HABERLER>POLİTİKA
5 Aralık 2016 Pazartesi - 12:56

Çıray’dan Özdağ’a yanıt: FETÖ’nün siyasi uzantılarını örtmeye çalışıyorlar!

TBMM Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanvekili Selçuk Özdağ’ın gündeme damga vuran 15 Temmuz mesajlarının ardından aynı komisyonun üyesi CHP’li Çıray’dan da önemli açıklamalar geldi.

Çıray’dan Özdağ’a yanıt: FETÖ’nün siyasi uzantılarını örtmeye çalışıyorlar!

TBMM Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanvekili Selçuk Özdağ’ın gündeme damga vuran 15 Temmuz mesajlarının ardından aynı komisyonun üyesi CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray’dan da önemli açıklamalar geldi.

- ÖZDAĞ ÇARPICI 15 TEMMUZ MESAJLARI: MİT'E DARBE İHBARINI...

CHP İzmir Milletvekili Çıray, Özdağ’ın “Darbeler öncelikle Erdoğan’a yapıldı” sözlerinin şehit ailelerini üzdüğünü çünkü darbelerin her zaman bizatihi Türk Milleti’ne yapıldığını söyledi.

Özdağ’ın açıklamalarında çelişkiye düştüğünü söyleyen Çıray, “Sayın Özdağ rapor yazımına başlandığını söylüyor. Rapor yazımına neden CHP’li uzmanların alınmadığını topluma izah etmemeliler. Üstelik rapor yazımı için tayin ettikleri uzmanlardan birinin FETÖ’cü çıkması ayrı skandal. Özdağ oyları ile reddettikleri Dişli, Partigöç, darbeyi haber veren Binbaşı’yı, meclisi bombalayan pilotu değil, kendilerinin ‘ayarladıkları’ itirafçıları dinleyeceğimizi söylüyor. Hem herkes dinlenmeli diyor hem de MİT Müsteşarı ve Genelkurmay Başkanı’nına soruları yazılı vermemizi istiyor. Bu bal gibi örtbas operasyonudur. FETÖ’nün AKP içindeki uzantılarının ortaya çıkmasından korkuyorlar” dedi.

BECERİKSİZLİKLERİNİ TARİHE YIKMAYA ÇALIŞIYORLAR
Çıray, Özdağ’ın Ecevit ile FETÖ arasında ilişki kurma çabalarına da değindi.

Bu sözleri kamufle etme taktiği olarak niteleyen Çıray, “Sıkıştıkları zaman bu yönteme başvururlar. Sözde geçmişi suçlayarak kendilerini aklamaya çalışıyorlar. Bir ara Tanzimat Dönemi’ne kadar Osmanlı’yı da hatalarının gerekçesi gösterdiler. Neymiş? Papa ile Feto’nun buluşması konusunda bir bilgi açıklayacaklarmış yer yerinden oynayacakmış. Merhum Ecevit’e uzanmışlar. Ecevit dönemlerinin hesabını vermiş ve vefat etmiş. Size cevap veremez. Ama o yıllarda Gülen AKP’nin kuruluşunda Sayın Erdoğan’ın parti kurmak için kendisine gittiğini söylüyor” diye konuştu.

YERİ YERİNDEN OYNATACAK OLAY
Özdağ’ın yeri yerinden oynatacak, dediği olayın titreşim bile yaratmadığını ama aynı menzile giderken AKP-Gülen ilişkilerinin bizi 15 Temmuz depremine getirdiğini söyleyen Çıray şöyle devam etti: Ben Özdağ’a asıl sarsıntı yaratacak olay anlatabilirim. Sayın Erdoğan 2004 yılında Başbakan olarak Amerika’ya gittiğinde yanında zamanın Dışişleri Bakanı Abdullah Gül de vardı. O sırada Sayın Gül dönemin ABD Büyükelçisi Faruk Loğoğlu eliyle Amerikalılara bir mektup gönderdi. Mektupta Fethullah Gülen’in eğitimci olduğu söylenerek övülüyordu. Neden yazılmıştı bu mektup? Gülen’in Amerika’da ikâmet edebilmesi için Yeşil Kart verilmesine referans olmak için. Peki 20 Aralık 2013’de Fehmi Koru’yu barış için bir terör örgütünün başı olduğunu söyledikleri Gülen’ göndermelerine ne demeli?”

Özdağ’ın, dönemin Dışişleri Bakanı Gül’ün “Cemaat” okullarının korunup kollanması için yayınladığı genelge hakkında ne düşündüğünü de kamuoyuna açıklamasını beklediğini ifade eden Çıray, “Bütün bu çabaların nedeni işbirliklerini ve suçlarını örtme çabasıdır. Güya sıra suçu paylaştırmaya çalışıyorlar ama mızrak çuvala sığmıyor” ifadelerini kullandı.

MİT BULDU, AKP VERMİYOR
Çıray şunları ifade etti: Daha Komisyon çalışmaları başladığında söylemiştim. AKP’nin samimiyet testleri var, demiştim. Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarı Komisyona konuşmazlarsa bu Komisyon görevini tamamlamış sayılmaz, demiştim. Bakın MİT başarılı bir çalışma yapmış Bylock ve Eagle şifrelerini kırarak söz konusu örgütün üyelerini ortaya çıkarmıştır. Binlerce insan bu listelere dayanarak tasfiye edilmiştir. Peki bu kadar insan arasında nasıl olur da hiç siyasi yoktur? Bu inandırıcı olamaz. AKP Bylock testinden çakmıştır.”

Çıray bu aşamadan sonra muhataplarının bürokratlar değil, siyasiler olduğunu söyleyerek sözlerini bitirdi.

 
Diyanet'ten flaş karar: Hac ve umre ücretleri...
 
Her gün bir avuç kuru yemiş hayat kurtarıyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Fatma zeliha coşkun. 6 Aralık 2016 Salı 13:54

TBMM kurulan komisyonun tarihe çok önemli bir not düştüğüne inanıyorum.Ancak Başkanının seçiminden dinlenmesi gerekenlerin es geçilmesi .yazılma sfhadında ki tutum dahil olmak üzere TAM BİR KARA MiZAH.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Bakan sordu: Cübbe-sarık afet malzemesi mi?
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Başbakan Binali Yıldırım’a Diyanet ...
CHP İzmir’de ‘gençlik’ hareketi: Başkanlar Genel Merkez’e karşı!
CHP İzmir’de ilçe gençlik kolları başkanları ile genel merkez arasındaki ...
"Müzakereleri askıya almak vizyonsuzluktur"
AB Bakanı Ömer Çelik, Türkiye - AB İstişare Toplantısı'nda konuştu.
 
Başbakan Yıldırım: Görüşmeler gayet iyi gidiyor
Anayasa değişkiliği teklifini bu hafta Meclis’e getirmeye çalıştıklarını ...
Delican: Kadın haklarını sözde değil, özde teslim ettik
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; 5 Aralık Dünya Kadın Hakları ...
Başbakan: FETÖ'nün ele geçirdiği şirketlerden...
Başbakan Yıldırım, "Biz FETÖ'nün ele geçirdiği şirketlerden, bu alçakları ...
 
Kılıçdaroğlu: El kaldırıp indirmekle rejim değişmez
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlık sistemi tartışmalarıyla ...
AK Partili Sürekli engelleri kaldıran çalışmaları anlattı
AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, engellilerin de diğer ...
Erdoğan'dan 'TL' mesajı: Rusya, Çin ve İran'la...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu arada biz Rusya, Çin ve İran ile buralarla ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva