HABERLER>POLİTİKA
21 Şubat 2019 Perşembe - 10:58

Cumhur İttifakı’nın kadın adayı Eroğlu: 21’inci yüzyılda yaşam tarzı konuşulmamalı!

AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Eroğlu, “Konak’ın denize bakan kısmında insanlar hala ‘yaşam tarzı’ diyorlar. Ne yazık ki insanların üzerinden bu algıyı yok edememişiz diye düşünüyorum. Bizim derdimiz insanların yaşam şekli değil de yaşam kalitesini değiştirmektir. 21’inci yüzyılda artık yaşam şekli konuşulmamalı diye düşünüyorum. Bizim şehrimizi marka yapacak projelerle ortaya çıkmamız gerekiyor” dedi.

Cumhur İttifakı’nın kadın adayı Eroğlu: 21’inci yüzyılda yaşam tarzı konuşulmamalı!

EGEDESONSÖZ- AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Melek Eroğlu, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına katıldı ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı. Eroğlu, 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimleri üzerinden önemli mesajlar verirken yeni dönemde göreve geldiği takdirde yapacaklarına dair de flaş açıklamalara imza attı.

KONAK’I İKİYE AYIRIYORUM
Eroğlu, “8 yıldır siyasetin içindeyim, 8 yıldır AK Parti’deyim. Bölgenin her sorunlarını biliyorum, her sokağı biliyorum. Konak’ın en önemli sorunlarından biri imar sorunu, bunu da mesleğim gereği iyi biliyorum. Ben Konak’ı ikiye ayırıyorum, Göztepe’den başlayıp limana kadar giden yüksek yapılaşmalı olan bölgeye ‘renkli bir dünya’ diyoruz, ışıl ışıl canlı. Bir de Basmane’den sonra arka tarafta kalan öyle ‘gri kısım’ var. Orada çok renk yok. İkiye böldüğüm kısım o. Renkli kısımda, Konak’ın denize bakan kısmında insanlar hala ‘yaşam tarzı’ diyorlar. Ne yazık ki insanların üzerinden bu algıyı yok edememişiz diye düşünüyorum” dedi.

21’İNCİ YÜZYILDA ARTIK YAŞAM ŞEKLİ KONUŞULMAMALI DİYE DÜŞÜNÜYORUM
“Bizim derdimiz insanların yaşam şekli değil de yaşam kalitesini değiştirmektir” diyen Eroğlu, “21’inci yüzyılda artık yaşam şekli konuşulmamalı diye düşünüyorum. Bizim şehrimizi marka yapacak projelerle ortaya çıkmamız gerekiyor. Ama ne zaman alana çıksak böyle şeyler karşımıza çıkıyor, bu da benim garibime gidiyor. Konak’ı günde 1 buçuk milyon kişi ziyaret ediyor. Bu rakam buradaki yoğunluğun ve trafiğin artması demek… Hem otopark hem yol konusunda yoğunluk yaratıyor. En güzel projemiz bence, Alsancak Garı’nın önündeki bölgede battı çıktılarla bir meydan yaratarak ve yolu olduğu gibi alta alarak trafik akışını düzenleyeceğiz. Hem de limana gelen turistlerimiz için de bir geçiş güzergahı oluşturacağız. Yine Mürsel Paşa Bulvarı’ndan Yeşildere ve Basmane ile birleştiği yerde bir sıkışıklılık oluyor. Orada da şerit sayısını 3’e çıkarmayı planlıyoruz. Şimdi orada bir alışveriş merkezi yoğunluğu da var, orada viyadüklerle yolu rahatlatmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.  

NELER YAPACAK?
“Kültürle ilgili olarak Kemeraltı ve Agora projelerimiz var” sözleriyle açıklamalarını sürdüren Eroğlu, “Hem Nihat Bey’in ortak projemiz olarak, bu tarihi bölgeleri insanlarla buluşturmamız gerekiyor. Kemeraltı’na girdiğimizde tarihi bir şey göremiyoruz artık sadece karmaşa ve tenteler gözüküyor. Konak tünelinin üst tarafında bulunan Damlacık bölgesinde büyük bir bina yapmayı düşünüyoruz. Burada Ar-Ge ve tasarım merkezi kurmayı düşünüyoruz. Burada en az bin gencimize istihdam fırsatı yaratacağız” dedi.

KONAK KESİN CHP’DE SÖYLEMİ KESİNLİKLE YANLIŞTIR
CHP’ye eleştirilerde bulunan Eroğlu, “HDP, CHP’ye destek vereceklerini açıkladılar, Konak da bunlardan biri. Ben HDP’nin bu açıklamasından sonra her HDP’linin CHP’ye oy vereceğini düşünmüyorum. Biz bunu alanlarda da görüyoruz. Muharrem İnce geçen günlerde ‘Abdül Batur zaten garanti olan bir yerden aday gösterildi’ diye bir şey söyledi. Ben bu şekilde seçmenlerin oylarına ipotek koyulduğunu düşünüyorum ve bunu bir saygısızlık olarak değerlendiriyorum. Herkes seçiminde özgürdür, kimsenin oyu cepte değildir. Konak kesin CHP’de söylemi kesinlikle yanlıştır” açıklamasını yaptı.

ŞIRNAK’A DOĞALGAZ GELDİ AMA KONAK’TA HALA DOĞALGAZI OLMAYAN YERLER VAR
Seçildiği takdirde hayata geçireceklerinden örnekler veren Eroğlu, “İzmir’in bazı alanlarına nokta atışı yaparak turistleri çekecek cazibe merkezi haline getirmemiz gerekiyor. İzmir’de çok sayıda metruk bina var. Bunları restore ederek sokaklarımızı çekim merkezi haline getirebiliriz. Çok küçük projelerle büyük değişimler olabilir. Şırnak’a doğalgaz geldi ama Konak’ta hala doğalgazı olmayan yerler var. Her yer İzmir gibi olsun derken, böyle mi olsun her yer? Hükümetin yapacakları ile yerel yönetimlerin yapacakları ayrılmıştır zaten. Siz projeyi yaparsınız, büyükşehir de onaylar iş yapılır. Kimse kimsenin işine karışamaz. Ama oradaki dertlerle dertlenmeniz lazım. Ben bölgede yaşayan inşalara çok üzülüyorum. Bölgeden nasıl olsa oy geliyor diye hiçbir çalışma yapmıyorlar. Biz büyük projeler yapacağız dediğimiz zaman insanlar bize gelip bizim daha pazaryerimiz yok diyorlar” dedi.

BİNALİ YILDIRIM 25 PROJE İLE İLGİLİ SEÇİLEMEMESİNE RAĞMEN TÜM PROJELERİNİN ARKASINDA DURDU
Eroğlu, “Her ilçede aynı sıkıntılar var. Siyasi olarak bunun karşılığını bilemem. Siyasi denge değişir değişmez oraya çok girmek istemiyorum. Binali Yıldırım 25 proje ile ilgili seçilememesine rağmen tüm projelerinin arkasında durdu. Binali Bey Konak tünelini yaparken bile ne kadar engelle karşılaştı. Hükümet hep destek veriyor ama engellendiğimiz durumlar oldu. Biz bunları İzmir halkı için yapıyoruz, o tüneli İzmirliler kullanıyor. Hatay ve Göztepe bölgesinde çok büyük otopark sıkıntısı var. İnsanlar arabasını koyup esnaflardan alışveriş bile yapamıyor. Asansörden Susuz Dede Parkı’na kadar eğimli alan içinde tünel projesi oluşturduk. 4 kilometrelik ve 4 etaptan oluşan bir tünel. Arabalar 4 bölgeden de girebilecekler ve 4 bin otomobil park yapabilecek buraya. İnsanlar buraya arabalarını park ederek gidecekleri yerlere kolayca ulaşabilecek. Proje uygulanabilir vizyon projesi durumunda ve kendisini 10-15 yılda finansmanını çıkartacak durumdadır. Herkesin ideolojisi farklıdır ama bu bir yerel seçimdir. Kendiniz için, kentiniz için ve çocuklarınız için oy kullanın diyorum” ifadeleri kullandı. 

 
Cumhur İttifakı'nın İzmir'in listelerinde dikkat çeken isimler: Milli pilot da var, eski CHP'liler de!
 
''Jandarma'ya 27 bin 180 personel alınacak''
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yaşam tarzı 21 Şubat 2019 Perşembe 12:09

İzmir de yaşam tarzı sorunu yok adaylar ayrı il başkanı ayrı telden çalıyor. İl başkanı "Yaşam tarzına müdahale gibi bir niyetimiz yok eğer istesek kanun çıkartır yaşam tarzına müdahale ederiz" dedi şimdi hanginize inanacağız? İzmir de kimse kimseye karışmıyor.

Yorumu oyla      7      5  
Oğulcan Cengiz 21 Şubat 2019 Perşembe 11:55

SİZ BÖYLE DÜŞÜNÜYOR OLABİLİRSİNİZ AMA BAŞINIZDAKİ ZAT ÖYLE DEMİYOR

Yorumu oyla      6      5  
Tünel Otoparkın Parası 21 Şubat 2019 Perşembe 11:42

Anlayamadım, bu 4 km.lik tünel otoparkın parasını Konak Belediyesinin bütçesinden mi yapacakmış? Yetmez ise üstünü Röfleli bayan kendi cebinden mi karşılayacakmış. Nasıl olsa kazanamyacak ya : ATIŞ SERBEST.

Yorumu oyla      7      5  
izmirli 21 Şubat 2019 Perşembe 11:35

konak belediyesının kac mılyon butçesi var ve bunun kaçı yatırıma ayrılcak..bide bayanın açıkladıgı projelere bak..ya biraz akıl mantık..bol kepçeden proje sallamak kolay..gerçekçi olun..

Yorumu oyla      7      5  
yorumculara 21 Şubat 2019 Perşembe 11:34

Baktım da bizler bunları çok ciddiye alıyoruz, gerçekten de seçilmek için yaptıklarını sanarak akıllarına şaşıyoruz. Anlaşılan ve öğrendiğim odur ki bütün çabaları, şovları Reisedir! Seçimlerden sonra yaptıkları şova, aldıkları oya göre Reisten 'ikbal', 'ikramiye' beklemektedirler. Öyle olunca da, 'he, he' deyip geçmek lazım gibi!

Yorumu oyla      7      5  
Gürkan 21 Şubat 2019 Perşembe 11:26

4 km tünel açıp içini otopark yapacağız ne demek? Bu projenin maliyeti ne olur? :) ayrıca Binali Yıldırım 35 projeyi 2011 yılında açıkladı, 2014 yılında değil. Seçilmediği halde yapıyor ne demek ? Zaten hükümetin görevi değil mi ? İzmir vergi vermiyor mu ? 2019 yatırım bütçesindeki İzmir'in projelerine ayrılan bütçeleri görmüş mü? İzmir ile alay mı ediliyor ?

Yorumu oyla      7      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhur İttifakı'nın İzmir'in listelerinde dikkat çeken isimler: Milli pilot da var, eski CHP'liler de!
Yerel seçim öncesinde İzmir’de adaylarla birlikte meclis listelerine de ...
Sertel: Eğridere afet bölgesi ilan edilmeli
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir’in ...
Buca’nın Adayı Kılıç’tan vefa ziyareti
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Buca Belediye Başkan Adayı Erhan Kılıç, ...
 
AK Parti adayı Zeybekci’den Fuar müjdesi
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, “Sanatçıları ...
Bini aşkın başvuru... Soyer Gönülleri yola çıktı
Soyer, “Seçim Gönüllüleri” ile kampanyasına ilişkin ilk toplantıyı Kültürpark’ta ...
Hanzade ÜNUZ yazdı... CHP’de Togolu reis seçimi
Hanzade ÜNUZ yazdı... CHP’nin Togolu reis seçimi
 
Bakan Akar'dan ABD'ye kritik ziyaret
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral ...
AP Raporu'na Türkiye'den tepki: Kabul edilemez!
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Avrupa Parlamentosu (AP) Dış İlişkiler ...
Mehmet KARABEL yazdı... Hiç ‘boyoz’ yememiş bir aday ‘ithal’ midir?
Mehmet KARABEL yazdı... Hiç ‘boyoz’ yememiş bir aday ‘ithal’ midir?
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva