HABERLER>POLİTİKA
12 Kasım 2017 Pazar - 10:35

CHP’li Çam’dan ‘gökdelen’ çıkışı: İzmir İstanbul olmasın!

İzmir Milletvekili Çam yaptığı konuşmada, şehirlerin ‘gökdelen’ yağmasını rakamlarla ortaya çıkarırken Bakan Özhaseki’den başta İzmir, Yarımada ve eylemlere de neden olan gündemdeki Urla’nın Gülbahçe köyüne yapılması planlanan taş ocağına ÇED raporu hakkında gerekli hassasiyeti ve dikkat sözü aldı.

CHP’li Çam’dan ‘gökdelen’ çıkışı: İzmir İstanbul olmasın!

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan Bütçe Komisyonu CHP üyesi ve İzmir Milletvekili Musa Çam, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2018 yılı bütçesinin görüşülmesi sırasında yaptığı konuşmada, şehirlerin ‘gökdelen’ yağmasını rakamlarla ortaya çıkarırken Bakan Mehmet Özhaseki’den başta İzmir, Yarımada ve eylemlere de neden olan gündemdeki Urla’nın Gülbahçe köyüne yapılması planlanan taş ocağına ÇED raporu hakkında gerekli hassasiyeti ve dikkati göstereceklerinin sözünü aldı.

Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmalarda ‘İstanbul’a ihanet ettik, ben de bundan sorumluyum, dikey değil yatay mimariden yanayım’ şeklindeki açıklamalarını hatırlatan CHP’li Çam, “-Erdoğan’ın İstanbul Belediye Başkanlığı’na başladığı 1994 yılına kadar İstanbul’da sadece 4 gökdelen inşa edilmiş, AKP’nin 15 yıllık döneminde İstanbul’da yaklaşık 1075 adet 47 metre veya daha uzun bina yapılmış. 1994’te başlayan 2007’de çoğalmaya başlayan dikey mimari 2010’lara gelindiğinde tepe noktasını görmüş durumda. İstanbul’da şu andaki 121 gökdelenin 117’si Erdoğan’ın söz sahibi olduğu dönemde yapılmıştır- sözlerimden sonra AKP’lilerden beni arayanlar, sözlü olarak eleştirilerime yanıt verenler oldu. Hemen tümünün yanıtındaki ortak ifade: ‘Peki, CHP’nin iktidar olduğu illerde, özellikle vekili olduğunuz İzmir’de durum nedir’di” dedi.

Kendisine bu şekilde soruyla yanıt verilmesini eleştirilerinin haklılığını ortaya koyduğunu belirten Çam, bu soruyu İstanbul’da oluşan kötü manzarayı, rant uğruna nasıl katledildiğini, kenti beton yığınlarına dönüştüren bu çarpık yapılaşmada Erdoğan’ın büyük payı ve suçu olduğunun kabullenilmesi; dolaylı yoldan ikrar, itiraf olarak değerlendirdi.

İZMİR’DEKİ BAŞKANLARA SESLENDİ

“Bu arkadaşlara verdiğim cevabı tüm kamuoyu ile ve özellikle de yerel yönetimlerde iktidar olduğumuz illerdeki belediye başkanı arkadaşlarımla paylaşmak isterim” diyerek sözlerini sürdüren Çam, “Başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm belediye başkanı arkadaşlarıma sesleniyorum:

Biliyorum ki, ne İzmir’deki ne de bir başka il ve beldelerimizdeki yapılaşma İstanbul’la mukayese edilemez. Ama biz mukayese için değil, başka partilere cevap vermek için hiç değil; sosyal demokrat olmanın,  çevre bilincimizin, insana, kente saygımızın ve gelecek nesillere olan borcumuzun duyarlılığıyla hareket etmek zorundayız. Bir tane, birkaç tane gökdelenle bir şey olmaz yaklaşımı doğru değildir, kabul edilemez. Ankara’dan yapılan planlar ve verilen ruhsatlar da olsa çevre yağmalanmasına cepheden karşı durmak partimizin savunduğu ilkelere bağlı kalarak tam çevreci bir anlayışla görev yapmak zorundayız” diye açıklama yaptı.

GÜLBAHÇE MÜJDESİ

Öte yandan ülkedeki pek çok çevre sorunuyla birlikte başta İzmir ve Yarımada ile son günlerde gündemde olan Urla Gülbahçe köyünde tepkilere ve büyük bir eyleme neden olan iki maden ocağıyla ilgili ÇED başvurusu yapılmasını gündeme getiren CHP’li Çam, Bakan’dan bu konuya hassasiyet göstereceklerine dair söz aldı. Bakan Mehmet Özhaseki, bütçe görüşmeleri sırasında CHP’li Çam’a cevap vererek iki maden ocağı için ÇED başvurusunun ret edileceğini, taş ocaklarını maden gibi görmediklerini, her nerede olursa olsun bu konuda hassasiyet gösterdiklerini söyledi.

 
'Karşıyaka'nın Filizleri' Muzaffer İzgü'nün adını yaşatacak
 
İzmir'de müzik tutkunları AASSM'de buluşacak
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
13 Kasım 2017 Pazartesi 22:20

Karabağ'lar belediyesinin 2015 de yaptığı planlara gidip bakın bakalım, kim vermiş gökdelen izinlerini. 3 emsalle kaç tane gökdelen yapılacak görün.

Yorumu oyla      11      5  
İzmirli 13 Kasım 2017 Pazartesi 08:16

Gökdelenlerin bir zararı yok.Üstelik daha modern görüntü sağlıyor.Etrafınıda peyzajları ,yeşil alanları yapıldığı sürece sorun görünmüyor.Bugün Hong Kongta 5500 Newyorkta 3500 dolayında gökdelen var.

Yorumu oyla      11      5  
konuk 13 Kasım 2017 Pazartesi 02:37

Adını vermeyen yorumcu, Karabağlar dahil tüm gökdelenler bakanlığın izniyle, bunu bir kafana sok, bilmediğin konuda da iftira atma! İstanbul gibi olmasın sözüne kızanlara gelince, İstanbul'u bir görün bakalım, trafik vs ne halde! Neden işini bırakıp buraya gelmek istiyor insanlar sizce?

Yorumu oyla      11      5  
12 Kasım 2017 Pazar 22:55

İzmir Büyükşehir belediyesi ve Karabağlar belediyesi Karabağ'larda bütün ara sokaklara gökdelen izni veren imar planı yaptı. Sorunca da bakanlık yaptı diyorlar. Bornova ağaçlı yolun sağı solunu da Büyükşehir belediyesi parsel basında gökdelen izinleriyle yapılaştırıyor.

Yorumu oyla      12      7  
bilen bilmeyen 12 Kasım 2017 Pazar 22:28

Bu iktidarın ekonomik temeli inşaat sektörüne dayanır! Gökdelen yapılaşma da rantın en yüksek düzeyde yaratılabildiği inşaat biçimidir! Belediye vermezse, vermediği yerlerde Bakanlık veriyor o imarları! Gökdelenlere imar belli alan için verildi, şimdilik dışarı da taşınmıyor! Gecekondular, Osman Kibar'dan hatıradır, böyle bilinmesinde yarar var.

Yorumu oyla      12      6  
Bülent ışık 12 Kasım 2017 Pazar 20:18

Mavisehir'e 34 katlı gökdelen yapılıyor. Şu anda 30.katta.arkasına 34 katlı 2 tane daha ve spor salonunun yan tarafına 3 tane daha 34 katlı gökdelen yapılacak. Denize sıfır yapılan gökdelenler de var.Bu gökdelenlere imar planını Şehircilik bakanlığı mı yoksa belediye mi veriyor?

Yorumu oyla      12      5  
12 Kasım 2017 Pazar 19:28

bi gökdelenlere karısmadıgınız kalmıstı. bu chp izmirde artık sıkmaya basladı. bu gidişle 2019 da iyi parti izmiri alır. Açık ve Net.

Yorumu oyla      12      9  
muhalif 12 Kasım 2017 Pazar 13:53

elbette izmir İstanbul olmasında, gökdelen kaçınılmaz yani şehir planınızı ona göre yapacaksınız, gökdelen yapıyorsanız ona göre yeşil alanda yaratacaksınız.trafik sve otopark sorununu çözeceksiniz ve toplu ulaşımı.. sn.çam dünyanın en yaşanabilir kentlerindede gökdelenler var. o şehirler nasıl yaşanabilir şehir olmuş ise, yani o şehirlerdeki gökdelenler sorun olmamış ise sizde o şekilde şehirleşecksiniz. gökdelen olmssın demek çözüm değil...

Yorumu oyla      16      8  
sezo 12 Kasım 2017 Pazar 11:55

İzmirde henğz bir gökdelen yağması yok! birde bayraklı gayet planlı yahu. Yani ne bileyim önceki halini düşününce çok hoş gözüküyor. denizden bayraklıya bakınca sanki başka bir ülke ve şehirmiş gibi görünüyor. birde benim anlamadıgım şey! neden siyasiler sürekli gökdelenleşme ile uğraşıyor. ne çıkarları var! neden bayraklı sırtlarındakig ece kondular. kale, narlıdere sırtları, ksk sırtları vs.. bunlarla hiç uğraşmazlar! neden çıkıpta izmirde gece kondulaşmaya dikkat demezler! Ak troller diyorya hani ! CEHAPE zihniyeti diye! hani bazen hak vermiyor değilim.

Yorumu oyla      16      6  
Alen35 12 Kasım 2017 Pazar 11:51

GÖkdelenleşme planlanmış alan olan Yeni kent merkezi içinde kaldıgı sürece bir sıkıntı yok! istenilen yğkseklik inşaedilebilir. bunun dışında tutupta otogar gibi bölgelere 52 katlı gökdelen ve yancılarını inşaa ederseniz olmaz bu iş. bunun önüne geçilmeli. bunun dışında izmir körfez geçiş projesine karşı çıkıyoruz ama , bir yandan bu alanın dibine 25 katlı gökdelenelr dikilmeye başlandı. buna bir dur denmeli. ancak bunun yanında yukarıda belirttiğim gibi yeni kent merkezi yani YKM şu zamana kadar yaklaşık 2 milyar TL yatırım yapıldı. planlar kanuna uygun şekilde yeniden düzenlendi. siz tutupta YKm yi baz olarak izmir -istanbul olmasın derseniz bunun altında halk başka bir şey arar. YKM mye de bir zahmet dokunmayın . bırkaın gökdelenleşsin ve gelişsin.İzmirin farklı yerlerindeki gökdelenleşme geç olmadan mutlaka yasaklanmalı diyeceğim ama Bakanlıktan özel izinli olarka yapılıyor projeler.

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşte AK Parti'nin referandum raporu: Akşener...
AK Parti’de son aylarda dikkat çeken politika değişikliklerinin, belediye ...
Bir belediye daha İYİ Parti'ye geçti!
Mersin'in Anamur İlçesi'nde MHP'den istifa eden Belediye Başkanı Mehmet ...
İYİ Parti'den miting gibi açılış!
İyi Parti'nin Çankaya ilçesi, Mustafa Kemal Mahallesi, 2120. Cadde'de ...
 
CHP Bornova’da 'fair-play rüzgarı' ile adaylık açıklaması: Hocaoğlu start verdi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis eski Üyesi Adnan Hocaoğlu, Bornova ...
CHP’li Sertel'den tutuklu gazetecilere ziyaret
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Cumhuriyet ...
CHP Buca’da rakip Kaya’dan çifte mesaj: Çağdaş'ı şanslı görüyorum… 2019’da adayım!
Buca’da 2015 yılında Çağdaş Kaya’nın seçildiği kongrede aday olarak yarışan ...
 
AK Partili Kaya'dan Küçükmenderes çıkarması: 1 günde 6 ilçe, 376 kilometre!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, önceki gün Menderes’te ...
Ankara'nın yeni başkanına ilk talimat!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şehircilik Şurası öncesinde Ankara ...
Koray Aydın, İyi Parti'nin oy oranını açıkladı!
İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, yüzde 10'luk seçim barajının ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva