HABERLER>POLİTİKA
12 Kasım 2017 Pazar - 20:40

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Alsancak Stadı’na isim önerisi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NTV Spor'da Rıdvan Dilmen ve Murat Kosova'nın sorularını yanıtlıyor. Erdoğan, Alsancak Stadı ile ilgili isim önerisinde bulunurken Göztepe’nin İzmir sporuna büyük ivme getirdiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Alsancak Stadı’na isim önerisi!

EGEDESONSÖZ- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NTV Spor’da Rıdvan Dilmen ve Murat Kosova’nın sorularını yanıtlıyor.

Spor gündemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan’ın gündeminde İzmir kulüpleri de vardı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz Eylül ayında temeli atılan Alsancak Stadyumu ile ilgili isim önerisinde bulundu. Erdoğan, stadın ismiyle ilgili olarak “Altay'da Mustafa Hoca semboldür. Alsancak Mustafa Denizli Stadı neden olmasın? Ben Mustafa Hoca'yı Altay'da tanıdım” dedi.

- CUMHURBAŞKANI'NIN ALSANCAK STADI'NA İSİM ÖNERİSİNE ALTAY BAŞKANI NE DEDİ?

Erdoğan’ın bir diğer gündemi ise Göztepe’ydi. 14 yıl sonra Süper Lig’e çıkan ve başarılı bir performans sergileyen Göztepe için ise, “Şu anda Göztepe, İzmir'e bir farklı heyecan getirmiş vaziyette. Dolayısıyla bu heyecan İzmir'e de belki ikinci bir kulübün Süper Lig'e çıkmasını getirebilir. Bunların önü açıktır” dedi.

Erdoğan, şunları söyledi:

YABANCI SINIRI İÇİN 2019'U İŞARET ETTİ

RIDVAN DİLMEN: Yabancı kontenjanı konuşuldu. İnsanların algılayamadığı şu oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız yabancıya karşı değil. Yerli oyuncuların oynaması anlamında söyledi. Çünkü farklı anlaşılma oldu. Galatasaray 11 yabancıyı uyguluyorsa, oynayabilir; çünkü kural öyle diyor. Haklı olarak da oynatıyor. Uzun vadede siz ne düşünüyorsunuz?

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: Şu anda yasa neyi emrediyorsa, neye amirse, bütün kulüpler onu yapıyor. Özellikle, bizim futbol kulüplerimiz, futbolcuyu niçin hazırlar? Milli Takımımız için hazırlar. Milli Takıma hazır olabilmek için bir defa oyuncunun oyun saatinin, oyun dakikasının miktarının fazla olması lazım. Ne kadar bir futbolcu fazla oynarsa, görev alırsa o zaman Milli Takıma adaylık konusunda da onun şansı o kadar artacaktır. Ama bizim diyelim ki; en güçlü takımlarımızda biz istikbal vaat eden veya beklediğimiz futbolcularımız olmazsa, bizim oradaki şans yüzdemiz eksilir. Biz yine de yurt dışında oynayan futbolcularımızı, lejyonerlerimizi almak suretiyle takım oluşturmaya çalışıyoruz. Dünyaya baktığımızda, dünyada da marka futbolcular seyirci çekebilmek için ne yapıyorlar? Transfer yapmak suretiyle, o kulüpler çok ciddi rakamları harcıyorlar. Benzer şey bizde de var. Fakat birçok yabancı futbolcuyla diyelim ki; 2019'a kadar anlaşmalar yapılmış. O tarihe kadar anlaşmalar yapıldığına göre; bunun üzerine herhangi bir spekülasyon yapmaya gerek yok. Çünkü bu yürüyen bir süreç. 2019'dan sonrasına yönelik Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tüm kulüplerle oturup masaya yatırmalı ve bundan sonraki süreci nasıl sürdürelim, yürütelim konusunda durmalarında fayda var. Yabancı futbolcu olmasın mı? Hiç olmasın mantığı bir defa yanlış bir mantık. Olacak bir şey değil. Çünkü onların da bizim futbolumuza katacakları çok şey var. Onların katkısı tribünlere de ayrı bir hareket, canlılık getirecektir. Bunları da görmemezlikten gelemeyiz.

DEVŞİRME SPORCUYA ONAY
RIDVAN DİLMEN: Devşirme sporculara bakış açınız nasıl?

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: İngilizler, Fransızlar da yapıyor. Keşke kendi tohumlarımızdan, topraklarımızdan yetişse; ama bu olmuyorsa, bu dünyanın da bir gerçeğiyse buna da tamamiyle ters bakmanın bana göre pek faydası olmaz diye düşünüyorum.

RIDVAN DİLMEN: Eskiden tesis yok, para yok diyorduk. Onlar da var. Sayın Lucescu geçen İtalya'daki bir gazeteye röportajı var. “Türkiye'de para, tesis var” diyor. “Oyuncu yetişmiyor” diyor. Mazeretimiz de kalmadı aslında...

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: Fakat öyle de olsa, bana göre nasıl ki; yabancı futbolcuyu oynatma noktasında elastiki davranalım, bu olabilsin diyorsak, Türkiye'deki yabancılara devşirme demeyi uygun bulmuyorum. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını kabul eden, tabii ki ekstra olacak. Zayıf falan olmayacak. Şu anda sıkıntısı var. Allah şifalar versin. Naim Süleymanoğlu, Halil... Bunlar geldiler, ne oldu? Halterde Türkiye'ye sınıf atlattılar. Bir dönüşüm, değişim yaşattılar. Atletizm tarihinde de son olarak Azeri kardeşimiz o da şampiyon oldu. Etiyopyalı kızımız hakikaten bize şampiyonluklar getirdi. Böyle olduğu zaman, onlar da arkadan bir çekim alanı oluşturup, birilerini çekiyor.

 
Denizli'de patlama! Büyük panik! Dumanlar yükseldi...
 
İzmir'de vahşet! Günlerdir aranıyordu...
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Deli Adam 12 Kasım 2017 Pazar 23:14

Alsancak stadı diyoruz. İsmi var zaten.

Yorumu oyla      13      5  
SİZİN VE BİZİM GÜNDEMİMİZ 12 Kasım 2017 Pazar 21:31

AKARYAKIT ZAMLARI VE HAYAT PAHALILIĞI CANIMIZA TAK ETTİRDİ EKONOMİYE NE ZAMAN SIRA GELECEK? NEDENSE BİR TÜRLÜ SIRA GELMİYOR. EKONOMİ BAKANI AÇIKLIYOR İHRACAT REKOR KIRDI GERÇEĞİ %8 ARTTI 11 MİLYAR DOLAR İTHALAT ARTIŞI %30.8 21 MİLYAR DOLAR.MİLLETİN KARNI DOYMUYOR.

Yorumu oyla      19      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Osman Baydemir serbest bırakıldı!
Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alınan Halkların Demokratik Partisi (HDP) ...
İstanbul'da sürpriz görüşme! 3 önemli isim...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Akar ile bir araya geldi.
MHP'nin Meclis Başkanı adayı belli oldu
MHP, bu ay yapılacak Meclis Başkanlığı seçimlerinde İstanbul Milletvekili ...
 
MHP'den ihraç edilen başkan İyi Parti'ye katıldı
Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce, İyi Parti’ye geçti.
Kılıçdaroğlu: Bursa'yı İzmir gibi yapacağız!
2019 seçimlerinde Bursa Büyükşehir Belediyesi'ni alacağını söyleyen CHP ...
Başbakan Yıldırım'dan Gülen sorusuna yanıt!
CNN'e bir röportaj veren Başbakan Yıldırım, ABD'de yaşayan FETÖ elebaşı ...
 
AK Partili Kaya açıkladı: 40 yıllık soruna 'Yıldırım' çözüm
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Gaziemir Sarnıç Mahallesi’nde ...
AK Partili Sürekli'den hastane anketi: İzmirlilere sordu!
AK Parti İzmir Milletvekili Sürekli sorumlu olduğu sağlık alanında yeni ...
CHP’li Çam’dan ‘gökdelen’ çıkışı: İzmir İstanbul olmasın!
İzmir Milletvekili Çam yaptığı konuşmada, şehirlerin ‘gökdelen’ yağmasını ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva