HABERLER>POLİTİKA
11 Kasım 2017 Cumartesi - 12:50

CHP Buca’da rakip Kaya’dan çifte mesaj: Çağdaş'ı şanslı görüyorum… 2019’da adayım!

Buca’da 2015 yılında Çağdaş Kaya’nın seçildiği kongrede aday olarak yarışan Güngör Kaya şimdiki süreç için, “Muhalefet daha adayını çıkarmadı. Geç kalındı. Çağdaş arkadaşımızı şanslı görüyorum” dedi. Kaya ayrıca bu döneme karışmadığını söylerken 2019’daki yerel seçimlerde aday olacağını ilan etti.

CHP Buca’da rakip Kaya’dan çifte mesaj: Çağdaş ı şanslı görüyorum… 2019’da adayım!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay takvimi tüm hızıyla işliyor. İzmir’de mahalle delege seçimlerinin tamamlanmasının ardından gözler gerçekleşecek ilçe kongrelerine çevrildi.

Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, süreçte adaylığını ilk açıklayan başkanlar arasındaki yerini aldı. İlçede muhalefetin göstereceği refleks merak ediliyor.

Muhalefetin kongrede aday olarak çıkaracağı ismi uzlaşıyla belirlediği öne sürülüyor.

Muhalif yapının Buca Belediyesi Meclis Üyesi Serkan Kalmaz ismi üzerinde birleştiği dile getirilirken konuyla ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.

İlçede şu ana kadar adaylığını ilan eden tek isim mevcut İlçe Başkanı Çağdaş Kaya oldu.

Muhalefetten Kalmaz dışında da herhangi bir açıklama henüz gelmedi. Bu gelişmenin kafalarda soru işareti yarattığı belirtildi.  

Buca İlçe Örgütü’nde, ‘Muhalefet acaba aday çıkaramıyor mu, kongre tek adaylı olarak mı gerçekleşecek?’ sorularının şu an yanıtsız kaldığı dile getiriliyor.

10 Aralık’ta gerçekleşecek kongreye sayılı günler kala Kaya’nın karşısına herhangi bir ismin çıkmamasının örgütte bu yüzden manidar karşılandığı öğrenildi.

KENDİ İSTEĞİMLE DELEGE OLMADIM
Önceki ilçe kongresinde Çağdaş Kaya’nın rakibi olan Buca Belediyesi Meclis eski Üyesi Güngör Kaya’nın ise yeni sürece ne ölçüde müdahale edeceği merak konusu oldu.

Kaya, “Bu dönem karışmıyorum. Herhangi bir çalışmam olsaydı delegasyonla başlardım. Kendi isteğimle mahalle delegesi olmadım. Biraz işlerimle ilgileneceğim için uzak durdum” dedi.

HER GÜN KAN KAYBEDİLİYOR
İlçe Başkanı Çağdaş Kaya’nın seçildiği kongre özelinde konuşan Güngör Kaya, “Şartlar eşit olur da rakip olursunuz, şartlar eşit değildi. Eşit bir zemin yoktu. Şimdi de aynı şeylerin yaşanabileceği ve eşit şartlarda yarış olamayacağına kanaat getirdiğim için anlamsız geldi. Yerel yönetimler bir güç. Kendi asli görevini yapmıyorlar, bırakmışlar ‘kim başkan olsun’ ona bakıyorlar. Büyükşehir Belediye Başkanı da dahil böyle yapıyorlar. Ama her gün kan kaybediliyor. Böyle devam edebileceğini sanıyorlar ama bir müddet sonra böyle olamayacağını görecekler. Yerel yönetimler bu işe karışmasa örgütün öz iradesi yansır. Ama karıştığı sürece maalesef sonuçlar yine aynı olacaktır” açıklamasında bulundu.

2019’DAKİ BELEDİYE BAŞKANLIĞINDA CİDDİ ADAY OLACAĞIM, İDDİAMIZ VAR!
Kaya ayrıca önemli bir mesaj verdi. Örgütün seçimlerine katılmadığını ifade eden Kaya 2019 yılında gerçekleşmesi planlanan yerel seçimler için şimdiden adaylığını ilan etti. Kaya, “Kendi işlerime zaman ayırdım ama bu demek değildir ki hiç girmeyeceğim. Belediye başkanlığında olacağım. İddiamız var. Daha önce de aday adayıyım. Benim işim yerel yönetimler. Belediyecilikten geldim. Daha önce Buca Belediyesi’nde meclis üyesiydim. Örgütü de başka arkadaşlarımız yapsın. Aktif sürecin içindeyiz yani. Ben 2019’daki belediye başkanlığında ciddi aday olacağım” dedi.

MUHALEFET GEÇ KALDI, ÇAĞDAŞ ARKADAŞIMIZI ŞANSLI GÖRÜYORUM!
Kaya ayrıca işleyen süreçte ilçedeki muhalefetin durumunu değerlendirdi. Aday çıkarma noktasında geç kalındığını ifade eden Kaya, İlçe Başkanı Çağdaş Kaya’yı adaylığını ilan etmesinden dolayı daha şanslı gördüğünü vurguladı. Kaya, “Buca’da adaylar da çıkmadı. İsim geçiyor ama geç kalındı. Şu safhada olacak iş değildi. 5-6 ay önceden arkadaşlarımızın piyasaya çıkması gerekiyordu. Bir dahaki ay kongre var. 1 aydan az zaman kaldı. 29 gün sonraki kongreye 10 gün sonra çıksanız 19 gün kalıyor. Zor görünüyor bu süreçte. Bana ‘kimi şanslı görüyorsunuz?’ derseniz ben ‘Çağdaş arkadaşımızı şanslı görüyorum’ derim. Çünkü adaylığını açıkladı. Muhalefet geç kaldı. Önceden insanlarda şevk vardı. Örgüt ve belediye farklı şeyler ama maalesef İzmir’de böyle oluyor. Sadece İzmir’de değil belediyenin kazanıldığı her yerde böyle oluyor. Ama hep eksiye gidiyor. Bu dönemde kayıplar daha fazla olacaktır. Yeni partiler kuruldu. İyi Parti nereden alacak? Batı bölgesinde CHP’den alacaktır. Pek kaale almıyorlar ama figüranlar böyle davranıyor” ifadelerini kullandı.

 
Rekabet Kurulu'ndan İzmir'in o limanı için kritik karar! Satış için...
 
Menemen Belediyespor zorlu virajda
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hakkı 11 Kasım 2017 Cumartesi 17:38

akp denmi aday olacakmış

Yorumu oyla      16      6  
TC DEMOKRAT 11 Kasım 2017 Cumartesi 13:07

Sayın Güngör Kaya sizin Meclis üyeliğinde yaptığını muhalifliği AKP ye yapsaydınız daha iyi olurdu.Önceki ilçe başkanlığı seçiminde boyunuzun ölçüsünü almadınızmı.Belediye başkan adaylığı size çok çok uzak Bucaya geçen döneminizde yarardan çok zararınız oldu.

Yorumu oyla      19      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kaya'dan Küçükmenderes çıkarması: 1 günde 6 ilçe, 376 kilometre!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, önceki gün Menderes’te ...
Ankara'nın yeni başkanına ilk talimat!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şehircilik Şurası öncesinde Ankara ...
Koray Aydın, İyi Parti'nin oy oranını açıkladı!
İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, yüzde 10'luk seçim barajının ...
 
Kılıçdaroğlu ile Ankara'da İzmir zirvesi: Neler konuşuldu?
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmek ...
Erdoğan'dan, Elon Musk açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de, İslam İşbirliği Teşkilatı ...
Erdoğan: Birileri Atatürk'e 'Atatürk' dedik diye...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de Atatürk'ü Anma Töreni'nde ...
 
AK Parti'den İzmir'e jest... On binlerce kişiye ulaştı
AK Parti İzmir İl Başkanlığı, ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ...
CHP Bornova’da kongre kazanı kaynıyor: Hocaoğlu da aday!
Mahalle delege seçimlerinin ardından ilçe kongreleri için geri sayıma ...
Kılıçdaroğlu'ndan seçim barajı açıklaması!
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, seçim barajının indirilmesi yönündeki çalışmalara ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva