HABERLER>POLİTİKA
21 Şubat 2019 Perşembe - 09:54

AK Parti adayı Zeybekci’den Fuar müjdesi

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, “Sanatçıları uzaktan görmek için neler yapardık. İnşallah o fuar kapılarını tekrar açacak, İzmir o günlerini doya doya yaşayacak. Ağustos-Eylül dönemindeki 30 gün süren fuarı yeniden canlandıracağız. İzmir festivaller ve fuarlar şehri olacak. İlkbahar yaz sonbahar aylarında 3 defa hareketlendireceğiz Kültürpark’ı” dedi.

AK Parti adayı Zeybekci’den Fuar müjdesi

İzmir Esnaf Odaları Birliği’nde oda başkanlarıyla bir araya gelen Nihat Zeybekci, esnafın sorunlarını dinledi, önerilerde bulunarak değişen dünyaya kendilerini hazırlamalarını istedi. Çözümü istenen sorunlar karşısında, belediye başkanlığı sürecinin başlamış gibi hissettiğini belirten Zeybekci, sorunları 1 Nisan’dan itibaren çözeceklerini kaydetti.

Dünyadaki ticaret algısının değişimini ve gidişi yönünü esnafa anlatan Zeybekci, “Yakın tarihte dünya ticaretinin yüzde 50’si elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Rakibimiz komşumuz olmaktan çıkıp başka ülkelerdeki üreticiler olacak. Buna göre kendimizi hazırlamalı, avantajlarımızı, dezavantajlarımızı görmeliyiz. Türkiye, dünyadaki satın alma gücünün yüzde 60’ına 3 saatlik uçuşla ulaşılabilecek noktada. Türkiye’nin de en avantajlı kenti İzmir. İzmir’in buna hazırlanması lazım. Altyapı, katı atık, tarfik, ulaşım gibi sorunlarından bir an önce kurtulması ve 21’nci yüzyıl dünyasına yönelik yatırımlara yönelmesi gerekiyor” diye konuştu.

FUAR MÜJDESİ
İzmir Enternasyonal Fuarı’na 11 yaşında amcasının oğullarıyla geldiğini, o dönemde cıvıl cıvıl kentten çok etkilendiğini, çimlerde sabahladıklarını anlatan Zeybekci, “Sanatçıları uzaktan görmek için neler yapardık. İnşallah o fuar kapılarını tekrar açacak, İzmir o günlerini doya doya yaşayacak. Ağustos-Eylül dönemindeki 30 gün süren fuarı yeniden canlandıracağız. İzmir festivaller ve fuarlar şehri olacak. İlkbahar yaz sonbahar aylarında 3 defa hareketlendireceğiz Kültürpark’ı” dedi.

Projeleriyle ilgili bilgi aktaran Zeybekci, birlik başkanının tanzim satışla ilgili aktardığı beklentilerini dikkatle dinlediğini ifade ederek devletin ticaret yapmaması görüşünde olduğunu aktardı. Zeybekci “Devlet kibrit üretmez, şeker üretmez, bez üretmez, nakliyecilik yapmaz gibi genel görüşlere katılıyorum. Ama spekülatif durumlara karşı da geçici olarak dokunuşları yapmak gerekiyor. Bu konuda algı esnafa yöneliyorsa bunu daha dikkatli anlatmak gerekir. Konunun çözümü hal kanunudur, ürünü tarladan çıktığı andan tezgaha gelinceye kadar her aşamasını kayıt altına alıp vardığı noktadaki satışıyla ilgili bilgiyi aktaracak bir sistemle sorunu çözmüş oluruz. Devlet memuru eliyle bunu yapmaya kalktığınızda sistemin işleyişi zorlaşır. Devlet kural, kanun koyar, işleyişiyle ilgili kanunları yazar” diye konuştu.

Kendisinin de ticaretle uğraştığını ilk yıllarda cebinde kalan parayla vergi, sigorta ödemelerini yaptığından diğer ihtiyaçları ötelediğini aktaran Zeybekci, “Sizleri çok iyi anlıyorum, beklentilerinizi de biliyorum. tandartları belirleyelim ve bunu 1 Nisan’dan sonra İzmir’de de uygulayalım. Algıda öyle bir kirlilik oluşuyor ki tabelaların hiçbiri görünmez durumu geliyor, daha estetik ve belirli standartlardaki tabelalar şık ve görünürlüğü de artırıyor. İşe yeni başlayan esnafımıza da ilan reklam vergisini belli süre almayarak destek sağlayabiliriz” dedi.

AÇILIŞA KATILDI
Zeybekci, Fuar İzmir’de düzenlenen Ege Uluslararası 4. Otel Ekipmanları ve Ağırlama Konaklama Teknolojileri Fuarı’nın (HORECA) açılışına katıldı. Zeybekci, Türkiye’nin otelcilik ve turizm ekipmanları konusunda merkez olması gerektiğini bunun için her türlü altyapıya sahip olduğunu aktardı.

İzmir’in arkeoloji ve medeniyetler anlamında dünyadaki en zengin coğrafyaya sahip olmasıyla tarih turizmi, ikliminin özelliğiyle spor turizmi, termal kaynaklarıyla sağlık turizmi, fuar ve kongre turizmi yönünden büyük fırsatlarının bulunduğunu kaydeden Zeybekci, bu yönlerin kentin sorunlarının çözümü, gerekli altyapının tamamlanmasıyla mümkün olacağın altını çizdi. Zeybekci, protokolle birlikte kurdele keserek fuarın açılışını gerçekleştirildi.

GAZİEMİRLİLER'LE BULUŞTU
Gaziemir Meydan’daki esnafı ziyaret eden ve kahvehanelerde oturanlarla sohbet eden Zeybekci, bir vatandaşın daveti üzerine okey oynadı. Zeybekci, başta trafik olmak üzere yaşadıkları sorunlardan şikayet eden vatandaşlara da projeleri hakkında bilgi vererek 1 Nisan’dan itibaren bu sorunların İzmir’in gündeminde olmayacağını söyledi. Meydanda bulunan CHP seçim ofisi önündeki partililerle de tokalaşan Zeybekci, vatandaşların istekleri üzerine bol bol fotoğraf çektirdi.

Gaziemir’de ilk kez sandık başına gidecek gençlerle bir araya gelen Zeybekci, gençlere yönelik projeleri hakkında bilgi verdi. Öğrenciye indirimli ve tek biletle 120 dakika ulaşım sağlayacaklarını bildiren Zeybekci, “Özellikle öğrencilerin okullarına tek taşıtla ulaşım imkanı getirmek için de gerekli çalışmaları yapacağız” müjdesi de verdi.

Ege Serbest Bölgesi’nde Başaran Tarım Ürünleri Fabrikası’nı ziyaret ederek üretim tesislerini gezen Zeybekci, işçilerle birlikte öğle yemeği yedi. Gaziemir’de MHP İlçe Teşkilatı, Tüm Emekli Polis ve Özel Harekatçılar Derneği, Gaziemirliler Derneği, Muşlu İş Adamları ve Girişimciler Derneği’ni ziyaret eden Zeybekci, ilçedeki eğitimcilerle de bir araya geldi.

 
Dikili'de kaçak göçmen operasyonu!
 
İZBAN, Ayfer için seferber
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 3 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
seferiss 21 Şubat 2019 Perşembe 22:04

Sizler İzmir İEF Kültür Parkını olsa olsa millet bahçesi yapar,her tarafıda mangaldan geçilmez olurdu. İnciraltı kent ormanı ise on binlerce ağacıyla, lagünüyle kent ormanının batısında bulunuyor. Kuş gözlemciliği için harika bir yer. sabah erken saatlerden akşam gün batımına kadar gezseniz de sıkılmayacağınız bir mekan ayrıca geniş ağaçlıklar içinde, oturma alanları, yürüyüş ve koşu yolları, bisiklete binebileceğiniz asfalt ve stabilize yolların olduğu bir koruluk örneği ülkemizde yok kentin hemen bitişiğinde Aziz Başkanın kentimize kazandırdığı bir doğa harikası, böyle bir bataklığı vahaya döndürmek herkesin harcı değildir.Oysa burasıda ne güzel Mavişehir in karşında betondan Yeşilşehir olurdu değil mi :))

Yorumu oyla      9      5  
kendine merkez adını takan şahısa 21 Şubat 2019 Perşembe 21:16

olayları birbirine karıştırıyor Atatürk'ü de o ağzına alıyorsun. ruh haline bakılırsa ailen ve çevren ciddi tehdit altında..

Yorumu oyla      12      5  
merkeze cvb 21 Şubat 2019 Perşembe 18:13

merkez bu solediklerinle fuarin ilgisi ne ? trolllsun

Yorumu oyla      12      5  
Merkez 21 Şubat 2019 Perşembe 14:41

İzmir''li chp nin gerçek yüzünü gördü Buca adayına yapılan haksızlığa bakın bunu yapanlar bir de ADALET yürüyüşü yapanlar Güler misin ağlar mısın tabi bunlar proje chp+ip+hdp+Fetö (Birgül Ayman Güler in ifadesi) birde Atatürk cüyüz demezler mi hiç sıkılmadan....

Yorumu oyla      5      29  
soytarı 21 Şubat 2019 Perşembe 14:37

Osloda pkk ile görüşen, Dolmabahçede hdp ile mutabık olan, en son mecliste hdp oylarıyla 'Türküm, doğruyum, çalışkanım' demeyi yasaklayan zihniyetin kulu kalkmış hdp filan diyor! Sizler hangi kafadasınız bilmem de kul, köle olduğunuz açık! İktidara muhalif olup buraya yazan hiç kimse sizin gibi trol de değil, birilerinin uşağı, kulu falan da değil! Herkesi kendiniz gibi sanıyorsunuz.

Yorumu oyla      23      6  
Çokdafifi 21 Şubat 2019 Perşembe 14:17

Yorumunuz:Devletin valisine bakın ki siyasi adayın peşinde açılıştan açılışa programdan programa koşuyor.Sonra da meydanlarda birileri utanmadan ''Bir zamanlar valiler CHP''nin valisiydi'' yalanı söylüyor.Al sana devlet valisi.

Yorumu oyla      18      7  
Gürkan 21 Şubat 2019 Perşembe 13:26

Zamanında adayları ABD'ye gidip fotoğraf çektirip, onay alanlar HDP falan diyor. Şaka gibi! Eski fuarı da sen bilmezsin demiş. Ben buraya Denizli'den gelmedim. Doğma, büyüme İzmirliyim. Eski fuarları da bilirim, yenisini de ... İzmir zaten fuarlar şehri. Hedef var olan fuarları büyütmek, yenilerini eklemek olmalı. Arıtma yok hükmündedir; fuarlar şehri yapacağım demek komik. Çok biliyorlarsa önce yıllardır yönetikleri Ankara'ya arıtma yapsınlar; fuar alanı yapsınlar; festivaller yapsınlar. Niye yapmamışlar? Bu işler atıp tutmakla olmuyor.

Yorumu oyla      17      7  
Gürkan 21 Şubat 2019 Perşembe 11:52

eskisi gibi sadece 30 gün fuar yaparak mı fuarlar şehri olacaksın ? Fuarlar sen boş boş dolaş diye organize edilmiyor. Garibanın da fuarı olsun ne demek? Gariban fuarı görmek istiyorsan varlık kuyrukları var. Sıraya girip salatalık alabilirsin.

Yorumu oyla      21      8  
volkan 21 Şubat 2019 Perşembe 11:41

azız başkan 400 mılyona fuar izmiri yaperken kımse sahıp çıkıp ortak olmadı 2 senedir faaliyette dunyanın en buyuk fuarları yapılıyor ve hukumet kıskançlıktan fuara kavşak yapmıyor..yazıklar olsun...size izmirde oy çıkmaz...!!!!!

Yorumu oyla      23      8  
kim tutar 21 Şubat 2019 Perşembe 11:27

Kim tutar seni ex-bakan, şimdiki bakmayan ya da baktırılmayan! Bu çabalar sonuç vermeyecek, Reis seni gözden çıkardı, İnAli-BinAliden çok oy da alamayacağına göre, unut Denizlideki zorladığın bayiliği! Adamın elindeki bayiliğe talip olmak neyin hırsıdır bir anlatsan da İzmirliler de öğrense!

Yorumu oyla      20      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bini aşkın başvuru... Soyer Gönülleri yola çıktı
Soyer, “Seçim Gönüllüleri” ile kampanyasına ilişkin ilk toplantıyı Kültürpark’ta ...
Hanzade ÜNUZ yazdı... CHP’de Togolu reis seçimi
Hanzade ÜNUZ yazdı... CHP’nin Togolu reis seçimi
Bakan Akar'dan ABD'ye kritik ziyaret
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral ...
 
AP Raporu'na Türkiye'den tepki: Kabul edilemez!
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Avrupa Parlamentosu (AP) Dış İlişkiler ...
Mehmet KARABEL yazdı... Hiç ‘boyoz’ yememiş bir aday ‘ithal’ midir?
Mehmet KARABEL yazdı... Hiç ‘boyoz’ yememiş bir aday ‘ithal’ midir?
CHP'li Kılıç Buca kararının perde arkasını anlattı: Genel Başkanı yanıltarak...
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Buca adayının son dakikada değişmesi ...
 
Burak Oğuz Urla esnafıyla buluştu
CHP Urla Belediye Başkan Adayı Burak Oğuz, ilçenin esnaf ve sanatkârlarını ...
CHP’li Nezir, Lider’e gitti ve konuştu: Onurlu bir adaydım, onursuzca çektiler!
Buca Belediye Başkan adaylığından genel merkez kararıyla geri çekilen ...
İYİ Parti'de yeni 'Mersin' formülü
İYİ Parti'nin Mersin'de Burhanettin Kocamaz'ı aday gösterememesi sonrasında ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva