HABERLER>POLİTİKA
11 Kasım 2017 Cumartesi - 16:24

CHP Bornova’da 'fair-play rüzgarı' ile adaylık açıklaması: Hocaoğlu start verdi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis eski Üyesi Adnan Hocaoğlu, Bornova İlçe Başkanlığı’na adaylığını açıklarken, “CHP’yi iktidar Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı yapacağız. İşte bunun için adayım” dedi. Hocaoğlu’nun adaylık ilanına İlçe Başkanı Kavalar da katıldı.

CHP Bornova’da  fair-play rüzgarı  ile adaylık açıklaması: Hocaoğlu start verdi!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) olağan kurultay süreci tüm hızıyla işliyor. Mahalle delege seçimlerinin tamamlanmasının ardından İzmir’de gözler ilçe kongrelerine çevrildi.

Kasım ayında başlayıp Aralık’ta sonlanacak ilçe kongreleri için adaylıklar bir bir açıklanmaya başladı. Uzun yıllar Bornova’da aktif siyaset yapan ve geçtiğimiz dönem Büyükşehir Belediye meclis üyeliğini yürütmüş olan Adnan Hocaoğlu ilçe kongresinde adaylığını açıkladı.

Hocaoğlu’nun adaylık açıklamasına mevcut İlçe Başkanı Nevzat Kavalar da katıldı. İkili açıklamaya gelen partilileri beraber karşıladı.

KENDİ İÇİMİZDEKİ SEÇİMLERDE ASLA KAZANAN, KAYBEDEN OLMUYOR
Adaylık açıklamasında ilk olarak İlçe Başkanı Nevzat Kavalar konuştu. Kavalar, “Bugün burada uzun yıllar beraber siyaset yaptığımız Adnan Hocağlu arkadaşımız adaylığını ilan edeceği için toplandık. Öncelikle kendisine başarılar dilemek istiyorum. Kendisiyle ilçe yönetimlerinde bulunduk, beraber çalıştık. Siyasi rakiplerimize karşı beraber mücadele ettik. Biz bir şeyleri hep beraber, birlik içinde çalışarak başarırız. Arkadaşımız da bu mücadelede yola çıkmak için aday. Kendi içimizdeki seçimlerde asla kazanan kaybeden olmuyor. Sadece bir görevlendirme oluyor. 2015’te bu örgüt beni görevlendirdi. 3 Aralık’ta da görev alma yarışı olacak” dedi.

ÖMRÜMÜ CHP’YE ADADIM
Hocaoğlu da Bornova İlçe binası önünde gerçekleştirdiği basın açıklamasında önemli ifadeler kullandı. Hocaoğlu, “Sayın dostum, arkadaşım, ağabeyim, sayın ilçe başkanım, sevgili CHP’liler, Mustafa Kemal Atatürk’ün yoldaşları, hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Ben ömrümü CHP’ye adadım. Hayatımın sonuna kadar CHP’de mücadele etmeye devam edeceğiz. Benim için CHP’de olmak bir yaşam biçimi. Bu ülkenin hava kadar su kadar ihtiyaç duyduğu şey CHP’dir. CHP bir okuldur. Geçirdiğiniz her gün ve yaşadığınız süreç başlı başına bir derstir. Ben bu okulda çok iyi hocalarla birlikte çalıştım. Her birine verdiği emekler için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

GENEL BAŞKANIMIZ KILIÇDAROĞLU’NU CUMHURBAŞKANI YAPACAĞIZ!
Hocaoğlu, “Ben siyasi yaşamımda CHP İl ve ilçe yönetimlerinde görev yaptım. 2009-2014 döneminde büyükşehir meclis üyeliğiyle onurlandırıldım. Ben bu onurlu görevlere CHP sayesinde geldim. Tüm bağlılığım ve minnetim CHP ve örgütümüze aittir. Hiç kimse ve hiçbir makam CHP’mizden üstün değildir. Yuva olarak gördüğüm, ömrümü adadığım CHP’de dostlarımın desteği ve talebiyle ilçe başkanlığına adayım. Bornova siyasetine bugüne kadar emek vermiş tüm yöneticilerimize başta Bornova’dan çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Partimizin baraj altında kaldığı dönemlerde nasıl omuz omuza verip bu onurlu davayı yücelttiysek yakında gireceğimiz genel seçimlerde CHP’yi iktidar Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı yapacağız. İşte bunun için adayım. Ben milletvekili, belediye başkanı olmak için değil yalnızca partime ve örgütüme hizmet için adayım. Buradan başka bir yere aday olmayacağım. Amacım ilçe başkanı olarak cehalete ve gericiliğe karşı verilen mücadelenin Bornova’da daha kararlı yürütülmesidir” dedi.

BAŞKAN DA SİZ OLACAKSINIZ YÖNETİM DE…
Aday olma sebeplerini detaylı bir şekilde açıklayan Hocaoğlu, “İç kısır çekişmeleri yok etmek için adayım. Kaybolan heyecanımızı yeniden ortaya çıkarmak için, özgür ve sol düşünceyi yediden iktidar yapmak için adayım. Cumhuriyet devrimlerini korumak için adayım. Kadın ve gençlerimizin etkin yapısını hayata geçirmek için adayım. Partimizin genelde belirlediği politikaları yerelde daha güçlü savunmak için adayım. Ötekileştirmenin olmadığı bir düzen için adayım. Daha aydın, daha güzel günleri kurmak için adayım. Ankara’dan İstanbul’a sıcakta yürüyen ve sadece adalet isteyen halk adamı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı yapmak için adayım. Bizim bir an bile kaybetme lüksümüz yok. Her zamankinden daha çok çalışmalıyız. Genel başkanımız sıcak, soğuk demeden yürüyebiliyorsa hiçbirimizin oturmaya dinlenmeye hakkı yoktur. Ben bu göreve her şeyden önce çalışmak için adayım. Çalışmak ve sadece çalışmak için adayım. Çocuklarımıza ve torunlarımıza bırakacağımız Türkiye’nin daha güzel yaşanılabilir olması için örgütlü mücadele etmek zorundayız. Hepinizi bu onurlu yürüyüşe davet ediyorum. Bu yürüyüş tüm sokaklarına varıncaya kadar Bornova’ya CHP’yi anlatma mücadelesidir. Partimizin emekçilerine bugün sıcak bir el uzatıyoruz. Bugün aday özgür iradedir. Başkan da siz olacaksınız yönetim de. Unutmayın yetki de sizin elinizde mühür de… Bugün örgütümüz kazansın. Kavga değil sevgi kazansın. Bugün CHP kazansın” ifadelerini kullandı.  

 
Altay'dan kritik galibiyet... Zirveye kanatlandı!
 
Fatih YAPAR yazdı... Et krizinde bir yatırım hikayesi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Şenol 11 Kasım 2017 Cumartesi 23:22

Yolun açık olsun başkanım

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Sertel'den tutuklu gazetecilere ziyaret
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Cumhuriyet ...
CHP Buca’da rakip Kaya’dan çifte mesaj: Çağdaş'ı şanslı görüyorum… 2019’da adayım!
Buca’da 2015 yılında Çağdaş Kaya’nın seçildiği kongrede aday olarak yarışan ...
AK Partili Kaya'dan Küçükmenderes çıkarması: 1 günde 6 ilçe, 376 kilometre!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, önceki gün Menderes’te ...
 
Ankara'nın yeni başkanına ilk talimat!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şehircilik Şurası öncesinde Ankara ...
Koray Aydın, İyi Parti'nin oy oranını açıkladı!
İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, yüzde 10'luk seçim barajının ...
Kılıçdaroğlu ile Ankara'da İzmir zirvesi: Neler konuşuldu?
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmek ...
 
Erdoğan'dan, Elon Musk açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de, İslam İşbirliği Teşkilatı ...
Erdoğan: Birileri Atatürk'e 'Atatürk' dedik diye...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de Atatürk'ü Anma Töreni'nde ...
AK Parti'den İzmir'e jest... On binlerce kişiye ulaştı
AK Parti İzmir İl Başkanlığı, ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva