahkemesi' diyorsun. O arada Anayasa Mahkemesi bir açıklama yapıyor, oradan da umudunu kesiyorsun. Şimdi de AİHM'e gidiyorsun. Ya AİHM'in böyle bir görevi yok. Görev alanının içerisinde böyle bir şey yok. Bu ülkenin seçimle ilgili iç işlerine karışma yetkisi yok. Yenilen pehlivan yenilgiye doymuyor. 2019'da seçimler var, milletin gönlüne gir. Ne kadar Türkiye düşmanı varsa onların kapısına gidiyorlar. 16 Nisan artık geride kalmıştır. Bundan sonra tüm planlarımızı 2019 seçimlerine göre yapmak zorundayız. Diğer partilere de aynı tavsiyede bulunuyoruz.

Faizleri aşağı çekeceğiz. Sebep faiz enflasyon neticedir. Onun için bu adımı atacağız. Mevcut projeleri devreye alacağız. Ülkemize yüksek teknoloji katkısı olmayan hiçbir proje bizim için muteber değildir. Hindistan ziyaretimizde de bilgisayar ve yazılım teknolojilerini görüştük."

"YENİDEN KAVUŞMAK UMUDUYLA"

10 Ağustos 2014'te cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, 27 Ağustos 2014'te yapılan AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi ile genel başkanlığı Ahmet Davutoğlu'na devrederek partisine veda etmişti.

Erdoğan, kongrede yaptığı konuşmada, "Adalet ve Kalkınma Partisini yani aşkımı, sevdamı, tutkumu, kavgamı da önce Allah'a, sonra sizlere emanet ediyorum. Yeniden görüşmek, yeniden kavuşmak umuduyla" ifadelerini kullanmıştı. (AA, Hürriyet)

 

 
Menemen Belediyespor'da hedef gol yemeden kazanmak
 
Bucaspor'un genç yıldızlarına Süper Lig kancası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sancaklı'dan Hindistan ziyareti açıklaması
MHP Kocaeli Milletvekili Sancaklı, kendisinin de eşlik ettiği Cumhurbaşkanı ...
Usta siyasetçi yaptığı gaf için özür diledi
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in Alman Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble ...
Eski Vekil Sait'ten 'kardeş' isyanı: Ceza çekmesini istiyorum!
İzmir eski Milletvekili Sait, kardeşi hakkındaki 10 milyonluk vurgun iddiaları ...
 
Bahçeli'den 'MHP'li bakan' açıklaması
Türkiye'nin önünde 5 gündem maddesi olduğunu söyleyen MHP Lideri Devlet ...
Sağlar'dan isyan: CHP lider partisi değildir
CHP'de muhalif kanadın önemli isimlerinden Fikri Sağlar, 'Her türlü göreve ...
İşte MHP'nin kabine şartları!
MHP Genel Merkezi, AK Parti hükümetinin kendilerine kabinede bakanlık ...
 
'Cumhurbaşkanı adayı olmayacaksa çekilsin'
CHP Antalya milletvekili Deniz Baykal, "Cumhurbaşkanı adayı olacak kişi ...
Kurtulmuş'tan Erdoğan için kritik adaylık açıklaması
Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Cumhurbaşkanı Erdoğan 21 Mayıs'ta AK ...
AK Parti 21 Mayıs'ta olağanüstü kongreye gidiyor
AK Parti Sözcüsü Aktay, partisinin 21 Mayıs'ta üçüncü olağanüstü kongreye gideceğini açıkladı.
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva