HABERLER>POLİTİKA
21 Şubat 2019 Perşembe - 10:36

Cumhur İttifakı'nın İzmir'in listelerinde dikkat çeken isimler: Milli pilot da var, eski CHP'liler de!

Yerel seçim öncesinde İzmir’de adaylarla birlikte meclis listelerine de son şeklini veren AK Parti çalışma ekibini belirledi. Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekçi’nin önderliğinde oluşturulan listelerde dikkat çeken hamleler ve isimler yer aldı.

Cumhur İttifakı nın İzmir in listelerinde dikkat çeken isimler: Milli pilot da var, eski CHP liler de!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na Ekonomi eski Bakanı Nihat Zeybekci’yi aday gösteren AK Parti, MHP ile yaptığı ittifakın da ardından belediye meclis üyeleri listelerine son şeklini verdi. Seçim kuruluna sunulan listelere göre birçok değişiklik yapılırken teşkilat ağırlıklı isimlere de yer verilmesi dikkatlerden kaçmadı. Meslek, sosyal yaşam, eski-yeni partili dengesinin de gözetildiği listelerde il başkanlığının ağırlığı dikkatlerden kaçmadı. Büyükşehir Adayı Zeybekci’nin bazı isimleri önerdiği fakat genel olarak çok müdahale etmediği listeye son olarak TBMM Başkanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım da onay vermişti. Genel olarak çerçevesi çizilen ve belirlenen listelerde küçük değişiklikler yapıldı.

AK Parti’de metropol ilçelerdeki meclis listelerinin bir bölümüne başka ilçelerde siyaset yapanlar transfer edildi. Büyük ilçelerdeki oy dengesi gözetilerek listelerin ön sıralarına eski-yeni birçok isim yazıldı.

Metropolde en dikkat çeken ilçe Karabağlar oldu. Belediye Başkan Adayı Bilal Doğan’ın başkanlığındaki meclis listesinde Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl eski Başkan Yardımcısı Fikret Mısırlı ile birlikte Buca ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Kemalpaşa Belediye Belediyesi Şirketi Kem-Bel AŞ’nin Genel Müdürü Mustafa Alper Güldalı yer aldı.  Ayrıca Gaziemir İlçe eski Başkanı Hüseyin Uzun, AK Parti İzmir eski İl Yönetim Kurulu Üyesi Fırat Eroğlu da listeye başka ilçelerden gelen isimler oldu. Öte yandan, Bayraklı ve Bornova Belediyeleri arasında krize neden olan Özkanlar Pazarı’ndaki esnafı temsilen açıklamalar ve konuşmalar yapan Pazarcı Faysal Acar da bu ilçeden meclis üyesi adayı oldu.

SOSYOLOJİK DENGE VURGUSU
24 Haziran seçimlerinde 2. Bölge Milletvekili Adayı olan Melek Eroğlu’nu Konak’ta aday gösteren AK Parti ilçenin listesinde de demografik yapıya sadık kaldı. Konak listesinde AK Parti İzmir eski İl Başkan Yardımcısı ve İşadamı Selim Gökdemir’in sahibi olduğu Megapol A.Ş’nin Yöneticisi Hakan Yıldız birinci sırada yer aldı. Yıldız’ı, Mardinliler Düşünce Platformu Kurucu Başkanı Şehmus Alptekin’in kardeşi AK Parti Konak İlçe Başkan Yardımcısı Hıdır Alptekin izledi. Kadın Kolları Başkanı İkbal Sezgin ve Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Ege Yemek Sanayicileri Derneği Başkanı Ahmet Hakan Ay dikkat çeken isimler oldu.

BOZTEPE ÇİĞLİ’DE
Partinin metropol isimlerdeki listelerinde transferler dikkat çekti. Bayraklı Belediyesi’nde 2009-2014 yılları arasında meclis üyeliği görevinde bulunan Hüsnü Boztepe,  Çiğli listesine birinci sıradan girdi. AK Parti İzmir eski İl Başkanı Bülent Delican döneminde Yerel Yönetimler Başkanlığı da yapan Boztepe, partiye CHP’den gelen isimler arasında yer alıyor. CHP’de İl Genel Meclis Üyeliği de yapan Boztepe, sandık sonuçlarına göre Büyükşehir Meclis Üyesi de olacak. Çiğli’de Boztepe’yi Gençlik Kolları’ndan Abdullah Barkın Durmuş Çelebi ve eski İlçe Başkanı Özgür Kaner takip etti. Dr. Okan Korkmaz’ın belediye başkanı adayı olduğu listenin kontenjan birinci sırasında ise Aliağa ilçesinde faaliyet gösteren HABAŞ Demir Çelik A.Ş Ticaret Müdürü Fikri Çelik yer aldı.

MHP KONTENJANI
AK Parti’nin Çevre ve Şehircilik eski Şube Müdürü Ayda Maç ile yola çıktığı Karşıyaka’da ise listenin birinci sırasında İl Başkanlığı Engelliler Koordinasyon Merkezi Başkanı Ahmet Uğur Baran’a yer verildi. Karşıyaka Belediyesi eski Meclis Üyesi Şehir Plancısı Adem Öztürk’ün ikinci sırada yer aldığı listenin üçüncü sırası MHP’ye ayrıldı. Karşıyaka MHP İlçe Başkan Yardımcısı Seher Dikmen listede kendisine ön sıralarda yer buldu.

ESKİ CHP’Lİ LİSTEDE
Partinin, güçlü olduğu metropol ilçeler arasında yer alan Bayraklı’da Ali Aslan başkanlığındaki meclis listesi büyük oranda değiştirildi. Birçok eski isme yer verilmezken mevcut isimler Çağlar Haspolat ve Latif Aydemir “kontenjan” adayı oldu. Sadece belediye başkan adayının seçimi kazanması halinde meclise girebilen kontenjan adaylar bu kez farklı bir kategoride değerlendirildi. Listenin birinci sırasında Eski İlçe Başkanı ve İl Seçim İşleri eski Başkanı Av. Özgür Hızar yer aldı. Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ’a da yer verilirken listenin üçüncü sırasında AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ile birlikte bir dönem aynı çalışma ofisini kullanan Şehir Plancısı Osman Sağlam da yer aldı.

Listede, Eski İlçe Başkanı Mikail Bilici ile birlikte Banazlılılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı ve eski CHP Bayraklı Belediye Meclis Üyesi Rıza Urhan, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu As Başkanı Aydın Koç gibi isimler dikkat çekti.

ESKİ İMAR MÜDÜRÜ KISA DA LİSTEDE
Çamdibi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Reşat Gençtürk’ü aday göstererek Bornova’da yola çıkan AK Parti meclis listesinde de kritik hamleler yaptı. AK Parti eski Teşkilat Başkanı Rahmi Taştan’ın oğlu Büyükşehir Meclis Üyesi Fatih Taştan yerini korurken listeye birinci sıradan Bornova Belediyesi eski İmar Müdürü Şehir Plancısı Selma Kısa girdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı başta olmak üzere birçok belediye ile çalışmalar yapan Kısa, İzmir’de tanınmış şehir plancıları arasında yer alıyor.

ESKİ CHP’LİLER LİSTEDE
Mustafa Arslan ile Buca’da yola çıkan AK Parti 2009-2014 yılları arasında CHP’li Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın danışmanlığını yapan eski Meclis Üyesi Veli Balyemez’i kontenjan birinci sıraya yazdı. CHP’de meclis üyeliği de yapan Balyemez, rozet takma töreninin ardından AK Parti’ye katılmıştı. AK Parti kökenli olan fakat bir dönem CHP’de siyaset yaptıktan sonra yeniden yuvaya dönen Meclis Üyesi Ercan Geçgel de kontenjan listesinde kendisine yer buldu.

Listede, eski İlçe Başkanı Mustafa Solmaz da yer alırken Buca Belediye Başkan Adaylığı tartışmalı bir şekilde sonlandırılan CHP adayı Suat Nezir’in akrabası İsa Nezir de listeye üçüncü sıradan girdi. İsa Nezir, Arslan ilçe başkanıyken yönetim kurulunda yer alıyordu.  Parti, Buca’da teşkilat ağırlıklı bir liste oluşturdu.

MHP ADAYIYDI ŞİMDİ LİSTE BAŞI
AK Parti eski İl Başkan Yardımcısı Nazmi Yılmaz’ın aday gösterildiği Gaziemir’de birinci sıraya MHP’li bir isim geldi. MHP Milletvekili Adayı Selahattin Şahin meclis listesinde yer alırken Şahin’i eski İl Başkan Yardımcısı Ali Gönen ve İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Ali Sorgun Özbalcı takip etti.

AK Partinin belediyeyi yönettiği Menderes, Torbalı ve Selçuk İlçeleri’nde de değişimler yaşandı. Menderes’te Belediye Başkanı Bülent Soylu, meclis üyelerinin tamamına yakınına hiç yer vermedi. Belediye Başkan Yardımcısı Ayşegül Duran Türker’in liste başında olduğu ilçede dengeler değişti. Torbalı’da Büyükşehir Meclis Üyesi Özgür Erman Çağlar yerini korurken İl Genel Meclisi eski Üyesi Nurettin Albaş da listeye girdi. Selçuk’ta ise eski İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen birinci sıraya yazıldı.

Parti Seferihisar’da bir dönem İl eski Başkanı Ömer Cihat Akay ile problem yaşadığı için partiden kopan eski İlçe Başkanı Ümit Cingöz’ü liste başına yazarken Karaburun’da Gökhan Turamanlar’ı, Güzelbahçe’de Güzelbahçe Karadenizliler Dernek Başkanı Uğur Akdemir’i listeye yazdı.

ÇALIŞKAN DA LİSTEDE!
Listelere bakıldığında dikkat çeken yerler arasında Balçova da yer aldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’nin A Takımı’nda yer alan Denizli’deyken Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Erhan Çalışkan birinci sıradan meclis üyesi listesine girdi. Zebekci’nin Seçim Koordinasyon Merkezi(SKM) faaliyetlerini koordine eden isimler arasında bulunan Çalışkan’ın partinin kararıyla bu görevi kabul ettiği öğrenildi. Çalışkan’ın ardından listede Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Müslüm Karakeçili ve İl Genel Meclisi eski Üyesi Mehmet Bala Telingün de yer aldı.

MİLLİ PİLOT DA VAR
Belediye Başkanı Arif Uğurlu’nun başkanlığında oluşturulan Kemalpaşa listesinin birinci sırasına Ferrari Challenge Europe 458 kategorisinde Avrupa Şampiyonu ve Dünya 3.'sü İşadamı Galip Atar yazıldı. Kemalpaşa’da petrol ve inşaat işleriyle uğraşan Atar, aynı zamanda MÜSİAD’ın da İzmir Şube yönetiminde yer alıyor.

Bakırçay Havzası’nın önemli ilçesi Bergam’da Belediye Başkan Adayı Hakan Koştu’nun listesinin birinci sırasında DSP’den belediye başkanlığı yapan Akif Ersezgin’in oğlu Orçun Ersezgin yer aldı. Menemen’de ise liste başına Hedef Güvenlik Şirketi’nin sahibi Aydın Pehlivan yazıldı.

 
Sertel: Eğridere afet bölgesi ilan edilmeli
 
Cumhur İttifakı’nın kadın adayı Eroğlu: 21’inci yüzyılda yaşam tarzı konuşulmamalı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
AHMET SEÇKİN 21 Şubat 2019 Perşembe 14:43

Rezil bir Konak Listesi, AK Partili olarak Büyükşehir de oy vereceğiz Konak'a oy yok.

Yorumu oyla      5      6  
Bucalı 21 Şubat 2019 Perşembe 11:21

Niye chp lileri alıyorlar..yıllarını verenler yok...bu kabul edilmez...akp li olarak hiç kimseye oy yok...

Yorumu oyla      10      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sertel: Eğridere afet bölgesi ilan edilmeli
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir’in ...
Buca’nın Adayı Kılıç’tan vefa ziyareti
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Buca Belediye Başkan Adayı Erhan Kılıç, ...
AK Parti adayı Zeybekci’den Fuar müjdesi
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, “Sanatçıları ...
 
Bini aşkın başvuru... Soyer Gönülleri yola çıktı
Soyer, “Seçim Gönüllüleri” ile kampanyasına ilişkin ilk toplantıyı Kültürpark’ta ...
Hanzade ÜNUZ yazdı... CHP’de Togolu reis seçimi
Hanzade ÜNUZ yazdı... CHP’nin Togolu reis seçimi
Bakan Akar'dan ABD'ye kritik ziyaret
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral ...
 
AP Raporu'na Türkiye'den tepki: Kabul edilemez!
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Avrupa Parlamentosu (AP) Dış İlişkiler ...
Mehmet KARABEL yazdı... Hiç ‘boyoz’ yememiş bir aday ‘ithal’ midir?
Mehmet KARABEL yazdı... Hiç ‘boyoz’ yememiş bir aday ‘ithal’ midir?
CHP'li Kılıç Buca kararının perde arkasını anlattı: Genel Başkanı yanıltarak...
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Buca adayının son dakikada değişmesi ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva