HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Mayıs 2017 Çarşamba - 11:34

Çiğli'deki o tartışmada söz başkanların: 13 bin TL'lik maaş için ne dediler?

CHP İlçe Başkanı Mertoğlu’nun belediyenin Kafesan şirketinde çalışması ve 2017 yılının Mart ayında 13 bin Nisan ayında da 11 bin lira maaş alması tartışma yarattı. Belediye Başkanı Arslan ve İlçe Başkanı Mertoğlu ortaya çıkan tabloya açıklık getirdi.

Çiğli deki o tartışmada söz başkanların: 13 bin TL lik maaş için ne dediler?

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu’nun, Çiğli Belediyesi bünyesindeki Kafesan şirketinde çalışması ve aldığı maaş tartışmaları beraberinde getirdi.

Sigorta hizmet döküm kağıdında yer alan bilgiye göre Başkan Mertoğlu’nun 2017 yılının Mart ayında 13 bin 331 lira Nisan ayında 11 bin 12 lira maaş aldığı ortaya çıktı.

Gerek sosyal medyada gerekse yerel basında oldukça dikkat çeken konunun muhatapları Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ve CHP Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu Egedesonsöz’e açıklama yaptı.

Başkanlar ortaya çıkan tablonun sebebini Belediye ve DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi olarak gösterdi.

O DA EKMEK YEMESİN Mİ?
Gelişmelerle ilgili konuşan Belediye Başkanı Hasan Arslan, “Belediye olarak Mart Ayı’nda toplu sözleşme yaptık. Bu toplu sözleşmede ikramiyeler ve sosyal haklar var. Nisan ve Mayıs ayı maaşlarında tüm personellerimizde artış oldu. Hepsi bayram yaptı. Haklarını aldılar. Zaten sabit aldıkları maaşlar var. İlçe başkanının maaşı parti görevi için değil, belediyede çalıştığı içindir. Kendisi belediyede çalışırken başkan oldu. Başkan olduktan sonra işe almadık.  Konuyu yanlış yerlere çekip kafa karıştırıyorlar. Bir partinin ilçe başkanının belediyede çalışmasında sakınca yoktur. Benim partimin ilçe başkanı da çalışıyor. O da görevini yapıyor, işine gelip gidiyor. Ne yapalım? O de ekmek yemesin mi? Böyle mantıksızlık mı olur? İlçe başkanının maaşındaki artış ve yükseklik diğer işçilerde olduğu gibi ikramiyelerin eklenmesinden dolayıdır” açıklamasını yaptı.

BENİM BU AY ALDIĞIM MAAŞ…
CHP Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu ise, “Bizim partinin içinde tüm işçi arkadaşlarımın siyaset yapma özgürlüğü vardır. Devlet memuru değil, işçiyiz. Emeğimizle burada çalışıyoruz. En son Genel-İş belediyeyle yaptığı toplu sözleşmeden kaynaklı benimle beraber 750 işçi 56 günlük bir ikramiye hakkı kazandık. Geriye dönük ve hakkedişimiz var. Bunları üzerinde vurduğumuzda bu ortaya çıkar. Benim bu ay aldığım maaş 3 bin 800 liradır. Neredeyse iki ayı bulan bir hak edişin bize dönüşüdür. Bu sadece bana değil Kafesan tüm çalışanlarına verilmiştir. Bunun üzerinden bir algı yaratıp ‘ilçe başkanının aldığı maaş 13 bin’ diye açıklama yapmak hiçbir şeye sığmaz” dedi.

AMAÇ İLÇE BAŞKANLIĞI SEÇİMİDİR
Mertoğlu, “Daha dün partili referandum çalışmasına çıktık ve yüzde 74’e yakın oy aldık. Bizim o zaman yanımızda olmayan arkadaşlarımızın sosyal medyadan bunları paylaşması da onların partililiğini şüpheli hale getiriyorlar. Bunu niye yapıyorlar? Bizim yanımızda olmayanlar ne yüzle bunu yapıyorlar? Amaç gerçekleşecek ilçe başkanlığı seçimdir. Bu hem beni hem belediye başkanımızı itibarsızlaştırmak için yapılmış bir çalışmadır. İşçi, emekçi siyaset yapacak” diye konuştu.

İŞE GİRİŞ TARİHİM VE ÇALIŞTIĞIM YER BELLİDİR
Mertoğlu ayrıca, “İşe giriş tarihim bellidir. Çalıştığım yer bellidir. Emekçi biriyim. Bir insan partiye üye olabilecek, kongre delegesi olabilecek, belediye başkan adayı olabilecek, milletvekili olabilecek, ama işçi arkadaş ilçe başkanı olamayacak, böyle bir kaide var mı? Partinin her kademesinde olacak ama ilçe başkanı olamayacak… İlçe başkanı ilçe başkanlığını belediye başkanı belediye başkanlığını yapacak. Herkes haddini bilecek. Biz bugüne kadar partili belediye başkanımızın her türlü desteğini bulmuşuz. Benim kadar alanda, beni kadar koşturuyor. Bu arkadaşımızın yaptıklarını biz anlatmayacağız da kim anlatacak? Çiğli’de 1992 yılından beri ilk defa bir uyum yakalanmış. Bu ahengin oluşmasından rahatsız olanlar var” ifadelerini kullandı. 

 
Marketten aldı, yarısını içti, olduğu yerde öldü!
 
Başbakan'dan öğretmen adaylarına müjde
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tarafsız okuyucu 31 Mayıs 2017 Çarşamba 17:08

Bir işçi ilçe başkanı olabilir o ayrı ama bir işçi maaşının karşılığı olan mesainizi işyerindemi dolduruyorsunuz yoksa ilçe başkanı olarak politika ile ilgili platformlarda mı dolduruyorsunuz ? Asıl soru bu olmalı...

Yorumu oyla      13      5  
31 Mayıs 2017 Çarşamba 13:18

Amcam kafesanda işçi, 2.800 lira sabit maaşı var geçen ay geriye dönük yövmiyelerinin bir kısmını da eklemişler 5bin küsür aldı. Herkes biliyor gerçeği.

Yorumu oyla      13      5  
31 Mayıs 2017 Çarşamba 10:10

sendikaya bakar mısın!

Yorumu oyla      13      5  
31 Mayıs 2017 Çarşamba 08:56

Hiç etik değil.

Yorumu oyla      16      5  
31 Mayıs 2017 Çarşamba 08:55

13 000tl azdır daha fazla olması lazım böyle Çalışkan ikili Yok .acaba Niyazi Arslan neyapıyor müdürlük işlerinde .

Yorumu oyla      13      6  
31 Mayıs 2017 Çarşamba 03:36

Akpli tip gelmiş burada chpli idim ayağı yapıyor 😆

Yorumu oyla      13      6  
ATATÜRK'ÇÜ 30 Mayıs 2017 Salı 23:57

CHP Programı’ndaki Halkçılık ilkesi şu şekilde özetlenebilir: a. Demokratlık, b. Herhangi bir FERT veya ZÜMREYE milletin umumi hakları haricinde İMTİYAZ tanımamak, c. Sınıf mücadelesini kabul etmemek.

Yorumu oyla      15      5  
Chp li idim 30 Mayıs 2017 Salı 21:44

Şu saatten sonra chp liliğim bitmiştir.bu sadece bu belediyede değil diğer chp li belediyelerde de var bu tarz olaylar.Bir belediye başkanın ekmek yemesin mi sözü olayı zaten bitirmiştir.yazıklar olsun

Yorumu oyla      12      7  
DELEGE 30 Mayıs 2017 Salı 21:14

etik olarak hiç doğru değil.kimse kimseyi kandırmasın.30 ilçenin 29 unda böyle belediyede çalışıp yüksek maaş alan başka ilçe başkanları varmı.? eğer var ise....! ne demeli bilmiyorum.

Yorumu oyla      18      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Valilik’ten Karşıyaka'nın simgesi için rapor: Can ve mal güvenliği için…
İzmir Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Karşıyaka Anıtı ...
Bornova'da kursiyerlerden muhteşem final
Bornova Belediyesi’nin tasarımından resme, piyanodan latin danslarına ...
Başkan Akpınar o eleştirilere patladı: Bu kente ihanettir!
Karşıyaka’nın simgesi olan Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı’nın ...
 
Gaziemir'de belediyeden kadın istihdamı atağı: Bu projede hayat var!
Gaziemir Belediyesi ile İSTÖP işbirliği ve İslam Kalkınma Bankası’nın ...
Başkan Selvitopu iftarda vatandaşlarla buluştu
Karabağlar Belediyesi tarafından düzenlenen iftar yemeğine vatandaşlar ...
Başkent'ten İzmir'e metro müjdesi: O projeye jet onay!
İzmir’de yapılması yıllardır bürokratik engellere takılan Halkapınar-Otogar ...
 
'Tarihe Saygı'da 15. buluşma: Başvurular başladı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi yapıların korunmasını teşvik amacıyla ...
Bornova'da yağmur altında Göz-Göz coşkusu
Göztepe taraftarları Bornova Cumhuriyet Meydanı’na kurulan dev ekranlardan ...
İzmir'e 'mavi bayrak' bereketi
Uluslararası Mavi Bayrak Jürisi, Türkiye'deki mavi bayraklı plajlara bu ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva